Teljesen OFF: tegnap volt egy jó kis bevásárlás, 3 személy + a csomagok :)))) Rendesen, a hátsó ablakok szintjéig megpakoltuk, úgy, hogy az egyik hátsó ülés le volt döntve :)) Méghogy nem fér bele semmi :))
A vásárlás közben találtam akciós autómodelleket, beszereztem mindjárt a 4 kedvencemet: Range Rover, Freelander, Defender és mivel sajnos Jimny nem volt, Vitarát vettem helyette :) A vitarát átalakítottam kicsit, nagyon szép kis modell, majd feldobok egy képet róla. ON
Ez az a minta, de a listában én nem láttam R15 méretben (csak 16-osban).
Sípolót nem fogok sztem berakatni, eddigi autók közül csak a Comboban volt, de a többin sem felejtettem még el sosem lekapcsolni a lámpát, egy idő valahogy után megrögzül az emberben a lámpa lekapcs-kulcs kivesz mozdulatsor :) Csak a lámpakapcsoló helyét kell megszokni és kész :) Azt hittem, kitaláltál egy kapcsolást, ami jelzi a hátsó lámpák működésképtelenségét, erre akarsz kilyukadni :)
1. Számíts rá, hogy a teljes hátsó világításod (helyzetjelző+rendszám) egy vékony drótón tápol! Semmi nem jelzi vissza, hogy tök sötét vagy hátulról!
2. Van lámpa/ajtó sípolód?
3. A Geo elég hangos aszfalton. Nekem. Bull pl. nem vette észre.
Azaz, ilyen van nekem is (minta és méret is)! De 195R15 van a Fuldádban is!
Viszont ami még bejött, az a Pirelli S/T, főleg télire. Szerintem sokkal többet utd télen, mint a Geo, bár ezt Bullék nem hajlandóak elismerni, ők istenítik télinek a Geo-t.
Naszóval. Van 4 db Bridg. H/T 205/70R15, ~ 15E km-rel. Van egy darab ugyanilyen 0 km-rel (az echte pótkerék). Van egy garn. ugyanezen méretű Pirelli S/T egy telet (10-15E km) futott.
Ezeket odaadom egy garn. (5 db) Pirelli S/T 195R15-ért.
Na?
:-)
Mély fájdalom, hogy az a Fulda MultiTrac4x4, ami a Campo-n volt, nincs 205/70R15 méretben. Akkor legyen Geolandar? (Yokohama ez?) Azon belül melyik típus a jó?
(Na, látszik, hogy most ráérek, ennyi hozzászólást még nem generáltam egy nap alatt :))) )
Treb. azt mondta arról a részről, egész jól szerelhető a gép.
A H/T Brid. ott pihen nekem is, nem tudok vele mit kezdeni. Nem kell? De terepre ne gyere vele...
Mondjuk homokon király...
:-)))
Mindenképpen új abroncsokban gondolkodom, a gyári mintázatú is tetszik, bár ez inkább teljesen utcai mintázat lehet (Bridgesotne Dueler 684), terepen nem hiszem, hogy bármit is fogna.
Jelenleg minden egyes indulás előtt kritikus szemmel megvizsgálom a gépjármű alját, hol található olajcsepp, úgy néz ki elöl van csak, minden más OK... Remélem, "egyszerű" lesz a csere, nem úgy mint az Opelen bármi :(
NLQ-s kérdésedre passz a válasz, de én nem vennék használtat. 140-es utazóra?!
Gondolom, valamelyik szimm. lesz, vagy fő- vagy vezműtg.
Trebitsch már le tudja rutinból bontani az ottani dolgokat...
Igen, ez az!
A szimmering csere hogy működött? Sajna hagy olajcseppeket maga alatt (egy nap alatt pár csepp) ami semmiképpen sem az üzemszerű működés jele, az okát majd az olajcserénél kiderítjük. A motor első részéről jöhet, ahol az alvázon van egy kereszt-merevítő. Magyarul a motor elejénél, na. Alámászva sem látszik semmi, az ékszíj borítását le kellene venni, hogy látható legyen, mi van alatta. Ez még a héten meg kellene, hogy legyen...
NLQ használtat tud intézni?
Amit akkor próbáltam, az valóban 2WD volt. De ez is egész jól elpattog a pesti utakon. Voltam már kemény terepen vele, végigmentem 60-al a Reitter Ferencen....meg a Kőbányai úton is kockaköveztem már egyszer. Ami NAGYON tetszik: nem zörög benne semmi!! Végre. Másfél hónap Combo-zás után most szokatlan a csendben gurulni az utakon :)
Amúgy egész jól megy, eddig autópálya hijján még csak 110-ig kergettem meg, akkor azért már hangosodott a motorja rendesen... Kíváncsian várom a fogyasztás értéket, teletankolás után 250 km-el süllyedt a mutató középre. Nem hajszolom, általában elég ha 3000-ig forgatom a motort, ha akkor kapcsolok feljebb, szépen húz ismét. 90km/h-nál is nagyjából 3000-et forog, ennyivel járok vele a főutakon. Ha négyen ülünk benne, akkor már nem is pattog annyira :) viszont nem ül le egyáltalán. Sajna csak az egyik oldalon lehet hátra beszállni. Még csak kétszer voltunk négyen benne, de akkor jól jött volna, ha mindkét oldalon be lehet ugrani.
No, eddig ezek a tapasztalatok eddig. Ha megvolt az olajcsere, a műanyagok benne lesznek, és az új gumik is rajta lesznek (kb jövő hét vége) akkor kiméék a főődekre vele, hogy s mint lehet minél mélyebbre ásni őkelmét. Addig nem nagyon akarom terepre vinni, míg ez a pár alapvető dolog nincs meg!
Ha nem hát nem, akkor nem bontom szét a kapcsolókat :) maradnak sötétek.
A túra nem hiszem, hogy összejön, mivel melóban kell csücsülnöm :-(( De ilyen ez, amikor van valami, akkor én melóban vagyok. Amilyen kopottak a gumik rajta, valszeg abból állna a dolog, hogy valaki vontat maga után :)) Jövő héten lecserélem őket, hogy milyenre, az még kérdéses...ha kapnák rá Fuldát, az tetszene a legjobban, a Campon is olyan volt és nagyon-nagyon jól vitt mindent!! (AT-s mivoltához képest.)
A Suzuki alkatrészes kérte az alvázszámot, számomra újdonság volt, hogy ebből mindent meg tudott mondani a kisautóról (szín, évjárat, kivitel) valamint kaptam egy "modell-kódot" is, amire ezek után bárhol hivatkozok, tudják, melyik fajta Jimnyről van szó. Hogy mik vannak, kérem.
A kapcsolók nekem sem világítanak, amibe eddig belenéztem, az nem is szeretne...
:-(
Az Üllői úton van, holnap SMS-ben megy a házszám, talán 347.
Tévesen tudod a programodat!
Vasárnap jössz a Bakonyba, aztán este jól lemossuk kútnál, aztán már szerelheted!
:-)))
Komolyan, érdekelne, mi van ott. Mármint a doblemez mögött. Meg hogy hogy kell leszedni, hogy van rögzítve az ívszélesítés, ilyenek.
Csinálnál pár képet nekem?
Köszi előre is!
Régesrég írtad, hogy próbáltál Jimny-t, és mennyivel jobban vette a döglöttzsarut, mint a Matiz. Amit akkor próbáltál, az 2WD volt, nem?
Lemostam, átnéztem. A két sárfogó műanyagon kívül más hiányosságot nem nagyon vettem észre. Az antenna is megvan, csak a végéről törhetett le valami, így fogóval kellett kihúzni...
A két műanyagot megrendeltem az adott telefonszámon (a bp-i szám) csak kellene a cím, hogy hol is van ez :)) 9e /oldal, ugyan sok ha azt nézem, hogy csak egy műanyagdarab, de azért megnyugodtam, mert 15 körülre saccoltam darabját. Elvileg szombatra jön meg, vasárnap tudom felszerelni (melómelómelómelómeló :( ) Lett biztosítása, még egy olajcserén kell átesnie, aztán jöhet a mehet..
Még egy hasfájás mára: az első sötétben megtett úton szomorúan vettem észre, hogy nem valami informatív a műszerfal. Világítanak a műszerek, az óra és egyetlen kapcsoló, a többi gonoszul lapul a sötétben - én meg kezdő Jimnysként tapogatóztam. Ez is gyári feature, vagy bontsak, izzótcseréljek a kapcsolókban? (Bár, azóta már megszoktam, mi merre van.)
Igen, ilyen.
Van ui. tereplökös, kevesebbet lóg le, amiben nincs lámpa, akkor az összes funkciót a felső lámpa műveli.
Keress rá "JB33"-ra a teljes weben, láthatsz jó gépeket...
ATom
Ui.: Te jöttel szembe tegnap este a Jászberényin?
Mi a rendszámod?
A kaszniban levő hátsó lámpának mi a szerepe? :) Merthogy nálam csak a lökhárítóban levő műxik. A kaszniban levő lámpán csak a ködfény és a tolatófény megy, ennek így kell lennie?