Az utak mentén kisebb-nagyobb csoportban növő, 3 méteres üreges, szelvényes szárú növény. Most kezd virágzani, a levelek honaljában 2 fürtben nagyon apró fehér virágok. Képem sajnos nincsen. Köszönöm a segítséget.
Óóóó, na végre egy-két gomba is van!!! :) Ezeket is meg kell fejteni? Mer akkó' az elsőt kapásból nemtomm... :((( Valami tinoru...
A pöfit meg az őzlábat viszont má' panírozhatod is nekem!!! Nyááámi... :) (Végülis a galócát is bepanírozhatod, de azt majd valaki mással etesd meg ha lehet...)
Sziasztok! Ma későn jöttem meg Erdélyből. Látom míg távol voltam ünnepeltetek, már ami a 10000. hozzászólást illeti. Sajnos virágot már nagyon keveset lehetett látni, ami kép készült még eztán rendezgetem. Addig is itt van néhány gomba, Pereszke úgyis kedveli őket.
Sziasztok! Ismét kellene a segítségetek! Tóparton szedtük ezt a növénykét, cserépbe ültettük. Azt gondoltam, hogy valamilyen fa lesz belőle, de mintha középen bimbót hozna... vagy nem jól látom. :) Mindenesetre jó lenne tudni, hogy hívják őt:
Jani bátyó, kloroform és akinek vannak még rendhagyóan fehér növényekről készült fotói! Szerintem épp eléggé érdekes ahhoz a téma, hogy legyen erről egy kis szekció a növényalbumban. Aki tud és kedve van stb., küldhetne nekem "albínó" képet 800x600 vagy 600x800-as méretben, amit aztán feltennék a Növényalbumba.
Nem tudom kinek mennyire szimpatikus a Növényalbumon használt Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország licensz, ha valakinek más lenne ínyére, akkor jelezze (persze én csak linket tudok berakni, jogi szöveget írni nem - pont ezek az előre gyártott szerdőzések adják a creative commons nagy előnyét).
Ha valaki küld képet, akkor azt is megmondhatná, hogy milyen néven hivatkozzak rá (lehet nick is).
Akkor ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy a fehér színváltozat szinte minden - még gyárilag nem fehér - növénynél is előfordulhat. Gratula a "lelet"hez!
rengeteg növénynél előfordul, h gyárilag nem fehér, de 1-1 virága mégis az lesz. (A sárga színűeknél nemigen, a pirosnál, kéknél annál inkább.) Egyáltalán nem olyan rettenetes ritka dolog. Illetve van, amelyiknél gyakrabban fordul elő (katáng, ibolya), másoknál ritkábban (árvacsalán, kikerics), és persze van olyan, amelyiknél még senki se látott ilyet (turbánliliom).
köszi Nektek.. Nem tudom, ennyire közelről nem láttam a virágját, jó magasan volt :)
Párom járt arra mostanában, és azt mondja, hogy most valami termések vannak rajta. Olyan alakúak mint a naspolya, de üresnek, felfújtnak tűnik messziről, és fürtökben lógnak...
Mondjuk a beszúrt képen elég jól látszik, hogy itt nem egy virág a fehér, hanem egy teljes tő az. Szerintem ez egy "albínó" színváltozat, egyszerű mutáció eredménye lehet.
Semmilyennel... rengeteg növénynél előfordul, h gyárilag nem fehér, de 1-1 virága mégis az lesz. (A sárga színűeknél nemigen, a pirosnál, kéknél annál inkább.) Egyáltalán nem olyan rettenetes ritka dolog. Illetve van, amelyiknél gyakrabban fordul elő (katáng, ibolya), másoknál ritkábban (árvacsalán, kikerics), és persze van olyan, amelyiknél még senki se látott ilyet (turbánliliom). Persze nem tévesztendők össze a nemzetségbeli rokon fehér fajokkal (pl. fehér ibolya, fehér árvacsalán), tehát főleg az perdöntő, ha ugyanazon növényen/tövön van más szín is, vagy a határozóbélyegek amúgy egyértelműsítik a fajt.