Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Cerka72 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11275
A vacsora tényleg megvan, de nem nekem, hanem a kóbor kutyáknak, mert ott hagytam szegényt.
Előzmény: Monk (144) (11268)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11274
Köszi!
Előzmény: Cerka72 (11272)
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11273
na de ilyet, helyesen: önsúly
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11272

Szia!

Nálam az önsúj a forgalmiban 1344 kg.

1.6 CRDi SW LX+

Előzmény: G4b0 (11267)
n.k.i Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11271
Na szépen elgépeltem!bocsi
Doki50 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11270
Érdemes VADRIASZTÓT tenni a kocsira, 400 Ft. körüli árban lehet hozzájutni az árúházakban (Spar, Cora, Tesco). Lehetőleg úgy kell felragasztani, hogy ne álljon ki, hogy ne törhessen le egy koccanásnál, vagy ne szúrja mások szemét. Mert volt olyan szemét, aki letörte a kocsimról.

Én azóta használok ilyent, amióta - anno 1995-ben - a vadonat új Raceremmel egy őzet ütöttem el.
Előzmény: Cerka72 (11266)
n.k.i Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11269
Hát ez mázli Cerka72,szegény madár,már ők se tudnak hova menni:(

Az én fogyim is nagyon megugrott(8,6 L),az elmult napok kemények voltak Budapesten,ez az új plaza megynyitó teljesen felkavarta a várost,meg a hideg és az eső.Szinte közlekedhetetlen a város:(
Álltam az udvaron gobdoltam indulás elött beindtom az autot,3-4 perc alatt vagy 1,5 Litert ment fel az átlagfogyasztás,utána egy gázfröcs indulásnálplusz 0,1 Liter aztán meg az állandó indulás megállás.Borzasztó!

1,4 EX LIM Budapest
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11268

Akkor a mai vacsora megvan! :))

Szerencsésen megúsztad, nagyon durva károkat tud okozni egy kisállat.

G4b0 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11267

Szia!

Milyen önsúly szerepel nálad a forgalmiban a SW-re?

Cerka72 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11266

Ma meghajtottam a gépet, elmentem Gyöngyösig meg vissza országúton csak úgy az élvezet kedvéért, meg mert nem bírtam ki hogy ne vezethessem. Az átlagfogyi lement 6,1 l-re a computer szerint (még most is csak 320 km van benne, majd kíváncsi leszek a következő tankolásnál). Visszafelé tolt egy barom hátulról, odaléptem neki és 5. ben visszakapcsolás nélkül 100-ról 160-ra pillanatok alatt fönt volt, a barom sehol, én meg még most is le vagyok taglózva. És még csak nem is padlóztam. Hihetetlen!

Nekem Acer N35 PDA van navigációra, tökéletesen működött az autóban.

A magasnyomó csipogó hangszórók hiányáról szóló véleményemet visszavonom! MP3-makat nagyon szépen játsza, itt egyáltalán nem hiányzott a 2+ hangszóró. Számomra majdnem tökéletes hangzás. A tunerről viszont fenntartom a véleményem, ez egy picit gyengébb, itt már nem szól olyan sok magas az LX-ben és az állomásokat is néha elveszíti, de igazából a célnak tökéletesen megfelel, engem egyáltalán nem zavar.

Gyöngyösről visszafelé jövet 110-nél nekem repült egy fácán! Akkorát csattant a szélvédő jobb oldalán, hogy azt hittem az öt napos gyönyörű kocsimat már vihetem is a szervízbe casco-ztatni. Megálltam megnézni, de hihetetlen, az üvegnek semmi baja, a kocsi tetején egy halvány vércsík árulkodott csak a balesetről, egy karcolás sem esett a verdán!!! Miből csinálják ezt az autót vídiából? Ha oldalról megnézitek a szídet, nagyon laposan ível felfelé a szélvédő, majd a kasztni (nagyon áramvonalas), a nagy madár valószínűleg tovább csúszott rajta, de sajnos nem élte túl.

1.6 CRDi SW LX+

G4b0 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11265

Újabb népítélet!

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=69921

Bár nem hazai és kevesett futott, azért érdekes lehet! Ha jól gondolom itthon ez a sportcsomagos változat. :)

hge1.3 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11264
Sziasztok!

Amit itt fogyasztási adatokat szoktatok írni, az mért (számolt) adat, vagy a computer szerinti? Illetve valaki más felvetette, hogy érdemes lenne odaírni, hogy Budapest vagy nem.
Olyan furcsa most a fogyasztásom, hogy a kijelző szerint 6,4 liter, de ahogy kiszámoltam, 7,4-re jött ki. Nem igazán értem, csak arra tudok gondolni, hogy az előző tankolás után nem jókor nulláztam le a számlálót. (bár ilyet az elmúlt 10 évben nem felejtettem el) Egyébként naponta járok csúcsidőben Szentendréről pestre a budai hegyekbe, tehát a 6,4 még reális is lehet szerintem, de a 7,4-es számolást már nemértem.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Csalhat ennyit a computer? Valaki írta már itt, hogy csal, de ott kb 0,5 literrről és lefelé csalásról volt szó, amit az első tankolásomnál észre is vettem.

1,6 CRDI SW Ex Lim +ECS
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11263
Hozzávágtak egy pezsgőt?!?
:)))
Előzmény: Metal Dog (11262)
Metal Dog Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11262
Én végül érdi létemre Pécsett vettem meg az autót (ami hosszú történet) a Pécsi Origónál. Maximális respect: minden kívánságom teljesítették, gyorsak voltak, és még a posta baromságát is áthidalták, a végén pezsgő is volt. :-) Úgyhogy én ajánlani tudom őket.

SW 1,6 CRDI EX +ECS
Metal Dog Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11261
A parkolós dologban teljesen igazad van, gyakorlatban már próbáltam. :-) Egy baj van: sötétedéskor átvált kicsit mustárszínűbe, és akkor kicsit kevésbé működik az effekt. :-) Én anno elektromos csomag nélkül láttam a színt, de az ablaksötétítés igazán dögössé teszi.
Előzmény: Palace1 (11231)
Brutusss Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11260
Nem akarom Pappas-ékat védeni, de jól lehetett alkudni náluk és 2 hét alatt megkaptam a kocsit, ami Király! Pezsgő....stb volt, kialkudott cuccok korrektül mellékelve.
scenic(725) Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11259

Fog ugy fel, hog ynekik ennyi örömük van, ők ennek örülnek, hogy emiatt cikizhetnek.

Majd ha megvetted, ez megszünik. Aztán majd te kérdezgetheted, hogy mit is cseréltek az autódon idén??

:-))

Előzmény: gsanyika (11251)
n.k.i Creative Commons License 2007.11.18 0 0 11258
Hali Buci sw.
Én is nálluk vettem,kb 8 nap alatt vettem át az autot, én teljesen megvagyok elégedve a kiszolgálással.Átvétel után 1 héttel még fel is hivtak,hogy minden rendben van-e az autoval?
1.4 EX LIM
Előzmény: Buci sw (11253)
LADA Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11257
én is nagy balhéra készülök a jövő héten kedden telefonálok hogy mi a helyzet aztán bemegyek hisztérikázni. csak akkor nyugszom meg ha esetleg az AC Schnitzer, Hartge-nél van az autó izmositáson:))) . de valoszinű csak kint fázik az udvaron.
KiaGaga Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11256

Buci sw!

Én is a budafoki úton vettem az autót a Pappasnál és nem volt semmi gondom. Igaz, én nem kértem vonóhorgot, csak könnyűfém felnikkel a gyári gumikat.

Mivel az általam választott felniket be kellett szerezniük egy másik cégtől, ezért csúszott néhány napot az átadás, hiába állt a kocsi az udvaron.

Sajnos beleestek az október végi rövid hetek, de így is kb. 2ésfél hét alatt mindent elintéztek.

A gumik az általam választott felnikre szerelve, centírozva a kocsin, a gyári acél tárcsák a csavarokkal együtt bezacskózva a csomagtartóban, az utastérben a szőnyegek a helyükön.

Egy üveg száraz pezsgővel gratuláltak az autóhoz, és kívántak sok balesetmentes km-t.

Csak 100 e Ft-ot fizettem előlegként, a többit az átvételkor.

Lehet, hogy a plusz beszerelések okoznak több-kevesebb csúszást az átadásoknál, de annál nagyobb lesz az örömöd, ha minden rendben lesz, amikor végre átadják a kocsit.

1,4 EX Lim

Előzmény: Buci sw (11253)
Radatti Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11255
Szia knbm!

Milyen xenont rakattál bele? Csak égőket vagy a teljes lámpát cseréltetted?
Lehet xenonnal is rendelni az autót? Mennyit kóstált? (Ha kérdezhetek ilyet.)
Előzmény: knbm (11252)
vlevi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11254
Hát ez az, pont buci írta ez előbb, hogy van olyan, hogy csak addíg kedvesek, amíg alá nem írod, aztán csak ülnek a papírokon. Vagy csak a Merkúr-nak képzelik magukat?
Én júliusban másfél hét alatt hozzájutottam a kocsimhoz, igaz volt raktáron, és semmi pluszt nem kértem bele. A megrendelés aláírása utáni hét elején már hívtak, hogy megjött az autó mehetek megnézni. A következő héten már az enyém volt.
Előzmény: knbm (11252)
Buci sw Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11253

Szia Cerka

Nekem most fogyot el a törelmem,2hónapja bent áll a kocsi a Pappas-nál.Senkinek nem ajánlom öket.Csak addig voltak nálasok amig megnem rendelted a kocsit.Ha nem lennének kaki rágok már kiadták volna.Eladtak valamit(vonohorog)ami nem is létezet.Igy jártam!!!Hétfön megyek balhézni,Budafoki út hangzani fog.

Előzmény: Cerka72 (11230)
knbm Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11252
Szerintem ez nem szerencse kérdése. Mielőtt megveszed körülnézel és annak alapján döntesz. Nyilván számít az ár a beszámítás, a hitel, de nagyon fontos az is ahogy a kereskedés hozzá áll a dologhoz. Milyen hamar válaszol, milyen hamar hív vissza, ha elmész akkor a beszélgetésekből is nagyon sok kiderül.
Nekem is szerdán jött meg, csütörtökön megnéztem, pénteken elutaltam az előleget és egy hétre rá átvehettem. Közbe berakták a xenont is.
Ja és én is Tatabányán a Karácsonyi-Nagynál vettem.
Most már 2600 km van benne.
Előzmény: Monk (144) (11249)
gsanyika Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11251
Én szeptember 15.-én rendeltem, és még a szalonban sincs! Engem is cikizek a munkatársak!
Előzmény: résrehajló (11247)
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11250

Szia Notes, Gyerekek!

Én ahogy már írtam Gödöllőn vettem át a kocsimat. A szalonban nagyon korrektek voltak, minden kérdésemre készséggel válaszoltak, mindig szívesen fogadtak.

Csak szerintem mint minden cég itt ebben az elcseszett maffiaországban ülnek egy kicsit a más pénzén, forgatják akár egy-két hétig is. Lehet hogy azért ebben benne volt egy kicsit a hivatalok lassúsága is, de szerintem így működnek a dolgok. Kár hogy itt sajnos nem lehet azt megcsinálni, hogy csak akkor fizetem ki a vételárat, ha át tudom venni a kocsit, azt hiszem kicsit másképp mennének a dolgok!

Ha a szalon tulajdonosok egy kicsit hosszabb távon gondolkodnának és nem kúrnák el a renoméjukat ezzel már rögtön az elején, lehet hogy drágábban is, de a hét év alatt hozzájuk vinném szervizelteni a verdát és akkor ott kaszálhatnának. Lehet hogy tényleg nem sok jutalékot kapnak egy új autó eladásáért, de a vevői megelégedettség távlatokban sokkal többet hoz. Én személyesen a szalonban nem az eladó srácokat hibáztatom hanem a cégvezetést. Láttam rajtuk hogy tudják, hogy tudom mi a dörgés, mert amikor rákérdeztem mikor utalták el a regadót, nem kaptam választ. Én is sajnos így viselkedek a munkahelyemen, ha a vevőink hívogatnak hogy "mi van má" és tudom hogy a főnöknek másra kellet a pénz. Persze hogy nem akarom kirúgatni magamat... 

Ah, lehet hogy megbocsájtok nekik mert:

Én nagyon meg vagyok elégedve az új szíd SW-mel. Már kemény 220 km-t tettem bele! Még mindig úgy gondolom, hogy a legjobb autót választottam a kategóriájában. Ugyan még korai erről beszélni, az átlagfogyim 6,4 l (a kompjúter szerint), de csak városban jártam eddig vele, "hideg" motorral. A fűtésétől és a motor üzemi hőfok elérési idejétől még mindig el vagyok ájulva, pedig kint tényleg csak 1-2 fok van. Ami egy picit negatívum, bár engem nem zavar az a rádió tunere. Ez lehetne jobb. Nekem hiányzik a két magasnyomó hangszóró is.  Inkább tettek volna előre két csipogót és hátra semmit. Tudom, miért nem vettem EX-et vagy EX limited-et... Sajnos ennyire tellett, így is jócskán túlléptem a lehetőségeimet és hál' Istennek apósnak és nem a banknak tartozom! Így lett olyan autóm amiről mindig is álmodtam! A csomagtér tényleg hatalmas. Négy szerelt kerék úgy elfért benne, hogy még a rolót is rá tudtam húzni és maradt még így is hely. Páran írták a "Népítéletben"hogy rövid az egyes-kettes fokozat. Tényleg az, de én amennyi dízel autót vezettem, ott is ilyen volt és engem egy csöppet sem zavar, eddig nem éreztem ennek negatívumát. Az elején a kettest kicsit nehezebben vette, de már  megszűnt ez a jelenség, szerintem ez is a bejáratás része. A futóművet egyáltalán nem érzem túl feszesnek, bár én 185/65-R15-ös gumikkal járok. Az off új Rönó Megánnak volt hasonló az én tapasztalataim alapján. És végül a motor: tényleg mint a rakéta, bár én még nem nagyom merem neki tolni, de egyszer-kétszer azért óvatosan kipróbáltam. Milyen lesz ez egy pár ezer kilométer után?! Nagyon kultúrált a járása még hidegen is.

Ja és még valami a litániám végére, ami tüskét hagyott bennem. Nem adtak semmilyen szőnyeget, még egy szaros 6e forintos nyárit sem. A szívem szakadt meg, mikor először beszálltam hétfőn és egy pillanat alatt összesároztam a szép új kárpitot. Remélem jövő hét elején már megjön a csomagtertalca.com-on rendelt gumiszőnyegem! Lehet hogy nem szeretik a készpénzes vevőket és már tényleg nem futja az árrésből erre, vagy már annyira siettek nekem átadni a verdát hogy véletlenül ezt kifelejtették? Ez már soha nem derül ki, de leszarom és élvezek minden megtett kilométert ezzel gyönyörű autóval !

1.6 CRDi SW LX+

Előzmény: Notes (11246)
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11249

Lehet, hogy csak szerencsés voltam, de én elég hamar elhozhattam az autót. 8-án érkezett meg a szalonba (vagyis előző nap, de akkor néztem csak meg), és tegnap hoztam el. Magyarán 8 nap alatt elhozhattam, és ezidő alatt még a vonóhorgot is felrakták. Ja, és 31-én rendeltem a kocsit. Szóval szerencsésnek mondhatom magam, szerencsére :).

Karácsony-Nagynál rendeltem.

1,6 CRDi EX

Előzmény: Cerka72 (11237)
kámi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11248
Doki1984 !

Egy cikk róluk:

http://totalcar.hu/magazin/hifituning/borkormany/

És a cimük :

http://www.fellserkft.hu/magyar/index.php
Előzmény: Doki1984 (11242)
résrehajló Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11247

Én a Lurdy-házban rendeltem meg az autót szeptember 17.-én!

Nagyon kedves és korrekt mindenki,csak az a KRva autót nem kaptam még meg!

2hete rohad a szalonban!

Egyszerűen ez felfoghatatlan,hogy kinek jó ez,és hogy hosszabb távon ez megéri-e!

Mindenki rajtam röhög,hogy hónapokat várok egy kocsira!

nem kicsit vagyok ideges!

Notes Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11246
Srácok! Rengeteg hasznos infó gyűlik itt össze a szervízekről, márkakereskedőkről, csak éppen teljesen használhatatlan ha nem írjátok oda, hogy pontosan melyik szervíz volt az ahol az adott dolgok megestek. Szal plíz a többiek okulására említsétek meg hogy hol vertek át, várakoztattak hetekig, vagy esetleg hol voltak pontosak, korrektek, és gyorsak. Thx.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!