Egy elpáron szerintem nem lehetne jól beállítani. Ha tudokvenni két 30 lemezest,akkor azt berakom kondinak, amostanibólmeg csinálok egy másik elpárt. Akkor kételpár két adagolóval. Most az elpárom 2X5,5m 10-es cső és 2X6 m 8-as cső hozzá jön még 6X6m 8-as cső annakmár tudnia kell rendesen hőt elvonni..............
Nem hozzáértőként bocs, hogy beleszólok. 2 adagoló más-más dűznivel és beállítással, sorba, vagy párhozamosan kötve működhet? Ha igen, nem lenne egyszerűbb, mint vezérlést fabrikálni?
Ugyanis, ha elvesszünk a "gáz" mennyiségéből, akkor ugyan csökken az elpárolgási nyomásunk, a delta té növekszik ugyan, de lecsökken a teljesítmény, drasztikusan.
A teljesítményt a befecskendezett sok folyadék adja, és ennek nem ugy kell elpárologni, hogy jól leszívjuk a kompresszorral, hanem a kútvíz melege kell hogy elrotyogtassa. A kompresszorral csak annyit kell elszívni, amennyi elpárolgott.
Az adagolószelepet/fojtószelepet a kompresszor teljesítményéhez kell választani. A maximális teljesítményre választott szeleppel be kell tudni deresíteni a szívócsövet.
A visszaverődések, visszasugárzás miatt nem 148W/m2, hanem 30W/m2 körüli a hasznosítható energia, ráadásul csak az év egy részében használod, nyáron pedig akkumulálódik. Éves szinten fűtésre az 1300kWh/m2-ből talán 10-20 kWh/m2 használsz fel.
Vitatkozhatsz a számokon, de több nagyságrendi eltérést nem tudsz eltüntetni.
Hát ugye úgyan gondolnám, hogy a fojtószeleppel minél jobban fojtunk, annál kevesebb lesz az elszívandó gáz. (20bar helyett 30bar) Ugye nekem 30bar nyomás kék a magas hőfok miatt.
Hát lehet, hogy sokkal jobban nem sikerült leírni.
Nem is mondtam..... a multkori Samsungnak újra be kellett adni a beltéri kódot,utána szépen működött. A távirányítóval lehet beírni. Gondolkozok hogy nyáron veszek magamnak is egy ilyen inverteres gépet. 3,5kW kb 130 ezer.