Nem működik, mert az upc összepárosítja a kártyát és a STB-t, tehát a kártya csak az upc által adott STB-vel megy. Ráadásul az STB amit adnak egy fos (sokat fogyaszt, zúg a ventilátor). Nevetséges és vérlázító, ha tudsz menj másik szolgáltatóhoz.
A UPC-nél a HD-s set top box havi 2000 Ft-ba kerül. A kérdésem az, hogy ha nem igénylem a HD-s set top boxot, hanem veszek külön egy HDMI kimenetes STB-t és beleteszem a UPC-s kártyát, akkor vajon működik a dolog? Mindjárt kettő kéne a havi 4000 Ft plusz pedig egy kicsit luxus! El van szállva a UPC magától, a T-home-nál ugyanez havi 800 Ft-ba kerülne! (Alapból HDMI-s STB-t adnak, az első ingyenes, a második havi 800 Ft.)
UPC-s kártyát valahogy - akár illegálisan is - le lehet másolni? Azt is hülyeségnek tartom, hogy ha két TV-m van, akkor mindenből kettő kell, analógnál annyi TV-t csatlakoztathatok, amennyit akarok mi közük van nekik hozzá, hogy hány TV-m van? DIGI sokkal jobb, nem kell hozzá a hulladék STB sem! De ha már így, csak egy kártyát akarok igényelni, azt lemásolni és 2 STB-ba bepakolni.
Sziasztok! Az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy HBO-ról felvett anyagot nem tudom lejátszani, fekete képernyőt kapok. Más csatornákról tudok felvenni. Korábbi HBO felvételek elindulnak. (Ugyanez igaz a Cinemaxra is, onnan se tudok felvenni.)
Ez nem "szeret/nem szeret" kérdése, hanem technikai. Mivel a SportM-ről tudja a tévém, hogy 16:9-es, így biztos, hogy az küldi a képméret infót a tartalom mellett, és ha az küldi, akkor biztos vagyok benne, hogy a Sport1 és a Sport2 is, csak ez utóbbiak továbbítása során valahol elveszik ez az infó. Nem tudom, de feltételezem, hogy ez valamelyik központban néhány kattintással orvosolható.
Amit gyászkeretesnek nevezel, az valójában 4:3 arányú sugárzás, annak a közepét foglalja el a képtartalom. Annak teljes méretűre nagyítása (kb. 380 sort 1080-ra) az élesség és általában a képminőség jelentős romlását eredményezi. Ezt nem mindenki szereti, többek közt én sem, soha nem nagyítom 16:9-re.
Észrevételeid továbbítottuk az illetékesek felé, viszont fontos lenne számukra annak a meghatározása, hogy melyik szolgáltatási területen tapasztalod a leírtakat. (település, utca név) Segítséged előre is köszönjük!
Van egy másik kérdésem is, bár az az analóg adással kapcsolatos, de egyszer úgy egy éve egy hasonló felvetésemre pár napon belül megtörtént a változás, talán most is így lesz. Szóval, a Sport1, a Sport2 és a SportM egy ideje már 16:9-ben sugároz, de analógon ezek közül csak a SportM-ről írja ki a tévém, hogy 16:9-es, a másik kettőre 4:3-at ír, és emiatt nem is nagyít beléjük, hanem körbe "gyászkerettel" jeleníti meg őket. Az m1-et szintén 4:3-asnak érzékeli, szemben pl. az m2-vel vagy a Dunával, melyeket korrektül 16:9-esnek ismer fel és jelenít meg teljes képernyősen. Megoldható lenne, hogy a Sport1, a Sport2 és az m1 is a megfelelő képméret információt tartalmazza?
A Cisco STB-m alapértelmezett hangsávnyelvét angolra állítottam, így a NatGeo meg a többi többnyelvű csatorna alapból angolul szólal meg. Ez rendben is van. Azokon a csatornákon azonban, melyekhez Dolby Digital hang van, (pl. AXN HD, Discovery HD), a magyar Dolby Digital-t adja be alapból, nem az angol DD-t. Lehetne tenni valamit, hogy az angol alapértelmezés kiterjedjen a DD-s hangsávokra is?
Valaki meg tudná adni a upc HD set top box (Philips DCR8111) pontos méreteit (szélesség x mélység x magasság)? Úgy szeretném rendezni a dolgokat, hogy ez elférjen.
Tegnap a lépcsőházunkban komoly - valszeg zárlatból bekövetkezett - tűzeset volt, amit a tűzoltók oltottak el. (Köszönet nekik.)
Gyakorlatilag MINDEN elekromos cucc kifeküdt.
De amit írok és írhatok MOST ide, hogy a UPC szerelői a szénné égett elosztót(?) hétvégén - most vasárnap - fél óra alatt rendbetették, úgy hogy a UPC-nek is nagy köszönet!
Először is megtisztelsz, hogy válaszolsz, ezt köszönöm!
De attól tartok, ez a probléma nem egészen ennek a topiknak a témája!
Nekem nyilvános az e-mail címem, kérlek írj egy pár sort, és akkor privátban folytatjuk!
Én nem vagyok antennaszerelő, csak egy öreg nyugger villamosmérnök, aki szerette mindig maga megoldani a problémáit, mert tele volt a hócipője a szakiktól! Legyen az kőművesmunka, autószerelés, cipőjavítás, foghúzás, esetleg vakbélműtét. :)
Mert ebben az országban ez a helyzet. ...
Egy antennaszerelésért sem kell a szakikhoz rohanni, mert megmagyarázzák a megmagyarázhatalant.
Mindenhol koax csatlakozás van, kivéve a modemet és a splittert. Mivel a túlfeszültség védelmes átvezetés miatt is túl sok f-koax oda-vissza átalakítást kellene használni, ezért valószínúleg mindent koaxra cserélek inkább (jó minőségű szerelt kábelre) és csak a modemnél lesz egy koax-f átalakító. A splittert pedig kicserélem a lentebb láthatóra, úgyis kell mégegy a másik szobába is.
Off Vicces lett ez a Zindex! Írtam egy "rövid" hsz-t (hozzászólást), és elszállt mint az a papírsárkány (amit az unokámnak készítettem) a tegnapi szélben, amikor elszakadt a spárga ... Pedig most nem is fúj olyan erős szél!!! On
Nincs ezzel a splitterrel semmi baj! Nagyon formás kis darab! De nekem mégsem tetszik, mert én F párti vagyok! Kinek a pap, kinek a papné, kinek a lányuk ...
Ki kell próbálni! Nagy igazság a puding próbája az evés... Mindíg irigyeltem a cukrászokat, mert megehették a selejtet.
VREX! Nálad a júpíszíről (kábelről) műxik a NET (most)?
Rosszabb lesz a jel minősége, mint az f-csatlakozóssal? És ha igen, az a gyakorlatban mit jelent? STB/modem elveszti a jelet? Mert gondolom a "rosszabb minőség" csak analógnál értelmezhető.
Szeretném megkérdezni, hogy valaki használja-e a Cisco HD-s beltérit 5 méteres HDMI kábellel? A gondom a következő. Eddig a UPC-től kapott HDMI kábellel használtam a szolgáltatást (semmi gond nem volt vele), de felszereltem a televíziót a falra és mindenképp szükség volt 5 méteres HDMI kábelre. Vettem egyet 1600 ft ért. Amikor összekötöttem a tv-vel egyből kiírta, hogy inkompatibilis jel. Kihuztam a tv-t és a beltérit, majd újból bekapcsoltam őket és utána jó lett, de bizonyos időközönként rájön valami a tv-re és kiírja, hogy inkompatibilis jel. Mi lehet gond? Lehet, hogy valami drágább HDMI-s kábelbe kellett volna beruházni?
Ebben a szobában valóban nincs most tv (de majd lesz), így a splitter jelenleg felesleges, de a másik szobában simán a fali aljzatba van dugva a STB, ha oda be tudta húzni a kábelt a UPC "szabályosan" ide is be tudta volna. Ha ott működik mindenféle hókuszpókusz nélkül, itt is működnie kell.
A UPC megoldásával az a bajom, hogy nem tudom átalakítani: amióta a szerelő kint járt, változtak a körülmények, a tv máshová került, vettem túlfesz védelmes elosztót, a kábelek kábelcsatornába kerültek stb. Emiatt át szeretném alakítani az egészet.
Hangfalkábelek házi barkácsolásával (csatlakozó forrasztással) kapcsolatban rossz tapasztalataim vannak, nagyon érzékenyek ezek a mechanikai erőhatásokra, időnként elenged a forrasztás stb. Ezzel szemben az előre szerelt kábelek jól bírják a strapát (csak hangfalkábelből nincs ilyen, ezért kellett házilag csinálni). Tehát, ha lehet, a koax esetében is lemondanék a házi barkácsolásról, mert a jó F-csatik (nem csavaros) szereléséhez ezek szerint még külön fogó is szükséges. Így viszont marad a szerelt kábelként kapható koax, a kérdés csak az, hogy érdemes-e ehhez a UPC-s F-splittert használni, vagy vegyek egy (fémházas) koax-splittert? Így nem kellene mindenhol az F-koax átalakítással bajlódni.
Csak most olvastam eredeti probléma felvetésedet, tehát kell a splitter (TV - Net)
A fali csatlakozó aljzat korábbi rendszerhez való (mivel azt írtad rádió-tévé). A kábel begyömöszölése a kisméretű dobozba a kábel sérüléséhez vezet. Bár kéne erre is megfelelő technológia, de szinte mindenütt falon kívül vezetik. Ha ronda a splitter, takard el.
A koax kábelt a legegyszerűbben F csatival lehet szerelni. Nem húzódik ki (csavaros), jobb minőségű csatlakozást valósít meg (kis csillapítás). Biztos akad egy ismerős, aki megmutatja hogyan csináld, Te is meg fogod kedvelni. Sajnos falba süllyesztve ezeket a szerelvényeket csak nagyméretű dobozokba lehetne szerelni, hogy a kábel ne törjön meg.
Azt nem értem miért nem lehet a koax csatlakozót mindenhol F-re csrélni sokkal stabilabb lenne , ha a TV-n is ilyen lenne. Nem húzódna ki egy portörlés stb során.