Már rég írtam ide, de rendszeres olvasótok vagyok.
Több kérdésem is van, de egyben teszem fel:
(2003 évjárat, 1.2, 16V, HL) 105.000,-Km. probléma mentesen úgy, hogy 60.000-el vettem.
Melyik szíj mit hajt???
Most kezdtem el utána nézni és kigyűjteni az alkatrész árakat, úgymint vezérműszíj, feszítő görgő, generátorszíj... etc...
Egyenelőre csak webshop árak vannak, de ezt talán sikerül lejjebb tornászni a szerelőm törzsvásárlói kedvezményével.
A vezérműszíjnál felmerült a kérdés, hogy az hajtja-e a vízpumpát, mert ha igen akkor azt is kell venni (?).
A generátorszíjnál kérdés, hogy az működteti-e e klimát és egyben a szervót? (Van olyan cikkszám ami külön generátor-klíma és külön szervószíjat ír). Ez alapján három szíj kellene a vasba amit azért kétlek.
Kell még vennem féltengely csuklót, mert már csúnyán kattog a jobb külső, és még a többiről nem is írtam majd jön az magától. (gyertyák, szűrők, olaj...)
Elkezdtem írni, hogy mi hol mennyi + cikkszámok, de még képlékeny a vége. Amint kész minden, meg fogom osztani veletek.
Nem tudtok Budapesten vagy a környéken egy megbízható, korrekt fényezőt? Ma a párom piros lámpánál álló kocsijába oldalról belegurult egy kamion, és a bal hátsó ajtó két helyen is behorpadt...:((( Nem kell csere, tuti javítható, de az ajtót fényezni kell..:(( A kamion persze elhajtott...:(
Először is megköszönném a meghívást. Tényleg nagyon élveztem Ernőkéék előadását.
2: Nem semmi, hogy ezek a ferdeszemúek mi mindenre képesek. HA kell alkatrész a kocsinkhoz a jövőben, akkor egyenesen majd Kínából rendeljük? :-)
DE legalább nem gagyi, pléh koppintás, hanem eredeti ötlet tovább fejlesztése. Az lehet, viszont, hogy minden pontján magának az autónak 20-40 %-ot legyengítik, az olcsó eladási ár érdekében.
Mindenesetre nem csúnyább, mint az olasz-brazil előd.......... :-)
Akkor pontosítsunk vagy mondhatni: beszéljünk róla!
Nem tudom mennyire ragaszkodnánk a szombathoz, lehet-e vasárnap? Vagy amire félve már utaltam, kinek mennyire betáblázott a Pünkösdi hétvége? Azt hittem a helyszínt lesz nehezebb egyeztetni, bár azt egy huszárvonással behúztam..., hogy egy kicsit megismerhessétek merre tengettem Fiat-alkorom. :-)
Mi továbbra is a június közepi hétvégéket preferálnánk. Az első túl korai, az utolsó pedig nekünk abszolúte nem jó. Tehát akkor kezdődjön a nagy időpontegyeztetés!
Eszembe jutott egy vicc a cikk kapcsán az ötvenes évekből:
A hatvanas években - javában dúl a hidegháború - a Gyerekkocsi Gyárban dolgozó ifjú apuka - a kor bevett szokásainak megfelelően - apránként hazacsempészi az alkatrészeket, hogy otthon összerakja csemetéjének a babakocsit. Már vagy negyedszer próbálja összeállítani sikertelenül- mint valami lapraszerelt bútort - amikor kifakad a mellette sündörgő pici feleségének:
Ezt nem értem, akárhogy illesztem össze az alkatrészeket, mindig harckocsi lesz belőle!
Szóval az jutott eszembe - tudom, tudom, nem ilyen egyszerű - de egyszer még úgy járhat valamelyik típustulajdonos, hogy egy koccanássorozat közbelső kárvallottjaként akárhányszor próbálja összerakni az Albeához rendelt alkatrészekből - amit ugye még az alkatrészkereskedők se, meg a raktári programuk se ismer - mindig Zotye Z200-as lesz belőle...
Ebben a percben érkezett haza a Művésznő, s azt mondta, hogy jun 18-án fellépnek a Miskolci Operafesztiválon, bár ez még nem szerepel se a saját, se a fesztivál honlapján.
De a premier előtti beszélgetésen a tásulat alelnöke is mondta konkrétan.
Viszont én szétizgultam az agyam, indiszponált voltam, így a nemigen jegyeztem meg semmi infót, csak hogy lesz ott fellépés...
Ui:
Persze ezzel az erővel valakinek mindig rossz lesz az időpont...
Engedjétek meg, hogy egyelőre titkolózunk kicsit a helyszínt illetően, de legelőször az időpontot szeretnénk egyeztetni.
Mi június 18-ra, szombatra gondoltunk.
Az időpont közel van szervezés szempontjából, mégis talán elég távol, hogy mindenki be tudja szorítani a naptárjába... az ezt megelőző hétvége Pünkösd, ami sokkal inkább a családi programok ideje.
Nekem most romlott el 3 db gyergyapipa, áthuzott a szikra a hengerfej felé a kocsi rángatott és világitott a check engine lámpa.Kicseréltem a kábeleket és pár km után már nem világitott.A kocsiban most van 84000 km az normális ha ezek ennyi km után elromlanak?Egyszer már cseréltem 1 darabot 60000 km környékén az is elvolt repedve.
Köszi...:))) De ez sárga is marad(t) még ma is, és ahogy a biztonság kedvéért utánaolvastam, az is marad (ha meg nem oldódik a helyzet) és nem vált pirosra...:)) A lényeg..ma lementem, akkusaru le, hátha megoldja a gondot, de nem...a kocsi szépen megy, jól gyorsul, minden rendben tűnik... aggódjak, injektortisztítás, szervíz, kiolvasás, stb., stb...?? :))
Köszi az infót! Pótkerékre lesz szükségem, az a fontos, hogy a csavarkiosztás a felnin pontos legyen.
Ma klímával, hazafelé, iszonyat melegben kettesben és hármasban meghúzatva a kocsit (eltűnt a sáv...) kigyulladt a check engine sárga lámpa a műszerfalon. Hazajöttem, gondot nem tapasztaltam. Leállítom, újraindítom, a lámpa ég.. Most pihen a garázsban, de szerintetek kezdjek el aggodalmaskodni? :) :)
Az Albea találkozóra jönni nem kell félnetek jó lesz....:-)))
Mondjuk én csak autópályán vezettem az Aurist: nem győzött meg a futóműve.
De azt is megértem, aki egy jó értelemben vett német autó után halálfélelemben száll ki az Albeából; mai napig szeretem bebillegtetni tájékozatlan - lehetőleg hátul ülő - utastársaimat.
tényleg öregé volt, beszélem is vele Győrben. Egy Megane-ra cserélte be, az őt kiszolgálja élete végéig ( Most 68 éves a bácsi). A Clio vad volt az én kezem alá. Mikor összetörték az Albim, akkor cserének egy 110 lovas dízel Nissan Tiidát kaptam, na az maga volt az álom, még vezetni is. Utána egy Nissan Micrám lett 3 hétig, az már más tészta volt ,de elmegy kategória :-) Aztán öcsém meglátta a Cliot, pofás volt, megkímélt, meg 100 lovas, na mondom, hajrá...Aztán mikor a körforgóban 2x majdnem belénk jöttek (5-10 centi híján) és egyszer télen csináltam vele a forgalmas 7-esen egy 360 fokos piruettet, elkezdtem rájönni, hogy ez az autó láthatatlan más sofőr számára (körforgó) és túl vad nekem. Na meg nyugis vezetéssel (rám jellemzően) megevett télen 6,5-7 litert, na az nekem sok volt egy pöcsköszörű kis autótól. A Puntot kupectől vettem, vannak szépséghibái bőven, de hát 11 éves... Amit tudok, magam csinálok rajta (fékek, alvázvédelem...), 80ezernél vezműcsere megvolt, de úgy ketyeg, mint a schaffhauseni órák...csendes, jól húz, 130-ig simán, annál több meg úgyse kell :-))) Most vettem rá 185/60-as nyári gumikat, hát még a fogyasztásom is jobb lett, mint eddig ( fél tanknál járok és 490 km-t mentem vele), pedig ugye szélesebbek a gumik, bár ez nem téli Barum Polaris, hanem Michelin energy :-)) Kényelmesebb, nagyobb belterű, szóval elég ez a magyar utakra :-))
láttam már korábban a neten, csak ez nagyon messze van Miskóciátúl, meg nagyon kék is, meg drágább is, mint amit én vettem :-) Neked kellett volna meg venni, végül is családos ember vagy. A fogyi nekem is finomba 6 lityó körül meg van, ahogy utána számolgattam. 16V-s motor van ebben is már, gazdaságosabb, mint a régi 8V.
1.A Clioval voltak hajmeresztő dolgaim, a párom félt már beülni.
2.A másik a farzseb, főleg, ha 1-2 évre előreszaladok az időben, és ma már tudom, milyen kiadásaim lesznek...:-) Na meg minek egy 100 lovas Clio napi 40 km-es útra, oda jó a 60 ló is, totál fapad kivitelben :-)))
Jobban kézre áll a Hófehérke, minden téren és bő 1-1,2 literrel kevesebbet is fogyaszt, ami nekem havi szinten elég nagy megtakarítás. (ja, a név eredete: HFK a rendszám, ebből csak a Hófehérke jöhetett ki :-))))