De az egésznek semmi értelmi, ugyanis a shareware teljes funkcionalitású, csak egy figyelmeztető ablak jelenik meg indításkor, hogy illene regisztrálni......
a beta verziokat es a driver update-eket viszont csak regisztralt verziora lehet rainstallalni. a Feurio egyebkent megeri az arat (25 EUR), erdemes megvenni. most jott ki az 1.66.5b.
Sulineten vettem egy ASUS DRW 0402P/D plusz/minuszos DVD írót, nagyszerűen ír mindent (CD-A,adat CD, DVD-R, DVD+R), DE mindent olvas csak a pluszos lemezeket NEM. Azt se amit ezzel írtam. XP-m van, és alatta olyan mintha "blank" lemezt raknék a meghajtóba. Viszont az író programok, az ASUS-é és a NERO 5.5.10-enakármennyi meg látja a lemezt, és olvasni is tudja a tartalmát.
Mi a fene ez? Előre is köszi!
Hát, én 4x írásnál még nem tapasztaltam. Kincsként őrzött pár éves SCSI Yamaha íróm (ez még tud 1x írni, és hibátlanul audiót grebbelni) viszont nem szert ezekre az új gyors lemezekre lassabban írni. 1x és 2x szinte mindig pattog, sőt, a CD textet sem mindig tudja róluk olvasni a lejátszó. De 4x még soha nem tapasztaltam hibát. Az sajnos igaz (általában) hogy lassan írva jobban szól. De az ördög nem alszik, lehet, hogy a gyors lemezeken más a helyzet. Átfogó tesztet nem csináltam, de lasan ideje lesz, az én új Plextorom is csak 4x tud írni. A Yamahát lassan nyugdíjazni kell, mert már alig van lassú lemez....
A CD, amit használtam TDK Metallic néven fut, 700 MB/80 perc, 48-szorosan írható. Másmilyen lemezre kéne írnom? Vagy írjak 4-szeresnél gyorsabban? (Lassabbat nem tud az író.) Úgy olvastam, az audio-másolatok minősége úgy nem az igazi...
Nem tudom, a számok alatt pattog-e, most hirtelen nem is tudok belehallgatni, de azt láttam, hogy amikor észrevettem a pattogást, a kijelző mindig éppen 00:00 állásba ugrott.
A lopott (értsd: neten közzétett, elérhető stb.) serialokkal update után meghal. Crackelt változatok képesek látszólag működni, de a megírt lemez recseg, pattog, esetleg néha irdatlan zajok szólalnak meg.
De az egésznek semmi értelmi, ugyanis a shareware teljes funkcionalitású, csak egy figyelmeztető ablak jelenik meg indításkor, hogy illene regisztrálni......
Macimedve:
Nem, sajnos DAO módban írok, a Nero Copy funkcióját használva. (Mondom, olvasom egy ideje a topicot...)
handras:
Nem hiszem, hogy másolásvédett lenne, 1993-ban kiadott lemezről van szó. Semmi sem utal a védelemre, felirat sincs. Azért majd a megfelelő programmal bevizsgálom.
Valszeg trackenként írsz (Track at once, TAO) ilyenkor a számok (trackek) végén a lézer kikapcsol majd újra vissza a következőnél. Audiót mindig DAO (Disc at Once) vagy a multimédiásokat esetleg SAO (Session at once) módban kell írni. Ha a Neroban a Copy opciót választod, akkor nem kattog.
Ha magad állítod össze az írandó anyagot, akkor sokkal jobban jársz egy tipikusan audióra tenyészetett progival, pl. a Feurioval. Ezt letöltheted a www.feurio.com-ról, korlátozás nélküli shareware. Serialt ne keress hozzá, nagyon profi progi, hamis seriallal csúnya dolgokra képes.
Egy ideje olvasgatom már ezt a topicot, de csak a minap lettem a gyakorlatban is érintett CD-írás terén. Viszont rá kellett jönnöm, hogy ez azért kicsit összetettebb tevékenység, mint képzeltem.
Rögtön belefutottam abba a problémába, hogy audió CD másolása után a számok elején halk kattanást vélek felfedezni. Megpróbáltam utánaolvasni, mi lehet az oka, találtam is egy "Írható CD GYIK" című irományt, ami azt mondja, valószínűleg az íróprogram a file-ok fejlécét is felírja, próbáljak szerezni egy "okosabbat". Jelenleg Nero 5.5.10.54-est használok WinXP alatt, az írást egy TEAC CD-W552E végzi. Úgy gondolom, ez a Nero-verzió nem olyan rossz, pláne nem elavult. Mit kéne tennem? (Lehetőleg ne a zenefileok kézi manipulálását ajánljátok, az nekem idegen terület...)
Sziasztok!
A multkor feltettem egy kérdést, de senki nem válaszolt.
Ez ennyire megoldhatatlan, vagy ilyen titkos?
Na mindegy, azért még egyszer ide szúrom:
Szeretem az összes Audio CDmet begrabbelni, mert így nem kell cserélgetni a lemezt, és egyben van az egész.
Mostanában azonban egyre több CD copy protected.
Nekem két típus van: az egyiknek van saját lejátszója, ami elindul, ha berakod a gépbe, a másik pedig egyáltalán nem is akar lejátszódni, a trackkek viszont láthatóak.
Tekintve, hogy ezek szoftveres védelmek, nyílván meg is lehet kerülni őket...
Vagy nem?
>dmerk(8057): Ne fájl módban, hanem lemez módban indíccsad ! :o)
Kosz, de azt hogy kell? Abszolut lama vagyok!!!!Talaltam a mplayer-ben a megnyitasnal egy olyat, hogy "Musoros CD", de csak itt is csak a CD direktorystrukturaja jon be az ablakban! A mplayer2-ben pedig meg ilyen sincs. (win95-om van, de a cd 97-es kiadasu :)
A Feurioban van egy olyan menupont, hogy "Copy Tracklist to Clipboard" v. hasonlo. Azt meg szepen bemasolom a wordbe. Ha a fajlnevek nem beszedesek (pl. AudioTrack01.wav), akkor marad a kezimunka.
Sajnos idő hiányában,keveset olvastam vissza,és nem találtam választ,ezért kérdezek.
Asztali lejátszóba szeretnék kiirni egy .mpg filmet.A lejátszó mpeg2? VCD,SVCD -t támogat.
Most ezt egy az egyben kiírhatom,vagy konvertálni kell?
Ha igen milyen programot használjak?
A CD íróm egy LG LG GCE-8320B
firmware 1.04
nero v.5.5.7.6 van hozzá álltalában ezt használom.
Ezzel a felállással ki tudom írni?
2x 770 megás a film,mekkora CD-t vegyek hozzá?
Sajnos se időm,és hó vége miatt se pénzem nincs a próbálgatásra ezért ,megköszönném ha valaki segítene.
A problémám hogy Néróban az írás megkezdése után néhány mp múlva kapok egy COMMUNICATION FAILURE-t, és leáll. Viszont a CD-t többnyire elbassza (R és RW-t is). Néha átírja a CD-re a file nevét, de a mérete 0 lesz. És azért vettem Teacot mert hogy az jó... Mit szúrok el?
Szia!
A táblázát méretezésével nincs gond,de hogyan másolod be a track listát?
Lusta vagyok egyenként beírni,próbáltam áthúzni, de egyszerűen átmásolta az mp3 fájlt a wordbe.
"Ingyenesen letöltheted a www.nero.com-ról az 5.5.10.54-et. Azzal biztosan más sebességet is ki tudsz választani. "
Letöltöttem,nem engedi használni,mert ez egy október 1-re datált verzió és már le van járva a 30 napos share joga.Tehát ha valaki le akarja szedni,előtte állítsa át a gépe naptárját.
Emberek!
Lehet úgy RW CD-t írni valamilyen módon/van arra lehetőség, hogy ne lehessen törölni? (Úgy alakult, hogy van vagy 30 RW CD-m, míg a "sima" írható CD-k elfogytak.)