Nemzetközi progresszív rock válogatás a szudánimenekültek megsegítésére ( 2008 január 24. 17:28 ) Tavaly végre megjelent az a nemzetközi progresszív rock válogatás (One World Tapestry), amelyen Erdész Róbert, valamint a Musical Witchcraft egy-egy dala is hallható. A kiadvány jótékony célokat szolgál, a szudáni menekültek megsegítésére készült.
Yóóóóóóóó! Ez eléggé rejtélyesen hangzik: "ha furcsa dolgokat tapasztaltok érzékelésetekben" :-) Ha rajtam múlik, azt a kis időt kivárom! Csak majd bizton észrevegyem, ha furcsa dolgokat tapasztalok érzékelésemben!
Igen egyértelműen összefügg a két dolog egymással, s ha minden a kapott információk szerint fog történni, akkor hamarosan egyértelmű lesz mindenki számára, hogy miről is van szó. Addíg azonban többet nem írhatok erről a témáról itt, mert nem mindenki nyitott annyira az ismeretlenre, hogy képes legyen megfelelően értelmezni azt, amiről szó van.
Talán egyszer majd sikerül egy blogoldalt csinálnom, ahol részletesen leírok mindent erre vonatkozólag, de addíg is érjétek be annyival, amit leírtam és ha furcsa dolgokat tapasztaltok érzékelésetekben - mondjuk jan. 26-a után - akkor jelezzétek, mert én is kíváncsi vagyok rá, hogy a kapott információknak mennyire kézzel (vagy inkább egyéb érzékszervekkel) fogható hatása van tirátok is! ;-)))
A Solaris pedig legyen veletek mindíg és mindenhol továbbra is!!! :-)))
Ha ez most nem vicc "vót", akkor a feb 1-i talin beszéljünk róla. Meg is lepődtem legutóbb, hogy majdnem egy városba valók vagyunk! (Felhőcske tudja az új mélem, ha addig történések volnának! :) Más: Az ELPiratest többször is CSODÁLATTAL megnéztem a neten, alig várom már, hogy láthassam is!
Mert ha a MŰPA-koncertet is olyan jó anyagnak tartaná a zenekar, talán tenne is valamit annak érdekében, hogy a porosodó felvételből kézbefogható korong lehessen.
Úgy legyen!
Robi szerint idén karácsonyra várhatjuk, előbb nem valószínű...
Hát, bizakodjunk nagy erőkkel :o)
Meg azért is, hogy előtte viszont megjelenjen végre a 3. Archív!
Úgysem hiszitek el: 30 éve láttam egyszer és azóta tervezem, hogy megcsinálom: Venni kell egy közönséges ÜVEGTÉGLÁT, megfúrni az oldalát és asztali hangulatlámpát gyártani belőle. Gyerekkoromban az egyik iskolatársam apukája csinált ilkyet és akkor lenyűgözött! Ezen karácsony előtt a Bricoban már sokadszor megfogdostam ismét az üvegtéglákat, de egyiket sem találtam megfelelőnek. Kivételesen komolyan beszéltem!
"Az audioCDt felmásoltam az mp3 lejátszóra, ma is azt hallgattam reggel munkába jövet." - írtam december közepén. Ám azóta sem méltattam az anyagot. Teszem azt most.
Igen, azóta is ott van az MP3-lejátszómon és meghallgatom munkába menet és hazafelé munkából jövet szintén, pontosítok ez a Mexikói koncert hanganyaga.
Most már értem, hogy a közönségtalálkozón miért mondta Robi azt, hogy ezt a koncertet mindenképpen ki kellett adni, meg kellett jelentetni, mert minden idők egyik legjobb koncertjének tartja a zenekar egésze (és itt heves bólogatás a zenekar részéről) ezt a hanganyagot, ami ráadásul különleges abban a tekintetben, hogy video ÉS audio egyaránt rendelkezésre áll.
Én eleinte nem értettem, mi a jó ebben a koncertben, annak ellenére, hogy az eredeti NOSTRADAMUS lemezt nagyon sokszor meghallgattam.
De valóban be kell látnom (be kell hallanom = szóvicc), hogy igen példásra sikeredett ez a koncert. Most hogy már legalább ötvenszer végighallgattam elmondanám, hogy nagyon szép és tiszta a gitárjáték, a fuvola, Robi is remek. Ugye hát azt sem kell mondanom, hogy Tamás és Laci játéka is brilliáns, hiszen akik ismernek tudhatják, sőt ezt már itt a fórumban is kifejtettem, hogy engem leginkább a Solaris zenéjében a precizitás tud lenyűgözni és számomra Ők ketten a precizitás maga, dob és basszus, mint a zene alapja. Remek az ének, de ugye jól hallom, hogy néminemű hangtechnikai női vokál is áll a zenekar mögött? Lásd felvételről!? Élcelődésként el is hangzott a közönségtalin, hogy az egész koncert 'playback'-ről ment. Itt a vokálnál talán még hiszem is. :-) Lányok, akik DVD-formátumban vagy SAMPLE-ként olcsóbban utaztak.
Összefoglalva: jó ez az anyag - nagyon is, méltó a zenészek VILÁGhíréhez...
De most már csak az a kisördög nem hagy békét, hogy ha ez a mexikói volt a legjobb koncertanyagok egyike... akkor ugye a MŰPA-koncert volt a másik ugyanilyen legjobb???
Hiszen a "negyven perc dögunalom" c. szvitet a koncertvideón is megcsodálható háttérvetítéssel nekünk is volt alkalmunk a Műpában megcsodálni. Lásd: precizitás most más értelemben.
Mert ha a MŰPA-koncertet is olyan jó anyagnak tartaná a zenekar, talán tenne is valamit annak érdekében, hogy a porosodó felvételből kézbefogható korong lehessen.
Úgy legyen!
BRAVÓ! (tapsolós-smiley)
localhost 2008 - Los Angeles 2026 - Budapest: MŰPA-koncert 2379 :-)
Én meg sajnos pont emiatt nem fogok tudni elmenni, merthogy "globális méretekben mérhető fontosságú dologgal" leszek épp elfoglalva... ;-))). (Hogy ez mit jelent remélem Ti is hamarosan megtapasztaljátok, s ezáltal tudomást szereztek róla... Konkrétumokat nem kívánok és pontosat nem is tudok mondani most róla, de megnyugtatásul annyit azért mégis, hogy egy mindenki számára 100%-osan pozitív dologról van szó, s ha akkor lesz a klubest talán érzékelhető lesz a Benczúrban is eme pozitív irányú tevékenységem...)
A megfelelő vonat, hogy odaérhessek újfent biztosítva lesz! :O)
Amúgy nem bánom az egészet, mert a mi kis énekkarunk éppen 30-n próbál, és a várt koncert miatt elmaradtam volna róla, így próbálni is tudok és a Benczúrban is ott lehetek.
Az ELPiratestól tudom. Ha nem láttad még a Hit Rock nevű Floyd tribute zenekart akkor ne is kivánd:) Szerintem nem túl jók. Nagy technikával vakitanak, de zeneileg szerintem azért még kéne fejlődni. A kiejtésük meg csapnivaló. (Sajnos)
Floydban az Echoes of Pink Floydot érdemes itthon megnézni.
Viszont ajánlom a Trinity zenekart ha még befér az idei programba mint előzenekar. Solarishoz szokott füleknek szerintem kötelező zene :)
Az ELP egyik kedvenc zenekarom, úgyhogy biztos fogok annyira örülni a zenélésüknek, mint a Kormorán Memorial Band-nek, vagy a Jethro Tull Tribute Band-nek; hisz mindegyik a szívemhez közelálló zenei stílust képviselte.
Nagy öröm volt hallgatni és látni eddíg mindegyik előzenekart (is) ezeken az SF klubestéken! :-)))
Te egyébként hogyhogy már tudod, amikor még fent sincs a SF honlapján a hír...? ;-D
Aztán majd ugye fog jönni a Hitspace-es Pink Floyd tribute zenekar is valamikor, akik időnként amúgy is felbukkannak a Benczúrban?