Keresés

Részletes keresés

Nordenholz Creative Commons License 2005.07.04 0 0 209
Nem fog tudni, mert a saját "esetéről" nem beszélhet senki... :o)
Mer' az összezavarhatja a másik emberfiát.
Előzmény: attoparsec (207)
neménvagyok Creative Commons License 2005.07.04 0 0 208
na, meggyött a kommandó... :)
attoparsec Creative Commons License 2005.07.04 0 0 207
hello Translator.
regebbi hozzaszolasodban emlitetted, hogy az auditalas alatt elojottek "csillagutazos" emlekek (mar nem tudom pontosan, hogyan nevezted oket)
tudnal errol pontosabb info-t adni ?

ap
Előzmény: Translator (204)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 206
::Ez a világkép szerintem nem nagyon konform a katolikussal,

A kereszténység gnosztikus ágához szemléletileg sokkal több köze van, tehát a katolikus ágazat már helyből mélyen elítéli. És akkor arról még nem is volt szó, hogy az emberek előző életes élményeket is begyűjthetnek :)

De mivel a keresztény nézőpontaz "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki nem juthat Istenhez, csak énáltalam" kijelentésre épül, minden más vallás (főleg az önmegváltó fajták) valahol minimum a Sátán megtévesztésének számítanak.

::A fenti világképpel szvsz nem érez az ember késztetést arra, hogy vmi istennek istentiszteletet celebráljon.

Pontosan, ez a buddhizmushoz hasonló dolog, csak éppen a magasabb rendű szellemeket/bódhiszattvákat nem kérjük arra, hogy segítsenek minket. A cél inkább a megszabadulás, mint mások kegyének keresése.
Előzmény: Törölt nick (192)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 205
::Kicsit olyan, mintha a pszichoanalízis lebutított, science-fiction elemekkel felturbózott változata lenne.

Gondolom a Class 0-V anyagokat (hogy egy konkrét képzési tervet említsek) nem olvastad. Egyrészt nincs semmi köze a scifihez, másrészt pedig nagyon sok olyan dologról van benne szó, ami a pszichoanalízis kereteit messze meghaladja.

::Pont azért, mert bizonyos részek működnek benne, szerintem veszélyes is lehet.

Engem érdekelne, hogy ki dönti el, hogy mi az, ami működik belőle :)

::A tudatalatti komplex rendszer, még a tudomány sem ismerte ki 100%-ig, nem biztos, hogy helyes dolog ráugrasztani egy "műkedvelő agysebészt", ha érted, mire gondolok...

Ezek alapján a tisztelt pszichiáter szakemberek sem értenek hozzá, és ők is bőven a "műkedvelő agysebészek" közé tartoznak :)))

::Ha még nincsen kialakulva a kis fülecskéje és a kapcsolódó receptorok stb, hogyan tudna szavakat egyáltalán meghallani?

Az elmélet szerint létezik egy genetikus entitás, amely a test működéséért felel és az rögzít.

::Hogyan tudná ezeket a mondatokat értelmezni, ha még nem érti a nyelvet (csak a születése után lesz erre képes).

Úgy, hogy csak akkor értelmezi a nyelvet, ha majd megtanulta. Addig az engram tényleges tartalmát dramatizálhatja, a szavak jelentését nem.

::akkor már rég túlléptünk a tudományos "személyiségfejlesztés" határain, és bőven a vallás vízein evezünk

Nos igen :)
Előzmény: Törölt nick (175)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 204
::szerinted, ha levakarod a modszerekrol a sallangokat, marad-e benne hasznalhato dolog, vagy az egesz, ugy ahogy van, hulyeseg ?

Tapasztalataim szerint nagyon jó eredményeket is el lehet vele érni.
Előzmény: attoparsec (164)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 203
::Németország egy demokratikus jogállam.
::Vajon miért figyelik ott pont a szcientológia egyházat úgy, mint a szélsőjobb- vagy baloldali, azaz az államra veszélyes szervezeteket?

Amerika pedig nem? Bár mondjuk 1982 után az egyház már nem az, ami eredetileg volt.
Előzmény: Törölt nick (131)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 202
::Ha egy egyházi egyetemnek joga van kirúgni a homoszexuális diákját, akkor a szcientológusoknak miért ne lenne joguk ahhoz, hogy 2 hetente engedélyezzenek csak 1 szabadnapot a tagjaiknak?

Ezek ráadásul leginkább a szerzetesrendeknek megfelelő "kemény mag"-ot alkotják, amit Sea Orgnak hívnak. Az egyházban heti 20/40 órás munkára veszik fel az embereket, akiknek emellett heti 6/12,5 órát kell tanulniuk.

::Én kiszálltam, és nem lett semmi bajom.

Bizony, én is kiszálltam és nekem sem lett semmi bajom.
Előzmény: Törölt nick (121)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 201
::mielőtt megnyitnád az Agymosodádat, ahol eltiprod az emberi jogokat, megtámadod azokat, akiknek az emberi agy a szakterülete, hogy eltiporják az emberi jogokat

Azért 1950-ben először a pszichiátria és az orvosi szövetség támadott, vegyük észre.
Előzmény: Elim Garak (115)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 200
::A liberális mocsok következménye, hogy társadalomromboló szervezetek virágoznak, a tetves csőcselék megad minden esélyt nekik. A társadalomnak védelemre van szüksége a negatív behatásoktól

Definiálnád, hogy kik tartoznak a következő csoportokba: "liberális mocsok", "társadalomromboló szervezetek", "tetves csőcselék" és "társadalom", valamint a "társadalom védelmezője"?
Előzmény: Törölt nick (54)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 199
::A liberális mocsok következménye, hogy társadalomromboló szervezetek virágoznak, a tetves csőcselék megad minden esélyt nekik. A társadalomnak védelemre van szüksége a negatív behatásoktól

Definiálnád, hogy kik tartoznak a következő csoportokba: "liberális mocsok", "társadalomromboló szervezetek", "tetves csőcselék" és "társadalom", valamint a "társadalom védelmezője"?

::Meg kell szabni, hogy hol a határ az egyéni döntés, illetve a társadalomra káros tevékenység közt.

Erre lenne való a BTK.
Előzmény: Törölt nick (54)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 198
::Büntessék, ha a Btk-ba ütköző dolgot tesznek, de a kollektív betiltásuk se nem demokratikus, se nem ésszerű.

Ez az, amivel teljesen egyetértek.

::A hülyeségtől nem lehet tiltással megvédeni az embereket.

Dettó.

::az elméletük magja a pszichoanalízisben keresendő

Ez csak a dianetikára igaz, azóta sokat fejlődött.

::Abban benne lennék, hogy ne kapjanak támogatást vagy adókedvezményt, de akkor ez vonatkozzon minden egyházra. Az én szempontomból ugyanis teljesen mindegy, hogy valaki azt hirdeti-e, hogy a pszichiáterek döntenek kárhozatba, vagy az esküvő előtti szex: mindkettő irracionális viselkedésre késztet, amit nem kéne államilag finanszírozni.

Teljesen igazad van.
Előzmény: Törölt nick (52)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 197
::Mire odaértem kiment a tizedik emeletről.

És ha nekem pont ellentétes tapasztalatom van?
Hogy a pszichiátria miatt halt meg egy rokonom?
Előzmény: szesztra (42)
Translator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 196
::Nincs benne transzcendencia, nincsenek benne egy valódi istenhit jellegzetességei, nem indul ki semmiféle bibliából. Tudom, hogy mik az egyházalapítás törvényi feltételei, de a szcientológia csak egy sumák dolog, amely a hitélet köntösébe bújva az emberi méltóságot sértõ eljárások keretében folytat pénzbeni profitszerzésre orientált tevékenységet." (Veér András)

::Nincs benne transzcendencia

Van. Pár előző életes élmény után az ember azért tudja.

::nincsenek benne egy valódi istenhit jellegzetességei

Ezért inkább a buddhizmusra hajaz.

::nem indul ki semmiféle bibliából.

Akkor a tisztelt doktor úr még nem látta azt a sok kötet írást, amit LRH kiadott :)

::Tudom, hogy mik az egyházalapítás törvényi feltételei

És ugye ennek semmi köze nincs a mondat következő feléhez :)

::de a szcientológia csak egy sumák dolog, amely a hitélet köntösébe bújva az emberi méltóságot sértõ eljárások keretében folytat pénzbeni profitszerzésre orientált tevékenységet.

Azért lehet ezt emberi méltóság sértése nélkül is végezni, de legalább hálós ágyak nincsenek.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 195
Egyetértek a SzE-val kapcs idulataiddal, de, mint szenvedélyes műgyűjtő, bizony szájtátva konstatálom merészségedet. Ismered az öreg hályogkovács esetét. Te is hasonló eset lehetsz. Nyilván nem "képezett" tégedet senki, mielőtt "képezésbe" vágtad kőbaltádat...:)))))
Előzmény: Törölt nick (182)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.04 0 0 194
„"DAing" refers to "Dead Agent"[ing], the Scientology practice of attacking the source(s) of information critical of Scientology, rather than addressing the criticism itself. The term comes from Sun Tzu's Art of War, a book Hubbard used to fashion his paramilitary Sea Organization. (OSA is staffed by Sea Org members). Tzu describes a method for discrediting an information source to the point that people no longer believe anything the source says, or in the best outcome kill the source (a dead agent). Hubbard took Tzu's description to heart, using it as the basis for dealing with virtually all criticism of Scientology.”

http://www.wwwaif.net/GO/osanwo/19.htm
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 193
De tényleg, mi ez a halottügynöközés? Nagyon Leiter Jakab íze van... Tud róla vki vmit?
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 192

Ez szvsz pont nincs félrefordítva, szolgáltatásról van szó. Ők tudtommal nem tartanak istentiszteleteket. Az ő kiindulási alpuk, hogy ha elég "szolgáltatást" kapsz, Te magad leszel isten.

Nem tagadják isten létezését, de úgy tudom, szerintük a Föld egy börtönbolygó, ahová egy elnyomó rendszer a kreatív és erkölcsös egyedeit küldte le. A fizikai világ úgy van megkonstruálva, hogy csak testbe zárva tudsz létezni, így viszont egyre több engramot (fizikai-lelki traumatikus élményt)  szerzel és így egyre hülyébb leszel, egyre kevesebb esélyed lesz, hogy elhagyd a bolygót. Ez a világkép szerintem nem nagyon konform a katolikussal, miszerint a Föld megteremtésének célja az ember, és hogy az egész bolygót azért kaptuk, hogy uraljuk. A fenti világképpel szvsz nem érez az ember késztetést arra, hogy vmi istennek istentiszteletet celebráljon.

Előzmény: Kígyó (185)
Mbazsika Creative Commons License 2005.07.04 0 0 191
Egyszeru vagy, mint a faek...
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 190
Remélem még sok mindenre nem késő. Amikor idemenekültem, ezt a képet festettem először róluk. Itt kint már sokan keresik a sorozatot, és a szcientológia ellni harc egyik jelképévé vált ez az első festmény.

Talán ez, ami jelenleg aktuális Európában.

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 189
Késő van, vazze':-) Mondjuk nem t'om, hányan látták, akik nem innen mentek a vaterára.
Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 188
Pont azért van kint ennyiért, hogy ne vigyék el, csal lássa mindenki, hogy mi ez a szekta.

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 187

Mondjuk ez kevésbé durva, mert az is a "szolgálat", illetve a "szolgáltatás" valamilyen formája:-)

Előzmény: Kígyó (185)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 186
10 milliós indulóárral kirakni egy képet... ahhoz tényleg valamiféle agymosásra van szükség, hogy valaki el is vigye.
Előzmény: Törölt nick (184)
Kígyó Creative Commons License 2005.07.04 0 0 185
Végig valami "szolgáltatásról" írnak a site-jukon :)))
Gondolom, az eredeti a "service" lehetett (angolul: szertartás, istentisztelet).

K
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 184
Mire gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 183
Ez amolyan...hmm...scientológus módszer:-)
Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 182
_alien_ Creative Commons License 2005.07.03 0 0 181

Kedves OutsideR vagy _alien_ vagy ki tudja ki vagy most , elküldöm, csak ne mindig más néven írogass emilt nekem, OK.

Hello _fawlty_!

Nem tudom, kivel keversz, en en vagyok.

Akkor elkuldod?

Koszi!

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 180
Az a legrosszabb, ha valami működik belőle, ez a csali, a kétségbeesett emberek mennek ilyen helyekre, akik örülnek, ha valami sikerül, onnan már benne vannak nyakig a szarban, ha egyszer sikerélményük van, akkor már végük is, oda mennek, ahonnan sikerélményt kaptak.
Előzmény: Törölt nick (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!