Keresés

Részletes keresés

gy.aTTila Creative Commons License 2013.10.29 0 0 38271

Sziasztok!

Eladó 1 db. teljesen új Viessmann TT-s pályaudvari lámpa, originált csomagolásban. Katalógusszáma: 6964. Bolti ára 2.600-2.800 Ft.

Ára: 2.000 Ft.

Érdeklődni a gyori.attila1979@gmail.com címen lehetséges.

Köszönöm figyelmeteket: Attila

gumidani Creative Commons License 2013.10.29 0 0 38270

"Még nem nőtt fel ez a társadalom ahhoz, hogy egy ilyen értéket felvonultató rendezvényt tiltások, kordonok nélkül le lehessen bonyolítani károk nélkül."

Meglehet, hogy az öregség beszél belőlem. Szerintem inkább lezüllött ide a társadalom. Ki tanítja ma meg az embereket arra, hogyan viselkedjenek egy kiállításon, vagy egy múzeumban? Az a pedagóg, akit főiskolás korában (kb. 1980-ban) az autóbuszvezető oktatott ki a használt papírzsebkendő elhelyezésének mikéntjére, az ma kb 53-55 éves. Szerintetek ettől mit tanultak az elmúlt 30 évben a diákok?

Amikor gyerek voltam leharapták volna az utasok a fejemet, ha nem adom át az ülőhelyemet egy terhes nőnek, vagy egy idős embernek. Ma a szülő ülteti külön ülőhelyre az óvodáskorú gyerekét és természetesnek tartja, hogy a terhes nő, vagy az öreg ott ácsorog mellette. És ezen csak néhány őskövület botránykozik már meg.

Előzmény: Lezlinilzenterepasztala (38269)
Lezlinilzenterepasztala Creative Commons License 2013.10.29 0 0 38269

Első sorban megtiszteltetés, hogy olyan modellezőkkel együtt szerepelhettem Gödöllőn, akiknek munkásságukat már hosszú ideje csodálom. Köszönöm nekik és a szervezőknek a lehetőséget!

A negatívumokról :

- Nagyon sok olyan korú gyerek érkezett szüleikkel, akiknek még nincs fogalmuk róla, hogy mit is látnak, hogy miért is különbözik Paksinuti terepasztala Szodor szigetétől. Sajnos, sokszor a szülőknek sem. Ők az egészet játszóháznak tekintették, így is viselkedtek szülők és gyermekeik egyaránt. Nem kérdeztek, nem olvasták el el a kitett információs táblákat. Csak kritizáltak.

Szerencsére ők voltak kisebbségben.

Volt olyan, aki a karjában ülő mésfél év körüli gyerekét folyamatosan belógatta a kordonon belül az asztalomtól pár centire, hogy tekintetünk többször összeakadt, és tudta is, hogy miért. De azért megvárta, amíg szólok is érte.

- Jó pár olyan modellező kollégával találkoztam személyesen, akiknek eddig csak nicknevével találkoztam. Vagy kérték, vagy én magam ajánlottam fel nekik a kordonon belüli fotózást. Talán ez lett volna a helyes út, nem azt hazudni, hogy sajtós vagy...

Azon is gondolkodjatok el, hogy ha bármelyikünk asztalában nagyobb kár keletkezett volna esetleg a kordonok hiánya vagy túlzott közelsége miatt, vajon mikor láthatnátok viszont bármelyik kiállításon is... Pontosan azért nem történt meg ilyen, mert a szervezők mindent megetettek ennek elkerülése érdekében. Beleértve a ruhatár használatát és a kordonokat is.

Nekik, és a kiállítók összetartásának és egymásra odafigyelésének köszönhetően lesz még kiállítás.

Sajnos ebben az országban még tiltani kell azt, ami máshol már rég természetes. Még nem nőtt fel ez a társadalom ahhoz, hogy egy ilyen értéket felvonultató rendezvényt tiltások, kordonok nélkül le lehessen bonyolítani károk nélkül.

A lezlinilzen@gmail.com címen elérhető vagyok bárkinek, itt nem szívesen vagyok.

Üdvözlettel : Balogh László ( Lezlinilzen )

teaház Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38268

Szervusz!

Hívj fel!

1 33 23 747  A zár nem egetverő,ha BTTB a hajtás. A cseh egy picit több.

Üdv Zsolt

Előzmény: Votom (38255)
Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38267

Igen, én is erre az érvelésre jutottam, de lezlie-t  nem ismerem semennyire így nem akartam megzavarni, mert nagyon koncentrált az irányítópultra. :-) Végül arra jutottam, hogy az MTTP Fotósuli alapján a szappantartót amint lehet lecserélem. :-D Mindenkinek jobb lesz.

Előzmény: MTTP (38252)
Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38266

Mondjuk nekem kabát problémám nem volt, de kordon azért engem is zavart. A diorámáknál, én csak egy "Ilyen közelről ne fotózzon kérem!" felszólítást kaptam, de arra hivatkoztam, hogy én sajtó vagyok, csak a nagy gépem elromlott. :-D, nem jött be :-D!

Előzmény: Törölt nick (38250)
Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38265

Köszönöm uram...

Előzmény: Kecske89 (38249)
BaTTka 1 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38264

Azért azt ne felejtsd el hozzátenni , azok kedvéért akik nem voltak ott és csak a Te írásodból informálódnak, hogy az asztalok mellett a kordonok 60-70 cm távolságra voltak elhelyezve. Az általad említett asztalnál, mivel a kezelés előről történt sajnos a kezelő személyzetnek is kellett helyet hagyni. Ezen a részen volt a kordon kicsit messzebb az asztaltól. 

bécsészgab Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38263

Nem tudom van-e erre valami szabvány, de 4 mm-es plexi tökéletesen elég lenne, törhetetlen is meg könnyű is. Még aránylag olcsó is. 

Előzmény: ZolTTán (38262)
ZolTTán Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38262

Bocs kifejezetten a plexihez. Víztiszta, törésbiztos plexinek kell lennie, ha a balesetvédelmi elírást be akarom tartani. Ilyen magasságnál az már legalább 10 mm vastag. Az én asztalomhoz ez több százezer forint, nem beszélve a súlyról, mert akkor az asztalok lábszerkezetét át kellene jelentősen méretezni.

Előzmény: bécsészgab (38260)
ZolTTán Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38261

A gödöllői kiállításhoz. Mivel a Kastályban volt megrendezve - véleményem szerint a hely egyébként gyönyörű volt - így bizonyos rendszabályokat be kellett tartanunk. Ilyen a ruhatár, és a táska bevitele. Ezeket mi sem vihettük be, külön helyiség volt biztosítva, persze kivétel ami szükséges a kiállításon. Azt is egyeztetni kellett, hogy legalább ásványvizet vagy üdítőt vihessünk be magunkkal. Aki a kastély felől jött, ott ha valaki reklám táskával érkezik, külön szekrénybe kell elzárnia. A kordonok és egyebek ügyében. Egyrészt a kötelező védőtávolságot be kellett tartanunk, nekem se volt egyszerű, hogy nem akarok kordont. A kiállított asztalok nagyrésze gyakorlatilag otthoni asztal, mely más kiállításon nem látható. A plexivel kapcsolatban az enyémen van, de ha a szülő felemelei a gyereket, akkor lassan eljuthatnék az üvegfalhoz, nálam kordon nem volt és soha nem is lesz, de nem akarok üvegfalat se.

bécsészgab Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38260

Üdv néktek!

Mi lenne ha az asztalok szélére kb. 40-50 cm magas plexilemezt tennének a kiállítók? Se modell nem tud leesni, se a gyerekek nem tudnak benyúlkálni. 

maTTato Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38259

Tökéletesen igaza van minkettőtőknek! Gödöllőn is és az elmúlt TEMOFESZ  kiállításon a hajam az égnek állt a látogatók fegyelmezettlensége láttán. Volt, hogy én vettem el a kis angyalka kezét a modulról, ne taperálja már végig az összes apró kis bigyót. Az is megtörtént, hogy a kedves anyuka csak azután oktatta ki a kisfiát, hogy ne nyúkáljon, miután rászóltam: Csak nézni, nem babrálni!!

Gödöllőn Bencs Zoli giga diorámájába tenyerelt bele a kis aranyos "jólnevelt" gyermek. Ha Zoli nem megy utánnuk, simán elsunnyogtak volna. Nyögve nyelőn rendezték a kárt.

Egyszó mint száz, sajnos kell a kordon. Van még hova fejlődnünk!!

Előzmény: kisfaludy1 (38253)
kisfaludy1 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38258

Normálisak voltak a szülők. Felajánlották, hogy megtérítik a kárt, de nem fogadtam el.

A hátsó lökhárító tört le, a többi részét össze tudtam rakni, majd megcsinálom rézből.

Előzmény: taro (38257)
taro Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38257

Ahogy hallottam, nem csak car-system-es autó sérült a kiállítás alatt...  Volt rá példa (most, vagy korábbi kiállítások alklamával), hogy a látogató kifizette az okozott kárt?

Előzmény: kisfaludy1 (38253)
MTTP Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38256

Ritkaság. Csak építőkészletből megépített van, ilyen-olyan hajtással, de a minőségi megoldás a cseh, vagy a PMT hajtás.

Esetleg Varga Zsoltinál érdeklődj, mert neki akad néha eladásra szánt példány, de nem számíts olcsó ajánlatra.

Előzmény: Votom (38255)
Votom Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38255

TT méretben keresnék eladó, működőképes MÁV Bzmotot! Írjon akinek van!

térköz Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38254

Talán az ilyen kalandok, meg persze a kevésbé látványos, de szekszerű forgalmazás miatt is, vonult a FREMO kissé hátrébb. Lett egy cseppet visszahúzódóbb a nagyközönségtől.

kisfaludy1 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38253

A hétvégén nagyon sokan voltak, tényleg nehezen lehetett látni.

A kordonra viszont szükség volt, ha nincs, még közelebb tódul a tömeg és annyit sem látsz mint így.

Volt olyan, hogy a kisgyerek beleturkált az asztalba, mire anyuka odaugrott a car-systemes autó már tocssant a földön, szana-szét esve. És ez csak egy nyulás volt a sok közül.

Nehéz megtalálni a határt, hogy mindenkinek megfeleljen.

MTTP Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38252

Ezen ne csodálkozz. A hazai közönség tette ilyen bizalmatlanná a kiállítókat. Lopnak, tarolnak, nyulkálnak, egyszóval tetemes kárt tud okozni egy ilyen kiállítás, ha olyanok látogatják, akik pont azt nem tisztelik, amiért odamentek.

Nagyon sok ember nem értő. "Né má, kisvonat, azt a k..va". Kb ez a reakció és mivel sokuk abban az érában szocializálódott (vagy a szüleik éppenséggel), amikor is sikk volt mindent hazahordani, ami nem volt lebetonozva, így nekik természetes, hogy beújítanak némi szuvenírt a jegyárért cserébe.

Elég csak átlépnünk a lajtát, merőben megváltozik a helyzet. Ott csak annyiban védik a terepeket, hogy ne essen le róla semmi. Ott a szülő rászól a gyerekére, hogy ne nyűljon oda - igaz, ki is van írva, sőt piktogram is jelzi.

Volt olyan kiállításom, ahol rá kellett szólni a látogatóra, hogy ne a pálya fölött tolja be az arcába a bazi nagy mustáros zsömléjét.

No ezért kell a tisztes távolság.

TT méretben azért mindenki ismeri a másikat. Oda lehet menni hozzá, meg lehet beszélni a kiállítóval, hogy pár fotó erejéig, vagy csupán a tüzetes szemlélődésig belépnél a kordonon belülre.  

MTTP Creative Commons License 2013.10.28 0 0 38251
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38250

Nekem személy szerint nem tetszett a  gödöllői kiállítás. Ahhoz képest hogy 1200 forint volt a belépti, lópikulát nem lehetett látni. Úgy kezelték a látogatót, mint az izgő-mozgó sajtkukac bananászfiú ötéves gyerekeket, arra nem is gondolva, hogy esetleg szakmabéliek is elmehetnek a rendezvényre. A bejáratnál nem akarták beengedni a kabátot, táskát, mondván nehogy letaroljuk a terepasztalokat. Az egyik TT terepasztalt egyáltalán nem lehetett rendesen megnézni, mert a kordon 1,5 méterre volt az asztal szélétől és csak a távolból lehetett figyelni a tolatást és rendezgetést. Az emelvényen a diorámákat nem lehetett jobban szemügyre venni, mert ha közelebb hajolt az ember rögtön visítottak, hogy ne nyúljunk a diorámához.

Pozitívum volt, hogy Váltógyártó és Battka mesterek tevékenységét élőben is meglehetett nézni, miként készül egy forrasztott váltó, vagy egy modellfa.   

Előzmény: Wolfchild4hu (38248)
Kecske89 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38249

Maga a szöveg tetszik, mert az előzményben említett könyvet juttatta eszembe. Annak egyes mondatain tudtam mosolyogni :D Szóval veheted pozitív kritikának.

Előzmény: Wolfchild4hu (38246)
Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38248

Bocsánat az egyik link hibás lett, tehát újra....

Sziasztok!

Készítettem egy rövid beszámolót a gödöllői kiállításról, bővebben: Link

Illetve ha valakit érdekelnek a nagyobb, de most épp nem feltétlenül jobb képek akkor megtalálja őket a Fűtőház Flicker oldalán, bővebben: Link

Fűtőház Facwbook, bővebben: Link

Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38247

Sziasztok!

Készítettem egy rövid beszámolót a gödöllői kiállításról, bővebben: Link

Illetve ha valakit érdekelnek a nagyobb, de most épp nem feltétlenül jobb képek akkor megtalálja őket a Fűtőház Flicker oldalán, bővebben: Link

Fűtőház Facwbook, bővebben: Link

Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38246

Őőőőőőőőő, az most jó vagy rossz?! :-D

Előzmény: Kecske89 (38245)
Kecske89 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 38245

:) csak beleszagoltam, majd később az egészet elolvasom. Az eleje olyan, mintha Károly Imre Vasútmodellezés című könyvecskéjét olvastam volna, csak 2013-as kiadásban :D

Előzmény: Wolfchild4hu (38244)
Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.24 0 0 38244

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, egy újabb szösszenet digi kezdőknek témakörben, bővebben: Link

Wolfchild4hu Creative Commons License 2013.10.20 0 0 38243

Sziasztok!

Akkor utolsónak most én linkelem be a beszámolómat a TEMOFESZT 2013-ról, bővebben: Link

A cikken kívül még több kép, bővebben: Link

Fűtőház Facebook, ahol lájkolni is tudtok, bővebben: Link

tt-modell Creative Commons License 2013.10.17 0 0 38242

Sziasztok

Eladó Tillig TRAXX BR 285 mozdony.

Ár: 16000 Ft+posta

Töltéses sínből egy teljes kör. 12db íves.

Ár 3200 Ft+posta.

Menetszabályzó. 

Ár: 4000 Ft

Szettből van mind. Teljesen új minden!!

Péter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!