Keresés

Részletes keresés

Móncsa Creative Commons License 2015.07.26 0 0 113

2percig,  ha majd 8 órán keresztül így rakja na az már valami de két percig bárki tudja rakni ebben a tempóban.

Előzmény: M.K. Williams (112)
M.K. Williams Creative Commons License 2015.07.23 0 0 112

rnagy8 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 111

Sziasztok,

Úgy alakilt, hogy egy nemrég fektetett térkő út egyik oldalát vissza kellett szednem, hogy keritéslábazatot építsek, nem mellesleg,szegélyként a térkő mellé.

A lábazat nemsokára kész. Kérdésem az, hogy, hogy kell megcsinálnom a lerakást. Mennyit kell rászámolnom az ágyazásra, hogy a végén egybeessen a magassága a két résznek? Kell a 0-20 -as után vibrózni vagy elég a térkövet a végén? Egyelőre 20-30 centit bontottam vissza 22 méteren, tehát most nem férne be a vibró a 0-20-ast megdolgozni.

Köszi

murray Creative Commons License 2015.04.13 0 0 110

hali tegnap járt nálam egy épitész. megnézte a járdámat. is. persze nem jó :-)

sztem próbáld meg a térkő széle és a lábazat között mapei -csak ez a jó- szigetelővel kikenni gyakoratilag mintha szilóval kifugáznád bent a zuhanyt. vízmentesen kell kikenni mert a fugán át leszivárog a víz.

Előzmény: took (109)
took Creative Commons License 2015.03.30 0 0 109

Nem a járda lejt a ház felé, hanem az egész telek lejtős. A járda a faltól kifele lejt, azzal nincs gond.

Előzmény: murray (108)
murray Creative Commons License 2015.03.30 0 0 108

amikor csinálták a járdát nem figyeltek arra hogy semmiképp se lejtsen a ház felé?

én is lejtős telken lakom és ez az első amit figyelni kell.

terasz, járda minden kifelé lejt.

Előzmény: took (107)
took Creative Commons License 2015.03.30 0 0 107

A lábazat be van vonva XPS-sel, tehát jobb esetben a fal nem találkozhat vízzel, csupán az XPS dryvit vakolata szívja meg magát nedvességgel. Aggodalmam viszont abból adódik, hogy utólag derült ki számomra, az XPS szigetelést nem vitték le kellően a föld felszíne alá, így a járdánál lévő víz elérheti a lábazatot. A lakótér a modifikációs bitumenszigetelés miatt biztonságban van.

A járdára verődő esővíz szerintem nem okozhat ilyen problémát. Lefotóztam a ma reggeli esőzést, csatoltam a képet.
A telek lejt, és igen, a ház felé (is). Én arra gondoltam, hogy az építkezés miatt nagyon kopasz a telkem, tehát nincs talajnövényzet, pl: fű, bokor stb... Így a csapadék könnyen a lejtés irányba folyik, vagyis a ház felé. Mivel a térkő alatt 2x rostált sóder van, ami porózus anyag, a víz könnyebben talál ott magának utat, mint az agyagos földön. Így előbb a telket kéne megcsinálni és utána megfigyelni, hogy változik-e a probléma.

Szerintetek?

Előzmény: murray (106)
murray Creative Commons License 2015.03.27 0 0 106

esetleg dolgozd ki,l cseréld  a fugát a kövek közül és ott kéne biztositani a viz elfolyását.

Előzmény: murray (105)
murray Creative Commons License 2015.03.27 0 0 105

ez nagyon fel van ázva.  csak a vége csap ki és még így is totál végig és vagy 30-40cm magas a felázás.

pont ezért nem merem a ház melletti járdát térkövel kirakni. pedig ez egy jól megcsinált házalap.

nem tud elfolyni a víz. merre lejt a telek?  nem a ház oldalába folyik az összegyűlt víz? 

lehet h a magasabb szegélykő nem engedi le így bármi lehet. 

én szétszedném. inkább bukok egy járdát mint egy házalapot. 

Előzmény: took (102)
pocsolya84 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 104

Szerintem ez csak felcsapódó víz a térkőről, ha be lesz vonva valami vízállóval a lábazat (pl festék) szerintem nem fog problémát okozni. De én csak laikus vagyok, biztos van itt olyan aki okosabb nálam.

Előzmény: took (102)
davidabc Creative Commons License 2015.03.25 0 0 103

~30-35 m2-ről van szó. 2e Ft alatt ritkán van bármilyen (normális) térkő. Ez kb. 3 raklap, tehát futóval elég sokáig tartana hazahordani, viszont ahhoz túl kis mennyiség hogy ingyen kihozzák. Önmagában 60-70 fölött járunk, és akkor még szegély sehol sincs, se besöpörve a fuga, és semmit nem tettél még a kő alá... azért írtam a járdalapot, mert annak a széle nem csúszik szét, mivel elég terjedelmes 1 lap önmagában. A szegélyt meg lehet spórolni ebben az esetben.

Előzmény: anzsek (100)
took Creative Commons License 2015.03.24 0 0 102

Sziasztok!

Mióta lerakattam a Barabás térkövet a házam köré, vizesedik a lábazat. Van 2 oldala a háznak, ahol nincs térkő, itt teljesen száraz a lábazat. A kő alatt 04-es kétszer rostált sóder van, ezalatt pedig kő murva. A lábazaton XPS és dryvit van, de attól félek, ha ez mindig ilyen nedves lesz, akkor a későbbi lábazatburkolatot (pl: szeletelt tégla vagy lábazati vakolat) mindig le fogja magáról dobni. A telek egyébként egy kicsit lejt. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mi a megoldás. Már így is sokat fizettem ezekért. Előre is köszönöm a hozzászólásokat, a segítséget!

anzsek Creative Commons License 2015.02.18 0 0 100

Kedves davidabc! Koszonom a segitseget. Hat meglepodtem, kevesebbre kb. 50ezerre gondoltam. Megis mi tenne ki ezt az osszeget??  Nem is gondoltam, h esetleg a betonlapos megoldas olcsobb lenne, es nem is tetszik annyira. 

davidabc Creative Commons License 2015.02.18 0 0 99

Ümm, anyagi részével nagyságrendileg képben vagytok? 120 alatt nem nagyon áll meg ha rendesen meg akarjátok csinálni. Nem kell alá beton.

Esetleg ha nagyon minimalisztikus megoldásban gondolkodtok (némi ágyazat + 40x40x4 cm-es járda lap), az is 70-80 lenne.

Előzmény: anzsek (98)
anzsek Creative Commons License 2015.02.18 0 0 98

Sziasztok! Trambulin alá kellene egy 6 méter átmérőjű, vízszintes  kör alakú (korong) részt csinálnunk. Hogy lehetne ezt megoldani? Mi térkőre gondoltunk... Kell a térkő alá beton?

SaNyEee1986 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 97

Sziasztok!

Néhány napon belül térkövezném a garázsom előtti részt, és érdeklődnék, hogy szerintetek alapnak megfelelő lenne-e fehér zúzott kő? Most az van jó árban (7500/m3), a murva most több, mint 10e/m3. Csak személyautó járkálna rajta. A válaszokat előre is köszönöm!

(M)Ákos Creative Commons License 2014.10.31 0 0 96

Jobb minőségű csemperagasztóval működhet...

Azonban lapvibrátorozás közben süllyedni fognak a kövek, ezt bele kell számolni.

Nekem ez pont fél cm volt. Alatta 10 cm-ként döngölt kavicságy van, szerintem az már nem tömörödött.

Lazán (tömörítés nélkül) húztam ki a 3-4 cm homokágyat, és a köveket csak ráhelyeztem.

Vibrózás előtt besöpörtem a fugákat.

(A megfelelő csapadékelvezetés (fagyvédelem) nekem kérdéses...a beton szerintem nem tudja úgy elszívni a vizet, mint 30 cm kavicságy...)

((A szegélynek valót kicsit kockázatos lenne már ilyenkor leragasztani a hideg éjszakák miatt.))

Előzmény: nyesu (92)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.10.31 0 0 95

Szia, arra figyelj még, hogy eső után rögtön ne állj neki lapvibrózni.

Hagyni kéne, hogy valamennyire kiszáradjon.

Ha nagyon eláznak az alatta lévő rétegek, a labvibrózásnál törhetnek a kövek, mert felcsapódik a víz.

Legalábbis nekem 2 térköves is ezt a tanácsot adta.

Előzmény: snooop (91)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.30 0 0 94

Söpörd be most, a vibrálás közben/után pedig pótold ahogy igényli.

Előzmény: snooop (91)
geda1 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 93

Sziasztok,készülő betonozott  teraszunkat mosott kavicsos járdalappal szeretnénk burkolni.Le lehet ragasztani a betonra a járdalapot?Csemperagasztó alkalmas lenne rá?

nyesu Creative Commons License 2014.10.25 0 0 92

Sziasztok

Térkövezéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Meglévő betonra szeretnék térkövet, de a beton mellett nincs hely a szegőnek.

Arra gondoltam, hogy aszélső sort leragasztanám valamilyen flexibilis ragasztóval.

Megbirná tartani? Kocsibeálloról lenne szó.

Választ  előre is köszönöm.

snooop Creative Commons License 2014.10.16 0 0 91

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Térkövezésünk utolsó fázisába kerültünk, a kövek lerakva, már csak a fugázás és vibrálás van hátra. Viszont: A lapvibrátor amit kölcsönözni szeretnék elromlott, javítása kb. 10nap.

Kvarchomokkal szeretnék fugázni, a kérdésem az lenne, hogy már most besöpörhetem a fugákba, vagy majd csak vibrálás előtt? 10 nap azért nagy idő, ezalatt esni is fog az eső...

Előre is köszönöm a segítségeteket!

DDDoki Creative Commons License 2014.10.12 0 0 90

Helló.

Szeretnék térkövezni az udvarba 75m2 területet,ami autóbeálló is egyben.A kérdésem az lenne,hogy hallottam hogy létezik georács utak megerősítésére.Ha ilyet tennék a zúzott kő alá,tényleg kevesebb zúzott kő kell?És egyáltalán zúzott kő, zúzott beton, vagy murva a jobb választás?Akinek van tapasztalata az ügyben kérem írjon.Előre is köszönöm.

honecker601 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 89

Üdvözletem!

Güde GSK 330/400 térkő roppantóról van-e valakinek pozitív/negatív véleménye? Használható-e házi térkövezésre vagy felejtős?

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv!

ceiwab Creative Commons License 2014.09.21 0 0 88

Sziasztok! Ezen a képen látszik, hogy mit szeretnék térkövezni. 

A paraméterek: kb 40-42 nm személyautóval közlekedünk rajta.

Milyen megoldást javasolnátok ? 

A betont nem szívesen törném fel.....

Előre köszönöm az ötleteket, javaslatokat. 

(M)Ákos Creative Commons License 2014.09.12 0 0 87

A kerítés tetejére csináltam hasonlót barabás téglakőből, 5 cm vastagból.

Extra minőségű flex ragasztóval ragasztottam.

Próbáltam egyúttal fugázni is, azaz vékonyan megkenni az oldalukat is.

Ezt hamar feladtam, mert az előzőleg lerakottak folyton elmozdultak az oldalirányú ütögetéstől/mozgatástól, kitüremkedett a fugákból a ragasztó, stb.

Végül leraktam őket 2-4 mm hézaggal (és már előre anyáztam), majd utólag fugáztam flexi fugázóval.

Na, ezt egy kínszenvedés volt begyömöszölni a fugákba 5 cm mélyre. Spakli, kőműveskanál, stb. A gumilapos fugázóval nem lehet olyan mélyre benyomni.

Persze, ezt nem lehet anélkül, hogy össze ne lennének kenve a térkövek, ezért hasonló színű fugázót vettem, és rohadt sokáig mosogattam utána vizes szivaccsal a térköveket. Nem mondom, hogy nem maradt a felületen fugázó, de nem feltűnő, és nem nézegetem.

(Ha érdekes, később tudok feltenni fotót.)

Talán, ha hagysz akkora rést, hogy beférj egy fugázó késsel, akkor nem kell összekenned a felületet.

A vízorról ne feledkezz meg!

Előre belevágnám a térkőbe gyémántos koronggal (1 cm mélyen, többször ide-oda járatva a tárcsát, hogy kapj egy 4-5 mm-s hornyot). Nekem ez bevált, működik, esőben lecsekkoltam. A fugázásnál figyelni kell, hogy a horony a fugában is meglegyen majd, illetve hogy ne kend bele az anyagot.

Ha nem fugázol/nem csinálsz vízorrot, "szép" koszcsíkok lesznek a falon alatta...

Előzmény: Törölt nick (84)
ronkovik Creative Commons License 2014.09.12 0 0 86

Égetett agyagtégla? Ha igen, idővel szét fog fagyni.

Előzmény: Kovalic 76 (85)
Kovalic 76 Creative Commons License 2014.09.10 0 0 85

Sziasztok!

Térkövezni szeretnék. Bontott téglával. Nagyméretűvel. Garázs előtt.

Mire kell figyelni? Megfelelő autóforgalom alá?

Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 84

Antikolt, anyagában színezett térkőből/téglakőből akarok párkányt készíteni. A kérdésem az lenne, hogy fugával, vagy fuga nélkül rakjam (vagy csak az én esztétikai szempontjaimra hallgassak) ?

Illetve ha fuga nélkül tenném, akkor valamit mégiscsak kellene közé tenni vékony rétegben, hogy a víz ne folyjon a kövek közé. De mit?

(M)Ákos Creative Commons License 2014.08.14 0 0 83

Ez tényleg nettó hülyeség, a "szaki" ehhez nem igazán ért.

Betonozni ott szoktak a térkő alá, ahol teherautók is mászkálnak rajta. (Oda is vízáteresztő beton kerül egyébként.)

Meg kell csinálni rendesen, és akkor nem lesz vele gond.

30 cm murva 10 cm-ként lapvibrózva, körbe kerti szegély bebetonozva, stb.

Lejtsen "elfelé" a háztól.

Nyugodtan lerakhatod a 4,5 cm vastagot, gyalogos forgalomhoz elég.

Az udvarban nekem 5 cm-s van. Napi szinten nem, de azért néha személyautóval is veretek rajta, semmi baja (pedig oda vastagabb kéne).

Előzmény: koroseck (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!