Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 248
Egyetértek:)
Előzmény: msmks (244)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 247
Ott, ahova én járok, nincsenek ilyenek:)
Előzmény: msmks (246)
msmks Creative Commons License 2010.10.06 0 0 246
olyat nem. de olyan artistákat akik egy kereszten lógnak a templomfalon olyat igen. kicsiben és nagyban is lehet kapni, meg színesben is. artista nélkül is van.
Előzmény: Törölt nick (245)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 245
Háát nem érted Eperke? Nem kézzelfogható. Csináltatni kell egy műanyag Istent ami világít. Tudod mint buddha. Akkor kézzelfogható lessz. :-) Tényleg zenélősbe is lehet kapni?
Előzmény: msmks (241)
msmks Creative Commons License 2010.10.06 0 0 244
fölösleges. leírtuk az érveinket, én veled véleményegyezésre nem törekszem, úgyhogy majd akik utánunk jönnek, elolvassák és eldöntik, kinek higgyenek.
Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 243
Az is ki van jelentve, hogy Isten mindent tud, tehát azt is, hogy nincs más.
Előzmény: msmks (241)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 242
Mivel senki nem volt ott a teremtésnél, ezek hit dolgai elsősorban. Én azt hiszem el, amit a Biblia ír, és nem lehet természettudományosan bizonyítani, más meg mást, és azt sem lehet természettudományosan bizonyítani.
De Isten kijelenti magáról, hogy mindent tud, és rajta kívül nincs más Isten. Én elhiszem, tehát nincs szerintem. De nem tudom bizonyítani.

Beszélgetni viszont lehet erről.

Előzmény: msmks (239)
msmks Creative Commons License 2010.10.05 0 0 241
igen ám, de ez hogy Isten ezeket kijelenti a Bibliában, csak azt mutatja, hogy ő nem tud másik istenről. azt nem, hogy ilyen nem is létezik.
tehát simán létezhet másik isten, amiről a Biblia istene nem tud. ezért azt hiszi, hogy ő a mindenható, mindentudó.

érted már, miért problémás olyasmit feltételezni, amiről nem tudunk?
Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 240
A feltételezéseket tényleg nem tudom megindokolni, számomra úgy logikus, ahogy írtam.
De a teremtésre sztem elég világos a 1Móz. első néhány fejezete.

Miután Isten azt mondja, rajta kívül nincs más Isten, nem tud róla, márpedig Ő mindent tud, én ezt elhiszem. Így nincs másik Isten, csak a Biblia Istene.

1Sám 2,3
Ne szóljatok oly kevélyen, oly nagyon kevélyen;
Szátokból ne jőjjön kérkedő szó,
Mert mindentudó Isten az Úr,
És a cselekedeteket ő ítéli meg.

1Kir 8,60
Hogy megismerjék a földön minden népek, hogy csak az Úr az Isten, és hogy ő kívülötte nincsen más.

Mk 12,32
Akkor monda néki az írástudó: Jól van, Mester, igazán mondád, hogy egy Isten van, és nincsen kívüle más.
Előzmény: msmks (239)
msmks Creative Commons License 2010.10.05 0 0 239
aha...

namost ezeket a feltételezéseket te ugye nem tudod megindokolni, mivel saját szavaiddal élve nincs erről a Bibliában semmi.

akkor akár az is lehetséges, hogy Istennek is van egy ISTEN-e, ami még nála is nagyobb és hatalmasabb, és az ő világán kívül van, és még Isten sem tud róla.

végülis erről sem ír a Biblia, tehát nem bizonyítható és nem cáfolható.
na ez a spekuláció, belépő a fantázia birodalmába ahol minden lehetséges.
Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 238
Isten teremtett mindent. Se a Biblia tanúsága szerint nem egyszerre, nem egy időben. Valóban, a kezdetben, az kezdetben, a teremtés meg teremtés. Az első "kezdetben" az első lépés a Földet tekintve. Előtte is teremthetett Isten sok mindent a Földön kívül.
Sztem a világ több annál, amit mi fel tudunk fedezni és fel tudunk fogni. Most nincs időm utánanézni, hogy a Károli fordításban ami világ, az eredetiben mi, mert többféle szót fordított így. Nem akarok okoskodni.
Előzmény: msmks (237)
msmks Creative Commons License 2010.10.05 0 0 237
"Sztem a "kezdetben" és az "első nap" nem ugyanazt az időpontot jelöli az 1 Mózes 1.- ben."

szerintem meg ugyanazt jelöli. a kezdet az kezdet. a teremtés meg teremtés: Isten a semmiből megteremti a világot.
ha a Teremtés könyvét úgy értelmezzük, hogy az nem a valódi teremtés, csak egy valamilyen későbbi cselekmény, ami előtt a világ már meg volt teremtve, akkor voltaképpen a Biblia semmilyen választ nem adna a világ teremtésére.
Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 236
Válasz a Miért durvulnak el a viták? topikban a 3105. hsz-re:

A mai emberiség 6000 éves, a Föld régebbi.
Az emberiség előtt jóval (kezdetben) teremtetett a mai Föld, amit ért egy katasztrófa, amitől kietlen és puszta lett. Ilyen állapotában határozta el a Teremtő (a Biblia Istene), hogy megteremti mindazt a Földre, ami a Bibliában a 6 napos teremtés alatt olvasható több részben.

"te azt mondod, hogy ez a Föld amiről itt beszélünk, még csak nem is az első Föld, hiszen az el lett pusztítva valami özönvízzel vagy ilyesmi."

Nem mondom ezt, nem látom igazolva.

"a Teremtés könyvében benne van, hogy "kezdetben" az első napon teremti Isten az eget és a földet. tehát kezdetben. előtte nyilván nem volt semmi, hiszen ez a Teremtés könyve."

Sztem a "kezdetben" és az "első nap" nem ugyanazt az időpontot jelöli az 1 Mózes 1.- ben.
Tehát a Föld akárhány éves lehet, nincs adat rá a Bibliában
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.29 0 0 235
Máté 10,
34. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

Mostanában sokan nekem szegezték ezeket az igéket, hogyan is értem ezt, ha azt mondom, Jézus szereti az embereket.
Véleményem szerint ezek egyértelműen azt jelentik, ha valaki átlép Isten országába (azaz megtér, újjászületik és Jézust kezdi követni), akkor ellentétbe kerül mindazzal, ami világi, ami ellentétes Istennel. Ilyen a megtéretlen családtagok más világnézete, bűnös életmódja (bibliai szemszögből!), és az is, hogy Jézust az első helyre tesszük az életünkben. Ez bizony tényleg nagy háborúságokat támaszthat családon belül, a szomszédokkal, munkahelyen is, és mindenhol, ahol az Isten törvényei szerint való életmód ütközik a világival. Itt jön a fegyver. Ami nem kardot, kést, puskát, atomrakétát jelent, hanem szellemi fegyvereket, a szellem kardját, böjtöt, imádkozást. És ezeket a fegyvereket nem az ellenünk forduló emberek ellen használják a hívők, hanem értük, a sátán és szolgái ellen. Hogy ők is megszabadulhassanak a sátán fogságából, és nekik is lehessen Jézus az első az életükben. Hiszen Jézus az Út, az Igazság, és az Élet.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 233
Már néztem, és fogok is írni Húsvét után. De most csak pötyögni tudok két süti meg két ablakmosás közt, inkább csak cseverészek:)
Előzmény: ABBA235 (232)
ABBA235 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 232
Kérlek, ha ráérsz és van hozzá hangulatod, - nézd meg a Mindenről Szabadon-ban a hsz-eimet.Veled tudom a legjobban megbeszélni a dolgaimat!
Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 231
????????????
Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.26 0 0 229
Képzetesre én sem cserélném:) Sőt, a valódit sem kellett cserélnem:)
Előzmény: Paleokrites (228)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.26 0 0 228
Az én apám se volt tökéletes, de nem cserélném le holmi keresztény képzetes atyuskára!
Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.25 0 0 227
Isten Atya, tökéletes, a vér szerinti apánk sosem volt ilyen.

Gal 4,6
Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!

Fura lenne, ha az én Abbámnak nem mondhatnék el bármit, és Ő ne válaszolna bármilyen kérdésemre. Milyen Atya lenne az, aki távol van, akitől tartani kell, kétségek közt hagyna?

Fil 4,6
Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.
Zsid 4,16
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.
Zsid 11,6
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 226
Ámen:)
Előzmény: Sven7 (225)
Sven7 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 225
Akkor is engedd el! Attól azonban, hogy te elengeded, nem biztos, hogy a másik is ezt teszi. Mivel azonban mindenki szuverén személyiség, nem szabhatod meg, a másik mit tegyen. Legfeljebb bízhatsz az Úrban, aki azt mondta, azt tedd másokkal, amit magadnak is kívánsz, hogy veled tegyenek.
Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 224
Kóstolgatnál, de nem vagyok hajlandó veled sem vitatkozni, sem összeveszni.
Előzmény: Paleokrites (222)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 223
Én akkor is meg szoktam bocsátani, néha nem megy egyből, de gyakorlat teszi a mestert.
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.05 0 0 222
Lényegtelen, hogy te mit tartasz őszintének, a lényeg egy hívő ember életében az, amit Isten tart annak!

Ha a példabeszédet sem érted, akkor mit?
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 221
Máté 18,
21 Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?

Lukács 17,
3. Őrizzétek meg magatokat: ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, dorgáld meg őt; és ha megtér, bocsáss meg néki.
4. És ha egy napon hétszer vétkezik ellened, és egy napon hétszer te hozzád tér, mondván: Megbántam; megbocsáss néki.

Vajon akkor mi van, ha a bocsánatkérést nem tartom őszintének?
Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 220
Kol 3,13
Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképen ti is;

Hm. Nehéz ügy. De azt hiszem, meg kell tenni.

Amet Creative Commons License 2009.12.25 0 0 219

"2. Ha az ember nem az Úrra tekint és a gonoszságtól, mint bűntől el nem áll, élete végéig benne marad.

Mindennemű gonoszságba beleszületünk. Az ember akarata, azaz énje sem más, mint a gonoszság maga. Ezért, ha át nem alakul és újjá nem születik, nemcsak hogy megrögzül a születés utáni gonoszság helyzetében, hanem sok megöröklött gonoszságához még az önmaga által életre hívottakat is hozzá teszi, és még gonoszabbá válik. Ilyen állapotban marad, ha a gonoszságot azaz a súlyos vétket nem kerüli.

A rossztól mint bűntől való elfordulás azt jelenti, hogy az ember távol tartja magát tőle, mint olyan ördögi dologtól, mely rá halált hoz, és örök megsemmisülését rejti magában. Ha így tekint rá, elhiszi, hogy van pokol és van menny, és az Úr akkor tudja távol tartani tőle a gonoszságot, ha az ember maga is törekszik az attól való elszakadásra.

Az összes gonoszság örömteli élvezetként jön a világra, mivel az ember az önszerelembe beleszületik, és ez a szerelem önmaga előtt egész bensőjét elbűvölőnek láttatja, mindazt, amit magából kiindulva akar és gondol, sőt, ha a születése óta benne gyökerező sokféle gonoszságok gyönyörérzését magában le nem igázza, élete végéig megmarad bennük. Ezek csak akkor semmisíthetők meg, ha úgy gondol reájuk, mint édes méregre, vagy mint egy látványnak szépséges, de kelyhében mérget rejtő virágra, más szóval, ha tudatosítja magában kárhozatba vezető valódi lényegüket, míg a végén vonzerejük már többé nincs rá hatással."

(Idézet Swedenborg: A cselekvő szeretet tana c. művéből. http://emanuelswedenborg.tripod.com)

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 218
***A "régi kígyóról beszélek" azaz a Sátánról, "aki" a mi saját hamisságunk!***

Mondhatjuk azt, hogy a hamis egónk?
Előzmény: Amet (214)
Amet Creative Commons License 2009.11.20 0 0 217

Kedves ösztöke!

"Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki."

A próféta az akit az Úr küld, így az Úr nevében szól, ezért angyalnak, vagy küldöttnek is hívják.

Istennek (a továbbiakban Úr) földi élete előtt, és utána is voltak küldöttei!

Az Úr követőinek a dolga, hogy különbséget tegyünk Igaz, és hamis próféták között. Mert különbség van az üzenetükben.

Isten küldötteinek szavai egybecsengenek Krisztus evangéliumával, és őt testben megjelent Istennek ismerik. Aki magát megüresítve isteni formájától, emberként kisérthetővé vált, és a lelki újjászületés husszú gyötrelmes (egész földi életén át tartó) procedúráján átesve legyőzte a bűneit. Igy jutott tökéleteségre, és vált bűntelenné, azaz szentté. (Az újjászületés fürdője által megtisztított emberijére az isteni formáját újra felöltötte.) Erre az útra hív mindenkit, mint az üdvösség egyedüli útjára:

"Krisztus Jézus... aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.(Fil.2.6,7,8)...És tökéletességre jutván, örök idvesség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek,(Zsid 5,9)...Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem.(Lk 9,23)...És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.(Mt 10,38)...Jézus pedig monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ti, a kik követtetek engem, az újjá születéskor, a mikor az embernek Fia beül az ő dicsőségének királyi székébe, ti is beültök majd tizenkét királyi székbe,(Mt 19,28)...az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,(Tit 3,5)

Mit jelent, hogy a "Szent Lélek megújítása által":

A szentlélek Isten ható ereje, vagy cselekedetei.
Kezdetben amikor az ember megtér, még teljesen tudatlan Isten dolgait tekintve. Elötte áll még az újjászületés hét lépcsője, amin fellpdelve Isten szellemi képévé, és hasonlatosságává, vagy mennyei polgárrá, bibliai nyelven szombattá válik, ahol Isten megpihenhet a rajta végzett teremtő munkájától.
Egy csapásra nem vehető el az embertől a bűnös azaz hamis, és gonosz mivolta, mert akkor teljesen megsemmisülne, mert kezdetben csak ebből áll, és semmi másból. Ezért csak fokozatosan vehető el tőle a hamisság, és adható helyére az igazság, hogy kibirja: Ezért mondta Jézus a tanítványainak, hogy: "Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.(Jn 16,12)".

Amíg fel nem ér a csúcsra, még nem mennyei, hanem egy hétfejű fenevadhoz hasonlít, aki ide, oda kacsintgat, mindenféle hamis tanításhoz vonzódva, amik illenek hamis mivoltához.

Sorba kell levágni mind a hét sárkányfejét, hogy végül Krisztus legyen a feje egyedül! (ezt a hét lépcsőt illusztráltam a levedlett kígyóbőrökkel, az előző hozzászólásomban, mert a sárkányt régi kígyónak is hívják. Sok helyen ábrázolja ezt a lépcsősort a Szenttírás, más és más képekkel:

Pl: A hét fő, hét hegy, amelyen a parázna asszony, aki Krisztus feleségének tartja magát, miközben hamis tanításokon, mint hétfejű veres sárkányon lovagol:"A hét fő a hét hegy, a melyen az asszony ül;(Jel 17,9)". Vagy a hét gyülekezet, vagy Nabukodonozor hét ideje, aminek a végén világosan látta már, hogy ki az Isten, stb. 
Tehát ez olyan, mint egy Iskola aminek hét osztálya van. Mindegyik szinten más a tananyag.

Ennek megfelelően tanít a Szentlélek:

"János a hét gyülekezetnek, a mely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség attól, a ki van, a ki vala és a ki eljövendő; és a hét lélektől, a mely az ő királyiszéke előtt van,(Jel 1,4)"

A Szentlélek megújítása az Újjászületés fürdőjében tehát azt jelenti, hogy amikor az ember fellép a következő lépcsőre, új tananyag kezdődik, a Szentlélek által, az ember új lelki állapotának megfelelően.

De nem mindenki jut fel a csúcsra, hanem megfeneklik valamelyik szinten a hét közül.
Ezen veszedelem ismeretében mondta Jézus, hogy: "Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott,(A hétfejű fenevad) ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg): Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;(Mt.24.15,16)"
Itt Júdea jelenti az okos züzeket, amelyek meglátva a szintjükön lévő hamisságokat futnak a "hegyekre" sorba, míg ki nem kötnek a végső hegyen, a "Sionon":
"És lészen: az utolsó időben az Úr házának hegye a hegyek fölé helyeztetik, és felülemelkedik az a halmokon, és népek özönlenek reá.(Mik 4,1)" 

A Sátán angyalainak, vagy küldötteinek szava pedig, Krisztus egyedüli Isten voltának tényét elcsavarja, lealacsonyítja, valami másod, vagy harmadrangú Istenné, mint a többistenhitű görögöknél van.
Vagy pedig egyenesen tagadják a saját teóriájuk szerint, az Ige betű szerinti, és nem lélek szerinti értelmén tartva az újjukat, mint tudós írástudók.

Ezek evangéliuma különbözik Krisztusétól. A kereszt alatt Nem a bűnnek való mindennapi kereszthalált, értik, ahogyan Jézus tanította. A keresztfa a legnagyobb megkisértése volt jézusnak, ami egy hazugsággal elkerülhető lett volna. Azzal, hogy megtagadja Krisztu voltát!

A keresztfához kötődő, cselekedetek nélküli, egyedül hit által való üdvösség eszméje tévedés. Ez vezet arra, hogy külön látják az áldozat elfogadóját, és az áldozat bemutatóját.
Pedig Jézus a hit elkezdője, és bevégzője, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a földi élete során felismert újabb, és újabb mennyei hitigazságokhoz, fel is emelje magát, hogy megtisztuljon!

Ez cselekedetek nélkül nekünk sem megy:
És a kiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, a miképen Ő is tiszta.(1Jn 3,3)... Mosódjatok, tisztuljatok meg, távoztassátok el szemeim elől cselekedeteitek gonoszságát, szünjetek meg gonoszt cselekedni;(Ézs 1,16)".

Itt meg kell jegyezni, hogy ezek a cselekedetetek, végső soron nem a mi cselekedeteink, hanem istennéi bennünk, csak a miénknek látszanak, mert a jóváhagyásunkkal törénnek.
Az embernek minden önmagától való cselekedete végső soron gonosz, és erre gondol az Ige amikor azt mondja, hogy nem a mi cselekedetünkből, hogy senki ne kérkedjen!
Aki csak zsebre tett kézzel tétlenül várja a megtisztulását, Jézus válsághalálába vetett hit álltal, nagyot fog csalódni, amikor a Pokolban landol.

Hogy az Úr gondoskodott prófétákról a mennybemenetele utáni időkre is a következő igék bizonyítják:

- "Mialatt pedig mi több napig ott maradánk, alájöve egy Júdeából való próféta, névszerint Agabus(Csel 21,10)".

- "Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön.(1Kor 14,5)".

- "És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;(2Pt 1,19)".

- "És a prófétalelkek engednek a prófétáknak;(1Kor 14,32)"

Söt az Úr nem gyógyította meg a vakon születettet, egyből, hanem a földre köpve sárt csinált, és rákente a vak szemeire, és azt mondta neki, hogy akkor fog látni, ha elmegy ahhoz a küldötthöz, akit ő néven nevez, és annak az (élő)vizében, vagy kijelentésében hisz, azaz megmossa a szemeit:
"És monda néki: Menj el, mosakodjál meg a Siloám tavában (a mi azt jelenti: Küldött). Elméne azért és megmosakodék, és megjöve látva.(Jn 9,7)"

Jézus nyála jelképezi itt az Igét, a belekevert por az emberi gondolatokat róla, ami a vak lelki szemet még jobban vakká teszi. Kell az Isteni kijelentés a küldöttektől, a tisztánlátáshoz!

Swedenborg ilyen küldötte volt Jézusnak!

Az Úr az ő küldötteinek engedélyt adhat arra, hogy beszéljen, a túlvilág lakóival, és láthassa azokat, mint pl. a Jelenések könyvének látnoka, János apostol.

Míg a spiritiszta ördöngősők engedély, és megbízás nélkül tolvaj, és rabló módra törnek be oda. Nem az Jézuson, mint ajtón keresztül!

Üdv: Amet

Előzmény: ösztöke (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!