Sziasztok Segítséget szeretnék kérni. A meriv a belsô világításait szeretném kicserélni hideg fehér, vagy kékesre. De a műszerfalat hogy kell leszedni, hogy hozzáférhessek. Meg nem a fűtéskapcsolóknál kell világítania? mert most nem világít. enyi. nagy munka lenne?
Szerintem is van elriasztó ereje egy villogó lednek is. Nincs garázsom, ezért mindig az utcán parkolok és ha csak egy kis esély is van arra, hogy távol tartsam a rossz embereket az autómtól ~600 Ft-ot megér.
.. elméletileg van értelme, látvány riasztó, ha csak hirtelen ötlettől vezérelve akarja elvinni valaki, amúgy meg ha direkre megy , mennyire kiborítja a tolvajt, ha 20 perc szöszmötölés után sem találja a riasztót, lehet el is megy a kedve tőle és magába nyomja a purhabot amit a riasztószirénának szánt..
.. persze azért egy valódi többet érhet, de egy váltózárnál nincs jobb, de olaj+tréler kombó ellen az sem véd..
Ál riasztót szeretnék beszerelni a 2005-ös Merivámba (csak egy villogó led). Hová kellene kötni a vezetékeket, hogy csak akkor működjön, amikor leveszem a gyújtást?
2013-as Merivát hol vettél, hogy nincs hozzá kezelési utasítás, szervízkönyv?!
Mellesleg olajszűrőt és levegőszűrőt minden olajcserénél kell cserélni, de ez minden autóra igaz, amit belsőégésű motorral gyártanak. A csere szükségességére meg figyelmeztet a műszerfalon a kijelző..
Valaki tudna javasolni egy oldalt ahol 1.7-es 2013-as évjáratú Merivához meg lehet nézni hogy milyen időközönként kell cserélni motorolajszűrőt, levegőszűrőt, ékszíjat stb.
Kérdésem, hogy van-e valakinek infója arról, hogy a belső levegő keringtetést szabályozó motor helyettesíthető-e másik típussal? Mert ha igen, akkor egyszerűbb lenne bontóban keresgélni. Erre gondoltam:
Az újfajta Meriva üléshuzatával kapcsolatban kérnék segítséget. Az első ülések fejtámlája nem kivehető ezért olyan üléshuzat kellene aminek a felső éle, tépőzárral, vagy patent-tal záródó. Hol lehet ilyet kapni?
Keress rá itt, nemrég (is) volt téma. Elvileg, ha kiveszed a vészvillogó kapcsolója alatti takarót, akkor már látni kell, hogy oda csak kapcsoló kell-e, vagy sem. Nekem pl nincs ott előkészítés, de lehet olyan modell is,amiben van. Gondolom, amibe rendelhető volt, abban benne lehet.
Üdv. Hallottam egy olyat, hogy az üllésfűtés elméletileg be van épitve, csak nem mindegyik meriván van beüzemelve, a fűtőtest, a kábelezés megvan, a relé,a kapcsoló nincs. Valakinek van esetleg infoja?
Akinek van gyári parkolóradar az autóban illetve magas szintű kijelző a km óránál, annak mit jelez ki a kijelző ha be van kapcsolva a radar? Nekem csak csipog semmi kijelzés nincsen, ennek ilyennek kell lennie?
Lehet buta kérdés, de B Merivánál nálatok mennyire lehet hallani, hogy a tankban össze-vissza csapkolódik az üzemanyag? Lehet az Én fülem túl érzékeny, de az elmúlt napokban nagyon is hallom, mint mikor a csomagtartóban lenne egy ballonban folyadék. Eddigi autóimnál ez nem tűnt fel.
Szerintem nem segít WD40. Én is azzal próbálkoztam szétszedni, végül a melegítés segített. Porszerű anyaggal volt teli a zsír helyett, de legalább nem volt rozsdás.