Kiveszed a bütyköt rámérsz egy multiméterrel ellenállást , szobahőmérsékleten kell valamit mutatnia, megmelegíted öngyufával akkor gyorsan elkezd nőni vagy csökkenni az ellenállása akkor az jó, akkor a relé van beszarva.
- Nyomáskapcsolónak nincs köze a fűtéshez, az a vízszintet szabályozza....
- Termosztátot ne keress benne mert nincsen...
- az a bütyök a fűtőszál mellett a termisztor na az kapcsolja be-ki a fűtőszálat, illetve az elektronikán egy relét, az a relé viszi a fűtőtestet, ott vizsgálódj.
Nem melegíti a vizet a mosógépünk. Electrolux EWB 95205 W felültöltős.
Kiszereltem a fűtőszálat, a két csatlakozónál multiméterrel nem jelzett a sípoló azaz szakadás lehet benne. Viszont 220 voltot rákötve melegít mégpedig nagyon gyorsan. Visszaszereltem elindítottunk egy mosást közben mértem, hogy kap-e áramot, mindvégig 35 voltot mutatott a műszer. A víz és a ruhák persze jéghidegek voltak.
Mi lehet a probléma? A termosztátot hol keressem? A fűtőszál mellett van egy kis bütyök de úgy tudom annak termisztor a neve.
Olvastam, hogy a nyomáskapcsolóval is lehet baj, de nem tudom melyik az.
Sziasztok! Szerintetek mi a teendő akkor, ha 3 napon túl, de még a garanciális időben kiderül, hogy a mosógép egyik funkciója nem a leírás szerint működik és ez zavarja a mindennapos használatot? Csak az a bajom ezzel, hogy ha megígér valamit a gépkönyv és egy dologról kiderül, hogy nem úgy működik, akkor simán lehet, hogy majd a garancia lejárta után más dolgokról is ki fog derülni...
Igen így. A mosógéphez adott műanyag görbét csavarozd a mosógép hátuljához, 66 cm körül, és azon kanyarítsd meg a csövet, aztán mehet ki. (na igen, ehhez is le kéne venni az oldalát...)
Ugyebár a gyárban rohadt nehéz lenne eleve ott kivezetni a csövet ahol a belső vízszint fölött lenne, vagy a gép hátuljára azt a görbítményt eleve felszerelni.
A mosógép hátulján a kifolyócsőnek legyen egy olyan felső hurok része ami majdnem a mosógép tetejéig ér, mert úgy nem folyik ki magától a dobból a víz.
Ha csinál vacsorára egy finom pörköltet akkor maradhat. :)
Előtted szólónak is köszi a tippet, a kádba fogja engedi és átmosom még.
Még egy kérdés aztán nem zavarkodok itt:
Szóval a nagyszerű vízesünk csinált egy ilyen mosógép kiállást 40 centi magasságra, oldal irányba felrakott egy 90 fokos elemet azzal csatlakozik rá a mosógépcső. (de így is 40 cm magas)
Feljebb nem nagyon tudta mert ott a kád pereme, meg elvileg le is kéne tekerni talán azt a műanyag cucc tetejét (bár nem lehet hozzáférni :) ) Szóval kipróbáltam és 40 centi magasan folyik ki a mosógép csövéből a víz.
Mit lehetne csinálni hogy jó legyen? Toldjam meg valamivel hogym 10-15 centi magas legyen, vagy lehet kapni valami elemet ami ebbe belepasszol?
Színfogó.... jajjj. Na ezt lötybölhetted volna. Most öntsél bele a gépbe forró vizet úgy 5 litert, hagyd ázni kb 15 percet, majd szivattyúztasd le. Szűrőt megint tisztítsd! Ezután forralj ismét 5 liter vizet, azzal is játszd el ugyanezt. Ismét szűrőtisztítást!
Utána úgy folytatod ahogy akarod, de az a gép még mindig tutyis, tisztítsad a szűrőt minden mosás után. Aztán nem ártana egy trisós mosás.
A kádba engedd a vizet, a kádba meg tegyél lefolyószűrőt. Ne a falba küldd, mert még azt fogod most eldugítani.
Úgy néz ki megoldódni látszik. Sokszori próba után kiszedtem a szűrőt és egy szinfogó rongy rá volt tekeredve. Meg egy csomó vízkő is kijött. Köszönöm a segítségeteket. (szétszedni nem merem mert hátul van csak 3 csavar a dob nem jön ki) de most már szivattyúzik rendesen
Fosik 4 csavart kiszedni belőle, de nyomja neki orrba-szájba. Ha vennének is új masinát, tutkófrankó, hogy asszony azt is csak max 800-al küldené, mert afölött nagggyon gyűűűűűri.
Felejtsd már el a lötybölést! kiszállási díj + 10eFt lehet max. De fogod a telefont és felhívod.
Ha nyomod neki a sok tutyit csak sokkal jobban be fogod dugítani és soha de soha nem lesz tisztességesen kiganézva, aztán elbaszódik és vehetsz egy vadi újat mert semennyire se fogja megérni neked a javítási költség.
Ha most egyben feloldod benne az összes lerakódást, akkor garantáltan el fog teljesen dugulni a kifolyócső, ha ennyire tele van.
Vagy hívsz szerelőt aki szétszedi a vizes részt is, kitakarítja és összerakja, majd egyből tisztán használható lesz.
Vagy elkezded a tisztítószeres járatást pár hetes lépésekben és az apróbb lépésekben kitisztítja valamennyire.
A fém oldallemezt még én is leszedem, és a mosószer adagolót is, de tovább bontani már nem az én asztalom (nem árt, ha az ember ismeri a határait).
Viszont szerintem érdemes megmenteni, mert nagyon jó kis gép.
Nálunk 1999 novembere óta dolgozik nagyobb probléma nélkül, mondjuk megkap minden törődést, hogy rendben legyen.
A legutálatosabb rész a mosószer adagoló, mert az baromi nehezen tisztítható, de az is megkönnyíthető, ha mindig megfelelően hígított öblítő kerül az adagolórészbe.
A forró vizes áztatás az adagolónál is csodákat tesz, erőteljes rázogatással tisztítható. Munkás, de hatásos.
(A használathoz: A Csillag is hatásos, nem csak a Calgon és sokkal olcsóbb. Használj a vízlágyítót)
Szedd már le azt a retek oldallemezt, ne fossál. Vagy hívj szerelőt. Ha így kínzod, azzal fogod szétcseszni. Arról a gépről le kell szedni a dobból kifolyó csövet és az egész rendszert ki kell ganézni a kádban. Kiscsavarhúzóval, ronggyal, nyomkorászással. Logikusan, értelmesen.
De kiszedni a fűtőszálat is és onnan is kiganézni.
Egyébként meg tanuljatok meg mosni. A víz keménységével tisztában lenni és a mosóporhoz vízlágyítót kell adni, nem agyonönteni mosóporral. Az öblítőt meg felejtsétek el. 2 evőkanál 20%-os ecet hullára elég a korábbi öblítő helyére. NEM, NEM lesz ecetszagú! Vazze 10 liter vízben fog feloldódni az a 2 evőkanál, majd ki is centrifugázza. Ettől sem kell fosni.
És többé nem fog leganésodni a géped soha, a ruhád meg ragyogó tiszta lesz.