Keresés

Részletes keresés

Jimmy 4ever Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8406

Sziasztok,

Már tegnap este írni akartam, de nagyon ki voltam, miután Matthew másodjára is el bírta bukni a döntőt (persze mindkétszer 10-6-ról, és mindkétszer 18-16-ra). Kezdem azt hinni, hogy ő lesz a második Jimmy White, legalábbis abban a tekintetben, hogy az összes vb-döntőjét ellúzerkedi. Mondjuk tegnap pechje is volt, míg ő a legtöbb frame-jét simán nyerte, ezzel szemben Shaun egy csomó olyan frame-t nyert, ahol Stevens már 30-40 ponttal vezetett, és akkor rontott. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb snookerhelyzetben óriási mákja is volt Murphy-nek (szinte sohasem hagyott jó állást utána Matthew-nak, míg ő pl. akkor is snookerhelyzetet hagyott maga után, amikor teljesen nyilvánvalóan nem is az volt a szándéka, stb.). Mindenesetre az volt az érzésem, hogy Stevens nem is érdemelte volna meg a győzelmet a sok buta hiba után, szerintem egy közepes formában lévő Hendry/Sullivan pl. keresztbe lenyelte volna Murphy-t a tegnapi napon. Egyébként én pl. Hurrican Higginst is hiányoltam a világbajnokok közül, szerintem ő még Ronnie-nál is nagyobb showman volt a maga korában.

Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8405
Érdekes a listád. Dott és Lee nem tartozik az agresszív játékosok közé, Mark viszont nagyon is. Vagy egyszerűen csak a fejük nem tetszik? :)
Előzmény: Giuseppe Meazza (8404)
Giuseppe Meazza Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8404
Nem annyira örülök neki, hogy Shaun nyerte a döntőt, bár lehetett volna rosszabb is. (Pl.: Stephen Lee, Graeme Dott, Mark Williams) Ronnie a király!
ks196 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8403
Azert irtam hogy nem volt jo, mert butasagokon mult az egesz. Nezd meg az elso ket sessiont. Katasztrofa volt mindketto, nem vb-hez melto. Az utolso ket session mar jobb volt mert izgalmas lett, a meccs vegefele egyre jobb. Csak az a baj, hogy nem azzal doltek el a meccsek hogy a jatekosok elohuztak vmi extrat hogy meginduljanak, hanem elrontott safety-k, konnyu golyok elrontasa miatt. Nezd meg miket rontott Matthew. Teljesen egyszeru golyokat, ugyenzt Shaun is megtette. Az egesz olyan ki ront kevesebbet a masiknal verseny volt.
Bar bennem van azis hogy nagyon Matthew-nak szurkoltam.
Azert remelem Shaun-nak nem ilyen "one hit wonder" es meg latjuk sokszor, mert ha jol megy neki -ugy mint az Ebdon elleni utolso 3-4 frameben- akkor nagyon elvezetes a jateka. Grat neki.
Előzmény: pasa_ (8382)
Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8402
"Komolyan, ki meri allitani, hogy Murphy az utolso 2 sessionben rosszabbul jatszott mint Sullivan tavaj a dontoban -- vagy barmikor maskor? Most oszinten?"

Ez valami vicc?
Előzmény: pasa_ (8396)
vitya85 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8401
Egy kis pontosítás: a vb elején Murphy győzelmének valószínűsége csak 150:1-hez volt [forrás: BBC]. Bár lehet, hogy most, hogy megvalósult, valahol még eltúlozzák, hogy még hihetetlenebb legyen a sztori.
Előzmény: Davis Jr. (8376)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8400

Így van, ő lecsúszik 17.-nek és már nem lesz kiemelt.

Szó van a teljes rangsor rendszer teljes átalakításáról (nagyobb főtáblák, 32 kiemelt, stb.), de biztosat majd csak a következő szezon elején lehet majd tudni. 

Előzmény: potika (8399)
potika Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8399
Tudja valaki, hogy is van ez a kiemelés ? Ha a világbajnok minden ranking versenyen a 2. kiemelt lesz, akkor a 16. McCulloch kicsúszik ?
fighting Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8398
Rosszabul játszott!

Sullivannak tavaly nem volt buta hibája!
Murphy 16-14-ről olyan buta hibákkal hozta fel a már kis híján padlón lévő Stevenst.
Ronnie tavaly nem csinált ilyet senki ellen!
S igazából 15-14-nél könnyű feketét rontott Stevens, majd 17-16-nál is, olyan helyzetben, amikor már csak takarítani kellett az asztalt Murphynek.
S ez lett a különbség a végére!
Az tény, hogy a 33. frameban Murphy szenzációs volt.
Előzmény: pasa_ (8396)
pasa_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8397
Ja, ezt mondtak.
Előzmény: Törölt nick (8395)
pasa_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8396
En is Mettyunak drukkoltam ezerrel. De attol meg a jatek dugig volt mindennel, az elejen mindenki benazott es lehetett minden lokesnel tallagatni hogy ki lesz benabb.
A 2. napon viszont beindult a nagyuzem, alig volt jatek legalabb egy halfcentury nelkul, es az lett az erdekes hogy kitart-e a 4 frame elony a vegere, illetve kitart-e a forma, meg minden hasonlo.

Sajnos Stevens elmarhaskodta a dolgokat a korai fazisban, pl. vitezkedett a balkezevel amit hatra kellet volna kotni inkabb. Es pont az igy elfuseralt framek hianyoztak a vegen.

Komolyan, ki meri allitani, hogy Murphy az utolso 2 sessionben rosszabbul jatszott mint Sullivan tavaj a dontoban -- vagy barmikor maskor? Most oszinten?

Előzmény: Törölt nick (8385)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8395

Munkahelyemen követtem a VB döntőt ma este/éjjel, és nálunk az Eurosport német nyelvű (...) kommnentárja valami olyasmit mondott, hogy Shaun a jövö évben első vagy második kiemelt lesz az összes versenyen, tekintettel a VB-bajnoki címre. (mer ugyi nincs is a legjobb 16 között a listán)

Nagyon félreértettem, vagy helyes amit leírtam, tudja valaki?

sukka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8394
a euro jóvoltából csak a végét láthattuk (Davis és Hendry bevonulását). :(
az összkép azér' Ronnie nélkül is jó volt.
na lépek, joccakát.
Előzmény: Treyez (8393)
Treyez Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8393
Oké oké, nyilván csak azért ugrott be pont ez a közhely, mert igencsak bánom, hogy lemaradtam az ominózus pillanatról...
Előzmény: sukka (8391)
Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8392
Hát nem csodálom, tényleg úgy nézett ki az Ebdon elleni meccsen, mint aki legszívesebben hazamenne :) Nekem sem lett volna kedvem ott jópofizni, ha a padlón vagyok.
Előzmény: sukka (8391)
sukka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8391
nem volt ott és kész, mit lehet erre mondani. Biztos totál maga alatt van. Mike-kek sem tértek ki erre, örömmel emlegették a régi bajnokokat, régi nagy csatákat. Túl felemelő pillanat volt szerintem, h valami hülye ok miatt Ronnie távolmaradásával foglalkozzanak.
Előzmény: Treyez (8390)
Treyez Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8390

Ez a 'kicsúszás' dolog a jelenlegi eredmény szempontjából jó kérdés. Nem vagyok oly öreg motoros, hogy meg tudjam ítélni - következő felvetésem -, de ennek tükrében eszembe jut, hogy a '86-os döntő (a híres "egyfeketés") után pl. Dennis Taylor sem tudott valami über-maradandót alkotni már... Vagy lehet, hogy illene megnéznem a player profile-ját a 90-es évekből is? Bár arra az időszakra már talán emlékezhetnék... Szóval úgy tűnik, igencsak elképzelhetőek ilyen egyszeri jelenségek, soha máskor nem megismétlődő kiugró teljesítmények is...

Egyéb:

Sajnos nem láttam az esti session kezdetét, és csak a worldsnooker.com-on láttam képet a felvonuló 12 ex-champion-ról... Kérdés: Ronnie mért nem volt velük/közöttük? Csak nem megint valami egyszemélyes tűntetés, passzív lázadás ez a részéről? :)

Előzmény: sukka (8383)
Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8389
Snookerélmény szempontjából "izgalmasabb" is volt, ahogy tavaly Ronnie a Crucible-ben játszott... nos olyan magas szinten szerintem ember még soha nem művelte ezt a játékot. Pedig én még csak nem is vagyok Ronnie fan :)
Előzmény: Törölt nick (8385)
Thomas_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8388
Dontoig? Szerintem elodontoig sem:) Es a tobbin se valoszinu:)
Előzmény: Ciani (8370)
Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8387
Az utolsó session már elég színvonalas volt. Mindkettejüknek voltak nagyszerű breakjeik, persze a hibák itt sem maradtak el, de hát senki sem játszik tökéletesen. Az izgalom meg kárpótolta a nézőket az első 20 frame alacsonyabb színvonaláért.
Előzmény: ks196 (8378)
Ciani Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8386
Tényleg nem tűnt annak (de biztos vagyok benne, hogy belül nagyon fáj neki), talán azért, mert nem játszott úgy, hogy azt mondhassa: bazz ezt nekem kellett volna nyernem. Sajnos teljesen megérdemelten kapott ki, aki ilyeneket ront, az nem nyerhet világbajnokságot. Ezt ő is tudja.
Előzmény: sukka (8377)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8385

Jaja, nagyszerű döntő volt, csak a nagytöbbség nem Shaunnak drukkolt, ennyi. A tavalyi dögunalmas finálé (na jó, az eleje annak sem volt uncsi) sokak számára "izgalmasabb" volt.

De csak azért mert azt Ronnie nyerte.

Előzmény: pasa_ (8382)
Thomas_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8384

Vegul is igazad van, bar biztos jobban tudnek vele szimpatizalni, ha nem pompazna ilyen gyonyru szinekben a haja mindig:) Persze jobban orultem volna az o gyozelmenek, de azert az tulzas hogy nagyon szurkoltam volna:)

Azert a meccs vege egesz jora sikerult, de remelem latok meg ennel szinvonalasabb VB dontot is egyszer:)

Előzmény: Ciani (8345)
sukka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8383
Murphy még csak 22 éves. Lehet, h ez volt a nagy karrier kezdete, talán nem. Jövőre kiderül mit tud kezdeni a címmel járó lehetőségekkel (ha lesznek). Persze, az is lehet, h ez egy kicsúszott eredmény (de jól kicsúszott) és többet a döntők közelébe se szagol. Mindenesetre beírta magát a snooker nagykönyvébe, ezt a győzlemet már senki sem veheti el tőle. (remélem semmi drog vagy hasonló)
pasa_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8382
Kivancsi lennek azert hogy milyen lenne akkor a "jo donto".
Előzmény: ks196 (8378)
tibity Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8381

Könyörgöm, Stevens, nem Stewens!

Nem csesztetésképpen...

üdv,

tibity

Előzmény: journey (8380)
journey Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8380
Nekem is volt egy ilyen gondolatom. Mindentől függetlenül, hogy Murphy jól játszott - minden -elismerésem - de azért Stewens marad a kedvenc, szerintem egy klasszissal azért jobb, egyéni stílusa van és szerintem fog még díjakat nyerni.
Előzmény: Ciani (8370)
sukka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8379
kasza (cassa) a köbön :)
Előzmény: Davis Jr. (8376)
ks196 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8378
Ahh, nem is tudom mit mondjak. Nem volt jo donto. Shaun-nak egy csomo durrbele lovese volt amibol mindig jol jott ki, ha meg megindult Matthew 30-40 utan rontott egy konnyut. Megerdemli hogy kikapott, 5-6 frame ment el csak ugy butasagok miatt. Akkor mar inkabb lett volna dontos Ian. Na mindegy, nem tudok most ertelmeset mondani olyan csalodott vagyok.
Joccaka mindenkinek.
sukka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8377
így kívülről nem látszódik nagyon csalódottnak Matthew.
hmmm, a pókerrel együtt nem keresett az idén rosszul. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!