Elvileg rendelési sorszám alapján jönnek a kocsik Magyarországra, amit a kereskedések tudnak követni, ha a kocsi már az országban van.
Az én esetemben ( fekete 1,6CRDI SW) a Kaposváron megrendelt gépemet le akarta nyúlni egy pesti kereskedés. XXI. század Magyarország ! Közölték az értékesítővel, hogy a kocsi pestre fog kerülni és az én autóm átadása valószínüleg átcsúszik a jövő évre. A főnök verte ki a balhét pesten ( a szépségkirálynő választásra ajánlott fell egy kocsit) , ez miatt érkezett a kocsi Kaposvárra. Sok a megrendelés és nagy, illetve gátlástalan a harc a kereskedések között. Nem mindegy, hogy ki hol rendeli a gépet, sajnos.
Egy kis vigasz a várakozóknak: Megéri várni, mert egy szuper autó tulajdonosai lesznek rövidesen.
A megjelenő oldalon bal oldalt fölülről a harmadik az Alufelni-kiválasztás. Ha erre kattintasz :-) akkor megint megjelenik egy új oldal (valszeg új ablakban) aminek a jobb oldalán a kép alatt tudod elindítani a konfigurátort.
Ki tudod választani az autó márkáját, típusát és azon belül a modellt (sajna az SW még nincs fent). A következő oldalon megadhatod, hogy mekkora legyen a felniméret, stb. stb.
Szia, kérlek ha megjön az alufelnid ird meg a tipusát , én is rendelnék , az enyémre. ahány gumist kérdeztem annyi tipust mondtak, de annyira uj a kerékméret , hogy még nincs a nyilvántartásukba....
Én is frászt kaptam a múlt héten, mert hihetetlen zajok jöttek hátulról. Kiékeltem a pótkerék közepében lévő hungarocell szerű habot amiben az emelő van és csodák csodája megszünt a zaj.
Valami lehet, hogy nem stimmel a kocsival :(. Jobb hátulról vészjósló hangokat hallok, az úthibákon áthajtva dobogó, kotyogó hang hallatszik, mint amikor kezd szétmenni egy futómű (pl. gömbcsukló kotyog). Az az érdekes, hogy egyik pillanatról a másikra kezdte el, pontosabban tegnap még nem csinálta, ma beültem az autóba, és hallottam. Azóta nem szűnt meg.
Kicsit félek, mert még csak 300 km van a kocsiban, és nehogy valami komoly baj legyen. Remélem csak valami csavar lehet meglazulva. (A csomagtartót alaposan átnéztem, nem zöröghet - főleg nem így - semmi, egyértelműen a kerék felől jön.)
Persze, hogy szabad! Pappasnál a budafoki úton rendeltem az autót, ott helyben rakták be a váltózárat is.
Egyébként nekem is hasonló tapasztalataim vannak velük mint a többieknek. Korrektek voltak végig, egy kis csúszás volt csak, egy mopdul nem volt nekik készleten a riasztóhoz, meg kellett rendelni, így az nem került bele rögtön az autóba, de már megoldva ez is.
Az ajándékba kapott alufelnim viszont még nem érkezett meg :-( talán majd a héten.
A szintén ajándék téligumik viszont fent figyelnek az acélfelniken. Száraz pezsgőt mi is kaptunk, + kedves apró ajándékként EB-s kulcstartót + pólókat is.
Semmit nem bírtam csinálni, kb. 1/10 másodperc alatt történt az egész. Az út jobb oldaláról akart felszállíni, de sajnos nem sikerült neki elég magasra... Szegényke.
A vércsíkot a tetőről meg a holnapi eső majd lemossa.
Azért az ilyen nagy madarakkal szívn is lehet, akármilyen lapos is a szélvédő, ha rossz szögben kapod el, bizony csúnya károkat bír okozni... arról nem is beszélve, ha valami értékes madarat kap el az ember, bár nyilván védhetetlen... vacsira azért elrakható... :)))))))))))
Az N35-ös PDA nekem is faxán megy, csak a szélvédő-cuppantós felfogatást akarom kiváltani, de év végén már nem lesz időm intézni a dolgot, majd jövőre... ;)
Pont egy honapja, október 18-án vettem át .Október 08-án rendeltem meg. Okmányiroda miatt csúsztak 2 napot, állitolag le ált a számitógép. Mondjuk 19-ére, írták az átadást.
Érdemes a SPAR áruházban megvanni, mert egy olyan típus található, amelyen mindkét darab dupla, tehát 2x2 sípja van.
Ha nem használ, ártani biztos nem árt.
Újabb fogyasztási adatok, bő 8 ezer km után, 1,4 EX, vidéki nagyvárosban, általában 2-4 km-es távolságok megtétele után:
-úgy a fedélzeti számítógép, mint tankolásnál (ugyanazon kútfejnél, az első kattanásig), 9, 2 liter/100 km.
Ez nem kevés, a Lanosom talán 10-11 ltert ivott. Egészségükre, ez van.
Évi kb. 10 - 15 ezret járok a kocsival, ezért nem vettem dizelt, hanem benzine EX-et. Nem is próbáltam ki a dizelt (csak az 1,5 Ceratot), lehet, ha kipróbálom, azt választottam volna, még ha alacsonyabb felszereltséggel is, ha nem másért a vezetési élményért!
Habár ezt az élményt - amennyiben elfogadja a parlament - az új, szigorúbb KRESZ megzabolázza!