Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2005.05.02 0 0 794
off. nem valami rendes dolog egy nyilvános fórumra beírni egy hölcs afférjait...
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.02 0 0 793

Kádi Timea.

Közös emlék. Gátos Iván, az osztálytársa, nekem rokonom, járt vele. Aztán öcsémnek is volt afférje vele, majd évekkel később egy bulin összefutottam vele, hát lett nekünk is afférunk.

Ivánt - még a gimi alatt - e gy rocker srácért hagyat el. Nem Te voltál az???

;-)

 

b.

Előzmény: igito (792)
igito Creative Commons License 2005.05.02 0 0 792

Szia Bence!

 

Gondoltam ide is irok má' ha már máshova is irtam, akkor miért pont ide ne irnék??

Itt legalább tudják is, hogy mirű van szó.

Amúgy a haveromat Gyömbér Ákosnak hivják, de azt hiszem emlitettem a múltkor mikor beszéltünk.Nem nagyon rémlett neked ha jól emlékszem.Még egy Kádi Timea nevű lány ugrik be név szerint abból az osztályból, talán rá emlékszel.:))

Amúgy jeleztem a Gézának is hogy ilyen oldalak vannak amik veletek foglalkoznak, a következőt felelte:

Király a beírásod, engem is elkapott az ifjúkori lelkesedés.

Hát igen, jó azért ezekre visszaemlékezni.

Előzmény: Locsmándi Bence (791)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.02 0 0 791

Szia Igi!

 

Nagyon köszönöm a szép gondolatokat, emlékeket!

Ki volt a fazekasos haverod, aki öcsém osztálytársa volt???

 

b.

Előzmény: igito (788)
igito Creative Commons License 2005.05.02 0 0 790

Amennyiben a bootleg azt jelenti hogy kalózfelvétel, akkor igen vannak.:)

Két vagy három koncert van meg de csak kazettán.Mivel nemrég költöztem, ezért ezek a kazetták egyelőre ismeretlen helyen vannak valemelyik papirdobozban.De jövőbeli terveim között mindenképp szerepel ezen kazik megkeresése és gépre való feltétele.

Igen megtaláltam a fansite-ot, nagy-nagy örömmel láttam, hogy ilyen is van, gratulálok hozzá!

Nem kisebb örömmel láttam meg annak a bizonyos májusi E-klubos koncertnek a plakátját.Bizony, mi voltunk az előzenekar, a mai napig nem értem, hogy azzal a tudással hogyan állhattunk az E klub nagyszinpadán.Harmatgyengék voltunk még akkoriban, hisz nemrég alakultunk és az az első koncertjeink közé tartozik.

Erről is van egy sztorym.Első szám vége, "darálás" majd az utolsó hang egyszerre való bepengetése zárásként.Taps (mert azért álltak ám haverok az első sorban)Nézek balra, Géza az énekes-gitáros sehol.Mivel rajta kivül csak én tartozkodtam a szinpadon (a dobos ugye a dobja mögött volt) igy csúnyán egyedül maradtam.Azt sem tudtam mi van, teljesen megijedtem.Mivel sok szinpadi rutinom nem volt, nem nagyon tudtam mit kezdeni a helyzettel, ezért legugoltam és a már emlitett haverokkal váltottam néhány szót.Aztán kiderült hogy a gitárosnak kiszakadt a gitárjából a hevedertartó, ezért lerohant az öltözőbe, és a Bence kölcsönadott gitárján folytatta.Hú de profik voltunk akkoriban! :)

Az öltözőben meg hatalmas svédasztal, eszem-iszom, újságirók, stb.

Azt tudom hogy nincs már meg az a tetkó, láttam a helyét.

Amúgy nagyon szeretném, ha a Pele új zenekara a Jedi Army sokáig örvendeztetne minket, nagyon jónak tartom.Mondom ezt az első koncert élménye és a már többször meghallgatott demo felvételük alapján.

Koncert előtt mondta nekem a Pele:

-Vazze már 15 év eltelt azóta, hogy a Blue Boxban nyomulgattunk!És mi változott?Ugynúgy itt vagyunk!

Hát igen, nyilván nagyon sok minden változott azért azóta, de ha bárki aki abból a négyesből csinál valamit én ott szeretnék lenni!

 

Előzmény: e_dora (789)
e_dora Creative Commons License 2005.05.02 0 0 789
hohohoo! szal vannak bootlegjeid, amiket be akarsz digizni vagy oda akarsz adni, ugye?.. :)
koszi a visszaemlekezest, nekem tetszik, bennem is sokmindent felidez...
gondolom, a fansite-ot is megtalaltad mar, kivancsi vagyok, tetszik-e (asszem lehet,h kuldtem neked mailt egy masik forumon..)
egyebkent pele tetkoja mar nincs meg
viszont most latom, ti voltatok az elobanda a Nagy majusi Elso Machine M. e-klub bulin!! (asszem, en lekestelek), a kepeknel fenn van a jegy es plakat... ;)
Előzmény: igito (788)
igito Creative Commons License 2005.05.02 0 0 788
Sziasztok!

 

No, épp itt volt már az ideje, hogy én is rátaláljak erre az oldalra, amely 20-as éveim elejének kedvenc hazai zenekarával foglalkozik.Engedjétek meg, hogy ezalkalomból leirjam velük kapcsolatos emlékeimet.Előre is bocs a kissé hosszú bejegyzésért.

A Mickey Mouse-ról először egy Boráros téren lévő kocsmában, a Franciban (akkori törzshely)halottam először, méghozzá a Bence öccse mesélt róluk néhány dolgot és ő idézte először a King of the Night refrénjét, hogy nahát ilyen számaik vannak:).Ő egy osztályba járt az egyik barátommal a Fazekas gimibe Aztán néhány hét múlva egy házibulin megismerkedtem a Bencével, akiről annyi emlékem volt, hogy előző este a Blue Boxban a helyemre ült amig wc-n tartózkodtam.Na aztán meg is invitált minket egy másik buliba, ahol a zenekar tagjai mulatoztak.Azt mondta, mondjuk azt majd hogy a zenekar rajongói vagyunk, imigyen próbáljuk legalizálni részvételünk nemiképp.Igy is lett, de a Pocky kérdésére, hogy mégis mi tetszik nekünk az ő zenéjükben, sokmindent nem tudtam mondani, mivelhogy még egy bulijukat sem láttam.:)Azaz a Tüzesvizben egyszer játszottak, mikor lennt voltam, de ott annyira vártam már a Dance zenekart (még Zana Zolival), hogy az előzenakar Mickey Mouse nem sok esélyt kapott tőlem.

No mindegy azért nem lettünk elzavarva, némiképp köszönhető ez az előző buliból elmentett több liter vöröbornak.Punnyadt már a társaság, közeledett a reggel, de amikor a Bence elkezdte pengetni a gitárt akkor mindenki felélénkült és óriási nótázás kezdődött.

És akkor még egy számukat sem ismertem!

Nahát innentől kezdve kezdtem a koncertekre járkálni.Mivel még kiadott anyaguk nem volt, kénytelenek voltunk becsempészett, hangrögzitésre alkalmas magnóval kalóz felvételeket késziteni, melyeket aztán otthon rongyosra hallgattunk.Igen, nem véletlen a többes szám, akkori baráti társaságom nagy része 15-20 fő szerette nagyon a zenekart és jártunk a bulikra.És hogy mi is tetszett annyira bennük?

Előszöris olyan zenét játszottak ami igen-igen közel állt az én izlésvilágomhoz és zenei hatásaik is kedvenceim közül kerültek ki (The Cult, Guns And Roses, Mötley Crüe stb).Tőlük hallottam először feldolgozásként a DAD Sleeping My Day Away cimű számát is, melynek hatására elkezdtem begyűjteni az együttes albumait és egyik kedvenceim lettek.

A másik pedig, hogy nem akármilyen fazonok voltak!Négy egyformán erős egyéniség akiket igen jó zenészeknek tartottam és tartok a mai napig.Élükön a nem akármilyen frontemberi adottságokkal rendelkező Pelével, akit igen nagyra tartottam szinpadi munkájáért és szövegirói képességei miatt.Azok a régi számok igenis szóltak valamiről, történetük volt, és elrugaszkodtak az akkor kliséktől.Bár angolul voltak, mégis szinte kivülről fújtuk őket és fújták mások is koncerteken!

Ismertem jónéhány zenekart az akkori hasonló bandák közül, de számomra a Mickey Mouse volt a legjobb!Az általuk képviselt zenei világ és szellemiség találkozott azzal amit én is magaménak vallottam akkoriban.Úristen, hogy én mennyire irigyeltem a Pelét hatalmas alkaros tetoválása miatt!!Nem is beszélve a westerncsizmájáról! J

Külön szerencsének tartom, hogy volt néhány közös fellépésünk is velük.Az első 1991 dec.6-án a Viking klubban.Mi voltunk a Tears zenekar.Én ott basszusgitároztam.

Ez úgy jött össze, hogy egyszere éjszaka a Körtéren sörözgettünk mikor megláttam az ablakból hogy két fazon Mickey Mouse plakátokat ragasztgat a falra.Azonnal az utcán teremtem, hogy plakátot kérjek, hisz akkor már igen kedveltem őket.Közelebb érve ismertem rá a két plakátragasztóra, akik nem voltak más mint Pocky és Frici.:)Behivtam őket egy kicsit melegedni és ott meg is dumáltuk, hogy azon a koncerten amit épp plakátoztak, játszhatunk előttük nyitóbandaként.Ezt még követte néhány közös koncert, már mikor Machine Mouse voltak akkor is.

Kölönösen szivesen emlékszem vissza egy olyan koncertre, mikor szedett-vedett formánciókat a Raga-Bence kettős egészitette ki.Az amúgy is csak kisegitő dobosunk (érdesség:ma az Emil Rulezban dobol) nem ért rá, igy őket kértük meg hogy segitsenek, hogy fel tudjuk lépni.Becsülettel betanulták azt a pár számot amit előzenekarként játszottunk valaki előtt, nagyon szép gesztus volt!

Aztán biztos sokan emlékeztek abból a korszakból a Total Car nevű szórakozóhelyre (még a Baros utcánál) valamint a közeli Bachus nevű ivóra (ami még éjjel nappaliként indult,aztán egy kissebb rockmulatóként folytatta köszönhetően a Mickey Mouse tagok állandó jelenlétének), ott is sokat mulatoztunk együtt.Azért is különösen szivesen gondolok vissza arra a korszakra, mert akkor még nagyon fiatalként óriási bulik voltak, zenéltünk is, koncerteztünk, koncertekre jártunk, jól éreztük magunkat és ez a korszakom összefonódott a Mickey Mouse zenekarral valamilyen szinten.

Aztán különös véletlen, hogy akkoriban vonultam be katonának, mikor a Pele kiszállt a zenekarból, igy valami véget ért…

Számomra itt le is zárult a Mickey Mouse története, a később formációk már meg sem közeliteték az eredeti négyest.Bár többször láttam őket mindenféle felállásban, és volt olyan koncert ami tetszett is nekem mindig is a Raga-Pocky-Bence-Pele négyes marad az igazi!!! És akik akkoriban látták őket szerintem tudják hogy miért.

Még egyszer bocs a terjedelmes visszaemlékezésért, ennyi lett, pedig csak a lényeget irtam bele.

Igi

e_dora Creative Commons License 2005.05.02 0 0 787
(...azóta semmi.)
Előzmény: diesel()diablo (778)
marekfix Creative Commons License 2005.04.29 0 0 786
Plíz küldjétek el nekem is hogy milyen volt!
Leeda Creative Commons License 2005.04.28 0 0 785

Hello! Pele új zenekarának a Jedi Army-nak a koncertje nem volt semmi!

Nem tudja itt valaki esetleg, hogy a dobosuk Jódli pontosan mikor született? Előre is kössz, annak aki válaszol!

e_dora Creative Commons License 2005.04.28 0 0 784
off. válaszoltam.. (ma nekem is xaraxik a mailem, pedig diablotol is várok egyet khm.)
Előzmény: Alanis32 (783)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 783

najóvan, csak azért kérdeztem mert mostanában hajlamosak elveszni az emiljeim....kifele és befele is:o)) vagyis inkább :o((((

 

OFF befejezve:o)

Előzmény: e_dora (782)
e_dora Creative Commons License 2005.04.27 0 0 782
ja igen, meg Bencéét is, csak mindkettő elég rövid volt, és nagyjából azonos: szar hangosítás.
Előzmény: Alanis32 (781)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 781
Dóra, a koncertbeszámolómat megkaptad?
e_dora Creative Commons License 2005.04.27 0 0 780

most, hogy már neked is megvan, írhatnál róla pár sort .. :)

meg persze bárki, aki a múltkoriak után még szólni mer.

Előzmény: Locsmándi Bence (754)
e_dora Creative Commons License 2005.04.26 0 0 779
(aha, pill.)
Előzmény: diesel()diablo (778)
diesel()diablo Creative Commons License 2005.04.26 0 0 778
válaszoltam ám neked, átment?
Előzmény: e_dora (775)
mmouser Creative Commons License 2005.04.26 0 0 777
tenx:)
Előzmény: Locsmándi Bence (776)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.26 0 0 776

Azt hiszem, jövő hét kedd, Ráday klub. A Ramonesmania előzenekaraként.

 

b.

Előzmény: mmouser (774)
e_dora Creative Commons License 2005.04.26 0 0 775

akkor a 2 M-betűsben egyetértünk :)

koncert ügyben szerintem a Kartel fórumot figyeld...

Előzmény: mmouser (774)
mmouser Creative Commons License 2005.04.26 0 0 774

Nekem a Machine Mouse és a Játékos a két kedvencem. Második helyen áll (nálam) a Megvédelek. A többi már nagyjából egyformán jön be.

Nem tudtok a közeljövőben valami koncertjükről? Nagyon kíváncsi lennék már rájuk élőben.

Előzmény: e_dora (771)
e_dora Creative Commons License 2005.04.26 0 0 772
na volt tegnap tali?
Előzmény: Törölt nick (764)
e_dora Creative Commons License 2005.04.26 0 0 771
És van kedvence(i)d az újakból?
Előzmény: mmouser (770)
mmouser Creative Commons License 2005.04.26 0 0 770

Nekem mind a 3 régi szám jobban tetszett a régi verzióban:(((

Ebben egyet kell, hogy értsek veled és Dórával is!!!

bootlegger Creative Commons License 2005.04.26 0 0 769

Sziasztok:)

az új albumon azt a két régi számot nagyon nem kellett volna....jajjj de kár...

 

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 768
azt megnézném!! :)) úgyis rossz az arcmemóriám, majd szavadon foglak...
Előzmény: Locsmándi Bence (767)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.25 0 0 767

Arról, hogy én vagyok én.. ;-)

De ha gondolod, egy szál margarétát fogok tenni a bal lábam kis- és gyűrűsújja közé... ;-)))

 

b.

Előzmény: Törölt nick (764)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 766
Libidoll, menj fel Dóra MM oldalára és nézd meg a Bencéről készült képeket, ezek után fel fogod ismerni:o))))
Előzmény: Törölt nick (764)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 765
Nem tévednek:o)))) Én már 3x jártam ott....
Előzmény: Locsmándi Bence (762)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.25 0 0 763
Lehet.
Előzmény: Törölt nick (761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!