Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem állítható hogy vírus, de soha nem értettem, hogy ha mindenre telik ami egy géphez kell, vas, oprendszer, miért pont a védelemre nem jut pénz a végén....
Van egy olyan problémám, ha bekapcsolom a gépet (win7 64bit) rögtön megjelenik a Windows mezőn egy ablak a következő szöveggel " a win.intéző le állt indítsa újra ."
Újra indítom, 2-3 másodperc alatt újra indul és működik.
Kb. két hete van ez a jelenség.
AVAST ingyenes védelem van a gépen ,ezt lefutattam Windows betöltése előtt is,talált 1-2 káros dolgot, amit karanténba tett.
Ha valaki már tapasztalt ilyet vagy van jó ötlete a megoldásra köszönöm a segítségét.
BUÉK neked is! Amúgy nem értem a szarkazmusodat - a fórumtársak a legmegfelelőbb tanácsot adták, el kell vigyed szakemberhez! Nézd meg az adatlapomat - ha valaki ért a merevlemezekhez és túl van megszámlálhatatlan sikeres adatmentésen, akkor az hidd el tudja mit beszél. Nekem a legtöbb gondom azokkal a winyókkal van, amiket a kedves tulaj, a szomszéd pistike, meg a sarki „szakszerviz” agyonbuzerált mindenféle csodaprogrammal, ráadásul még szét is szedte hogy megnézze milyen belül. Ezeknek java része ezek után sajnos már tényleg menthetetlen.
Ha elromlik a televíziód, a DVD lejátszód, az autód, vagy a mosógéped mit csinálsz? Nekilátsz feldarabolni őket, vagy felemeled a telefont és hívod a megfelelő szerelőt? Pedig hidd el nekem ezeket sokszor egyszerűbb és könnyebb megjavítani, mint egy meghibásodott merevlemezről lementeni az adatokat!
De most, hogy mondod, kipróbáltam Edge böngészővel, és letölti, elmenti!
Innen tényleg nem értem. Illetve a Chrome nem támogatja a flash-t, az OK, de a Firefox adminként indítva, tiltja egy file letöltését? És akkor azt hol lehet engedélyezni?
A nem áthelyezhetők közt jó eséllyel a rendszervisszaállítós vackok is ott vannak. Kapcsold ki, és töröld is le addig, míg az átméretezést végrehajtod.
A flash elég lyukas manapság, a nagyok már kezdik kivégezni. Nem csodálnám, ha a 10-es minden flas-es letöltéstől elzárkózna. Használj dropbox-ot, a gmail simán kezeli, küldi a linket.
Megosztanám tapasztalataimat a Mammutmail-es bajommal kapcsolatban.
Szóval igen, a Mammutmail csak Flash-playerrel működik. Ha az nincs neked, nem tudod használni.
A baj csak az, hogy mióta Win 10-em van, - azaz az első napok óta, - azóta nem tudom Flash-playerrel sem használni. Ugyanis, mint írtam, a letöltéskor nincs jogosultságom elmenteni a zip-csomagot.
Utánakeresve egy csomó találat van a google-ban, olyanok, hogy vegyem saját tulajdonba, nézzem át a jogosultságot, aztán olyan is, hogy a OneDrive-nak és a bejelentkezett felhasználónak ugyanannak kell lennie, de itt már misztikus területre tévedtünk...
Kicsit berágtam, mert minden jogosultság birtokában tulajdonosként sem tudtam elmenteni a rohadt file-t sehová a gépen.
Ekkor kitaláltam, hogy van egy telepített virtuális 8.1-em, VMPlayer alatt. Nosza abban letöltöttem, lementettem a virtuális meghajtóra, de - és itt kezdtem hangosan üvöltve káromkodni - a hálózatra, vagy a közös használatú folderbe nem volt hajlandó elmenteni, mert nincs jogosultságom!
Megint Properties->Security... Azt mondja, a Windows blokkolja ezt a file-t, biztonsági okokból.
Végső gyilkos dühömben Win 10 alatt létrehoztam egy zip file-t a VMPlayerrel megosztott folderben, majd a virtuális 8.1-ben Total Commanderrel belezippeltem a cuccot ebbe a zip-fileba!
Windows 10 alatt Total Commanderrel kizippeltem és eltudom menteni, meg tudom nyitni, minden OK!
Az eszem megáll! És akkor ne igyak!
Na ezt magyarázza meg valaki nekem, ne haljak meg hülyén!
Az ember azt gondolná, hogy ebben a nagy technikai fejlődésben egy ilyen "kis" probléma megoldása nem okoz nagy gondot... De úgy látszik nincs nagy "kereslet" rá... :-)
A merevlemez mérete 1 TB. ezt próbáltam "zsugorítani". A probléma az, hogy az eredeti 1 TB-ból csak kb. 460 GB-t enged zsugorítani. Ezt meg is csináltam s apróban felosztottam több lemezre (kb 100 GB egy lemez).
Na, most a maradék 460 GB-t nem tudom tovább zsugorítani (ezen a lemezen van az op. rendszer)... A kötetek csak addig a pontig zsugoríthatók, ahol a nem áthelyezhető fájlok találhatók. Gondolom a nem áthelyezhető fájlok mérete nem 460 GB, hiszen az a merevlemez fele lenne... Ennyi adat nem lehet rajta, hiszen új gép... Megoldás volna rá???
Kaptunk egy gepet 64 bites angol nyelvu win7 home-mal. Nehany program nem mukodik, az a valasz, hogy nem kompatibilis a 64 bites verzioval. Hiaba probaltam xp modot is, az se jo. Tudja valaki, mi a megoldas? Az angol help nekem nem nagyon megy:-((
"vagy a "hálózati kártya / csipp" az csak driverral együtt fog működni?"
Láttál már valaha driver nélküli eszközt úgy egyáltalán? Szerintem ha ennyire nem értesz hozzá akkor még a mentésre is figyelj oda, nehogy sírás legyen a vége...
Amúgy egy nő nem tud sajátgépen jobb gomb, tulajdonságokat nyomni, vagy adja jó ég, esetleg XX. század, távolról bemész rá és körbenézel? Tudom, hülye kérdés, de így ezeket nem mindig szoktam érteni.
Van nekem egy csomó fekete laptopom, amin rendesen megy, így vagy működni fog, vagy nem.
Igen, fel kell tenni a drivereket és ha nem ismeri fel a hálókártyát, akkor azt először a többit netről a telepítőkészlettel, vagy ha nincs a laptophoz adott gyártó általi csomag, akkor ott. Én ezek egy részét előre összeszedem penre, sokszor az is jó megoldás, hogy ne akkor szórakozzak a töltögetésekkel.
Egy ismerősöm 5 éves laptopjára szeretnék Win10-et telepíteni.
- Kérdésem az lenne, hogy vajon fogja-e bírni a rendszer? ( nem tudom a laptop paramétereit mert vidéken lakik, + nő, úgyhogy annyit tudok róla hogy fekete laptop :)
- Laptopra még nem telepítettem windowst, ugyanúgy be kell telepíteni mint a PC esetén?
Avasttal csináltattam egy boot system check-et. Reszelt rajta majdnem 2 órát, valami zipben talált domainextensions.gen.in nevű férget, karanténba tette, azt' ennyi. De nem hiszem, hogy ez aktív lett volna, mert sose láttam felugró hirdetéseket.
"Win 10 problem: ma reggel (mint eddig bármikor) használni akartam a Windows számológépét, a billentyűzet (MS Comfort Keyboard 1.0) Calc billentyűjével. Az eredmény fél percnyi homokóra lett (azt hittem, hogy ezt már száműzték), majd egy keret nélküli fehér felugró ablak"
No, rögtön ennél a pontnál kezdtem vóna kártevőirtásba.
Update: "A 8000FFFF jelű Windows Update-hiba azt jelzi, hogy a Windows beállításjegyzékének egyes értékei megakadályozzák a frissítések letöltését és telepítését."
Bocs, ez egy kicsi road movie-s írás. Írtam, ahogy a megoldást kerestem (és nem találtam) különböző helyeken.
Win 10 problem: ma reggel (mint eddig bármikor) használni akartam a Windows számológépét, a billentyűzet (MS Comfort Keyboard 1.0) Calc billentyűjével. Az eredmény fél percnyi homokóra lett (azt hittem, hogy ezt már száműzték), majd egy keret nélküli fehér felugró ablak szó szerint ezzel a szöveggel: "Ezen calculator megnyitásához új alkalmazás szükséges.", alatta egy checkbox: "Mindig ez az alkalmazás nyissa meg", és egy nem kattintható OK gomb. Az ablakot csak ESC-vel lehet becsukni, tökmindegy, hogy a checkboxot kipipálom vagy nem, az OK nem kattintható. Ha kikeresem és direktben indítanám a calc.exe-t, az eredmény ugyanez.
A gép Win 8.1-ről lett frissítve. Megtaláltam a régi calc.exe-t is, de "Ez az alkalmazás nem fut az ön számítógépén", akkor sem, ha Win 8 kompatibilitási módban indítanám.
WTF? Lehet csak a calc-ot újratelepíteni?
Egy helyen azt olvastam, hogy újra kell regisztrálni a programokat ezzel a rendszergazdaként futtatott utasítással:
Ez viszont nálam ezt eredményezi (sok példányban):
Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF6, Nem sikerült regisztrálni a csomagot. error 0x8000FFFF: Adding a tile failed with unexpected error. NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 0fb76262-46d9-0002-967a-b70fd946d101 in the Event Log or use th e command line Get-AppxLog -ActivityID 0fb76262-46d9-0002-967a-b70fd946d101 At line:1 char:28 + ... | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.I ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : WriteError: (C:Program File...ppXManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], IOException + FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AddAppxPackageCommand
Az event logban ez van:
error 0x8000FFFF: Cannot register the Microsoft.VCLibs.140.00_8wekyb3d8bbwe package due to the following error: Katasztrofális hiba
...és egy pár ilyen:
Deployment Register operation with target volume C: on Package Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.22929.0_x86__8wekyb3d8bbwe from: (AppXManifest.xml) failed with error 0x80073CF6. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.
A linket követve egy leíráshoz jutottam, ami szerint a Microsoft-Windows-AppxPackaging/Operational logban ki kell keresnem a hibaüzenetet. ZÉRÓ hibaüzenet van benne, csak a tevékenység loggolása, így a leírás nem segített.
Egy helyen azt írják, hogy a 0x80073CF6 megoldása az, ha helyiről MS fiókra váltok és úgy telepítem a szoftvert a Boltból, de 1: nincs MS fiókom és nem is hiányzik, 2: a calcot nem a Boltból telepítettem, hanem jött a Win 10 frissítéssel és tegnapig működött. Ajánlották a safe mode-ban indított app regisztrálást is, az se jött be.
Itt elakadtam, (egyenlőre) feladtam.
A gépen a Start menü se megy, csak a jobb klikkes helyi menüje (benne a futtatás, leállítás, etc.), de ez annyira nem zavar, mert minden ikonom megvan a gyorsindítón, ami kell. Már erősen hajlok rá, hogy legyalulom az egészet és újratelepítem a Win 10-et (vagy inkább a 8.1-et, azzal semmi gondom sem volt), de ez egy munkagép, tele mindenféle appal, így ez félnapos kiesés lenne.
Ha van valakinek bármi más épkézláb ötlete, bátran ossza meg velem.
Telepítettem az Ubuntut, mert pipa lettem a Windows-ra!
Megtetszett az Ubuntu, de lenne néhány kérdésem. Legyetek szívesek megadni egy élő topik nevét, vagy egy szakértőét, aki foglalkozna velem, illetve a kérdéseimmel, mert amit találtam tavaly előtti hozzászólások vannak benne.
Ha 2013-asban elmentem és "mentés másképpel" egy 2010-es formulában, akkor valóban eltűnik a soronkénti szöveghatároló "csíkozása", és csak lapon, mint keret jelenik meg a szöveghatároló.
De ez így macerás. Korábban sikerült a 2013-as Word esetében beállítanom, hogy már az új dokumentum készítésekor se soronkénti csíkozással jelenjen meg a szöveghatároló.
Tömörített fájlok tartalmának szövegfileba történő kilistázása kapcsán szeretnék segítséget kérni.
Van egy külső HDD-m, azon rengeteg rar. Meg lehet valahogy oldani, hogy a tömörített állományok tartalmát kilistázzam txt-be?
Gondolom, command line-nal megoldható valahogy, de nemigen vagyok otthon a parancssorokban. Nagyon szívesen venném, ha valaki adna e tekintetben útbaigazítást, igen fontos lenne és nagy segítséget jelentene.
Windows mappák tekintetében ismerek egy csomó hasonló megoldást, pl. dir /s /b /o:gn dir ..myfolder /b /s /A-D /o:gn>list.txt stb.
Most valami hasonlóra lenne szükségem, csak tömörített file-ok kapcsán, anélkül, hogy bármit is meg kéne nyitnom.
Rádugni a HDD-t a gépre, parancssor és megkapni a hordozón lévő összes tömörített állomány bennefoglalt filejait, lehetőleg kiterjesztéssel együtt.
A megoldás valahol errefelé lesz (http://ss64.com/nt/forfiles.html), gondolom, de mint említettem, elég kutyaütő vagyok az egészhez (és most enyhén fogalmaztam), és eddig nem sikerült kiviteleznem, amit szeretnék.
Kellemes estét és köszönöm az esetleges reflexiókat, segítséget.
Ezt nem hiszem el. Most bekapcsoltam a notebookot és a W10-es üdvözölt. Minden fájl megvan és úgy néz ki működik. Bocs a riadalomért és köszönöm a távsegítséget. Nem te csináltál valamit? :))) Mondjuk, ha jönne szembe velem a windows, átmennék a másik oldalra az utcán:)
Persze, a nejem gépe, néhány excel tábla és pár fotó, amit az én ősrégi acdsee 5-ösömmel kezel. Ugyanolyan gépünk van, azért voltam olyan bátor és elkezdtem. Nekem Photoshop és számtalan progi van fenn, tömérdek fotóval, megőrültem volna, ha legyalulja, hiába van bizt mentésem. Egyik barátom hasonló gondokkal találkozott, neki fent van a 10-es, de nem ír DVD-t.
A nejgépen az történik most, hogy megjelenik a 10-es jellegzetes ablaka kicsiben, alul pörgés ikon és aztán elhal minden, se nem forog a lemez, a képen sincs semmi.
Megcsináltam, felkínálta, hogy csupaszra kezdi a W10-est vagy az adatokat megtartva. Utóbbit választottam és most sem történt semmi, illetve pár percig villogott és most homogén világos a kép.
az egyik notimra símán felment a 10-es, a nejemére elkezdte a telepítést a frissítés után, üzente, hogy kikapcsolhat közben, de most semmi nem látszik a képernyőn, már egy órája. Csak egy szürke tónusú, gyenge világosság. Mi lehet ilyenkor?
Office 2010 otthoni és diákverzióm volt feltelepítve majd még egy regisztrálás után ingyen megkaptam az Office 2013 otthoni és diákverziója kiadást.
A szövegrész határolókat használom a Word dokumentumoknál. Amikor a 2010-es verzióban írok, az egész lapon be van keretezve a szövegrész határ.
2013 esetében csak a kurzor sávjában és ha entert ütök, akkor mindig új sáv jelenik meg. Korábban végül sikerült beállítanom a 2013-as Word-et, hogy úgy jelenjenek meg új dokumentum nyitásakor, mint 2010-es verzió esetében. Csak sajnos nem emlékezem rá, hogy csináltam.
Tudna valaki segíteni?
Az alábbi dokumentum Word 2013 alkalmazásával készült (.docx kiterjesztés)
Microsoft Word 2010 megnyitásával ugyan ez a fájl:
Office 2010 otthoni és diákverzióm volt feltelepítve majd még egy regisztrálás után ingyen megkaptam az Office 2013 otthoni és diákverziója kiadást.
A szövegrész határolókat használom a Word dokumentumoknál. Amikor a 2010-es verzióban írok, az egész lapon be van keretezve a szövegrész határ.
2013 esetében csak a kurzor sávjában és ha entert ütök, akkor mindig új sáv jelenik meg. Korábban végül sikerült beállítanom a 2013-as Word-et, hogy úgy jelenjenek meg új dokumentum nyitásakor, mint 2010-es verzió esetében. Csak sajnos nem emlékezem rá, hogy csináltam.
Tudna valaki segíteni?
Az alábbi dokumentum Word 2013 alkalmazásával készült (.docx kiterjesztés)
Microsoft Word 2013 esetén:
Microsoft Word 2010 megnyitásával ugyan ez a fájl:
Sajnos nem úgy van ez nekem hogy karbantartom oszt jóvan )))) Ha szoftveresen nem lehet akkor mechanikailag nekem sötét.. Nem úgy van ,hogy popp szegecs, púrhab, WD 40,))))) Oszt kész )))
Most mit mondjak? 1 terása picsa jól bírta, 2 tera körül már voltak érdekességek. Igaz nem túl régen még az volt a véleménye, hogy csak simán jó helyről kell venni és amúgy is mindenki csaló, azért romlik el a vinyó :-)
Én a legolcsóbb 1TB-os toshibát vettem 20 alatt picivel. Azt hiszem samsung lemez van benne, igaz csak a hozzáadott titkosító szoftverből gondolom. Viszont hurcolom mindenfelé és hibátlan :-)
"Ott ne az ár legyen az egyetlen egyben fő szempont mert akkor borítékolsz magadnak egy idő előtti összeomlást."
Én külsőre azt mondom nyugodtan vegye meg az akármilyet, ami most éppen Samu/Transcend/Seagate lesz, vagy éppen ehol keresi. Ebben nehéz jósnak lenni, hogy mi nem döglik meg. Főleg ha az istenített red WD pld. elég szarul szerepel.
Pipák nem segítenek. Ezek ronda ügyek. Évekig semmi gond aztán úszik sok év lementett fileja, munkája. Gyakorlott számítógépes korán észreveszi mert általában (de nem mindig!) vannak előjelei az összeomlásnak.
Tanulság: menteni, menteni, menteni. Az is jó, ha a gépen is meg felhőben is tartja az ember mindazt ami fontos.
Most azon gondolkozz, hogyan ments aztán a HDD beszerzésén. Ott ne az ár legyen az egyetlen egyben fő szempont mert akkor borítékolsz magadnak egy idő előtti összeomlást.
Azt lehet jól kicsinálni próbálkozással. Aztán már kezded érezni, hogy miért magyarázzuk a mentés fontosságát. Lehet csak a port gyenge, lehet a kábel betegesebb és kevés áramot kap, de a vinyók is így szoktak megdögleni.
Sajátgép, jobbgomb -> Kezelés -> Lemezkezelés-ben nézd meg. Lehet, hogy elég bötüt adni neki.
De mivel már régebben is rakoncátlankodott *, inkább a külső házra tippelnék hibaforrásként. Szedd ki, próbálj meg direktben vagy másik házban ránézni. Esetleg egy rescue-lemezzel/-pendrájvval is próbálkozhatc (pl. sysresccd).
"kicsit késve kicsit macerásan de megjelent..Időnként gond nélkül. Tele van fotókkal mit mondjak aggódom.."
* ... és mé'csak most? :-O
"Talán valaki meg tudná mondani kicsit szájbarágósan mit tegyek :)"
Ha a fentiek közül bármelyik lépéssel kapcs. kétcségeid vannak, akkor leginkább semmit! Tedd félre a cuccot, amíg meg nem tudod nézetni vki hozzáértővel. Bármilyen egyéb kuruzslással csak ártani tudc.
Ez már csak egy registry bejegyzés valószínűleg árván. Regedittel rákereshetsz a dll nevére a registryben és törölheted, de legyél nagyon óvatos mert itt egy újra telepítést is elintézhetsz magadnak, ha nem vagy az...
Kösz, ez tényleg nem egyértelmű: "Ha a Google Drive-val szúr be fájlokat, a fájlok mérete akár 15 gigabájt is lehet."
Csak azt nem mongya, hogy összesen, vagy egyenként. 1ébként úgy vettem észre, mintha a Google drive-ből levonná a leveleket az ő mellékleteikkel, mert amikor létrehoztam, már írta, mennyi van használatban és ez akkor csak a leveleket jelenthette, mert én még nem töltöttem fel semmit, mint Google drivere.
Most egyébként 2% használt a 15gigából. Töröltem régi leveleket jócskán.
Nekem a Google sem egyértelmű, van szép magyar leírást, próbáld kibogozni, van ahol max. 1 gigát írnak, van ahol 5 terát, de ez szerintem egyértelműen a tárhely mérete lesz és nem 1 file mérete. 1 filére 1 terát is írnak, ami szintén elég érdekes.
"There are size limits to documents, spreadsheets, and presentations you create and upload. For example, you can’t view files larger than 5 TB in Google Drive."
"Nagyobb fájlok küldhetőkAmikor a számítógépről csatol fájlokat, legfeljebb 25 MB méretű fájlokat küldhet. Ha a Google Drive-val szúr be fájlokat, a fájlok mérete akár 15 gigabájt is lehet. Ha pedig külön tárhelyre is előfizet, a fájlok mérete az 1 TB-ot is elérheti."
Nekem is van egy gondom. Tegnap fel akartam tölteni egy 2,9 Gigabájtos videót a Google drive-re. Reggel 8-től este 6-ig nem végzett. Még a neve sem jelent meg. Problémát nem jelzett, csak nem fejezte be (lehet, hogy el se kezdte?)
A feltöltési sebességem 2,6 MBit/sec, ettől végezhetett volna ennyi idő alatt. Van valami méretkorlát, hogy mekkora lehet egy file? A 15 megabájttól még messze volt.
Nem lehet, hogy HD (nagy felbontású) videó, amit a géped/grafikus kártyád nem tud megjeleníteni? Próbáld a kisebb felbontású verziót nézni, ha van ilyen.
Vagy a flashplayer-t shockwave flash bővítményt frissíteni
Szeretném megkérdezni, mit tegyek. A Facebookon vettem észre, hogy némelyik videon csak hang van, fekete négyzet jelenik csak meg, bele tudok tekerni, de kép nincs(illetve a bal alsó sarokban a pillanatképek látszódnak).Mit frissítsek, milyen progit rakjak fel? Köszönöm
Nincs jelentősége: régebben sokkal jobban be voltak határolva a körzetek, de most már gyakorlatilag az egész országban összevissza osztják a címeket. Most max. annyit tudni, hogy az a cím, amit éppen kaptál, az pár évvel ezelőtt(ig) Somogy m-hez tartozott.
"előtte öt perccel meg valami más szám volt, Ukrajnából"
Először nekem is valami ökörséget írt ki, sz'tem az utolsó lekérdezést dobja be, vagy ilyesmi. Csak mikor rányomtam az "IP cím" gombra, akkor lett korrekt.
Látom, hozod a formádat, megint sikerült helyből megjavítanod a saját ökörségrekordodat.
"Má' bocs, de ez megint marhaság. Ha nyitott wifit használna, akkor minek sniffelne bármit is a betörő"
Azt sniffelné, hogy a (védett) hálózatokon milyen védelem van és azokon mi a jelszó . És igen, ha mázlija van, akkor nyitott wifit is találhat, mint pl. a korábbi 1043-akon volt defaultban. És ha csak ilyenekre utazik, akkor nyilván nem kell szigorúan véve sniffelnie, és nem is mondta senki, hogy ezt tenné.
"A kérdező pedig jelszóról beszélt ami a wifihez tartozhat, azaz nem lehet nyitott a wifije, ugyi."
Azaz nyilván a gyenge titkosítás jöhet szóba az említettek közül, és nem gondolom, hogy szobahőmérsékletnél magasabb ikúnak ezt külön magyarázni köllött vóna.
"Mostanában a WPA szokott alapértelmezett lenni miután először kiszeded a dobozból és bekapcsolod, a wpa pedig 8 karakternél kevesebbet nem enged használni. ugyi."
És percek alatt törhető is. Ugyi.
(Örömmel látom amúgy, hogy azóta már helyből WPA2-vel jönnek ki a rúterek, de nem tudgyuk, jelen isetben melyik verzióról van szó, ugyi.)
Sikerült dekódolni, vagy még kérsz órát? (Vigyázz, mer' exponenciálisan drágul!)
Az IP cím nem volt a routerem alján, csak egy weboldal címe, ahol viszont belépve (itt volt eredetileg az admin felhasználónév és jelszó megadva) a router webes felületére jutottam. Elég általános kinézetű URL, szerintem minden router aljára ezt írják, nem tűnik egyedinek.
Ja, csak azért erőltetem és is, mert ha valami ismerős agyat növeszt, akkor hiába van ráírva az aljára, nem az lesz a router IPcíme. Ellenben az átjáró többnyire már jobb és logikus minden olyan cuccnál is, ahol nincs felirat.
A lekérdezésnek ugyanazt kell mondania, feltéve ha közben nem változik az IP-d. A helyi meghatározás az telibe hazudik, értelmes adatbázis nem nyilvános és drága, összevissza tippelnek a szolgáltatók. Egy időben minden T-s Budaörsön volt, UPCsek meg Tatabányán, mert oda jegyezték be a céget. Egy mikrós szolgáltatónál, ahol 50+ kilométeres körzetben vándorolnak az IP-k, meg végképp nem tudjuk mit akarnak, de egy 200 kilométeres sötétszál végén lévő IPről sem nagyon tudhatja fizikailag, hogy hol van. Vannak könnyebb esetek is, max. ha példával illusztrálod, akkor megoldjuk, egyéb esteben annak is örülni kell, ha az országot eltalálja. Vagy mondhatod azt a 2-3 oldalt és poénból megnézzük innen-onnan.
Az normális, ha IP-cím lekérdező oldalak mást adnak meg? Bár a szám ugyanaz, az egyik szerint Balatonszabadiban vagyok, a másik szerint Budapesten. A valódi tartózkodási helyem meg egy harmadik település.
ha ilyet lát az ember, mekkora a gond kb.?, - esküszöm, (nem azért, mert szentlélek vagyok), de -most épp- nem akármilyen gázos pornóoldalra, hanem csak 1 online filmeket tartalmazó oldalra akartam felmenni + filmet nézni, mikor is jött a képen látható gyöngyszem
Ezen az oldalon néztem az IP címem. Itt az van most, ami a WAN alatt, viszont területnek Somogy van megadva (nem ott vagyok) előtte öt perccel meg valami más szám volt, Ukrajnából. Ráadásul mozillát használnak, én meg Chrome-ot. Ez normális?
A webes felületen hol látom, hogy ez a wan tiltva van-e? Most a főoldalon a WAN alatt az van, hogy valamilyen IP címről kapcsolódnak rá. És van olyan gomb is, hogy disconnect. Azt kikapcsoljam? Az most valami gonosz, vagy akkor magunkat kapcsolom le?
Má' bocs, de ez marhaság. Ha nyitott wifit használna akkor minek sniffelne bármit is a betörő, hiszen bent van, hozzáfér a gépekhez is.. A kérdező pedig jelszóról beszélt ami a wifihez tartozhat, azaz nem lehet nyitott a wifije, ugyi.
A routert pedig azt se tudta hol keresse..
Mostanában a WPA szokott alapértelmezett lenni miután először kiszeded a dobozból és bekapcsolod, a wpa pedig 8 karakternél kevesebbet nem enged használni. ugyi.
De most még a kedvenceket is sikerült eltüntetnem:-(
Valami csökkentett Firefox újraindítással próbálkoztam, de minek.
Nem baj, ne kínlódjatok velem, elviszem egy közeli szervízbe, ott majd megreparálják. Persze csak pár kattintás, de azt tudni kell hogy hova kattintsanak.
Csak a jelszót változtattam meg, semmi máshoz nem nyúltam. Nem mondom, hogy az oldalon látott IT kifejezések 90%-a nem kínai számomra, de amihez egy mezei angoltudás elég, azon azért kiigazodom. Ahol változtattam, ott még ki is volt írva megjegyzésként, hogy érdemes az eredeti default felhasználónevet és jelszót megváltoztatni, szóval biztosan jó helyen jártam. :)
Amúgy sem mertem volna kikapcsolni a gépet anélkül, hogy ezt itt tisztázom. Ha véletlen gubanc van, net nélkül még segítséget sem tudok kérni tőletek. :)
De akkor minden oké. Marad a megváltoztatott jelszó. Felírtam biztos helyre, nem fogom elfelejteni.
Mi lene ha kipróbálnád? Ez csak a doboz felügyeletéhez kell és normális körülmények közt ilyen jelszót soha semmiképp nem hagyunk alapértelmezetten, mert csak.
Ez a jelszóváltoztatás egyébként változtat egyéb dolgokon? Úgy értem, ha most kikapcsolom a gépet, visszakapcsolás után ugyanúgy csatlakozik majd automatikusan a netre, mint eddig, vagy ezzel ott is kell majd jelszót megadni? Szerinted érdemesebb visszaállítani azt az admin-os default beállítást?
A tálcán a gyorsindító gomb megnyomása után kijön egy ablak, hogy " a kapcsolódás sikertelen " és vége.
Pár napja volt frissítve. Mivel az említett kvízpart.hu oldal csak FlashPlayerrel működik, azt is sikerült telepítenem, de azzal sem ment, így került az Opera is telepítésre.
Windows 7-es van, az Opera működik rajta, tehát van kapcsolat, de a Firefox nem.Ez a kérdés, hogy miért nem és én mit tehetek érte, mert mint írtam vala,hülye vagyok az ilyesmihez.
Gondoltam így ünnepek táján lefagyott a foxi, de ha Nálatok működik, akkor mi lehet a baj?
Az Operára azért volt szükség, mert egy kvizpart,hu oldal senkinek nem működödd a Mozillával, javasoltak másik keresőt, így most kettő is van a gépen.
Ha tudnál valami megoldás, azt nagyon megköszönném.
"Az alapértelmezett név/jelszó páros megváltoztatása nélkül kívülről viszonylag könnyen átvehető a router feletti irányítás."
Hát persze! Ha az idegen betör a lakásba és egy UTP kábelt csatlakoztat a routerhez.. :DD
..mert wifin van egy legalább 8karakteres wifi jelszava amit aligha fog az idegen feltörni, és a távoli (wan) admin is alapértelmezés szerint tiltva van..
Ha megváltoztatja a router jelszavát akkor leginkább magát zárja ki, amikor 1év múlva nem fog rá emlékezni, és a router nem default jelszavas védelme is legfeljebb a többi családtagjától óv, hogy az anyós ne állítgassa el a beállításokat.
Biztosan jól csináltam! Újra futtattam az avast okosvizsgálatot, és most már zöld pipát kaptam a hálózati fenyegetések sorba. :) Köszi szépen a segítséget mindenkinek!
Azt hiszem, bent vagyok. És ott a System Tools-nál a Password-öt kell átírnom? Már hogy biztosan ezt a belépési izét változtassam, ne az itthoni wifi beállításait.
Be kell lépned a router beállításaiba a helyi IP címen, az alapértelmezett admin név/jelszóval.
Nem véletlenül "riogat" az Avast. Az alapértelmezett név/jelszó páros megváltoztatása nélkül kívülről viszonylag könnyen átvehető a router feletti irányítás.
És akkor az az admin? Azt hol tudom beállítani, hogy más legyen? Egyáltalán tényleg olyan fontos, vagy csak az avast riogat? Évek óta megvan ez a router, és soha nem volt semmi probléma.
Ez a gép egyébként nem wifin keresztül csatlakozik, ugyanarra a routerre van kötve, amiről a wifi megy, de kábellel. Most megnéztem a kapcsolatokat, van valami helyi hálózat (Realtec PCIe GBE Family Controller), amire csatlakoztatva van, de ott nem látok sehol semmiféle jelszót, sem jelszóváltoztatási lehetőséget.
Nem lehet, hogy a kolléga az AP nevét gondolja felhasználónévnek (mert a családnevüket adták be erre anno)? Ezt írta: "Eleve úgy jelenik meg a telefonon, hogy a felhasználónévAP neve (vezetéknevünk) van kiírva, és ahhoz kér jelszót "
Meg aztán annak a wifinek van egy hatósugara is. Igencsak közel kell laknia annak a hackernek, ha bármit kezdeni akar vele. Már a belső szobákban alig működik. De mondom, nem értem, milyen jelszóról beszél, mert a wifi jelszó nem admin.
Pedig felhasználónév is van. Eleve úgy jelenik meg a telefonon, hogy a felhasználónév (vezetéknevünk) van kiírva, és ahhoz kér jelszót (ami nem admin). Egyébként hol kell ezt egyáltalán állítani?
Eleve az admint tessék megváltoztatni (én az alapértelmezett IP-t is meg szoktam), aztán lehet fel is cserélted, mert furcsa lenne odahaza ha a wifi nem csak jelszavas lenne, hanem felhasználói név/jelszavas.
Csináltam az avasttal egy okosvizsgálatot, és azt írja, hogy a routerem (TP-Link) jelszava gyenge, szerinte a gyári beállítások vannak (minden admin). Ugyanakkor van rendes wifi felhasználónevünk és jelszónk, azzal tudunk kapcsolódni például a telefonról vagy laptopról. Akkor most milyen jelszóról beszél?
Ha egy honlapon egy gomb fölé megyek a kurzorból kis kézfej lesz kattintok mégsem történik semmi, de a bal alsó sarokban látok egy kis feliratot: javascript:void(0); . Ez mit jelent és mi kellene ahhoz hogy meg is nyíljon az a lap ami a gombra van írva?
Nem konkrétan az irodai használtról beszéltem, hanem általában. Az irodai gépeknek volt rendszergazdája meg gazdája, nem taknyolta mindenki. A használt üzletekben nálunk is szanálásból maradt komplett gépparkok vannak, de 250 eurótól fölfelé. Alapból repül a hdd, átvizsgálás etc. Ennyiből majdnem kijön egy új, hasonló kapacitással, netezni ez az amd elég, a többi meg ahogy pénz akad rá.
Nem tudom otthon hogy megy, itt ha egy Saturnban vagy Mediamarktban leveszel egy kész konfigot a polcról, jó ha csak hatvan százalékkal drágább mintha te rakod össze. Még úgy is olcsóbban kijövök, hogy ha nincs időm, egy dobozban beviszem egy szervízbe, 45 euróért két óra alatt összerakják. A mostani vasam 1780 euróért volt polcon, 635ben megállt.
Az irodába a legolcsóbb konfig itt 400 euró, és kétszáz eu érték van benne, a többi az üzlet zsebpénze.
Akkora túl kínálat van mindenből, hogy egy-egy alkatrész, az öt egymás seggébe épült üzletben, símán húsz százalék difi árban. Mindent ott veszek meg ahol a legolcsóbb, ahol az órabér a legolcsóbb ott meg összekalapálják.
Mert sokkal jobbak még így is, mint a pistike-bélabácsi által otthon lesajnált, rugdalt szarok a négyezres táppal? Én csak azért írtam, mert pár éve hordom ezeket ügyfelekhez, aztán nem félek ezektől, és mennek faszán. Van melléjük egy év gari, ha kell, akkor kettő is fillérekért, meg azonnali csere opció is. Nekem tök megéri, egyben van, sálálá. Ha neccesebb helyre kerül, akkor új HDD és nincs gond. A tápjuk? Én úgy az elmúlt 15 évben elég sok tápot javítottam. Volt olyan, hogy a HP az SFF házakkal csúnyán belenyúlt. Ezt leszámítva, nagyságrendi eltérés van a hibák tekintetében még a márkás, drágább tápokhoz mérten is. Hűtés jobbabb, a szériahibás lapkák is sokkal tovább bírják az ipart ezekben a márkás vasakban, meg úgy minden más is.
Én ott kezdem, hogy megöregedtem és összerakással nem szopolok, mert sosem fizetődik meg és a garanciális intézés nagyobb kieséssel jár, mint egy márkás vasnál. Abból meg azért egy irodai i3s még mindig karcos árfekvésben van, érdekes módon egy laptop is olcsóbb bír lenni. Én az irodai 60ezres gépnél azért erősebbre tenném a szintet.
Régen nem értem, miért kell használt, főleg irodában lehajtott gépeket venni, nálunk is minden üzlet tele van velük, de csak a laptopok mennek úgy-ahogy. Olyan áron lehet már alap irodai gépet összerakni, hogy nem éri meg a cumi a lefutott cuccal. Alapból új vinyó, a tápnál rezeg a léc, cd-dvd rom bírja ameddig meg nem unja etc. A pentium korában még volt értelme, mert az új ütős volt anyagilag, de már akkor is érdemes volt azonnal lecserélni ami addig mozgot benne. A hatszáz éves táp miatt, meg a vinyó miatt orrba-szájba kell backupot csinálni. Garancia meg semmire nincs, alkatrészt se lehet már általában újat kapni. A használt az meg az ami benne volt. Lutri. Gépet netezni, worddel ezt-azt összekalapálni... A Fiamnak most raktam össze egy új vasat, négyszáz euró se volt, fele se kell irodába.
Ha ennyire problémásak lennének, akkor boltot zárhattak volna. Egy-kettő lemezhullott itt is volt, meg ahol azért számított, HDD-ből újat kapott, mert az csak gyorsabb is, meg nem 80 GB. Sokkal inkább bízoke gy márkás vasban, mint akár egy Asus, avgy nevesebb deszkára rakott akármilyen gépben.
Ezen reggelig tudnék vitatkozni. Főleg mert egy időben a Marseusból kifejezetten fos gépeket kaptam, de sok jött simán csak bad sectoros vinyóval. Aztán persze ugyanolyanra nem bírják cserélni, lehet szopni összevissza.
Öreg vasak ezek, ráadásul ne az évjáratból induljunk ki, mert gyárba még mindig veszünk gagyi celeronos izéket, laposom meg 4 éve i7es. Szeretem a használtakat, de van bennük szopószorzó gazdagon, vagy az a kis százalék, mert mi van ha megdöglik és tipikusan az nem tudja pótolni, aki erre is éppen csak összeszedte a lóvét.
Igen, az év vasam is két éves, komplett konfigurációként még mindig 500 euróval drágább mint amiből összeraktam. Valami hasonló jelenség létezett néhány éve, a szofverek nem érik utol a vasat. Semmi értelme három évente új gépet hegeszteni. Szóval a két éves gép nem attól öreg hogy két éves. Árulnak i3-as intel procival, négy giga dd3 rammal új gépet. Akkor az jó mert új? A gép korának desktop esetében köze nincs a minőségéhez, ez sztem csak laptopnál ad némi-nemű támpontot, de két éve vehetett valaki azt is 500-rt, vagy 1600ért. Mármint euróért.
Akár grafikusan is, mert jobb gomb tulajdonságokkal paraméterezhető, de megcsinálod batchnek és futtatja. Úgyis megmagyarázzuk, hogy semmi szükséged rá.
A Marseus tele van ilyen 7-8 éves gépekkel, melyekből idén nem keveset sikerült eladniuk, és használ pár ügyfél is ilyeneket nagy örömmel még úgy 3-4 évig egészen biztosan. Ilyen ipari hulladékot. A 2 éves gép meg aztán nem tudom, mitől lenne elavult, néha úgy érzem, hogy az ilyet olyan "rendszergazdák" mondják, akiknek a tudása és felhasználó-szempontúsága messze áll a szükségestől.
Áthidaló megoldás, hogy váltani 10-re, amikor aktivált lesz akkor visszatérni a 7-ese. Ekkor elvileg a gépből képzett hasht már tárolta az MS, így az akármikor telepített 10-es aktivált lesz. De ez az én elméletem, sosem próbáltam.
/link/ - azért az apróbetűs részből szerintem egy jogász teljesen mást olvas ki mint egy informatikus: magyarán az ott feltüntetett dátum után semmi jóra ne számítson a régebbi gép tulaja..
Kivàncsi lennék van e valamilyen érdekem otthoni hasznàlatra jol mukodo windowss 7-et windows 10-re cserélni?
Nyerek valamit a cserén vagy egyelore boven ràér kicserélni? Nincs sok kedvem hozzà de talàn van valamilyen ésszeru ok a cserére amire egy napon mégis ràkényszerul az ember...
Tudom hogy amatőr kérdés, meg hogy sokszor elhangzott, de miért majd hatvan giga a win 7 egymaga, ha a frissítéseket se engedem rá nyakló nélkül, alig néhány van rajta, ötven mega sincs? Bármilyen progit futtatok rajta, takarítani, úgy értem tunup és a win saját takakrítója, 58 giga a rendszer. Minden program másik partícióra van telepítve, a c-n csak a win van, plus az eset smart security.
De van még jobb. Valahogy kreáltam egy 700 gigányi particíót egy új hdd-n, sem boot usb-ről paragonnal, sem win alatt semmivel nem tudok hozzáférni. Mit zártam le? Csak törlést és tulajdonságokat ajánl. Ugyanezt csinálja a paragon is.
Nem találtam jó Google topicot, de itt olyan sok okos ember van hátha tudja valaki. Google drive saját fiókba feltöltöttem egy távirányító leírását majd készítettem egy linket amit beraktam az IPTV fórumba. Meg tudom-e nézni valahogy hogy hányan töltötték le azt a leírást? A Google fiókomban nem találtam semmi erre utaló lehetőséget.
Én több olyan oldalt is látogatok, ahol próbálják blokkolni az adblockert, de (eddig) mindenhol ki lehet(ett) játszani ezeket. Nem díjazom, hogy online filmnézős oldalak durva pornót hirdetnek gyerekeknek szóló rajzfilmek mellett.
Az ABP-nél be kell állítani, hogy az adott oldalon ne blokkoljon, aztán lekérni a blokkolható tartalmak listáját, és onnan szemezni. Eddig mindnek túljártam az eszén.
Pont azt tanácsoltam a hölgynek, hogy menjen be egy Nokiás vagy egy közönséges mobilboltba vizsgáltassa meg vagy vegyen egy hozzá valót. Van elérhető távra jópár bolt.
Nem tudom a teló pontos tipusát sem a headsetét
Nem akarok belemerülni nagyon, mert nem az én profilom és van elég gondom mostanában, minthogy....
Ugy tunik, megoldodott az ugy, valaki mondta, hogy a yahoo par hete nyilvanosan beismerte, hogy uj szoftvereket tesztelnek, hogyan tudjak blokkolni az adblock programokat. Valami nagy reklamacio volt, hogy tobb millioan nem tudtak belepni a fiokjukba, mire kozoltek veluk, hogy amint kikapcsoljak az adblock programot, belephetnek az email fiokjukba.
Van a Win Appok újratelepítésének egy hozadéka: eddig induláskor a gyöngysor 1×3/4 fordulatot tudott megtenni és azonnal jött az asztal (2db SSD RAID 0-ban, R/W: 950/850MB/s). Most kb. 10× feljön-átfordul-lemegy. Hurrá.
Amióta frissítettem Win 8.1-ről 10-re, minden nap akad valami. Ma eltűnt a Start Menü. A billentyűzet Win gombjára nem történik semmi, az ablak ikonra kattintva kb. ugyanaz, csak sötétebb lesz az ikon háttere.
Ez talált kb. 22000 (igen, huszonkétezer) darab ilyet: "00005395@2015/12/21:21:35:31.799 Primitive installers committed for repair", de ez nem segített.
Ez lefutott, de (szerintem) minden apphoz hibaüzenetet adott: "Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF6, Nem sikerült regisztrálni a csomagot. error 0x8000FFFF: Adding a tile failed with unexpected error.". A végén újraindítottam, de nincs Start Menü.
Új felhasználó létrehozása
Megtörtént, neki sincs Start Menüje.
A Windows újratelepítése
Mivel ez egy munkagép, egy csomó szoftver van telepítve. Ha van egy használható ötletetek a Start Menü életre keltésére, ezt elkerülném.
Első próbálkozással elértem ~2500-at, de a második jobb lett, amint látható a képen, pedig nem adok sajtot az egeremnek. (Ez nem portable, de különbség nem lehet.)
Koszonom mindenkinek a segitseget, a vegso nyertes a portable Jooleem lett, aminel teglalapok sarkait kell megtalalni, sajnos idokorlatos, viszont mindenki ideges, mert 6 ezer pontnal nem jutnak tovabb. Jelenleg a "lassu az eger" a leggyakoribb kifogas.:-)))
Ha van koztetek, akiknek lenyegesen gyorsabb az egere, varom a kepernyokepeket a nagyobb rekordokkal (csak tenyleges kepernyokepet kerek, amikor meg kell adni a nevet a rekordhoz, mert a beirt rekordokat konnyu atirni.;) Tegyetek ide be a kepet, es majd bosszantom oket, hogy mashol mukodik az eger.:-)))
"Minden headset jó minden telefonhoz, vagy tipushoz kell válogatni?"
Nem minden headset jó minden telóhoz. Általában egy márka headsetjei jók a saját telóikhoz, de még ez sem mindig garancia.
Régebben kiírták, hogy milyen telóhoz jó a füles. Újabban viszont feltüntetik a headset által ismert protokollokat, tehát az alapján lehet válogatni összeillőt (már persze ha a teló által kezelni képes is ismert).
El kell olvasni a leírását. Vannak hibridek, aminek az adója a telefon aljára pattintható, bár ritkán. Sosem tudni. Jó esélllyel BT-s, ha nem találod, akkor gombot kell nyomni, esetleg kombinációban is, hogy felismerje és párosodjon a telefonhoz. Néha így működik.
Megemlíted a vevőnek hogy rajtamaradtak a gépen a netbankos jelszavaid és kódjaid, de legyen szíves NE használja őket mert azzal több milliós kárt okozna neked... :)
Én akkor már lérehoznék egy másik rendszergazda júzert, mostaninak a profilja kompletten töröl, aztán matekoznék, hogy mi maradt. Vinyó teleír filmekkel, az is letöröl...
Ilyen nincs, ne add el ebben a formában. Vagy DBAN CD, ami üresre (de tényleg) gyalulja a vinyót, aztán vagy üresen, vagy gyári recoveryvel esetleg egyéb új telepítéssel add át. Ha nagyon ragaszkodsz a mostani kicsontozásáhpz, akkor lehet, de az olyan na...
sziasztok, eladok egy laptopot, de nem akarok egy format C-t nyomni neki, viszont azt sem szeretném, ha az új használó kutakodna, mi a legjobb megoldás a személyes adatok eltüntetésére? igazából csak a böngészők cookie-jait, jelszó megjegyzéseit és mindenét kellene 0-ra legyalulni. kösz
"Hogyan lehet ennek elejét venni, akár erőszakkal?"
a. Megkeresed ezt az update.exe-t a gépen és átnevezed mondjuk update.exe.x-re, vagy egyszerűen letörlöd a picsába. Nagyon balta móccer, de... működik (ha nem hagyja az átnevezést, akkor először a feladatkezelővel lődd ki a futó folyamatok közül).
Kikeresed a Windows update nevű szolgáltatást, rákattintasz a ballal, kéred a tulajdonságait, majd átállítod az indítás típusát "letiltva"-ra. Leokézod. Ablak eltűnik.
Majd a szolgáltatáslistában ugyanezen soron baloldalt odapöccintesz a "szolgáltatás leállítása"-szövegnek.
Esetleg szétnézel más ilyen "update" szöveget tartalmazó szolgáltatásnak (pl.: "adobe updater" - ugyanilyen frissítőszemét az is) és ugyanígy letiltod és leállítod.
Amint fellépek az internetre, elkezd valami adat letöltődni a Vezeték nélküli hálózati kapcsolat Állapot ablaka szerint, és nem marad abba. Már az autómatikus frissítéseket letiltottam a vezérlőpultban. Semmilyen böngésző nincs nyitva. Ha lecsatlakozok a wifi-modemről, utána újrakezdi, amint fellépek rá. Megállíthatatlan. - hogyan lehetne mégis megállítani/letiltani, elejét venni, hogy feleméssze a mobilnet adatforgalmát? - hogyan lehet láthatóvá tenni, hogy éppen milyen adatokat tölt?
Mert az ilyen vacakok rég nem onnét indulnak, ahonnét egyszerű, beépített eszközökkel meg lehet találni. Keress rá a Sysinternals féle Autoruns programra, és ott nézz körül, hogy mennyi minden indul a rendszerrel valójában.
Ha cigölöd, akkor áll. olyankor nem annyira kényes. De a 7200 az a teljesítménye miatt jó, frankó, sokkal gyorsabb, mint az 5400. Az SSD-nek viszont nem ér a közelébe.
Egy Lenovo 3000-esbe lesz, abban pedig eléggé zárt a hely. Meg hát van is mitől féltenem: gyakran cígölöm biciklin-motoron, kormányra akasztott szatyorban...
Asszem akkor mégiscsak SSD lesz belőle. (Ehh... annyira jó lett volna az az egy tera.)
7200-as érzékenyebb, melegedőbb jószág. Nem olcsó gépbe való, hanem olyanba, ahol van a vinyónak is valamilyen rendesebb szellőzése és extra védelme, nem a merev vázhoz van mereven kötve.
Köszi. A válaszodat kimásolom és elmentem. Egyszer talán szükségem lesz rá. 3 és fél ezerért vettem egy bontott alaplapot. Ezt a hozzászólást már az "új" gépen írom. :)
A WIN 10 feltelepítése után nyomtatni akartam. A nyomtató HP LaserJet 1100. Mindig tökéletesen működött, a WIN 7-nél is. Most nem tudok nyomtatni, a nyomtató hibaállapotban van. Az Eszközkezelőben ez van „Ez az eszköz megfelelően működik.”
Ha a Recent könyvtárban törölni akarok, a Total Commander lefagy, csak a számítógép kikapcsolásával tudom éleszteni.
Mit tegyek? Ha a WIN 7 lemezt betenném, visszatelepítené-e a hetest? Előtte le kellene törölni a Windows könyvtárat?
Szeretnék örökre megszabadulni ettől a dögtől (WIN 10), ahol még a Microsoft Games könyvtárat sem találom és tele van számomra felesleges hülyeségekkel (Áruház / SODA / Groove zene / XBox Live stb.). A kedvelt Intéző helyett is csak ismeretlen ablakokat találok.
Én egy vénember vagyok és számomra tökéletes volt a WIN98, az XP, de állandóan azzal riogattak, hogy ha megszűnik a támogatás, akkor sérülékenyé válik vírusokra.
Most eljutottam oda, hogy már nyomtatni sem tudok a dicső tizessel.
99-100% cpu használat a Firefoxnál. Inditottam csökkenentett módban, akkor is
Korábban , mint irtam itt, volt valami kiirthatatlan malware vagy mi, ami eltéritett mindig más oldalakra
Uninstall Firefox, kiirtottam a nyomát mindenhonnan, kézzel és reg.cleanerekkel. ujratelepitettem a Firefoxot. Végigolvasgattam a Mozilla oldalán néhány tanácsot, nem jutottam semmire
Most ez a cpu gond van, ami korábban soha nem volt. Percekre lemerevszik sokszor a FF
Szevasztok. Úgy tűnik, hogy feldobta a talpát a pécém. Van egy rakás felhasználónevem és jelszavam a Firefoxban, amelyeket nem tudom fejből. Tudja valaki, hogyan menthetem ki ezeket a vincseszterről?
sajnos csak részben sikerült megoldani a problémát. a superantispyware talált pár dolgot , el is tüntette őket, azóta legalább felugró ablakokban nem jönnek reklámok. Az IE-ben a security utility reklámjai megmaradtak.
gyanús nevű bejegyzések nincsenek a programok szolgáltatások és az IE bővítmények között.
A fene egye meg, én is erre tippeltem. Töröltem is közben az egyik videodrivert, és máris nem szarozik boot közben fekete képernyővel, de azért így is tetű lassan áll fel. Valahogy az AMD-re épített notik nehezebben veszik be a W10-et, mint az intelesek. Azért egy 5 éves Dell Inspiron M5010-re csak sikerült feltolnom, de hát ez itt most nem Dell, csak egy HP.
Mi a túró lehet ez? Egy 3 éves (AMD) HP Pavilion: Windows 10 elkezd bootolni, erre vagy egy percig (néha tovább) fekete képernyő, majd folytatja a bootot, szépen feláll, és onnantól semmi gond vele.
Köszönöm, de közben megoldódott. Van a gépházban egy olyan funkció, hogy "ébresztési időzítők". Ezt kellett tiltani és minden OK. Legfeljebb nem lesznek ébresztési időzítések, amiket eddig se használtam.
Egyszer már valaki ajánlott itt egy olyan programot, amivel zenét lehet lelopni a Windows hangbemenetéről. Fel is telepítettem, de időközben elveszett gépcsere közben. Pedig mintha az tudott volna olyat is, hogy egy zene DVD zenéit szétszedve megnevezve alalkítja hangfájllá. Mi volt az? Jól emlékszem?
A wifi routeremben van egy 32Gb-os SD kártya, erre szeretném automatikusan átmásoltatni egy adott mappa tartalmát a pc-ről, ha új elem kerül bele. Konkrétan a fényképezőből a pc-re feltöltött fotókat. Ha több gépről is működne, az még jobb. Tudtok erre valami egyszerű megoldást?
Van egy féléves, friss gépem csupa naprakész driverrel. Ezen dolgozom (sokat), minden jól működött és nem volt létkérdés, ezért a mai napig húztam a Win 10 upgrade-et (Win 8.1-ről). De van egy kis gond: ha hibernálni akarom a gépet, mindig újraindul magától. Kikapcsol, aztán bekapcsol. Nem telepít semmit, nincs semmi hardveres (pl. BIOS csipogás vagy üzenet a post szakaszban) vagy szoftveres hibaüzenet.
egy helyen találtam olyat, hogy frissítsem az nvidia drivert - de nincs mire, naprakész.
Nekem van egy Vistás HDD-m, ami eddig négy gépben járt. A Win7-es SSD meg egy Studio XPS Dellben kezdte (T7700+Intel 965), volt aztán az X60-as IBM-ben (T2300+Intel 945), és most az asztali cuccokból összerakott vasban (Core i3 4330+H81), és már járt az X220-as laptopban is (Core i7 2620M+HM67). Mindegyikkel faszán megy.
Engem nem. Ez is egy beidegződés, hogy a Win alatt nem lehet vasat cserélni. Dehogynem lehet. Ha a HAL nagymértékben stimmel és a SATA-vezérlő generikus, akkor simán.
Ez alapján lehet neki merek vágni. Ahogy néztem ez pont egy olyan modell ahol két memória modul van. De abban amit én néztem ki valószínűleg csak egy. Ahogy olvasgattam a nagyrészt olasz nyelvű hozzászólásokat van aki pont azt írja hogy az ő Intel Celeron processzoros modelljében csak egy modul van, mint abban a leírásban amit belinkeltél. Sokan meg nehezményezik, hogy ez egy elég ostoba konstrukció a Hp-tól, hogy az gépet szét kell szedni egy RAM bővítéshez, szemben más modellekkel ahol az alján van egy levehető fedél és ott lehet cserélni.
Ki lehet cserélni a 2 gigásat 4 gigásra, de mivel ennél a típusnál a memóriacseréhez alaposan szét kell bontani a gépet,ezért érdemes olyan helyen venni a memóriát,ahol ki is cserélik. Csak ilyenkor nem tudom,hogy a garanciával mi lesz, ezért először ott érdeklődj,ahonnan veszed a notebookot, hátha ott is kicserélik a memóriát
SSD-re felraktam a win10-et, utána áttettem az SSD-t egy teljesen más gépbe, és símán elindult a rendszer. Most arról írok, és csak nézek ki a fejemből.
Azt azért tisztázni kéne, hogy mekkora feszültségű modul. Az sem általános, pláne DDR3-nál, hogy két modul lesz a gépben. Ezt a két adatot egy CPU-Z futtatásával kétséget kizáróan meg tudod nézni.
Amúgy mi az amit "nem bír"? UEFI kikapcsol, kész, de lehet nem az lesz a baja. Vagy driverek nem voltak? Nekem van pár Win7 Gigabyteos cucc, de nyilván nem az a széria lesz.
Jelentem, egyszerűen nem bírja az uefis gigabyte a win7-et. Nyolcszor lett újratelepítve, hárman is próbálkoztak vele rajtam kívül, de előbb utóbb mindig beokádott. A win 10-el viszont hibátlanul hasít.
Ja, hogy ajándék? Meg kellene kérdezni az illetőt, hátha elképzelése is van, mert ez biztos, hogy fájni fog, ha ért is hozzá viszont aki venné, az már kevésbé. Nekem ez elsőre nem esett le, de most visszaolvastam.
Oké, na de ez nem valami csalónak a weboldala, hanem a wizzair! Ilyenkor mi van??? Nekem most semmi sürgős dolgom nincs arrafelé, de ha mondjuk valaki online csekkolni akar?
Az baj. Az ilyen százezres gépek meg elavulnak, elhasználódnak gyorsan, az is ciki, tudom, de nem azonnal. Viccen kívül, nagyon játékgépek vannak ebben az ársávban, az említett B50 sem egy nagy eresztés, nulla dizájn, de mégsem írhatom azt, hogy mindenkinek 400 ezres Thinkpadet, mert az bezzeg gép. :-) Nehéz kérdés ez.
Használt i3-i5 Latitude, ProBook, EliteBook, komolyabb Thinkpad laptopot. Thinkpad 520 most gyanúsan sok a piacon és jó cucc. Többit max. linkelem. Legális Win kérdése miatt már jövünk egy dícsérettel.
Le lettem beszélve itt mindkettőről. OK. Akkor kicsit másképp. Mondjuk el tudok menni max. 100.000 Ft-ig. Karácsony, ajándék. Bármennyire is megkímélt meg szuper jó és alig pár hónapos olyan a szitu hogy egy használt gép az ciki meg égés lenne. Ami elvárás telepített legális op. rendszer és optikai meghajtó. Erre mi a javaslat?
"Oprendszer nincs tisztaszoftver, vagy hasonló felállásban már?" Ezt nem egészen értem, ezért lehet hogy hülyeséget válaszolok. Van egy HP notebook legális Windows 8.1-gyel. Ezzel mit tudok kezdeni?
Árban nehéz mit mondani, de AMD ne, HP se. És az Intelből is harmatos gyenge ez a CPU, könyvelni való az ilyen gép, ha egyetemista, netezik rajta, meg majd valami szimulációt, akármit kell futtatni, el fog vérezni az a proci, én spórolnék i3-ig. Oprendszer nincs tisztaszoftver, vagy hasonló felállásban már? Üffél most vett akciósan, 109-ért Lenovo B50-et, i3-mal, igaz, oprendszer nélkül. Egy winnel olyan 118 köré alakulhat, annál kevesebbet szerintem nem szabad gépre szánni.
Egyetemistának (nem műszaki ) a kb. 80 ezer Ft-os kategóriában az alábbi kettő közül melyiket javasolnátok. Az fontos szempont volt, hogy legyen rajta legális Windows illetve benne optikai meghajtó. Játékok működése nem számít, abszolút nem gamer az illető. Esetleg valakinek személyes tapasztalat van? De érdekel más hasonló árú opció is. Köszi
Elmeséled történehtett-e előtte valami. Azán bluecreenview, Linuxos live CD-k, memtest, kondik, ventik, faszé kell 2 havonta leírni ugyanazt a mantrát. Öregszem, kezdem nem bírni, jöhetnének már a fiatalabbak elmondani ugyanazt.
Én tűzfalakban sosem hittem, no meg ha kérdez valamit, akkor júzernek úgyis el kell dönteni, engedélyez-e valamit, vagy sem. Aki erre rendes választ tud adni az viszont nem barmolja össze a gépét és amúgy is. Nekem az MSE teljesen jól bevált mindenfelé.
De ahogy látom ha a személyes véleményed nem is oszt sokat mások dokumentációval alátámasztott megállapításába azért bele tudsz kötni minden bizonyíték és tény nélkül... :(
Először is kínai leírásnak csak akkor hiszek ha ki is próbáltam.
Másodszor:
Features
G-SENSOR, GPS, VOICE CALL
Ha ez a 310x, a Pop7, akkor én ezt látom. Ha itt a voice call a hangvezérlést jelenti kínai angolul, akkor buktam a dolgot, ha nem, akkor meg megért egy próbát.
Nekem tényleg mindegy, én sem telefonálnék vele, de az én szakmám olyan, hogy a személyes véleményem nem sokat oszt.
Majdnem bekapcsoltam... Egy intel inside matrica van rajta. 2012-gyártás lehet a hátsó matrica szerint, ott van a W8 matrica is. Tesco-s vétel, a gazdája böngészésre és a lányával skype-olásra használja/ta, nincs is egyéb program telepítve, az alapon felül amit látok az Norton (gondolom, 'gyárilag'), meg Avast.
Leírásokban csak 2-3G mobilnethez való adatátvitelhez való dolgokat tud kezelni sim-el. Te találtál olyat ami alapján állítod hogy tud 2G CS beszédhívást? (nemcsak voip-ot?)
Kösz, de nem a boot-olással van baj, meg nem is újraindul. Betölt rendesen, megjelennek a csempék, eddig semmi. De amint valamit megnyitok rajta elkezdi 'újrafelépíteni'. Ha a tálcán van éppen, akkor azt építi fel végtelenítve.
Na, ez nem biztos, hogy így érthető... Szóval addig eljut, hogy megjelenik minden ikon az asztalon és a tálcán is, jobb oldalt egymás után az induló programok. Amikor kész van és elvileg használatra fogható lenne, villan egyet és újra 'felállítja' az asztalt és a tálcát, végtelen ciklusban. (Persze nem végtelen, mert ki lehet kapcsolni a gépet...)
Ja, ez kérdés volt, vagy csak vitatkozol? Az sem tudom mi meddig érvényes, meg mire lehet visszavonni, meg akármi. De MSnél biztos tök jól le van írva :- Az mondjuk csúnya, ahol ktirikus frissíésnek lejön a ~3 gigás "patch"...
Win 8-as laptop, de nem hiszem, hogy ez a baja. Elindul, de amikor befejezi az asztal és a tálca 'feltöltését', újra nekiáll és végtelenítve csinálja. Gyorsan kattintgatva el lehet érni egy-egy ablak, böngésző, feladatkezelő indítását, de érdemi munkára nem fogható.
A kérdés az, hogy meg lehet-e trükközni, hogy abbahagyja, vagy olyan kártevőt kaphatott, hogy inkább legyen újratelepítve.
Csak egy gond van, én legalábbis semmilyen e-mailt nem kaptam tőled. Ha kapok, mindenkinek válaszolok - innen a fórumról is már több tucatnyian kerestek meg.
Ha a helyzet változatlan, akkor minden tiszteletem ellenére is csak azt tudom mondani, hogy valamit nagyon rosszul csinálsz. Amúgy nem csak a GetData van - írtam már a Recuvát (hihetetlenül jó annak dacára hogy ingyenes!), de a kugli többszáz találatot fog adni ebben a témakörben.
Szakember először pontosan behatárolja mi a gond, és ahhoz választ megfelelő programot!
A mai DVD lejátszók rengeteg formátumot ismernek már. Egy modernebb (pár évesnél nem régibb) Smart TV kszülék pedig a PC-n lévő filmeket is le tudja játszani. Tehát ezeknek kellene utána nézned.
Ne b@ssz ki velem, G3220, 8G ram, Samsung SSD. 12 másodperc a bootolás, utána ugyanennyi míg a nyolc ikont eltünteti, visszarakja. Régebben nem csinálta.
Nem tudom kiirtani ezt a szemetet. A FF teljes ujratelepitése ellenére, állandóan eltérit vagy pluszban szex és fogadási oldalak is bejönnek. Ha mégse üti fel a fejét, akkor egy oldalon a linkek csak akkor kattinthatók, ha elöbb a linkre kattintok, majd mégegyet rá, tehát a kurzor nem érzékeli a linket
Mostanság már nem is telepitettem semmit
Az AdwCleaner szépen kiirtja, de a köv. futamban megint ott van
Asszem WIN ujrarakása lesz, ami nem kunszt, csak inkább kigyilkolnám, mert a győzelem öröme... :)
Filmeket szoktam letölteni a filmespocról, megnézés után továbbadom a lányomnak. Azt monja, hogy nem jó ezt szg.-ről nézni, irnám ezt ki DVD-re, és TV-n nézné. Az a gyanúm, hogy ez nem megy (hiszen akkor ezzel kereskedni is lehetne). De bennem, mint műszakiban az is felmerül, hogy a szg. különböző lejátszó programokat használ, és vajon a DVD lejátszó tudja-e ezeket. Egyszóval teljesen sötét vagyok, egy kis fényért hálás lennék.
2 gép, egyiken win7, a másikon win10. Indulás után megjelennek az ikonok az asztalon, utána kifehérednek, és szép lassan egyesével jelennek meg újra. Ez mitől lehet?
Nincsen beállitási lehetöség. Az elején csak annyit kérdez, hogy mi a gond, a listában a legalsót választom, hogy az adatokat akarom visszakapni. 50 gb merevlemez, csak gyorsformázás volt rajta - sajnos.:-(
Nincsen beállitási lehetöség. Az elején csak annyit kérdez, hogy mi a gond, a listában a legalsót választom, hogy az adatokat akarom visszakapni. 50 gb merevlemez, csak gyorsformázás volt rajta - sajnos.:-(
Ha már offolunk... mivel vargalex csak egyetlen fórumon érhető el, így vele nem tudok beszélni, van itt valaki aki gyártott már openwrt-re forrásból készített programot?
Helloworld.c gond nélkül fut, de az a program, amire szükségem lenne, nem akar :(
Pontosabban cross compile már a ./configure futásakor megdöglik.
Nem tudom, nálam a baj vagy patch kellene az eredeti source-hoz, hogy openwrt-re működjön. :(
Nekem ismét van egy jóféle feladata, szerencsére nem kritikus, csak kicsit bosszantó. Biztos hamar meg leszek vele, csak még ilyet nem láttam. Ismerősnek ügyfelei pdf-eket küldenek és van 2 cég, ahonnan olyan pdf jön, amit lassan nyomtat ki a gép. Többieké jó, kiköpi, ez a kettő meg agyrém, holott 2-12 oldal és méretben mondjuk 2-6 megabyte, míg egy 9 megabyteos, hasonló oldalszámú gyorsan kijön, ha mástól érkezett. Majd babrálom még.
Újabb apró kellemetlenség a win10 után. Eddig a Onenote progit használtam képmetszésre, mert megfelelő beállítás után a wingomb+s után rögtön vágólapra került a kijelölt rész így rögtön be is lehetett illeszteni. Most hiába indítom a Onenote-ot (korábban nem is kellett) a fenti billentyűparancs file, vagy programkeresésre szakosodott. Visszakaphatnám az egyszerű képkivágást?
Bank ügyfélszolgálatánál már magyarázkodtam, hogy minden alkalmazásunknak kell Java, de a bank nem megy a legfrissebbel. Többinek meg az kell és kész... Az egy verzióval régebbi iszonyat kritikus bugos, akkor mi lesz a gépemmel, pénzemmel? Hülyék ezek mind.
A Java installálással van gondom. Letöltöttem a legújabb verzíót "jre-8u66-windows-x64.exe". Elindítom a telepítést, a Windows 7 Prof. megkérdezi hogy mehet-e, majd igenre kattintva semmi nem történik. A folyamat megjelenik a feladatkezelőben, 00% -os processzor használattal és SOHA nem változik semmi. Próbáltam az Online telepítőt is, az sem működik. Letelepítettem a fenn lévő korábbi verziót ez után sem működik (most nincs is a gépen Java), illetve 32 bites Java ugyanezt csinálja. próbáltam az is hogy telepítés megkezdése előtt felfüggesztettem a víruskeresőt és a tűzfalat is. Semmi változás.
Szeretnék tanácsot kérni, mi legyen... mert pl. a bankos programom sem fut.
Na, eddig játszottam. Meg előtte kicsit, de már telepedig. Olyan miatt, amit Gorcsev időnként emleget, hogy mennyire fostalicska a Win, ha nem ismeri fel a vinyót. Egyszer ezt is el kell kezdenem.
Én sem tudom, de a nem regisztrált verzió is ugyanúgy keres, meg is mutatja amit talált - csak menteni nem lehet vele. De hát ott van pl. a Recuva, ingyenes - és ilyen esetre tökéletes.
Vagy pedig valami más is történt ott, csak a kolléga elhallgatja...
Én azt sem tudom volt-e ingyenes verziója, de szerintem sosem és legfeljebb próbaidős, amivel nem lehet menteni. Lehet az első képernyő után valami maradék partícióra bökött rá a múltból.
Webes keresgéléssel megtaláltam, 2012.10.13-i az utolsó ingyenes verziója, egy órás molyolás után talált pár tucatnyi fájlt néhány könyvtárban, mindegyik win rendszerfájl volt. Amikor 8 könyvtárban 8 dvd-re irt anyag volt rajta, és csak gyorsformázást kapott.:-(
Húúú, emberek köszi a segítséget, mielőtt olvastam volna azért kipróbáltam a jobbegérfuttatásrendszegazdaként opciót (ez minek, ha az vagyok)
és elindult, szóval köszi a gyors segítséget. Az asztali egy ősrégi LG, de csak egy netről letöltött említett progi engedi a másolást, aztán átkeresztelni az összes kiterjesztést és lehet szerkeszteni. Azért megnézem az intézőt, de a korábbiak nem látták.
Job gomb, futtatás adminként, de biztos nem egy akármilyen programot alkalmaznék, vagy attól függ mi van benne, asztali DVDvel fileonként is látnod kell a cuccokat és simán intézőből is másolható.
A véryíomásom nem mellékelem, de el képzelhetitek, szóval:
felraktam a win10-et (minek?, de ez van)
le akartam futtatni egy progit (from_hdd_lg_to_pc.exe, amivel asztali DVD-vel felvett anyagot tudok (tam) PC-re másolni
mire közölte, hogy nincs adminisztrátori privilege-em így nem futtatja
hát wazze én vagyok az egyetlen felhasználó, és a géphát (vagymijafacom) szerint is adminisztrátor vagyok,szóval MIT CSINÁLJAK??? Nyugodtan lehülyézhettek, minden beismerek, csak segítsetek!!!!!!
Az a baj, hogy ez még csak nem is céges. Egyszerűen magamnak akartam egy szépen formázott, ne adj isten, ha az a k... openwrt működne normálisan, esetleg publikálható doksit arról, hogy hogyan lehet egy openwrt routerből, kis forgalomra (1-2 user, semmi torrent) felkészített szervert készíteni.
Erre... hát nem a libre lesz, amivel ezt megcsinálom. :(((
"Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte, hogy olyan dolgok, amik máshol triviálisnak minősülnek, az open cuccokban egyszerűen nem léteznek..."
Erre bármelyik OpenCuccost istenítő csoportban megmondják, hogy nem így van és teljesen jól, elsőre is átlátható, használható cuccost. Mindig mondtam, hogy míg bevásárlólistát kell nyomtatni, addig otthonra okés, vállalatiban meg lehet vicceskedni, csak nem érdemes.
De itt egy (elvileg) informatikusok által készített office-ról van szó, ahol azért lehetne szempont, hogy ne nehezítsék meg azok dolgát, akik IT vagy egyéb műszaki doksikat akarnak készíteni.
Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte, hogy olyan dolgok, amik máshol triviálisnak minősülnek, az open cuccokban egyszerűen nem léteznek...
Ha nagyon konteos akarok lenni, akkor ez a MS lobby műve ;)))
Másik, abszolút offtopik: openwrt. Pár éve, az első stabil verzió nagyon jó volt a maga korában. Könnyen, gyorsan be lehetett állítani, szinte minden linuxos cucc futott rajta. Eltelt pár év, szétcseszték az egészet, fontos csomagokat kivettek belőle, ami megmaradt, abban sincs sok köszönet, amolyan "szuvernire nyihuhu, nyekukucsku protku" kategóriává vált. Sajnos épp most költöttem rá nem kevés pénzt, mert azt hittem, az openwrt-s routeremből képes leszek szervert csinálni.
Aztán lófasz lett belőle, nem szerver. :(((
(mindehhez, amennyire értek angolul, a mások által jelzett, de általam is tapasztalt hiányosságok említésére valami hihetetlen arroganciával reagálnak)