Rögtön ahogy kijösz a terminálból Bergamóban szemben lesznek buszok, és meg kell keresni a megfelelőt, mert van ami Begamóba visz pl. És nemmindegy hogy melyikre ülsz fel.
Nemtudom, hogy van-e ilyen bevásárlóközpont, a Torino és a Monte Napoleone ut tele van mindenféle üzletekkel, hogy ilyen pláza szerűség van-e azt nemtudom, biztos de én nem azért mentem.
A Navigli környékén (Porta Genova, zöld metró) rengeteg éttermet, bárt, szórakozóhelyet lehet találni. Happy Hour minden nap este 6-tól van, és ilyenkor sok helyen 6-10 euró között lehet szabadon fogyasztani. Mi a csatorna bal partján, annak is az elején voltunk egy étteremben. A nevét sajnos már nem tudom, de több hasonló is van.
Ilyen a Malpensa Expressz ( a reptér alagsorából indul Milánó belvárosába, akár a Dómtól gyalog is max. 5-10 percre lévő Cadorna pályaudvarra, akár a pict messzebb lévő Centraléra):
gyorsasága, pontossága, kényelme és és tisztasága miatt mindenképpen megéri azt a 3-4 euró pluszt amennyivel a vonat többe kerül mint a busz ugyanerre az útra. Magyar (vasúti9 viszonyokohoz szokott utazóknak egészen különleges élmény hogy hogy is lehet ezt csinálni Európa szerencsésebbik felén...
ui.: személyes élmény, alig több mint egy hónapja, Milánóba érkezvén, saját feledékenységem okán a Malpensa Expresszen hagytam a tárcám (igazolványaimmal, bankkátyáimmal, több mint 500 euró kp-val...), miután ezt még a megérkezésünk után azonnal jeleztem a járatot üzemeltető vsaúttársaság (Trenord) Cadorna pályaudvaron található irodáján, néhány órával később visszakaptam az elvesztett tárcát, hiánytalanul, fillérre az összes kp-val, kártyákkal, igazolványokkal. Csak azért mert az azt megtaláló vasutas dolgozó, azt egyből leadta az irodájukon...
A közlekedés nagyon jó! Mi kétnapos jegyet vettünk, 8,25 euro volt. Egy vonaljegy 1,5 euro, tehát nagyon megérte. Melpansaról mi vonattal (Melpansa Express) mentünk be Milánóba. A reptérről indul, egyértelmű jelzése van, el sem lehet téveszteni. Igaz nem a legolcsóbb, de gyors, tiszta, kényelmes, élmény vele utazni. A központi pályaudvarig mentünk, ott meg már van metró is! A központi pályaudvaron a 13.vágánynál van egy információs stand, ott lehet ingyenesen Milánó térképhez jutni. SOk helyen van Mc Donalds 1 eurós hamburgerrel.... A Navigli negyedben este 8 euróért annyit ettünk, amennyit nem szégyeltünk :) Igazi olasz finomságok. Ja és egy pohár bor is az árban volt!
Szia Petra,kösz, hogy írtál. Minden érdekel, magamra vállaltam egy öt fős társaságot, és most berezeltem. Most éppen villamost ( négyest ) vagy a 81 busz vonalát keresem. Nem tudom még hogy milyen jegyet vegyünk, decemberben megyünk 7-én, négy napot leszünk ott. Most izgulok, hogy milyen idő lesz. Szóval ha tudsz és ráérsz írjál mindenről. A Melpanzára érkezünk. Szia köszi Kati
Ha esetleg más is olvassa, fent emített járművek és 2 vagy 4 napos bérletek érdekelnének. Olyan ami mindenre jó, már a repülőtérről is.
Szia Bia! Mi a múlt héten a Hotel Sabatinoban laktunk. Nagyon kedves a tulajdonos, rendes a szállás, reggeli is az árban van. Metróállomás kb 5 perc séta, 4 állomás a Dóm. A két ágyas szoba 65 euro volt.
A milanoimagyarszallas.hu biztos jó lenne nektek árban, viszont nincs közel, villamosozni kell. Mi decemberben is ide megyünk :) a szülinapomra :) ha más nem tud nektek közelebbit ajánlani akkor érdemes ezt megnézni.
Párommal tervezzük h idén Milánóban szilveszterezünk :)
Azért jött az ötlet mert Debrecenből is indul most már wizzair járat, oda-vissza kettőnknek 15ezerFt lenne a jegy, szóval elég jó áron tudnánk utazni.
A kérdésem az lenne hogy tudnátok segíteni? Szeretnénk vmi olcsó szállást találni, keresgéltem de még nem túl sokat találtam, nem kell nekünk semmi puccos hotel, fiatal egyetemisták vagyunk, elég nekünk egy nagyon egyszerű hely is, úgyis csak aludni mennénk oda, meg a cuccot otthagyni, napközben a városban lennénk. Azért az jó lenne ha lenne saját szobánk, tehát nem egy ilyen 8-10 ágyas helyen kéne zsúfolóni :) Az is fontos lenne h ne messze legyen a központtól meg a látnivalóktól, mert gyalog leszünk, Rómát is gyalog jártuk be 2,5-3 nap alatt, mindent megnéztünk, nagyon szuper volt :) most is így tervezzük.
A mult hónapban voltam, a repülőgépen már értékesítették a Bergamo-Milano buszjegyeket, 9€/fő a retur, (kártyával is fizethető volt) Milano-ban a Főpályaudvarnál van a végállomása.
A helyi közlekedési jegyet a pályaudvar melletti Metrónál lehet venni automatából. Rengeteg román "segítők" alkalmatlankodnak a jegyautomatáknál, legyetek óvatosak!!.
A szálláshely a Viale Lunigiana 24, Stazione Centrale (Központi pályaudvar) - nál lesz. Azt írják, h mindössze 800 méterre fekszik Milánó központi pályaudvarától. A Sondrio metróállomás 100 méterre található. A főpályaudvar villamossal is elérhető. Ezek szerint a 48 órás jegy ide már nem biztos, h érvényes? Megnéztem, a Sondrio a sárga, M3as metró utolsó előtti állomása Maciachini végállomás felé. Ide akkor már szakaszjegyet kell váltanom?? Köszi.