Eszembe jutott, hogy a Garmin nem óra, hanem számítógép. Kikapcsoltam majd bekapcsoltam és azonnal megtalálta a H7-est.
Azt is kipróbáltam, hogy tevékenység közben lehet váltani az optikai és a külső pulzusmérő között. Szóval vasárnap én nem nyomkodtam figyelmesen (türelmesen ) a gombokat.
Biztos, hogy bementem ide a menübe, de már nem emlékszem, hogy pontosan mi történt. Lehet nem a H7-est kapcsoltam ki, hanem az optikai mérést, mert alapvetően arra gyanakodtam, hogy az mér. Amikor pedig a H7 levételével láttam, hogy az ad rossz jelet már nem próbáltam az optikaira kapcsolást a H7 kikapcsolásával.
Ma este viszont nem érzékelte az óra a H7-est. Cseréltem elemet, hátha az a gond, bár a régi Polar vette a neki szóló jelet a H7-ről.
Mivel az elem csere után sem kapcsolódott a H7, töröltem, hogy újra párosítom. Azóta sem találja, pedig üzemképes a Bluetooth jel is, mert a telón a Polar Beat alkalmazással tudtam párosítani.
Valakinek van ötlete, hogyan bírhatnám rá a Garmint, hogy ismét megtalálja külső pulzusmérőnek a Bluetooth kapcsolaton a H7-est? Amikor megjött a H7, akkor azonnal csatlakozott ahogy elindítottam az új érzékelő keresést.
ami mondjuk még nagyon érdekelne és idén sajnos elmarad, mekkora teljesítmény kellett nekem a Hungaroringen a 605 km- hez 21 óra 41 perc alatt 5000 méter szinttel 😀
Köszi a sok számolást és rám szánt időt! Érdekes számomra, de a mai teszt nem ezt igazolja. 120-130 métereket mentem 13-14 másodperc alatt 40-42 km/h-ra gyorsulva. hasonló 3-4 méter szinttel. 1072 watt volt a max. nem voltam olyan formában, mint a versenyen, de messze az általad számolt értékek alatt vagyok. Amire emlékszem, hogy másokhoz képest sokkal gyorsabban indultam és a végén majdnem utolértek, de ez az áttétel miatt is lehetett. Most lett kb. a teljesítménygörbém olyan, mint ami adatokat írtál a tiedről. Ennek örömére délután mentem egy 26 km-es kört amibe tettem 20 perc maxot. Persze most merült le az elem a bal pedálba, így fals nagyon kevés watt értéket mutatott én meg nyomtam mint az állat, hogy meglegyen a terv, persze így nem lett meg, de majdnem belepusztultam!
este futottam 5,2 km-t terepen 5:05 tempó 138 bpm, hogy futás is legyen! ;)
A tizenötéves lányommal egy ideje kijárok futni. 2-5 km a táv, szükség szerint (de egyre kevesebbet) megállva, sétálva.
Szóba került, hogy megpróbálná a 10 km-t, némi csokival motiválva.
Tegnap este sikerült is neki, a megbeszéltek szerint: 5 km oda, 10 perc pihi (vannak padok a "célban"), 5 km vissza, áhított csoki megvesz.
Utólag néztem csak meg a tempót: 6:30-as átlag jött ki, elég egyenletes kilikkel, csak minimális lassulással.
Az utolsó 2-3 km-en olyan gondolatok fogalmazódtak meg a fejében, mint amik ultra végén szoktak előjönni (hogy lehetek ilyen hülye, soha többé ilyen baromságot..., ennél persze zamatosabb kifejezésekkel), de keményen végignyomta.
Tegnap futottam terepen 10,4 km, 5:09 tempó, 136 bpm 115 méter szint. Elindulni macerás, emelkedő nem esik jól, lefelé könnyen jól megy 4:30-as ezrek is 140 bpm alatt. Rohadt hideg van felénk mostanában!
Na, akkor alakulnak az értékek és kezd hasonlítani az emlékeimhez :) Álló rajt volt, fogták a biciklit! Emelkedett az elejétől fogva, talán egy picit gyengébben az elején. 2 évvel ezelőtt még váz váltós biciklivel indultam, így akkor nem volt váltás, 2 másodperccel voltam lassabb. Tavaly egyet váltottam, ezért magasabb is lett a végsebességem. Tény hogy sokat készültem rá, több áttételt kipróbáltam, otthon elemeztem pedálfordulatot, sebességet stb. kiválasztottam az ideálisat. Sok gyorsulást próbáltam, gyakoroltam, néha majdnem ájulásig, érdekes volt, hogy 10-15 másodperc alatt kitudom ütni magam.
Most jutott eszembe egy fontos dolog, sajnos kézi időmérés volt :( így szerintem 5 tized +/- simán lehet)
A pulzus változás pedig teljesen tempó független volt. Előfordult, hogy gyaloglás közben ugrott Z4 - Z5 zónába a pulzusom. Fogalmam sincs mi okozta a hibát, mert a Polar H7 pántal mérte a Garmin a pulzust.
Amikor észrevettem, át akartam kapcsolni optikai mérésre, de úgy tűnik azt nem lehet edzés tevékenység közben. Vagy nem jól próbáltam. Azt hittem, ha leveszem a pántot majd automatikusan visszavált optikai mérésre de az sem jött össze vagy több idő kellett volna neki.
Le vagyok nyűgözve!! Nem találok rá szavakat! :) Köszönöm! Közben visszakerestem, voltam kint kimértem újra távot, szintet. A 120 méter szinte biztos (ha rövidebb is lenne, akkor is legalább 118m) Az időm pontosan 12:41 volt, viszont a szint 4 méterre jön ki. Egyéb adat, ami nagyban eltér az általad számítottnál: a max sebességem 43,3 km/h volt az átlag 35,1 km/h (bár ez lehet nem másodperces rögzítés volt, így ez is lehet téves) a súly az valóban 90 kg biciklivel.
Egyébként meg simán lehet, hogy ennyire jó vagyok :)
A hétvégén vacakolt valamiért a Garmin pulzusmérése, így egy igen érdekes értékelése lett a 3,5 órás inkább túrázós mint futós edzésemnek. Az anaerob edzés hatás 5-ös szintű lett, ennek megfelelően a terhelési pontszámnak is 400 feletti értéket adott és 4 nap regenerációs időt jelzett az óra (ma este még mindig 68 óra van hátra ) összehasonlítottam a 6 órás Téli Mátra adatokkal és úgy látom az anaerob edzés terhelés érékét a az befolyásolja legjobban, hogy milyen gyors a pulzusváltozás aminél a Z4 és még inkább a Z5 zónába kerül a pulzus. Itt a két edzés néhány adata, a pulzus grafikont csak a tegnapi futás látványos kiugrásai miatt tettem be.
Ja és ma kaptam egy csomó Uh Oh üzenetet a Stravatól, mert csúnyán lefutották a Turul trail részidőimet. Az új nemhivatalos csúcs: 1ó27. Mondjuk reális, mert ha én mondjuk tudok 1:30-at sík félmaratonon, ő (Szabó Sándor) meg 1:12-et, akkor 18 perccel jobb kell legyen legalább a Turulon is. És nagyjából stimmel is.
A Pálma utca hány watt volt? Aki nem ismerné, ez egy nyomokban akár 40, de úgy átlagosan is 30%-os aszfaltos utca Szentendrén, (hagyományosabb áttételű) országúti kerékpárral az egyik legnagyobb kihívás.
Szép adatok, gratulálok! Nekem mind alatta van, de ahogy írtam wattmérővel még nem mentem vadul. Amit sajnálok 2x nyertem gyorsulási versenyt 120-140 méteren álló rajtból, enyhe emelkedőn, 12 másodperc körüli idővel. Na az maxon volt, arra nagyon kíváncsi lettem volna, szerintem végig 1000 watt felett :) lehet kipróbálom valamelyik nap :)
"Pont nemrég olvastam egyébként, hogy az anaerob kapacitás is fejleszthető," Ehhez azt tenném hozzá, hogy sokat segít az anaerob teljesítményünkön, ha eddzük, de nem is azért mert akkorát fejlődik, hanem nagy mértékben hozzászokunk, megszokjuk és tovább érezzük magunkat "jól" abban a tartományban. Legalább is én nem gyorsulni szoktam ilyenkor, hanem 2x-3x-4x annyi ideig tudom tartani ugyanazt a tempót ebben a tartományban, erősnek és jól érzem magam. Az első edzéseken meg meg akarok dögleni :)
A pontosságot úgy gondoltam, hogy a köröknek a hosszát én adnám meg, nem a GPS. A GPS-t csak az kör számlálásához a kör kezdés-befejezés pontjához használná. Nekem az a tapasztalatom, hogy rövid "kör" pályán alá mér. Ha én megadnám a kör hosszát ez a számlap meg jelezné a köridőket, számolná a köröket, a táv pedig a kör hosszából lenne kiszámolva, nem pedig a GPS mérné. Azt elhiszem és gondoltam, hogy pontosan érzékeli a kör bezárási pozícióját.
Peroneus sérülése volt már valakinek? Valakinek tapasztalat kineziológiai tapasszal?
Mint korábban írtam fájt a bokám több helyen. Voltam reumatológusnál, kaptam szteroid injekciót a boka ízületembe, ami egyáltalán nem söpörte el a problémát. készítettek röntgent a bokámról, amiről teljesen negatív lelet érkezett. Ultrahangra már nem jutottam el, mert közbeszólt a járvány. Három hétig éjszakánként borogattam a lábamat vádlitól lefelé anti reuma kenőccsel (szalicilsav, bórsav, jód, kálium jodát, metil szalicilát, eukaliptusz olaj, mentol), aztán kenegettem naponta kétszer egy másik csoda kenőccsel (indometacinum, árnika, kapszaicin, kámfor, mentol), és mindeközben pihentem hat hetet, így a fájdalmak teljesen megszűntek.
Szombaton elkezdtem a teszt futásokat. Szombaton és vasárnap is futottam egy laza négy kilit, de újra kezd fájdogálni a külső bokacsontom mögötti, alatti rész, és kicsit a bokacsontom felett a lábam külső fele. Mivel az egészségügy offon van próbáltam google barátomhoz fordulni, és proneus tendinopatiat diagnosztizáltam. Gondoltam youtube videók alapján megpróbálkozom házilag a tapeléssel.
Mondjuk inkább úgy, hogy nekem minden más jobban tetszik mostanában :)
OFF: Tegnap 1,5 órát cserkeltem, kilométer törpejárásban, guggolva stb. mezítláb átgázoltam egy patakon, majd fél órát hasaltam a földön, utána 1 kilométer mezítláb gyalogoltam, eredmény pár semmi komoly kép 30 szarvasról :) De hatalmas élmény!
Ma meg azon töprengek, futni menjek, vagy tekerni :)
Lehet félreérthető voltam. Természetesen csak pánttal már több éve. :) Ha egymás után futok futópadon nagyon korrekt az érték. Azt nem értem, ha kimegyek szabadba, miért felejti el, hogy hogyan futok futópadon??? de még, ha el is felejti, miért lesz ennyire nem reális érték, illetve ekkora kilengés? (6:00/mf illetve 14:30/mf)