Biztosan emlékeztek Szende lovunkra, akit oly sokáig kerestem miután méltatlan kezekbe került. Újra nálunk van bértartásban, párom állatorvos kollégája vette meg egy kupectől. Szerencsére úgy tűnik nem okoztak neki az elmúlt évek felejthetetlen traumákat, megismer minket nem bizalmatlan, és ahhoz képest, hogy milyen időszak van mögötte nem is sovány, inkább izom szegény. Pár mai kép róla, kicsit sáros, de gondolom mindenkinél legalább ekkora sár van:)
Sziasztok! Ezüstliliom Csipet pacija, aki most már a miénk (is:) ), átkerült képzésre Medvebergi Fruzsihoz (micsoda fórumos összmunka:)) Pár kép az első napjairól az új helyen
"Sziasztok! tegnap délután elveszett egy fekete, nyereghelyen sütött angoltelivér herélt. Érd, Törökbálint, Biatorbágy környékén a Hosszúréti lovastanyán van bértartásban. 30-403-8735 ha valamit tudtok esetleg róla hívjatok köszi"
Szeretnék bemutatkozni, nekem egy lovam van egy fél quarter horse 5 éves herélt. Nálam a vadak egyik hajnalban leszaggatták a villanypásztort, és az én tündérem a szomszéd pónijával karöltve világgá ment. Majd' megőrültünk, jártuk a határt, mire egy embert megkérdezve rájuk találtunk a határban békésen legelészve. Ja, és többször elmentünk előtte mellettük, mivel egy domb takarásában voltak.
Éjjel Érden a Viola u. 12. kertjébe besétált egy ló!! ..senki nem ismeri..aki tudja, Tárnoki lovasoknak, Biatorbágyiaknak, Sóskútiaknak adja tovább a hírt..és ha lehet, tegyétek ki az iwiw üzenőfalra! Akihez besétált a paci, nem tudja elhelyezni..szabad ég alatt van..és csak füvet legelget.. Érdi rendőrségre be lett jelentve!
Igazad van, mert alapvetően azért hazamegy a ló, gondolom. De ezek szerint előfordul, hogy mégsem.
Nekem egyszer egész közelről ment haza a lóállat. Az nem volt kunszt. :) Egyszer messzebbről nekiindult hazafelé és szerintem nem hagyta volna megfogni magát, hanem úgy éppen látótávolságban tőlünk hazaballagott-kocogott volna legelészve :D (ez egyik sem esés volt csak szimpla bénázás), de végül szerencsém volt és visszajött. Egyszer meg egy lovardai lóról sikerült vadvágtában leesnem, merthogy elvitt a kis édes szentem, akkor volt aki utánamenjen és a következő falu határában meg is lett a ló. Ment hazairányba. De azért az utánamenés nem olyan egyszerű, mert ha látótávolságon kívül kerül a ló, akkor biza találgatni kell. És hát előbb csak azt nézi meg az ember, hogy a lovas hogy van, utána kezdi csak üldözni a szökevényt. Gondolom.
Szerintem akkor lehet gond, ha esetleg eltéved a pacc, vagy felakad valahova útközben a felszerelésénél fogva (én lovam pl toronyiránt indulna neki a hazafelének, ami nem feltétlenül szerencsés), vagy, na igen, ha valaki más fogja meg út közben...
persze, gondoltam, de mégis fura. nem vagyok egy tapasztalt lovas, pl. még nem estem le soha (egyszer úgyis), a franc gondolná, hogy a paci úgy elszalad, hogy nem lesz meg (főleg ha nem egyedül megy terepre az ember, és van, aki utánamenjen). a lopás, persze, az nem kérdés.
"Sziasztok! tegnap délután elveszett egy fekete, nyereghelyen sütött angoltelivér herélt. Érd, Törökbálint, Biatorbágy környékén a Hosszúréti lovastanyán van bértartásban. 30-403-8735 ha valamit tudtok esetleg róla hívjatok köszi"
"KÉRJÜK SEGÍTSETEK! Egy ismerősünknek szeptember 15.-én Érd és Tárnok határán lévő telkükről elloptak két lovat.Az egyik egy 9 éves almásderes sodrott kanca,akit vár vissza 3 hónapos csikója.A másik egy herélt szürke póni,nyakába bele van sütve a TA 01-0325 szám.Sürgősen meg kéne találni őket,mert a kiscsikó már alig eszik,nagyon keresi az anyját.Bárki bármit tud jelentkezzen,a megtaláló jutalomban részesül.Telefon:06-30-952-83-86! KÉRJÜK SEGÍTSETEK!"
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni egy-két elméleti kérdésben, a lószállítással kapcsolatban. Van hatályos jogszabály, ami részben vagy egészében a lószállításra is vonatkozik és tartalmaz állategészségügyi előírásokat? Az állategészségügyi törvény hatályon kívüli változatát ismerem, illetve leltem néhány szösszenetet az élőállat meg a hústermék, vágóállat stb. szállításáról, de mindenhol azt írták, hogy erre külön jogszabály vonatkozik. De vajon melyik?