Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nálam kihalt a faxolás, ha kell, akkor megoldom másfelé, viszont csilliárd évvel ezelőtt az UPC volt az első és egyetlen stabil telefon, ami igazából netes voipos, de simán mindenféle kavarás nélkül lehetett faxolni. Win7 alatt akad N+1 ilyen, amihez aztán modem is kellene, amik a faxos szabványokat jó eséllyel néha nehezebben teljesítik, mint a mostani multis cuccod.
Eddig volt egy t-homes analóg vonalamon egy 4 az 1ben multifunkcionális masinám, ami közül az egyik a fax volt. De most átmentem az UPC-hez, ahol digitális a telefon és azon nem megy a faxolás. Nem állítom, hogy túl sokszor használtam, de megnyugtató volt az a tudat, hogy ha akarnám, tudnám.
Nincs valami Win7 alatt is futó alkalmazás, ami el tudná játszani a fax szerepét, a bejövő analóg fütyülést képpé alakítaná, a gépben levő képeket vagy urambocsá dokumentumokat el tudná fütyülni egy túoldali analóg fax számára?
Csak azért kérdeztem, mert valamiért lassúnak tűnik a gépem ahhoz képest, hogy 8 giga RAM és 2 giga Grafikus kártya áll a rendelkezésre... De tudom a gyorsaság nem csak ezektől függ...
Segítség kellene.Win10 lett telepítve a gépemre, BIOS frissítve. Internet nélkül szépen fut a gép. Ahogy a LAN kábel csatlakoztatva van / van hogy lemerevszik / de kikapcsolni egyáltalán nem lehet. Elkezd kilépni de áram alatt marad, csak a power gomb folyamatos nyomására vagy a főkapcsolóval lehet kikapcsolni és újra indítani.
Realtek PCI GBE Family integrált kártya van benne.Hibaüzenetet nem ad.
Másik gép szépen fut erről a hálózatról kábelen keresztül.Kábel :gyári CAT.5E
Windows 10-es laptopot használok, melyben alaplapra integrált és egy külső videókártya van. Mivel a külső videókártya 2 GB-s, ezt szeretném használni... De nem tudok rájönni, hogy hol lehet ezt beállítani... Netán a Bios-ban állítsam át? Valahol azt olvastam, hogy a laptop saját maga választja ki, hogy az adott pillanatban melyik kártyát fogja használni... Lehet, hogy így van?
Mivel nem a diszked hibás, "csak" leformáztad, egyáltalán nem kell feltétlenül másik ugyanakkora vinyó. (Nem kell az egész image-et lerántani róla; ha csak olvassuk, akkor szépen nyugodtan lehet arról dolgozni.)
Akkora diszk, pontosabban szabad hely kell, amennyit a visszanyerni kívánt dógok elfoglalnak.
Ha pl. azt mondod, hogy volt rajta párszáz fontos fájl, *.doc/xls/pdf, a többi meg mondgyuk pótolható film, akkor akár néhány giga is elég...
Már nyugdíjas vagyok - ezért is merek ilyen dolgokról részletesen írni - nem igazán érdekel hogy az adatlapomra milyen üzeneteket küldenek (a legenyhébb: „te paraszt, kilopod a gyerekeim szájából a kenyeret hogy itt villoghass - ha a köcsög a segítségeddel megcsinálja, az nekem anyagi veszteség” - persze név nélkül... Jót nevettem rajta...
Az meg hogy egy adatmentő cégnél a kis hibából is nagyot csinálnak, hogy többet kérhessenek érte - magától értetődő dolog. Ezért nincsen olcsó mentés...
Most is ezt csinálod, nem? Amúgy ez még a profi kategória alatt van bőven. Bár vannak bukttói, de nem egy nagy kaland. Ránézésre csak idő és 2 tera hely kell hozzá, de én még lehet visszírnám egy testdiskkel is és csoki. Persze menteni, ellenőrizni, ésatöbbi. Ha effektív nem is sok a munka vele, a gép az zörög rajt jó darabig.
Ízlés kérdése. Nekem csak az a bajom, hogy a forrás állapotától is függ és volt már mikor 10-20 napot köhögött a gép a háttérben, az meg már gombócból is sok. Aztán 2 terát átmásolni 2xfél nap. Nem véletlen, hogy a legtöbb értelmes adatmentő a vinyóra már nem vállal visszakavarást. Vegyen onnan egy új 2 terásat és kész. 1-1 próbát megér, de sosem tudni a lehetőséget, üzleti koncepciót, ellenben nem biztos, hogy ennyiért rögtön kap ajánlatot.
És azt honnan lehet tudni hogy a te merevlemezed milyen állapotban van? Mert gondolom az lenne a terved hogy elküldöd, az illető lementi a sajátjára, majd a tiédre újraformázás után visszamásolja az adataidat. Ha hibás a tiéd, akkor kárbaveszett fáradság...
Na most ha az a merevlemez tele van, 2 TB adat átmásolása még egy szupergyors gépen is 4 - 6 óra. A mentése pedig ennek durván a 3 - 4-szerese (az adatmentő programok sajnos lassan dolgoznak, nem úgy megy mint a sima másolás - ráadásul még a mentés előtt át is kell szkennelje a lemezt, előfordul hogy többször is).
Tehát ez nem annyira piskóta, ráadásul felelősség is...
(nem azt mondom hogy nincs aki megcsinálja, de az biztos hogy nem egy nyilvános fórumon fogja megbeszélni veled)
Gondolkozom egy ideje, de nemtom. 2 terásat nagyon le kellene pusztítani. Lehet sörrel jobban járnál, de megfejtem, ha nem 1-2 napon belül sürgős, akkor 1 hétre elviheted.
És nem éri meg valakinek, akinek van egy 2TB-os "kölcsön" merevlemeze, hogy ezt megcsinálja mondjuk ezt 10.000-15.000 Ft-ért? Nem ingyen kértem ezt senkitől, hanem pénzért. Így mindketten jól járhatnánk. De ha nem vállalja senki....
Bármilyen adatmentő szoftverrel (Recuva, HandyRecovery) megoldható, és igen - mindenképpen kell hozzá egy másik legalább akkora merevlemez, mint a mentendő adatmennyiség.
A partícióvisszaállító programok, HexaEditorok itt nem sokat érnek - én elég sokat kísérleteztem vele de formázott partíciót még nem sikerült 100%-osan visszaállítani. Volt ugyan eredmény, de bibi is - szóval inkább marad a mentés egy másikra - az a biztos.
Ha nincs helyed, de van sok pénzed, bármelyik adatmentő cég szívesen megcsinálja!
Sziasztok! Véletlenül leformatáltam a 2 TB-os külső merevlemezemet. Hogy tudom visszaszerezni az adatokat róla? Sok fontos dokumentum volt rajta, amikre mindenképpen szükségem lenne. Vállal itt valaki ilyet? Sajnos nincs másik 2TB-os merevlemezem, amire ki lehet menteni az adatokat. Vállalja valaki így? A címem publikus! Köszönöm a válaszokat!