Segítséget kérek ! Honnan lehetne megszerezni (letölteni) a lehető legjobb minőségű zongora hanghullám készletet SB AWE 32 2 Mbyte memóriás hangkártyához ? (Win98 op. r.) Kellene a program is, amivel a kártyára fel tudom tölteni.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki válaszol !
Tudja-e valaki, hogy az SB Live 5.1 -es kértyát miként lehet összekötni házimozi erősítővel úgy, hogy az erősítő DTS, vagy DD bemeneti jelnek érzékelje.
Tudtommal az SB kártyán egy 4 pólusú 3.5 csatlakozó van, az erősítőn pedig egy 2 pólusú RCA digitális bemenet.
Először is kapcsold ki az XP-ben a gép automatikus újraindítását hiba esetén. Aztán majd kapsz látható hibaüzenetet, amit ide leírhatsz.
A sajátgép+jobbklikk; speciális; indítás és helyreállítás menüben érhető el ez a beállítás. (ha jól emléxem)
Segítséget/tanácsot kérnék: a környezet: Win XP eng, 256 ram, SBLIVE 5.1 MP3+. Az egyik bekapcsolás után elkezdődött a jelenség, azóta is tart: az első néhány MIDI hang lejátszása után újraindul a gép. Tök elölről, mintha abban a szent pillanatban kapcsolnám be. Csinálja a SONAR, amikor az első hanghoz ér, csinálja a Vienna, amikor betöltve egy soundfontot lenyomok egy billentyűt a MIDI keyboardon, és csinálja a Winamp is, ha MIDI fájlt játszatok le vele. Vagyis tökre meghülyült a MIDI. Ugyanakkor az SBLIVE diagnostics progija szépen játssza a MIDIt is, nem jelez hibát, nem indul újra a gép. Mind a 3 progi (Sonar, Vienna, Winamp) egyszerre nem hülyülhetett meg. A hibajalanséget megelőzően rendszeresen használtam a SONARt, és semmi változtatás nem volt a gépen, amitől ez előjöhetett volna. Na, erre írjatok valamit...
Hogy raktad fel? Már rég telepítettem mert drive image-ből szoktam az installokat nyomni, de mintha valami olyasmi rémlene, hogy az első köri setup kevés, második körben a felrakott cumóban is el kell indítani valami setup-ot. Aztán lehet, hogy keverem valamivel...
A Win ME. azért ment fel mert éppen örültem , hogy evvel nem fagyizik a gép telepítés közben.Persze, mint írtam ez a memória miatt volt, aztán azt hittem hogy evvel is mennie kell. Ezek szerint tévedtem? Én eddig nagyon megoszló véleményeket hallottam a Wi ME-ről és nem gondoltam , hogy ez lenne a bibi. Kösz az ötlet !
Mi a fenének raktad fel a WinMe-t? Zenélésre nem igazán jó... az APS driver + W98SE jó párosítás, a WinMe semmivel sem az... esetleg próbálkozz a kX driverrel...
Sziasztok!
Először is - mint régi olvasója és használója a fórumnak - szeretném köszönetemet kifejezni az eddigi rengeteg hasznos információért mindnyájatoknak!
Másodszor (most először)pedig egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. két hónapja tökéletesen működik együtt az SB és az APS kártya. Csodálkoztam is , hogy az első install után és azóta sem volt velük probléma( Op.rendszer: Win 98 SE.)Egy hete beütött a krakk ! Elkezdett a Win. mindenféle hibaüzenetek küldeni , állandó lefagyás , kékhalál "Explorer hibát okozott a kernell32 modulban " stb.Volt kb. tíz op.rsz.install , winchester
formázás,mígnem egyszer csak rájöttem , hogy az egyik memóriával van gond. A hiba kiküszöbölése után Win ME. van a gépen és kifogástalanul működik. Csak egyet nem akar , mégpedig az APS kártyát, az Istennek sem tudom felrakni! Ugyanis az APS install és gép újraindítása után kiderült , hogy az EMUAPS.DRV-t nem teszi be az install a Win. Systembe.
Ezért újraindítás után hiába jön be a Crosstudio, a SoundFont manager ill. a gép nem érzékeli az APS kártyát. Ja és ellentétben a régi ( első )installhoz képest "A gép új hervert talált és keresi a hozzávaló software-t- PCI Multimedia Device- "-ra nekem kell megmondani neki , hogy ez egy Emu 10K1 processor . Próbáltam trükközni , eredeti E-MU APS driver felrak-systemből eredeti EMUAPS.DRV-t kimásol-uninstall-APS driver install- EMUAPS.DRV bemásol.Így elindul de tele van hibákkal.A furi az , hogy az APS installkor is felismeri a Win. ME-t sőt induláskor beköszön egy APS WIN ME. ablak. Szóval azt hiszem mindent megpróbáltam már, és mérhetetlenül el vagyok keseredve , hogy a drága időt ilyen értelmetlen kínlódással töltöm el. De hát sajnos ez a sorsunk , nem !? Most a második SB 5.1-es player egy zacskóban pihen és várja , hogy mondjatok valami okosat!
Előre is köszönöm !
Üdv: Rőfkapitány
Sziasztok!
Letöltöttem az APS-t, de még nem sikerült rendesen felinstalálni. A régi SB drivereket leszedtem (elvileg).
A Mixer Effect Controll elinditásakor pl. azt írja ki, hogy "Please check SoundScene DLL is loaded or APS Sound Card is loaded properly"
hamun-> annyiszor írtuk már többen is, hogy ár/minőség és szolgáltatás viszonyban a Live! a legjobb. Olyan amilyen szegényke, de én pl. még tv stúdió szintjén is elégedett vagyok vele. Aki komolyan zenészkedni akar, az pedig vegyen célkártyát kifejtővel + szoftverrel.
Persze tudom én, hogy a világon mindenhol jelen vannak és bizonyára szép számmal adnak el hangkártyát ott is, nemcsak nálunk. Én arra próbáltam utalni, hogyha összehasonlítjuk a különböző hangkártyák arányát, nálunk az SB vezetne.
Nem a keletEU piacból élnek meg. A legtöbbet OEM adják el irodai PC-kbe már kezdetek óta. A home felhasználás az csak egy töredéke annak, amiket elpasszolnak így "Office" mellé.
Ha torzan vesz fel a Live!-d, akkor nem jól állítod be. Bármelyik rendszer torzan vesz fel, ha túlvezérled. A jel/zajviszonya ami szóba jöhet, az valóban nem egy 50e Ft-os kártyáé.
Pl. jobb minőségre vegyél Terratec kártyát (Pixel). Igaz, azoknak soha nem volt olyan jó a szoftveres támogatása, azonban az AD/DA konverterei jobbak, és a nem legolcsóbbak natív is tudják a 44.1/48 működést. A Live! alapban 48-t tud csak, a samplerate konvertere nyom csak 44.1-t. Az analóg be/kimenetei az AC97 által működnek, mely chip eleve egy hangkártya, melyet alaplapokra raknak rá, és kellően zajos is. A Live! esetében a fekete kimeneten kevébé zajos, mert az nem AC97, hanem egy annál jobb külön csak DAC chip.
Haasz Andrasnak igaza van. A 70-80dB jel/zaj simán elmegy otthon, ugyanis eleve amiről felveszel, az is ilyen zajos (trafó, PC, stb..).
Előbb-utóbb mindig visszatér a fórum a régi jó "csontokhoz" lsd: jel-zaj viszony, meg dinamika, meg stb.
A Live-vel csak az a bajom, bár pénz hijjjjján nekem is az van, hogy egyszerűen nem lehet vele szép felvételt csinálni, hiába van az embernek egy jó szintije, ha a hangkártya nem képes torzításmentesen felvenni, akkor kakukk.
Jó-jó tudom erre kell a stúdió. SZVSZ a Live meg az egész blasterfos kelet-európából él, mert nyugaton egy átlagfelhasználónak van annyi pénze, és miért ne lenne, hogy egy félhavi fizujából megvesz egy Gina-t, vagy egy Digidesignt oszt szevasztok, mi meg itt forrasztgatunk, kötögetünk, méregetünk.
>midi lejátszásakor az Audigy-nak sokkal kevesebb a mélye, mint a Live-nak.
Csak ennyi a különbség? A hangok egyébként hasonlítanak? Nálam volt már Sound Zapper, Opti 931, GUS classic, ASL100 és SB128PCI. Egyiknek se hasonlított a midi hangja a másikra, kicsit se.
Üdv a Fórumnak!
Segítsetek kérem. Van egy Live-om és egy Audigy-m. Ugyanabban a gépben, midi lejátszásakor az Audigy-nak sokkal kevesebb a mélye, mint a Live-nak. (Két hangszórósra van konfigurálva.)
Tudtok valami orvoslatot? Előre is köszönet!
Igen. A legnagyobb baja az, hogy a kimenet hibái hozzáadódnak a bemenet hibáihoz. Feltéve, ha úgy működik. :) Ki tudja... szóval, a külső műszer a biztos.
Köszi szépen!
Hát én most akkor szépen beégtem:) mert csak a google-vel keresgettem, meg egyéb "nagy" keresőkkel, holott az origo-val kellett volna...:)
mégegyzser köszi.
(lááááámmaaavaaaagyooooook)
Tisztelt matróz úr! Legyen olyan kedves és küldje mán el nékem a mérőprogramot, vagy legalább a nevét, illetve azt, hogy a méréseket mi módon végezte. Köszönöm:)
Igaz. Viszont home kategóriában akkor is a legjobb kártyák.
Teszteltem a Leadtek WinFast 6X hasonló tudású kártyáját, ennek szögegyenes a frekvenciamenete, viszont borzasztó a torzítása és dinamikája. De erről már írtam egy másik topicban. Ami érdekes volt, az az, hogy fülre sokkal szebben (keményebben, dinamikusabban) szólt, mint a Live, nem volt "egyéni hangzása". Úgyhogy a műszeres mérés sem minden. Mindenesetre úgy vágtam ki a gépemből azt a kártyát, mint matróz a taknyos zsebkendőt... :)
Abszolút nem akarok kötözködni, de ez a zajszint körüli vita teljesen meddő... 70-80dB körüli zajszint home studio kategóriában szerintem teljesen vállalható, egy hangkártya jóságát nem szabad a zajszint mérésére korlátozni, vannak egyéb szempontok is.
Pl. a torzítás mértéke, az áthallás a két csatorna között, és ami a legfontosabb (ezt tere is említi, csak más kontextusban): a frekvenciamenet.
Ha ez nem lineáris, hanem girbegurba (márpedig a SB kártyáinál az), akkor trükközhetnek nekem a zajszinttel bármit, a felvétel nem fogja natúran visszaadni az eredeti hangforrást, hanem szinezett lesz, és ez sokkal nagyobb baj, mint egy nem túl zavaró alapzaj, amit aztán jól beállított zajzárral utólag le lehet szedni.
Az SBLive-nek és az Audiogy-nek szerintem ez a legnagyobb baja, és ezen nem segít semmiféle sztetoszkóp, vagy monoszkóp:))
Igaz is. Én is szoktam rövidzárni. De akkor miért van, hogy a Live girbegurba frekvenciamenetén 10Khz-nél kb. -70dB a zajszint, 1 kHz-nél olyan -100dB körül van? Valami nagyon nem stimmel ezzel. Lehet, hogy mégiscsak vissza kéne térni a szkópos méregetésre.
A normálisabb kártyáknál külön-külön megadják az A/D - D/A és az analóg I/O egységek paramétereit. Én szívem szerint kötelezném a gyártókat a részletes specifikáció kiadására! Nekem még az ezeréves RFT minitoronyhoz is adtak... :))