Az 1988/3 -as szám 4-5 oldalán van egy cikk "HT-1080Z Commodore floppyval" - de ez minden, a Priséről szó nem esik a cikkben.
Az 1988/7 -es számban: "Az Enterpise-zal hosszú távon számolhatunk" (29-31 oldal) keretén belül ("A" Studio, VIDEOTON Elektronikai Leányvállalata - mindkettő már megszünt) van egy árlista, a Professional szervízé, anno ők foglalkoztak a szervízeléssel, abban szerepel:
"Commodore Multi File Transzfer - 2.360 Ft
(A Commodore nyomtató és lemezmeghajtó csatlakoztatását teszi lehetővé)
Enterprise Controller (komplett) - 10.550 Ft)
Ennyit sikerült összeszednem - de ezzel nem sokra megyünk:-(
Az egyik 1988-as mikroszámítógép magazinban olvastam, hogy EP-hez lehet kapni olyan programot, ami kezeli a Commodore 1541-es floppy meghajtót. Erről tudutok ti valamit? Ez pl. jó alternatíva lenne azoknak, akinek nincs EXDOS kártyájuk.
Egy kicsit ot leszek.. Van egy pinnacle kártyám és egy videóm..
Ezzel szeretnék filmet felvenni a PC-vel a videóról..
A két egységet összekötöttem :
SCART---S-video-- 2xRCA csatlakozóval.. de a kép sajna fekete fehér.. Minden beállítást végig prószáltam , az eredmény ugyanaz..(PAL, PAL x,SECAM, stb)
Van-e valakinek esetleg 5lete...
Peldaul: http://dunkels.com/adam/contiki/ports/index.html
Van ott Z80 port is.
Persze az nyilvan igaz, hogy par dolog ami assembly vagy hardware-tol fuggo (pl hw timer, billentyuzetlekerdezes, konkret screen-re iras a CTK-ban stb) azt a gephez kell igazitani, de a Contiki nagy resze fuggetlen ettol, azaz a Contiki amolyan "modulos", tehat pl az EK (Event Kernel) nem fugg kozvetlenul a hardware-tol, sot az applikaciok sem, mert azok pl a screen-re irasnal a CTK-t hasznaljak, tehat eleg a CTK-t modositani, stb stb.
Meg az uIP egy reszet, ami a fizikai bizeralasat vegzi a soros portnak (vagy ethernetnek pl C64 TFE eseten ;-)