Keresés

Részletes keresés

norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 91
Hát ez a gondolkodásmód mindig melep. "inkább nem rajzolod meg, mert inkább ne legyen, mint h ronda legyen" Ha rajzolsz valamilyen tappancsot, akkor van miből kiindulni és lehet javítgatni. Mindig beleváni a félelmetes, mert félünk az eredménytől, az esetleges csalódástól :) pedig fogadok, h elsőre jobb tappancsot rajzoltál volna neki nálam. Pedig ha belevágsz és csinálsz neki egy esetleg ronda tappancsot, van kedved folytatni, mert látod, h nem jó és akkor már csak makacsságból is ki akarod javítani és addig csinálod, amíg jó nem lesz :)) Legalábbis én így vagyok ezzel.
Előzmény: Dorinesz (84)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 90
nekem publikus amélem, ha küldesz egyet, küldöm,
Előzmény: norio (88)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 89
ja igen, ott, pont a Dunán lévő palacsintás hajóra mentünk, és véletlenül nálam volt a gép, van egy egész sorozatom ue. anyári vihar előtt-vihar utáni délutánról,
a szivárványról is több, ha akarod el küldöm mélbe:)
Előzmény: norio (87)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 88
Ez mindenkivel így van, mindneki jobban és gyorsabban rajzol képről, mint fejből. Az emberi agy egyszerűen ilyen már gyerekkorunktól fogva. Másolunk mindent: a beszédet, az betűket, a szokásokat, a dallamokat. Sokkal könnyebb egy kórusdalt elénekelni, mint megírni. Ez is ilyen dolog. De sztem te jól rajzolsz, mi bajod van magaddal? :)) Azok a madarak tök jók lettek és az a vázlatsárkány is tök jó lett, amit Zafírnak csináltál. Neked fogadok, h 5 percedbe került ez a vázlat. Nekem az enyémhez egy egész nap.
Előzmény: Dorinesz (82)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 87

Aztaaa, ezek baromi jó képek ám! Van szemed a dolgokhoz, h mi a szép :) Le is mentettem magamnak a nagy részét.

A szivárványosat a Dunánál csináltad? Mert akkor asszem én is láttam ugyanezt, mikor épp suliból jöttem haza. Rohantam haza a fényképezőgépért, de mire leértem vele, már eltűntek. 2 bazi nagy szivárvány volt az égen. A Budai oldalról jól lehetett látni.

Előzmény: soszta (79)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 86

Ha már egyszer rajzolni nem tudok... ~:))

Illetve rajzoltam én sokat egy időben, csak már nem tudom, hogy hol vannak a rajzaim. Majd megkeresem, és beteszem ide, hátha jót nevetünk rajta. ~:-DD Annyira azért nem lettek rosszak, csak kidolgozatlanok. Szóval nem pálcikarajzra kell gondolni, próbáltam részletesen, sok időt rászántam, csak valahogy nem lett az igazi, mert nem tanított erre soha senki. Van aki már egyből látja, hogy mit hogyan kell megrajzolni, és azonnal sikerül, van akinek meg sokat kell gyakorolnia. Én az utóbbihoz tartozom.

Előzmény: soszta (83)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 85
Bekukkantottam, és tetszik. Nekem is van a blogomban lámpafestős rész. De a linket most nem teszem be. (Hátha olyanok is nézik, akiknek nem kellene.)
Előzmény: paperfellow (70)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 84
De jó sárkánykörmei lettek! ~:))) Hát nem tom. Már nem volt időm ezzel vacakolni. (A munkahelyemen rajzoltam.) Meg én inkább semmilyet nem rajzolok, minthogy ne sikerüljön és randa legyen. És én csak randa tappancsot tudnék rajzolni.
Előzmény: norio (68)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 83
Fúköszi, :)
tök jóóó, hogy ilyen teccccéseket nyilvánitól :):)
Előzmény: Dorinesz (80)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 82
Miért, szerinted én tudok macskát rajzolni? Csak azért tettem be ide a képet, hogy a többiek is értsék, hogy miről beszélek. Én nem vagyok egy nagy rajzművész, de érdekel a téma. Inkább az üvegfestéshez értek, de szgépes grafika is érdekel. Igen, már gondoltam rá, hogy képről rajzolok. Képről mindig is jobban tudtam rajzolni, mint fejből. Fejből abszolút nem megy, csak ilyen vázlatrajzok, mint ez az életmentős macska. ~:)
Előzmény: norio (61)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 81
nagyon teccc. alapod, az ötletessége, a szinek, és a munkáid,
grat. :)
Előzmény: paperfellow (76)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 80
Fú, ez baró! ~:))
Előzmény: soszta (60)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 78
A Rajzolás és festés c. topikban találtam egy internetcímet, ami érdekes lehet másoknak is :) http://www.csendo.hu/Muveszkepzo.html Én nem ide jártam, nem tom mennyire jó és mennyire drága. Szerintem is egyébként bárki megtanulhat rajzolni, akinek van keze (bár elvileg annak hiánya sem akadály, van aki szájjal vagy lábbal fest) és akinek van türelme. A türelem a leges legfontosabb, h ne adjuk fel, ha valami nem sikerül elsőre. Ezen kívül kell egy jó tanár, aki rengeteg technikát megmutat, kipróbálod őket és kitalálod, h hozzád melyik all a legközelebb. Hozzá kell venni a színelméletet, hogy mi mivel illik össze, mik a hideg, mik a meleg, meg a komplementer szinek, stb. Nekem sokáig az volt a gond, h láttam a képen, h mi rossz rajta, de nem tudtam, h hogyan kellene kijavítani és pontosan mi a rossz rajta. Még ma is előfordul velem ez. Ilyenkor kell a tanár segítsége. Ne mondja nekem senki, h puszta tehetséggel ezt valaki azonnal tudja! :)) Általános iskolában iskolai rajzversenyt nyertem, de mikor bekerültem a Budai Rajziskolába, kiderült, h komoly problémáim akadnak az alapokkal. Még egy kockát sem tudtam rendesen megrajzolni. Ott elkezdtek tanítani az alapoktól. Most a haladókkal vagyok, akik már a felvételikre készülnek. Amikor kezdő kerül a csoportba, azt mondják, hogy nekem könnyű, mert van tehetségem. Ez nem igaz, én is ugyanolyan bénán kezdtem, mint bárki más. Csakis kitartás kell hozzá és egy jó tanár, aki nem veszi el minden életkedvedet a festéstől. Aki nem csak azt mondja meg, h mi a rossz a képedben, hanem azt is, h mi a jó. Ezt is fontos közölni, különben csak totál bizonytalan marad az ember és már semmit sem mer megcsináni és nincs egy alap, egy biztos pont, amiből kiindulhatsz, amire építhetsz. Pl. van egy tanárom a Marcel, aki kis jegyzetfüzettel járkál körbe és felírja, hogy melyik diáktól mit tanult meg aznap. Ez az igazán jó tanár. Aki nem fenn hordja az orrát és csak osztja az észt, hanem egyenrangúként beszél a diákokkal. Szóval nem a megalázás a cél, hanem inkább a kedvcsinálás.
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 79
ezek is gyönyörűek,
a két téli képet kivéve saját felvétel,

/sajna itt a hüle drótok belelógnak/
Előzmény: norio (72)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 77
Én is úgy vélem, ünnepnapokkor jó ötleteket nyújthat. Pl. Karácsony, Újév, szülinapok, stb. Te csináltál már tojástartóból vagy száraz tésztából karácsonyfadíszeket? Én láttam egy barátnőmnél egy könyvet és nagyon érdekes dolgokat csináltak, volt róluk fénykép. A formára vágott összeragasztgatott tojástartó lefestve tisztára úgy néz ki, mint a velúr bőr. Nagyon érdekes :) Majd az is próbáld ki :)) Én sajnos már csak Karácsony után kaptam az ötletet, ezért már nem látok neki, de eltettem pár tojástartót, ami tiszta maradt, erre a célra.
Előzmény: paperfellow (76)
paperfellow Creative Commons License 2007.02.02 0 0 76
Nem, hanem saját, kreatív blog. Időnként érdemes ránézni. :-)
Előzmény: norio (75)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 75
Hú, azok a sütik nagyon gusztán néztek ki, én imádok főzni és sütni is. És az ajándékok is nagyon szépek voltak. Hát ezek szerint a tiéd akkor nem egy topik :)) én meg azt hittem.
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 74
Okés :) De én is reklámozhatom magam a topikodban? :))
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 73
De jó, nekem a fenti tetszik a legjobban. Olyan, mint a mennyország.
Előzmény: soszta (71)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 72
Én még az erdőket is imádom. Ezek is festői képek, szívesen megosztom veletek :) Ezek egyelőre még csak a fényképek, de remélem hamarosan festett formában is megmutathatom. A Normafánál csináltam őket okt-november környékén. Ősszel a legjobb az erdőkben.Ezeket azért küldöm, h hátha valakinek rajtam kívül kedve lesz megfesteni és nekünk megmutatni :))
paperfellow Creative Commons License 2007.02.02 0 0 70

Én is szoktam rajzolni. Itt csak reklámozom magam.:-o

Jertek el hozzám!

:-)

norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 69
Ezt fényképről festettem a héten. Virágzó fa a címe és van rajta egy kis felhő :)) De pont az a rész nem olyan jó, meg be is fénylett a vaku miatt. A Fénykép egy "Magyar tájak" c. naptárból van és a Bükkben készült.
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 71
Előzmény: norio (66)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 68
Én sem tudok tappancsot rajzolni, de megpróbáltam :)) Kb 5 percet szántam rá. Sztem inkább rajzolj egy rossz tappancsot rá, mint egy semmilyet. Olyan ez, mint az idegen nyelvet beszélni. Inkább mondd ki helytelenül azt a mondatot, h enni kérsz, mert éhes vagy, mint h nem mondasz semmit és éhen halsz :)) Én ebben hiszek.
Előzmény: Dorinesz (56)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 67
gyönyörűűű, grat.ok.
Előzmény: norio (65)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 66
Akkor küldd el a legjobbakat! :)
Előzmény: soszta (64)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 64
nem, nem ez fénykép, /felhők/
én is imádom az égikék különböző színeitt és a felhőket, nekem is van rengeteg felvételem :)
Előzmény: norio (63)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 65
Az utolsó 3-at én fényképeztem, a többit internetről töltöttem le. Az enyéimnél kár, h belógott az a lámpaoszlop, de még nem szántam el magam, h kiretusáljam :)) Szóval ezek a festésre váró felhők. Felhőket talán akvarellel kéne megfesteni, mert az olyan felhőszerű. Akrillal meg olajfestékkel tök nehéz lenne. Pedig a nagy festők olajjal dolgoznak.
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 63
A felhőket is te rajzoltad? Mert az gyönyörű. Én imádom a szép felhőket. Van is egy csomó fényképem, már csak le kéne őket festeni :))
Előzmény: soszta (60)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 62
Ezek a szinek sztem tök jól kifejezik az Óhajt. De tényleg :)
Előzmény: soszta (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!