Ja, és most, perpill magyar posta nem is szállít az Egyesült Királyságba. Ez kisebb súlyú és méretű küldeményeknél anyagilag szívás. Egy 51 - 500 gramm közé eső cuccot a magyar posta elvitt volna 3140 forintért, a legolcsóbb megoldás amit találtam helyette az a GLS volt 7212 forintért. Saját tapasztalat, holnap jönnek érte.
2020. január 31-én megvolt a Brexit, tehát már nem az EU tagja, azonban legalább 2020. december 31-ig ugyanúgy megy minden tovább, mintha még EU tag lenne. Tehát nem fogják vámolni EU-ból érkező küldeményeket.
Sziasztok Forumozók! Ebayen szeretnék árulni, elsősorban az ebay.co.uk oldalon, a megrendeléseim nagyrésze tehát angliába menne. A kérdésem az lenne, hogy a Brexit miatt, tudom e vámmentesen küldeni a csomagokat angliába, ha igen meddig? Segítségeteket előre is köszönöm!
Nekem már az angolokhoz települt kínaiak voltak bosszantóak. Smán beírja, hogy az áru nála van Londonban, akárhol de Angliában. Erre fel hetek múlva ér ide. Simán a kínai direktbe ennyi lett volna.
Én vettem Bulgáriából egy Escap áttételes mini motort. Kicsit fura volt az eladó, meg féltem is Bulgáriától, de egyedül ott volt ez a cucc. Megrendeltem, kicsit lassan, de megérkezett.
Az elmúlt napokban szaporodnak az alternatív fizetési módok az ebay-en is. Utánvét, egyedi átutalás és készpénz (WU) átutalás. Szinte minden esetben kizárva a visszaküldés lehetőségét a leírásokban.
A PP-t kikerülve ilyen bizonytalan időkben nagyon észnél kell lenni! Szinte reménytelen behajtani egy átverős tranzakció kiadásait! Nyilván sok esetben gyorsabban szeretne az eladó a pénzéhez jutni, de ez az ő dolga. Nulla visszajelzéses, első tranzakciós is lehet tisztességes, WU fizetéssel.
Sok száz vásárlásból most először próbálkoztam Bulgáriából rendelni. Vietnamtól Peruig és Thaiföldig jó tapasztalatok vannak a nem szokásos helyekkel. Az ukránok is mindig korrektek és gyorsak. Most kiderül egy újabb országról mennyire korrektek. Meg persze a postákról.
...nem az eBay utal, hanem a vevő Pp.-ra...ott írja, hogy mikor férsz hozzá...kezdő eladónál általában 21 napig pendingben van de nálad ez már letelt...
Első, március 1-i ebayes eladásom után mikor várható az ebay utalása? Elvileg "Payed" a vevő által már másnap, meg is kapta a terméket időben.. Mennyi a min.-max. átfutási idő, ha minden stimmelt?
Frászt. A DHL csomagra amíg el nem hagyja Németországot, a DHL oldala a mérvadó. A M.Kir.Pocsta soxor több napos késéssel mutatja. Volt, hogy már beépítettem az alkatrészt, mikor papíron még a Bp. 5-ös posta feldolgozásában volt. A baj akkor van, mikor a DHL átadja a magyar postásoknak. Onnan Isten vagy egy ragadós kezű alvállalkozó kezébe kerül.
Ráadásul az egész korlátozás értelme kérdéses. Egyrészt a belföldi postát nem korlátozzák, a futárok külföldi csomagokat is hozzák-viszik. Pont azt korlátozzák, aminek a legkevesebb értelme van, mert a postai küldemények külföldre úgyis hetekig utaznak, az meg kizárt, hogy 1-2-3... hétig életben marad a vírus tárgyakon.