Persze, hogy szabad! Pappasnál a budafoki úton rendeltem az autót, ott helyben rakták be a váltózárat is.
Egyébként nekem is hasonló tapasztalataim vannak velük mint a többieknek. Korrektek voltak végig, egy kis csúszás volt csak, egy mopdul nem volt nekik készleten a riasztóhoz, meg kellett rendelni, így az nem került bele rögtön az autóba, de már megoldva ez is.
Az ajándékba kapott alufelnim viszont még nem érkezett meg :-( talán majd a héten.
A szintén ajándék téligumik viszont fent figyelnek az acélfelniken. Száraz pezsgőt mi is kaptunk, + kedves apró ajándékként EB-s kulcstartót + pólókat is.
Semmit nem bírtam csinálni, kb. 1/10 másodperc alatt történt az egész. Az út jobb oldaláról akart felszállíni, de sajnos nem sikerült neki elég magasra... Szegényke.
A vércsíkot a tetőről meg a holnapi eső majd lemossa.
Azért az ilyen nagy madarakkal szívn is lehet, akármilyen lapos is a szélvédő, ha rossz szögben kapod el, bizony csúnya károkat bír okozni... arról nem is beszélve, ha valami értékes madarat kap el az ember, bár nyilván védhetetlen... vacsira azért elrakható... :)))))))))))
Az N35-ös PDA nekem is faxán megy, csak a szélvédő-cuppantós felfogatást akarom kiváltani, de év végén már nem lesz időm intézni a dolgot, majd jövőre... ;)
Pont egy honapja, október 18-án vettem át .Október 08-án rendeltem meg. Okmányiroda miatt csúsztak 2 napot, állitolag le ált a számitógép. Mondjuk 19-ére, írták az átadást.
Érdemes a SPAR áruházban megvanni, mert egy olyan típus található, amelyen mindkét darab dupla, tehát 2x2 sípja van.
Ha nem használ, ártani biztos nem árt.
Újabb fogyasztási adatok, bő 8 ezer km után, 1,4 EX, vidéki nagyvárosban, általában 2-4 km-es távolságok megtétele után:
-úgy a fedélzeti számítógép, mint tankolásnál (ugyanazon kútfejnél, az első kattanásig), 9, 2 liter/100 km.
Ez nem kevés, a Lanosom talán 10-11 ltert ivott. Egészségükre, ez van.
Évi kb. 10 - 15 ezret járok a kocsival, ezért nem vettem dizelt, hanem benzine EX-et. Nem is próbáltam ki a dizelt (csak az 1,5 Ceratot), lehet, ha kipróbálom, azt választottam volna, még ha alacsonyabb felszereltséggel is, ha nem másért a vezetési élményért!
Habár ezt az élményt - amennyiben elfogadja a parlament - az új, szigorúbb KRESZ megzabolázza!
Érdemes VADRIASZTÓT tenni a kocsira, 400 Ft. körüli árban lehet hozzájutni az árúházakban (Spar, Cora, Tesco). Lehetőleg úgy kell felragasztani, hogy ne álljon ki, hogy ne törhessen le egy koccanásnál, vagy ne szúrja mások szemét. Mert volt olyan szemét, aki letörte a kocsimról.
Én azóta használok ilyent, amióta - anno 1995-ben - a vadonat új Raceremmel egy őzet ütöttem el.
Hát ez mázli Cerka72,szegény madár,már ők se tudnak hova menni:(
Az én fogyim is nagyon megugrott(8,6 L),az elmult napok kemények voltak Budapesten,ez az új plaza megynyitó teljesen felkavarta a várost,meg a hideg és az eső.Szinte közlekedhetetlen a város:( Álltam az udvaron gobdoltam indulás elött beindtom az autot,3-4 perc alatt vagy 1,5 Litert ment fel az átlagfogyasztás,utána egy gázfröcs indulásnálplusz 0,1 Liter aztán meg az állandó indulás megállás.Borzasztó!
Ma meghajtottam a gépet, elmentem Gyöngyösig meg vissza országúton csak úgy az élvezet kedvéért, meg mert nem bírtam ki hogy ne vezethessem. Az átlagfogyi lement 6,1 l-re a computer szerint (még most is csak 320 km van benne, majd kíváncsi leszek a következő tankolásnál). Visszafelé tolt egy barom hátulról, odaléptem neki és 5. ben visszakapcsolás nélkül 100-ról 160-ra pillanatok alatt fönt volt, a barom sehol, én meg még most is le vagyok taglózva. És még csak nem is padlóztam. Hihetetlen!
Nekem Acer N35 PDA van navigációra, tökéletesen működött az autóban.
A magasnyomó csipogó hangszórók hiányáról szóló véleményemet visszavonom! MP3-makat nagyon szépen játsza, itt egyáltalán nem hiányzott a 2+ hangszóró. Számomra majdnem tökéletes hangzás. A tunerről viszont fenntartom a véleményem, ez egy picit gyengébb, itt már nem szól olyan sok magas az LX-ben és az állomásokat is néha elveszíti, de igazából a célnak tökéletesen megfelel, engem egyáltalán nem zavar.
Gyöngyösről visszafelé jövet 110-nél nekem repült egy fácán! Akkorát csattant a szélvédő jobb oldalán, hogy azt hittem az öt napos gyönyörű kocsimat már vihetem is a szervízbe casco-ztatni. Megálltam megnézni, de hihetetlen, az üvegnek semmi baja, a kocsi tetején egy halvány vércsík árulkodott csak a balesetről, egy karcolás sem esett a verdán!!! Miből csinálják ezt az autót vídiából? Ha oldalról megnézitek a szídet, nagyon laposan ível felfelé a szélvédő, majd a kasztni (nagyon áramvonalas), a nagy madár valószínűleg tovább csúszott rajta, de sajnos nem élte túl.
Amit itt fogyasztási adatokat szoktatok írni, az mért (számolt) adat, vagy a computer szerinti? Illetve valaki más felvetette, hogy érdemes lenne odaírni, hogy Budapest vagy nem. Olyan furcsa most a fogyasztásom, hogy a kijelző szerint 6,4 liter, de ahogy kiszámoltam, 7,4-re jött ki. Nem igazán értem, csak arra tudok gondolni, hogy az előző tankolás után nem jókor nulláztam le a számlálót. (bár ilyet az elmúlt 10 évben nem felejtettem el) Egyébként naponta járok csúcsidőben Szentendréről pestre a budai hegyekbe, tehát a 6,4 még reális is lehet szerintem, de a 7,4-es számolást már nemértem. Tapasztalt már valaki hasonlót? Csalhat ennyit a computer? Valaki írta már itt, hogy csal, de ott kb 0,5 literrről és lefelé csalásról volt szó, amit az első tankolásomnál észre is vettem.
Én végül érdi létemre Pécsett vettem meg az autót (ami hosszú történet) a Pécsi Origónál. Maximális respect: minden kívánságom teljesítették, gyorsak voltak, és még a posta baromságát is áthidalták, a végén pezsgő is volt. :-) Úgyhogy én ajánlani tudom őket.
A parkolós dologban teljesen igazad van, gyakorlatban már próbáltam. :-) Egy baj van: sötétedéskor átvált kicsit mustárszínűbe, és akkor kicsit kevésbé működik az effekt. :-) Én anno elektromos csomag nélkül láttam a színt, de az ablaksötétítés igazán dögössé teszi.