Keresés

Részletes keresés

syntaxerror Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93844

Oké, a szakmabelieknek természetesen fontos lehet hogy Átlag Béla hogyan fogyaszt :) Én nem vagyok az. Amúgy szerintem a bloggerek sem azok, kivéve talán ha fizetést kapnak érte, de manapság ez nemigen jellemző szerintem.

 

Szóval a vakkóstolást illetőleg kb egyetértünk, a belőle születő pontozásnál látod máshogy mint én -- szerintem van értelme az ilyesminek, de nyilván helyén kell kezelni ha másvalakitől ilyesmit olvasok valahol (ahogy egyébként a nem-vak kóstolók pontszámait is, ugyanúgy szkeptikusan kell nézni). Egy értelme van az ilyeneknek, hogy ha egy borról vagy egy pince borairól gyakran olvasok jókat / magas pontszámokat, felkelti a kíváncsiságomat és megnézem egy palack erejéig legalább közelebbről.

Előzmény: BZoltan (93741)
kifli Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93843

Mindig:)

Előzmény: naivkezdo (93841)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93842

Bevallom én még azt sem tudom, hogy Soros kinek a szekerét tolja. Az még megvan, hogy soros milliárdos befektető, tehát valszeg olyan kemény vonalas balos azért nem lehet. Vélhetőleg a neoliberális gazdaságpolitikával sem menne olyan durván szembe. Okés, azt tudjuk, hogy Dózsa György leszármazottja vagyis zsiráf barát...de már nincsen eszdéesz akit ugye a nemzeti jobboldal zsiráf pártnak nevezett ki. Szóval én még Sorost sem értem. Az nyilván lejön, hogy a 444 szerkesztőségében nem utálják a norvég cserediákokat meg a buzikat sem. De még ez sem köthető semelyik párthoz sem. Az is sejthető, hogy ezek a budapesti újságírók alapvetően libernyákok, libbantak, liberók...de mostanában nincs is kimondottan libsi párt és még az ellenzékben is vannak bőséggel kimondottan nem libsik. Eleve MZP nem egy libsi figura. Szóval nekem ez talány. De a legnagyobb talány, hogy egy fidesz szavazó az honnan tájékozódik.

Előzmény: altimus (93840)
naivkezdo Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93841

Idén is a 444 nyálas tocsogó dicsérete lesz a téma?

altimus Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93840

gyanitom, hogy a soros szekertoloja lesz a valasz. a soros meg ugyebar tudjuk kicsoda.

 

a 444 ujsagiroi igen alaposan kivalasztott, remek kepessegu ujsagirok. az latszik, hogy up igen gondosan es jo izlessel valasztotta ki oket. raadasul ezeknek az embereknek nemcsak a kepessegeik jok, de az ujsagiras is a verukben van es szemmel lathatolag le akarnak tenni valamit az asztalra. nem megfaradt kozepkoru, vagy idosebb emberek. fiatalok, ambiciozusak, es meg az izlesuk se rossz.

 

egy ner medianak nehez ezekkel felvenni a versenyt. a ner mediaban tipikusan ejtoernyosok ulnek a vezetoi szekekben, az enervalt, a legkisebb erdeklodestol is mentes ujsagirokkal a hatterben.

Előzmény: BZoltan (93839)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93839

Még ezzel kapcsolatban  szeretnélek megkérdezni:

 

"nem  olvasom a 444-et, ócska pártmédia, "

 

Szóval melyik párt médiája a 444? Hallottam már ezt a mondást, próbálok is odafigyelni, hogy kinek a szekerét tolja a 444, de bevallom valamit rosszul csinálok, mert nem tudtam eddig megállapítani, hogy melyik párt vonalán mozognak. Azt tudom Uj Péterről, hogy kimondottan szkeptikus a jelenlegi ellenzék potenciáját illetőleg. Azt is tudjuk, hogy UP nem egy Jobbikos arc. A DK-ról én a podcastjaiban csak cinikus, szarkasztikus beszólásait hallottam.

 

Vagyis az a kérdésem, hogy melyik párt szekerét tolja a 444?

Előzmény: amimaki (93833)
altimus Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93838

> hát azt amit ők akarnak.

 

ez vilagos, oriasi irodalma van ennek. a szupermarketek berendezesekor is pontosan tudjak, hogy hova kell az eladni preferalt termekeket elhelyezni ... Nemcsak olyan trivialitasok menten, hogy pl. a kozepso polcokra helyezett termekbol fog a tobb fogyni. De azt is merik, hogy hanyszor fodulnak az emberek jobbra/balra ... A sparban a tejtermekek a penztargeppel szembeni legtavolabbi falon levo hutoszekrenyekben vannak, mert azt szinte minden vasarlo vesz es igy at kell a hozzafereshez menni az uzleti szortimenten ... A penztaros mellett meg ott vannak a kis csokik, ragok ...

Előzmény: BZoltan (93836)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93837

"minimális tiszteletet tudnátok tanúsitani a buborékotokon kivüliek felé is. Csak mán a kulturáltság mián"

Félreértettél. Vagy én fogalmaztam félreérthetően. Elnézást ha így lenne.

Én egyrészt nem hiszem magamat sem okosabbnak, sem felvilágosultabbnak senkinél. És soha le nem néznék senkit csak azért mert egy fasiszta pártra szavaz. 

Amiről írtam az az volt, hogy te kérted ki magadnak, hogy szerinted el sem tudjuk képzelni, hogy "esetleg a másik oldalon is vannak gondolkodó, a dolgokat (többé-kevésbé) értő, helyénértékelő és mérlegelő ember(tömeg)ek." Én el tudom képzelni... mint már írtam a fantáziám végtelen.

 

Inkább az látom, hogy a NER szavazói folyamatosan egy ilyen sértődött, frusztrált hozzáállással közelítik meg ezt a kérdést. De lehet, hogy tévedek.

 

 

"nem  olvasom a 444-et, ócska pártmédia, mint pl. az Origó "

 

Igen, azt tudom, hogy ez a véleményed. Csak ameddig a 444-en megjelenik egy ilyen cikk addig az Origón azóta nem jelent meg egyetlen olyan cikk sem amire azt mondhatná bárki, hogy érdemes elolvasni.

 

 

"Nem tudom, mi ez a cikk, de biztos vagyok benne, h 10 perc alatt találnék. Oda-vissza :)"

 

A legőszintébben kérlek, hogy linkelj kérlek ilyen cikkeket. Tudom, hogy tíz perc az sok és nem illik senki életéből ennyit elkérni. De ha esetleg mégis van erre tíz perced akkor kérlek segítsél ki engem.

 

Ez a téma, vagyis a gyerekkori és fiatalkor obezitás szerintem az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma manapság. Ráadásul pártfüggetlenül és ideológiától mentesen meg tudunk ebben egyezni. Még tán az okokról és a háttérről is. A 444-en pedig legalább van erről egy  több oldalas, alaposan megírt cikk.

 

Hasonló téma mint a pedofil papok sztorija amit meg az Urfi Péter dolgozott fel olyan professzionalitással mint senki más az országban, sehol, soha.

 

Szóval, valahogy ezek a fajsúlyosabb anyagok nem a propagandagyárban születenek meg.

 

Miért? Komolyan és őszintén kérdezem, mert nem értem. A NER-nek végtelen pénze van, végtelen erőforrásokkal, szerkesztőségek tucatjaival... és nem látok évek óta egyetlen ütős cikket semi egyik NER sajtóban sem. Pedig van annyi ner szavazó barátom, családtagom, hogy eljutna hozzám ha lenne ilyen. De egyszerűen nincsen.


"Propagandacsatornák állnak a szivemhez közel?? WTF?? Hülye vagy te, h ilyeneket leirsz? Vagy beittál vasárnap délelőtt? Ember..."

 

 

 

 Hmm... jogos a kérdés :) De nem, nem ittam ma még. 

 

De akkor had kérdezzelek meg, hogy te mint vállaltan fidesz szavazó polgártárs milyen forrásokból tájékozódsz?

 

Előzmény: amimaki (93833)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93836

Hát ez azért még így konkrétum nélkül is szarul hangzik :(

 

Emlékszem, egyszer nagyon régen a Radóval beszélgettem miközben megmutatta az egyik boltját. Hatalmas kínálat, rengeteg bor. Kérdeztem tőle, hogy és ebből a sok borból mit is vesznek a legtöbben. Radó kedvesen mosolyogva, ahogy egy gyógypedagógus beszél a tanítványához mondta, hogy hát azt amit ők akarnak.

Előzmény: Winesoul (93830)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93835

URL?

Előzmény: mbukovics (93826)
kifli Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93834

kérek egy kávét:D

amimaki Creative Commons License 2022.01.02 0 1 93833

"Ti, lelkes Orbán hívők, NER rajongók, fidesz szavazók kikéritek magatoknak, hogy az ellenzéki oldalról lenéznek benneteket."

 

Én nem kérem ki. Furcsának furcsa, mert ha tényleg olyan okosok és intelligensek és felvilágosultak lennétek, amilyennek hiszitek magatokat, akkor minimális tiszteletet tudnátok tanúsitani a buborékotokon kivüliek felé is. Csak mán a kulturáltság mián. De ha nem, hát nem, én személy szerint megvagyok anélkül is, hogy. És nem is vagyok "lelkesOrbánhivő". NER-rajongó se. Miért nem tudod a primitiv panelokat elhagyni egy kommentből?

Bocs, nem  olvasom a 444-et, ócska pártmédia, mint pl. az Origó (csak azok nem hazudják magukat függetlenobjektivnek). igy nem tudom, ki nyilatkozott, mit, mivel kapcsolatban (amit aztán megirt a 444, és még az is lehet, h nem torzitott rajta semmit....) - de azt nem tudod elképzelni, h nincs mindenkihez közöm, nem vállalok mindenkivel közösséget mindenben, csak azért, mert esetleg négyévente ugyanabba a rubrikába ikszelünk? Ő azért, én meg ezért. És talán még közös halmazunk sincs egymással.

 

hol ír bárki a "másik oldalon" ilyen cikkeket?

 

Nem tudom, mi ez a cikk, de biztos vagyok benne, h 10 perc alatt találnék. Oda-vissza :)

 

armatgyenge a szabad sajtó is, szűk témákat fed le a független média. De még mindig fényévekkel a te szívedhez oly közel álló propaganda csatornák előtt vannak. Na... ezért fog megbukni ez a fasiszta rendszer.

Szabad? :) Független? :)) Fasiszta? :))) Ó, ó... van baj. Az tök igaz, h harmatgyengék, ezért nem érdemlik meg a szavazatot :)

a te szívedhez oly közel álló propaganda csatornák

Nem is ismersz, honnan tudod, mi áll az én szivemhez közel?? Propagandacsatornák állnak a szivemhez közel?? WTF?? Hülye vagy te, h ilyeneket leirsz? Vagy beittál vasárnap délelőtt? Ember...

Előzmény: BZoltan (93824)
loading Creative Commons License 2022.01.02 0 1 93832

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban kinyílt borokról, pezsgőkről:

 

Champagne Bernard Gantos Grand Cru brut: 100% chardonnay, öreg élesztős íz, mögötte feltűnik a valaha volt jóság. Auchan saját forgalmazás, kb. 7eFt, már nem venném.

Champagne J. Contet Père & Fils brut: friss, sok, de nagyon puha buborék. Nem rossz, de nem emlékezetes. 

Ruggeri Prosecco superiore Quartese brut: van egy nem kellemes keserűsége, vékony, nem volt jó inni.

Frittmann Gold brut traditional method: 100% ezerjó és a legjobb a pezsgő az ünnepi szezonban. A buborékok nem annyira puhák, mint a J. Contet-ban, de tartalmas íz, mondanám, hogy harapható. Szerintem champange rajongók nem szeretnék. 4200Ft a termelőnél. Jobb, mint a Sauska brut vagy Kreinbacher Extra dry, amelyek hasonló árban kaphatók.

 

Szabó Zoltán Furmint 2020: megpróbáltam, de ez a citromos kategóriájú furmint, számomra kellemetlen mellékízével. Szellőztetve a furmint mellékíz nem érezhető. ~2200Ft volt, nem venném újra. Viszont Jásdi Lőczedombi olaszrizlinggel felöntve (figyelmetlen voltam), egész jó. Kibicként azt javasolnám Bajnárnak, hogy ne csináljon fajta furmintot, inkább olasszal házasítsa (ne a citromos verzióval).

 

Szentesi J. Rajnai rizling 2018 "Hagyományos": nekem vékony, kellemetlen sav és ízvilág.

PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Pinot Noir 2016, Szentmiklós-dűlő: 2018-ban borkiválósági pecsétet ért el. Kb. akkor kellett volna meginni. Most már elfáradt, öreg íz, nyomokban PN molekulákkal és kikönyöklő alkoholérzettel. Egy pohár után ment a lefolyóba. Hendikeppes volt a 2020-as Pannonhalmi PN után.

Günzer Tamás Bocor Villányi Franc 2019: Keserű tölgyfa íz mögött egy remek bor, de az alkohol magas és a hordó borzalmasan ráül. Számomra élvezhetetlen. Talán 2-3 év múlva. Többet nem adnék neki, mert a 2015-ös Bocor Cuvée-je is 2020-ban volt jó, utána újra előretört benne a hordó.

 

Masseria Surani Heracles Primitivo di Manduria 2016: Egy nagyon kellemes primitivo. Már csak erre emlékszem és arra, hogy jó volt inni.

 

Vesztergombi Csaba 2016: A várakozásomhoz képest ez nem egy hordószörny. Sőt igazából vékony. Kellemes inni, nem túl hosszú. Ajándék volt, de 7eFt-ot nem adnék érte. Inkább tűnik egy nagyon jó bisztróbornak, mint egy prémium bornak.

 

@ex perlasca, @Hepci, @ Winesoul: Kiss Gábortól a Signal az, ami jó, szerintem. Ez egyik meghatározó borélményem. Naponta 7eFt-ot borra sajnálok kiadni, de az egyre semmilyen vagy vékony, savanyú vagy üres borok miatt kénytelen vagyok felfelé húzni az összeghatárt. Bár igazából inkább már sört iszom, több öröm/kevesebb csalódás, mint az általam kóstolt magyar borok többsége ~5eFt-ig.

 

@bandika: a Wassmann Mundia 2018 ez egyik pozitív élményem a natúrboros vonalból. Bármikor megvenném és újra innám. A szellőztetést igényli.

 

 

naivkezdo Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93831

Önáltatásos szolgasors, ez valamiért eszembe jutott.

Előzmény: Winesoul (93830)
Winesoul Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93830

Maradjunk annyiban és ezzel nem árulok el semmi konkrétat, hogy az igazán sokat látott-kóstolt "öreg rókák" - mint jómagam - széles palettával dolgozunk. A kérdésedre direkt nem adnék tényleges választ, remélem nem haragszol meg érte. De, mint már korábban is előfordult vannak "kémek" a csoportot olvasók között és volt már hogy híre ment 1-1 beszélgetésnek. Mivel a blog miatt már voltam pofaviziten ahol elhangzott, hogyha fejfájást okozok akkor problémáim lesznek, így felettébb óvatosabbá váltam az online kommunikáció terén. 

Előzmény: Hepci (93829)
Hepci Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93829

Nálatok van valamiféle "központi irányelv", hogy mely pincéket vagy esetleg milyen stílust "kell" tolni elsősorban, vagy mindenki a saját belátása szerint próbál értékesíteni a portfolióból?

Előzmény: Winesoul (93828)
Winesoul Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93828

Ez az egyik amit személy szerint Én alapfeltételnek, szabálynak vezetnék be a borkereskedelemben, mert siralmas amit sokszor látok.  Meg a másik, ha van egy adott törzsvevő és olyat emel le a polcról, ami nagy valószínűséggel nem fekszik neki vagy kétes minőségű akkor finoman jelezni, neki hogy mire számítson vagy épp szólni neki, hogy azt nem szeretné tegye vissza inkább a polcra, jobb helye van ott és mutatni neki vmi fasza bort.  :D

Előzmény: Hepci (93823)
Hepci Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93827

Az is lehet, hogy a fideszmédiára nincs is szükség ahhoz, hogy a fidesztudat kialakuljon. Ez egy rendkívül sajátos pszichés folyamat lehet, ha létezik. :)

Arról van szó, hogy tegnap hosszasan autóztam és beszélgettem egy kedves narancsos (nő)ismerőssel, és számos témában felmondta a kormánymédia által terjesztett narratívákat, miközben állította, hogy ezeket a marhaságokat értelmezéseket nem olvasta sehol, hanem ő magától gondolja így.

Kicsit tovább is gondol, tehát M-Z Péter szerinte nem annyira buta, hogy a potenciális szavazóit ennyire elriasztó szövegeket toljon, hanem van egy Magasabb Terv, aminek megvalósítása során szándékosan lejáratja magát, hogy így szolgálja a megbízóinak az érdekét. Mondtam neki, hogy a Sátán miként akar hatalomra jutni MZP által, ha az most szándékosan járatja le magát, talán mégis valószínűbb, hogy Göbbelszék (Antal & Árpád) járatják le, de ragaszkodott a még nem teljesen kidolgozott elmélethez. Tehát MZP szándékosan hülyézi le és nevezi buta gombának a vidéki polgárokat, és szisztematikusan halad előre az Ördögi Terv szerint, ami még nem lehet tudni pontosan, hogy hová konkludál, de az biztos, hogy a magyarság számára armageddont hoz.

Eddig bírtam cérnával, aztán inkább teniszről és borokról beszélgettünk. :)

Előzmény: BZoltan (93824)
mbukovics Creative Commons License 2022.01.02 0 1 93826

Hat most nem azert, de a Magyar Nemzet hetvegi melleklete tele van ilyenekkel. Te olvasol is, vagy csak irogatsz?

Előzmény: BZoltan (93824)
Hepci Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93825

H. L. Menger Riesling 'Alsheimer Frühmesse' 2019

Rheinhesseni pince belépő rizlingje, ezt felejtettem ki a tegnapelőtti felsorolásból. Ilyesmi (alkoholos traubiszóda) azért menni szokott itthon is, csak legfeljebb szétesik 3 nap darabban itt-ott (erkély, ebédlőasztal, hűtő) tartás után, ez meg nem esett szét.

Jobban is tetszett a metsző savú tételekhez (Burnikel Maushöhle és Domane Wachau Achleiten) képest tegnap, mint amikor nyitottuk, és jó vétel is volt.

5 pont, 5 EUR akcióban (Berlinben)

BZoltan Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93824

Amimaki,

 

amikor ezt a cikket olvastam egyből eszembe jutottál. Nem... nem azért :)

https://444.hu/tldr/2022/01/01/csak-nem-gondoljak-hogy-a-gyerekem-brokkolit-fog-enni

 

Lehet, hogy nem egyszerű, de szerintem okos ember vagy és meg fogod érteni. 

 

Ez a cikk sem a Pesti Srácokon és nem is az Origón jelent meg... de nem is az einstandolt Indexen. Látod... ez az amiért ennek a fasiszta maffiának mennie kell.  Ti, lelkes Orbán hívők, NER rajongók, fidesz szavazók kikéritek magatoknak, hogy az ellenzéki oldalról lenéznek benneteket.

 

Elvárod az ellenzéki gondolkodású emberektől, hogy elismejék, hogy "a másik oldalon is vannak gondolkodó, a dolgokat (többé-kevésbé) értő, helyénértékelő és mérlegelő ember(tömeg)ek."

 

Háde fújd fel kérlek alásan... hol ír bárki a "másik oldalon" ilyen cikkeket?

 

De ez csak egy példa. Harmatgyenge a szabad sajtó is, szűk témákat fed le a független média. De még mindig fényévekkel a te szívedhez oly közel álló propaganda csatornák előtt vannak. Na... ezért fog megbukni ez a fasiszta rendszer.

Előzmény: amimaki (93783)
Hepci Creative Commons License 2022.01.02 0 0 93823

Ezért írtam, hogy el tud vonatkoztatni a saját ízlésétől.

Ez nagyon fontos, ha bort ad el valaki, meg az is, hogy ne tukmáljon átlátszóan.

Előzmény: BZoltan (93819)
lazaridi Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93822

Tegnap azaz Szilveszter este kinyílt néhány gyenge prosecco, meg néhány bor az egyik fehérbor szerencsére már nyitva volt, így megértettem, hoyg mit is szeretnek ezen az emberek.

Montes, Outer Limits Savignon Blanc 2021. Egy nappal korábban ugyanis olyan lapos és unalmas volt. Majd a második nap szenzációs és remek és azonnal meg kellett inni/innunk. Mindenki vakami finom zellert és bodzát érzett benne... Simán 6+

 

Nade kinyílt az egyik kedvencem, Costa Lazaridi, Cava Amethysthos, CS, 2009 és bizony nem ízlett túlságosan. Aztán ma rápróbáltam és egészen szép volt, tele piros gyümölcsökkel, tökéletesen érett, szép tanninok. Öreg bor ugyebár, de nagyon jól tartja magát, 6+ 

A belőle kihúzott parafa (nem darált) dugó teljesen ép, megmértem 50 mm hosszú, teljesen rugalmas most 12 év után is, valahogy ilyesmit kellene tenni a minőségi magyar borokba is.

kifli Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93821

Ebben van valami

Előzmény: BZoltan (93818)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93820

Kicsit és felületesen utánanéztem, hogy ki is ez a Markus Pieper. Nem hiszem, hogy különösebben messze van az igazságtól azon gyors meglátásom, hogy ez a faszi egy klasszikus mintapéldánya az oligofrén faszfej politikusok tág osztályának.

 

Előzmény: mbukovics (93806)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93819

"Azon némileg csodálkozom, ha foglalkozik a boraiddal, mert alapvetően nem ez a stílus a kedvence."

 

Gondolom el tudja adni, hiszen a mi borainknak van egy stabil fogyasztói bázisa. A jó DJ-t sem arról ismered meg, hogy mindig a kedvenc zenéit teszi fel. 

Előzmény: Hepci (93815)
BZoltan Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 93818

Semmi jelentősége nincsen annak, hogy a mostani utáni kormány jó lesz vagy rossz lesz. Sőt, akár rosszabb is lehet. Nem baj. A legfontosabb az, hogy a magyar választópolgároknak legyen egy élménye arról, hogy ha tele csúszik a hócipőjük a kormánnyal akkor azt el lehet küldeni a náthás picsába. Semmi nem fontosabb most ennél.

A szar kormányzás nem probléma. Nem azért kell a NER-t lebontani és ezt a fasiszta maffiát elzavarni mert nem tudnak kormányozni vagy mert nem elég demokratikusak. Egyszerűen azért kell elzavarni mert mostanra elhitték, hogy ez az ország az ő hitbizományuk. Ha egy politikus ezt elkezdi elhinni akkor azt azonnal el kell takarítani. Lényegében bármi áron.

Előzmény: kifli (93811)
Hepci Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93817

Logikailag úgy tűnik, ha sokan akarnak különbözőképpen lopni, az kisebb összlopáshoz vezet, mint a centrális szerveződés (Cosa Nostra).

De egyébként én úgy vagyok vele, hogy a lopás szinte a legkisebb tétel O. Viktor számláján, a lentebb írt dolgok mindegyike jobban zavar.

Előzmény: kifli (93811)
Hepci Creative Commons License 2022.01.01 0 1 93816

Megszereli Andreát, mivel az a nő teljesen gáz. :)

Előzmény: altimus (93812)
Hepci Creative Commons License 2022.01.01 0 0 93815

Azon némileg csodálkozom, ha foglalkozik a boraiddal, mert alapvetően nem ez a stílus a kedvence.

Egyébként el tud vonatkoztatni a saját ízlésétől, pl. remek találati aránnyal ajánlott olyan borokat, amik nekem bejönnek.

Előzmény: BZoltan (93801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!