Keresés

Részletes keresés

kisevet Creative Commons License 2000.01.17 0 1 71
Pontositom tovább:
kedd 16-20 óráig
csütörtök 16-20 óráig
szombaton 10-20 óráig
Bp. II., Hűvösvölgyi út 94.
Előzmény: kisevet (65)
Radix Creative Commons License 2000.01.10 0 0 70
retix:
>Látom, hasonlóan nyomozunk, ezek szerint mégis jó kutató
^^^^^
>vagy! :-)

eh :) vonta vki ketsegbe, hogy jo kutato vagyok? :)

Radix.

retix Creative Commons License 2000.01.10 0 0 69
OffTopicOn

Radix: én csak 20 órát vagyok online, néha aludni is kell, meg felvenni a fizetésem! :-)

OffTopicOff

Látom, hasonlóan nyomozunk, ezek szerint mégis jó kutató vagy! :-)

Radix Creative Commons License 2000.01.09 0 0 68
Aaaa, retix kollega meg ilyen kesoi oraban is a forumot bujja :)

Hat egen, a magyar csaladtortenetkutatas is sokat koszonhet nekik, hat meg az amerikai :)

Radix.

Radix Creative Commons License 2000.01.09 0 0 67
re stb.

retix: ad 1: rutin: igen, valoban vannak unalmas esetek, amikor az ember orakon keresztul a mikrofilmleolvaso elott mozizik, es igazabol nem bizik benne, hogy elobukkan a hon ahitott adat. De van aki becsuletesen szetuli a se*jhajat, es ha nem talal semmit, azt a megrendelo tudomasara hozza, es megprobal vmi mas iranybol kozeliteni. Igen, hallani olyan torteneteket, hogy nem mindenki veszi komolyan a tenyeket, es lustasagbol vagy mas okbol, hamis adatokat firkant az eredmenylistara ("amerikainak az is jo lesz" stb.). Ez azt hiszem etikai kerdes. ad 3: csak nem az osod volt az ellenseg tuzere aki egy kicsit Aronvonalassa tette Gaborunkat? na jo, nem akarok humorizalni.

kisevet: az altalad megadott tel.szam a http://www.matav.hu/tudakozo szerint a Mormon Egyhaz bp-i egyhazkozsege. Masokat is talan, engem mindenesetre erdekelne, hogy mit lehet naluk csinalni? Mi lenne, ha irnal errol a lehetosegrol egy kicsit bovebben itt a forumon is?

Udv.

Radix.

retix Creative Commons License 2000.01.09 0 0 66
kisevet:
Talán nem árt megjegyezni, hogy ez a Mormon Egyház telefonszáma volt.
Nekik nagyon sokat köszönhet a magyarországi családkutatás, mert nekik köszönhetően vannak meg az anyakönyvek mikrofilmen. Már a mai Magyarország területéről.
kisevet Creative Commons License 2000.01.09 0 0 65
Budapesti lehetőség:
200-2698 geneológiai kutatási kp.
kedd és csütörtök 16-20 óráig,
szombat (ha jól tudom) délelőttől kezdődően néhány órában.

Angol és magyarnyelvű kommunikációval pontos segitséget kaphatsz és nem vállalkozás jelleggel működik.

Ha részletesen érdekel, emilkézz!!

retix Creative Commons License 2000.01.09 0 0 64
Radix:
Na ez az. Nincs annál szórakoztatóbb, mint mikor az ősről olvasunk valamit!
Na de. Mi van akkor, ha nem saját örömére csinálja ezt az ember, hanem pontosan megadott árlista szerint kutat a megbízójának?
1. szerintem ez egyrészt rutinná válik, másrészt kevés a motiváció, harmadrészt az ügyfél bánja, hogy nem megy a kutató mindennek utána. Mert olvastam valahol ( :-) ) egy tételes árlistát... Bizony én annyiért nem csinálnám meg. Azonkívül pedig tudnék történeteket mesélni arról, hogy a sokat emlegetett mikrofilmtárban mit csinálnak bérkutatók. Tekerik a filmeket, aztán valamit beírnak, a megrendelőnek az is jó lesz.... Szóval ennyit a megbízhatóságról.
2. Sokkal jobb, mint te is írtad, ha az ember szórakozva kutat. Vagyis mindenkit ki kell "oktatni" arra, hogy hogyan induljon el és hogyan haladjon a családkutatás útján. Üzletet ebből legfelejebb ezen kiadványok, meg a hatalmas mennyiségű adatbázis kiadásából lehet(ne) szerezni. Mondjuk ez sem kevés, csak ehhez dolgozni kell.
3. Azért kell tudni, hogy melyik ősünk mit csinált, mert akkor büszként tekinthetünk pl. a kökös-uzoni csatára, amelyben az én egyik elődöm is részt vett. Hallottatok e csatáról? Biztos nem. Pedig ebben vitte el a felét Gábor Áronnak egy ágyúgolyó. És akkor már is ismerősebb lehet.
Radix Creative Commons License 2000.01.07 0 0 63
Sziasztok!

Kriszti na: pont elotted bokte ki mittudoméneztet :), szoval www.bogardi.com/gen/ .

valesz: engedelyeddel belinkelnem a site-ra az indexes cikket.

retix: hat, volt a szazad elso feleben olyan idoszak, amikor tetszett-nem-tetszett, ki kellett kutatni az osoket, legalabbis nehany generacioig visszamenve.

Legtobben tenyleg ugy vetik fel a kerdest, hogy meddig lehet visszavezetni a csaladjukat. Megis, en azt hiszem nem a generaciok szama szamit. Ha valaki beul vmi kutatohelyre (leveltar vagy konyvtar), es elkezd bongeszni a csaladja torteneteben, a legjobb benne szerintem az, hogy kezzelfoghato kozelsegbe kerul a tortenelem: ez nem az a szaraz torikonyves fajta unalom, hanem a mindennapok varazsa. Pl. ha valaki olvas korabeli tanuvallatasi jegyzokonyveket, jokat derulhet a jegyzokonyvbe mondott vaskos vallomasokon. Persze kevesbe vidam a dolog, ha az ember szepapja lett vegul a per vesztese. :o

retix: (46-hoz): hat akkor rajta, ismerkedjunk :)

Udv.

Radix

retix Creative Commons License 2000.01.07 0 0 62
Akkor hadd lendítsek is egyet a témán:
Szükséges egyáltalán tudnunk, kik az őseink? Vagy csak - mint alább említették - a pedigré és a vérfertőzés ellen/-ért kell tudni?
Egyáltalán. Minek ez az egész őskutatás?
És tudjátok, mikor halt meg Kocváxcs János? Ha nem, majd elárulom. Ez ugyanis szorosan a családkutatáshoz kapcsolódik.
Kriszti na Creative Commons License 2000.01.07 0 0 61
Haliho!

>Nem akarom itt a magam odlalat reklamozni, de
>ha rengeteg erdeklodo lenne :) feltarom a cimet ;)

Lehetne, hogy megis inkabb reklamozod? :o)

mittudoméneztet Creative Commons License 2000.01.07 0 0 60
Üdv!

Van még egy nagyon jó szájt: www.bogardi.com
Nagyon jó!!!

Gondolom némelyikőtöknek ismerős...

valesz Creative Commons License 2000.01.07 0 0 59
Sziasztok,
akit érdekel a téma,
az olvashat egy cikket
az Indexen. Ha mást nem,
legalább a linkeket
felhasználhatjátok.

Családfakutatás a weben

sziasztok,

-v-

retix Creative Commons License 2000.01.07 0 0 58
Radix: Megnéztem. Ügyes linkgyűjtemény...
retix Creative Commons License 2000.01.07 0 0 57
Csudi:

Most látom, hogy előbb ideírtál (értél), mint én.
A válasz: 1611. :-)
Addig vezette vissza a lányod. :-)

retix Creative Commons License 2000.01.07 0 0 56
Radix:
Veled örömmel megismerkednék, hiszen hozzáértőről van szó! :-) Persze csak itt a neten. :-)

Viszont: Hadd mondjam meg mindenkinek, hogy a családfakutatás legkönnyebb része az, hogy a már meglevő adatokat valamilyen látványos vagy/és rendszerező módon összegezzük. Sokkal nehezebb az adatokat kibányászni.
A legszórakoztatóbb, amikor az anyakönyveket böngésszük. ezek valóban a Magyar Országos Levéltár (MOL) Bécsi út 314-424 sz. alatt vannak. Viszont egy könnyebbség: az anyakönyvek teljes jegyzéke megtalálható a MOL honlapján (www.natarch.hu), tehát úgy lehet a helyszínre menni, hogy pontos filmszámot tudjuk. Ajánlom mindenki figyelmébe.

Radix: Az oldaladat majd megnézem, hátha (biztos) tanulok belőle.

Radix Creative Commons License 2000.01.06 0 0 55
Hello Delfina es Péter!

Delfina, az Orszagos Leveltar egyhazi anyakonyvekrol keszult mikrofilmjei most mar nem a Becsi kapu teren kutathatok a leveltar foepuleteben: tavaly ev elejen at lettek szallitva a leveltar uj epuletebe, a Becsi utra, a varos szelere.

Akiket erdekel, egy ideje rakosgatok ossze egy website-ot, magyar csaladfakutatas temaban. A celba vett kozonseg amerikai, ezert az oldalak nyelve angol. A keves szamu magyar nyelvu ismerteto kozul figyelmet erdemel a mar emlitett osszeallitas az Orszagos Leveltar szerveren: http://www.natarch.hu , ill. egy szinten iden indult, de talan befejezett kezdemenyezes: http://www.genealogia.info.hu .

Nem akarom itt a magam odlalat reklamozni, de ha rengeteg erdeklodo lenne :) feltarom a cimet ;)

Orulok neki hogy indult egy ilyen tema az index-en. Eddig csak olvasoja voltam a forumoknak.

Udv.

B. J. ugyismint Radix.

Ril Creative Commons License 2000.01.06 0 0 54
És hogyan kell letölteni?
Nekem nem sikerült használható módon tennem.
Nyomsz egy mélt?
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.06 0 0 53
Nem vagyok nagy spiler genelogyaban, de ajanlhatom szinten a www.familysearch.org ot es onnan lehet letolteni a PAF ot ami egy angol nyelvu geneolgyaai progi. a 4,0 win95 alatt is megy. Az alacsonyabb verziok csak dososak...egyebkent erdemes a mormon egyhaz adatbazisaba belenezni ha valaki Utahban, Salt Lake Cityben jar a vilag legnagyobb mikrofilmes adatbazisa.

Illetve itt magyarorszagon is van egy kis helyi adtbazis a 06-1-397-48-93 as telefonon lehet erdeklodni.

Horasz

Ril Creative Commons License 2000.01.06 0 0 52
Luksz intresting,
thx
Előzmény: retix (51)
retix Creative Commons License 2000.01.06 0 0 51
Egy kis szakmai, hogy ne kelljen angol szótárral dolgozni:

a Magyar Országos Levéltár honlapján egyrész családtörténeti útmutató is van, másrészt pedig részletes útmutatás a levéltári anyag használatához. + adatbázisok.

www.natarch.hu

Ril Creative Commons License 1999.12.30 0 0 50
Nekem nem muködött.
Nem tudom mit toltam el.
Előzmény: Ati-pati (49)
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.30 0 0 49
http://www.familysearch.com/
kémember Creative Commons License 1999.12.30 0 0 48
Én pedig a frank kereskedőig, Samo (Sabo)ig. Ő gründolta az első szláv országot a mai Csehország területén, kb. 600-ban.
Előzmény: Törölt nick (0)
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.29 0 0 47
http://www.familysearch.com/
Ril Creative Commons License 1999.12.29 0 0 44
Ajánlom mindenki figyelmébe az ANCESTRY.COM oldalt és a MYFAMILY.COM-ot. Meg még van valami FAMILYTREEMAKER.COM.

Ezzel kapcsolatban: ha valaki járt arra vagy esetleg hallott róla, honnan lehet szerezni free családfa építo progit, vagy GEDCOM-ot. Ha nem konvertálom át az online családfámat valamely fenti software-re, nem tudom kietenni. Márpedig a lényeg, hogy távoli rokonok jelentkezzenek.

Hja: "Az az ember aki csak az oseire büszke olyan mint a krumpli. A java a föld alatt van." (Goethe-asszem)
De engem ugyanúgy érdekel mint bárki mást.

Előzmény: fülöp (36)
juci Creative Commons License 1999.09.29 0 0 42

Majd lekközelebb!
Előzmény: Vanek (41)
Vanek Creative Commons License 1999.09.29 0 0 41
Pedig nem is beszéltünk össze. :))
fülöp Creative Commons License 1999.09.29 0 0 36
Üdvözöllek! Milyen módszerrel, hol lehet kideríteni, honnan származom? Meddig lehet visszamenni? Neked már sikerült?
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.07.27 0 0 35
Family Tree Kft. lyó drágáér kinyomozza neked...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!