Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Komoly védelmet csak a levelek felhőben történő kezelése ad"
Te, mekkora ökörség ez má' megin'?
Ha a levélbe' van vmi szemétcség, nem qrv@ra mindegy, hogy a fölhőbül vagy saját géprül indítcsaja juzer? =:-O
(Mer' elindítcsa, arra mérget vehetc...)
És akkor a nem levélben érkező csúfságokat még nem is említettük, ugyi.
Amúgy azt kell mondgyam, a symantec cucca meglepően jól műxik mostanába', ha a megfelelő mennyiségű ramot megkapja. Egy ilyen mocsok ellen, mint ezek a kripto-izék, term. minden varázslatot be köll kapcsolni (forgalom folyamatos figyelése, heurisztika, stb.), szerencsére már egy manapság közepesnek mondható gépen sem okoz észrevehető lassulást. (Nem úgy, mint régen, mikor szinte má' az installcédének a szobába való bevitelétől is maga alá rogyott a legjobb vas is.)
Tudtommal a 'privát' verzió, ami a Norton név alatt fut, lényegében ua. a motor/logika, ergo nem lehet sokkal rosszabb.
Aztán a Kasperskyről óvasni még jókat manapság, és lehet, hogy az ingyenesek között is akad olyan, ami elég hatékony meg ügyes, de ennek azér' jól utána kéne járni.
Amíg a felhasználó kattintgathat/mellékleteket töltögethet lefele/nyithat meg a saját gépén lévő klienssel, addig csak egy képzés/nyilvános főbelövés kombó segíthet.
Komoly védelmet csak a levelek felhőben történő kezelése ad.
Urak, ransomware témában mik a hírek? Megint lett egy áldozat ügyfélkörben, és nem vagyok nyugodt a céges gépek kapcsán, egy dolog, hogy a szerveren mi munkát tud csinálni (de ott legalább tudok megelőzésképpen menteni), de a klienseken kellene valami hatékony védelem. Nem szoktam parás lenni férgek miatt, de ezek a kurva cryptowall és hasonlók kicsit frusztrálnak. Az eheti egy rendesen működő Avast IS mellett tudott beköszönni és dolgát végezni.
Nem állítható hogy vírus, de soha nem értettem, hogy ha mindenre telik ami egy géphez kell, vas, oprendszer, miért pont a védelemre nem jut pénz a végén....
Van egy olyan problémám, ha bekapcsolom a gépet (win7 64bit) rögtön megjelenik a Windows mezőn egy ablak a következő szöveggel " a win.intéző le állt indítsa újra ."
Újra indítom, 2-3 másodperc alatt újra indul és működik.
Kb. két hete van ez a jelenség.
AVAST ingyenes védelem van a gépen ,ezt lefutattam Windows betöltése előtt is,talált 1-2 káros dolgot, amit karanténba tett.
Ha valaki már tapasztalt ilyet vagy van jó ötlete a megoldásra köszönöm a segítségét.
BUÉK neked is! Amúgy nem értem a szarkazmusodat - a fórumtársak a legmegfelelőbb tanácsot adták, el kell vigyed szakemberhez! Nézd meg az adatlapomat - ha valaki ért a merevlemezekhez és túl van megszámlálhatatlan sikeres adatmentésen, akkor az hidd el tudja mit beszél. Nekem a legtöbb gondom azokkal a winyókkal van, amiket a kedves tulaj, a szomszéd pistike, meg a sarki „szakszerviz” agyonbuzerált mindenféle csodaprogrammal, ráadásul még szét is szedte hogy megnézze milyen belül. Ezeknek java része ezek után sajnos már tényleg menthetetlen.
Ha elromlik a televíziód, a DVD lejátszód, az autód, vagy a mosógéped mit csinálsz? Nekilátsz feldarabolni őket, vagy felemeled a telefont és hívod a megfelelő szerelőt? Pedig hidd el nekem ezeket sokszor egyszerűbb és könnyebb megjavítani, mint egy meghibásodott merevlemezről lementeni az adatokat!
De most, hogy mondod, kipróbáltam Edge böngészővel, és letölti, elmenti!
Innen tényleg nem értem. Illetve a Chrome nem támogatja a flash-t, az OK, de a Firefox adminként indítva, tiltja egy file letöltését? És akkor azt hol lehet engedélyezni?
A nem áthelyezhetők közt jó eséllyel a rendszervisszaállítós vackok is ott vannak. Kapcsold ki, és töröld is le addig, míg az átméretezést végrehajtod.
A flash elég lyukas manapság, a nagyok már kezdik kivégezni. Nem csodálnám, ha a 10-es minden flas-es letöltéstől elzárkózna. Használj dropbox-ot, a gmail simán kezeli, küldi a linket.