Terv szerint nem lesz drágáb az 5 ajtósnál, de ahogy azt bevezetési időszakban szokták, csak magasabb felszeeltségi szintekkel lesz rendelhető és az 1,4-es is csak később. Sőt, egyelőre csak sport csomaggal. :(
Akinek nem EX-e van: Egy kecskeméti cég nagyon korrektül bőröz. Kormányhoz grátisz váltógomb ha jól emléxem. Helyben elvégzik pár óra (egy városnézés) alatt.
Ha több mákaszerviz hasonló javításról számol be, az importőr megvizsgálja. Indokolt esetben kör e-mailt küld a szervizeknek a jelenségről és annak elhárításáról.
Jelen esetben ha jól emléxem, nyomatékkulcsal a megfelelő értékkel rá kellett húzni.
Teljesen egyetértek veled! Én a teljes vételárat kifizettem (nem volt hitelügyintézés sem) és a pénzbeérkezéstől számított 2,5 hét múlva tudtam csak átvenni a kocsimat. Szerintem ültek a lóvén és nem utalták azonnal a regadót, ez volt a fő ok.
Miután eldurrant az agyam, három napon belül a kocsimban ültem. Normál esetben az átadásnak egy héten belül meg kellene történnie az autó szalonba érkezését követően, még hitelügyintézéssel is.
ez az autó átadás igen érdekes kérdés, úgy látszik az értékesítőknek nem érdeke hogy az új tulaj minnél hamarabb megkapja az autóját és elégedetten távozzon.
nekem pl a következő eset áll fenn: október 31-én véletlenül a kereskedésnél jártam benézek hátha mégis megjött az autó, és képzeljétek ott volt. (szept. 27 én rendeltem meg, oktober 15-ére legyártották). a értékesítő szabadkozott hogy most jött ép hivni akart, (persze rögtön elhittem neki hiszen értem van), megnéztem ninden rendben volt, amit kértem azt kaptam. mondta hogy ő csak 1 hét mulva november 8-án ér rá velem foglalkozni, mert tréningen lesz, ill. ekkor volt a 4 napos ünnep is.
8-án találkoztunk kb. fél óra alatt végeztünk hitel ügyben (2 óra múlva telefonált hogy elfogadták) , illetve az első kocsi átnézés alkalmával észrevett hiba miatt a kocsi felemelését kértem. (mivel az alján lévő burkolat sérült volt.) ezt a hibát jelezetem neki az első alkalommal, ill. kértem a cseréjét. nos 8 nap nem volt elegendő a cserére illetve a rendelésre. szerencsére más nem sérült.
másnap telefonáltam neki a kocsi ügyében akkor mondta az idióta hogy arra vár hogy bevigyem az önrészt mert a bank addig nem utalja a hitel összegét. mondom viszem de már csak 12-én tudom mert bankban van és holnap hétvége.
12-én hétfőn beviszem a lovét, mivel nagyon pipa voltam megkérdeztem hogy miért nem lehetett mondani hogy hozzam magammal az önrészt is. erre azt felelte hogy ez nem hátráltatta az átadás idejét. kérdem, a reg adó kivan fizetve? nincs mert azt csak akkor fizetik ki ha a bank utalta a pénzt. a bank pedig akkor fizet ha ő igazolja hogy én az önrészt kifizettem.
magyarán ha 31-én megcsináljuk a hitel témát és fizetek akkor már xxxx km lenne az autómban és elégedett lennék. de durván 20 nap elteltével nincs semmi.
állitolag közben megjött a csere darab és ki is van cserélve.
és hogy ez milyen autó? BMW
én is azt hittem itt minden mint a svájci óra úgy megy "felsőbb rendűség", preciz kiszolgálás, ügyfél központuság, egyébb közhelyek. de sajnos bekell látnom hogy nem. már ott vagyok hogy a cégvezetéshez fordulok (mondjuk még igy is beleférünk a 8 hétbe)
Az ablak automata felhúzása valószínűleg nem magától javult meg, hanem te javítottad meg, amikor felhúzás után a kapcsolót tovább tartottad felhúzott állapotban, ugyanis így kell újra pozicionálni az automatikát és újra jól működik. Az ablak felső végállását az elötte bent lévő terelő változtathatta meg.
További kellemes autózást, és sok örömet a ceed-hez!
Nekem is ilyen verdám lesz remélhetőleg a jövő héten(már a kereskedésben van). Lehet, hogy hülyen hangzik, de én azért választottam a Dakar Yellowt, mert nagy parkolokba járok és egy ilyen színt azonnal megtalálok. Az elöző automnak is hasonló színe volt. Ja és láttam napsütésben az autót, és nagyon szép ez a szín. Örülök, hogy neked ilyen van, mert azt hittem egyedül leszek ezzel a színnel:)
Nekem is van váltózár (Defend Lock), és csakúgy mint Dokinak nekem sincs ilyen problémám.
Sztem érdemes lenne visszamenned oda ahol beszerelték.
Más.
- Ti mit használtok a műszerfal ápolására? (Kicsi feleségem nagyon szeretné kényeztetni az autót)
- Budapesten vagy környékén (elsősorban a déli aglomerációban) melyik szervízt ajánljátok? Pappasnál vettük az autót, de nem ragaszkodom feltétlen ahhoz, hogy hozzájuk vigyem majd szervizelni az autót.
Utolsó jelentkezésem óta sok kaland történt, de minden jó, ha jó a vége. Ma átvettem egy Dakar Yellow EX SW-t 1,6 CRDI motorral meg elektromos csomaggal. A színt a feleségem választotta, azt hittem sok lesz. Hát nem. Szerintem gyönyörű a gép, majd rakok fel fotókat. A körülmények természetéből adódóan rögtön megtettem egy Pécs-Budapest-Érd távot, az elején rögtön egy jeges mecseki szerpentinnel indítva. Kleber téligumi figyelt a kerekeken, a Michelinek meg a csomagtartóban. :-) Sokat vártam a kocsitól, de annál is többet adott első blikkre. Csak ergonómiailag marad el a 1999-es V40 Volvómtól szubjektív véleményem szerint, másban talán felül is múlja. Igaz a Volvó benzines (2.0) ez meg dízel, de szó szerint felemelő volt az érzés, ahogy liftként ment fel a Mecsekre. Ja és 6,1 l/100 km-mel értem haza computer szerint. Igazán barátságos gép, pillanatok alatt meg lehet szokni.
Én is olvastam, több cikkben is, hogy a dizelnek feszesebb a fütóműve (a benzineshez képest).
Fogyasztás szempontjából, különben most, városban, általában 2-3 km-es távolságon, az 1,4-esem,símán elfogyaszt 9 litert, a fedélzeti számítógép szerint. Nincs ideje bemelegedni a motornak ilyen rövid távon.
Autópiac? Én is olvastam, de nem foglalkoztam vele. Érdekes módon az 5 ajtósnál ezeket a hibákat valahogy nem fedezték fel, bár kétségtelen hogy ott is megjegyezték a futómű feszességét. A cikkben elismerik hogy lágyabb ugyan az SW-nek, de még így is kemény. A kormány és váltó megállapítás meg nem tudom honnan jött...
lenne egy olyan kérdésem, hogy tetettünk a kocsiba váltózárat, és azóta menet közben baromi nehezen veszi be az 1est és a 2est. 1esbe valóságosan bele kell erőszakolni. tudtok valami megoldást rá? gyárilag nem ilyen.
Egyik újságba olvastam a következöket:sw1,6crdi teszt -pontatlan váltó
-motor hangját szélzajtól nem hallani
-érzéketlen kormány
-felütöfutómü.Érdekes én kiprobáltam vagy 3ceed ,de kormányon kivül ezeket nem tapasztaltam.És ti?Egy pár tesztet végig olvastam ,de ilyen lehangolot még nem.
írok egy érdekeset a kocsiról. átvettük, rakattunk rá az első két szélvédőre légterelőt, amit másnap leszedettünk mert mégsem kellett. ez után már nem ment az automata felhúzás, a lefele ment a felfele nem az első két alblakon. láss csodát, 2hétre rá a kocsi öngyógyító módon meggyógyította az ablakokat és azóta is vígan megy felfelé is autómatán. :) szóval a kocsi öngyógyító. :D