Kicsit megkeseredve láttam a legutóbbi néhány nap történéseit a fórumon.
Remélem, etwg idővel megbékél, és - valamennyiünk közös örömére - újra megtisztel bennünket hozzászólásaival. Számomra nehezen pótolható hiányt jelentene, ha a jövőben nem találkozhatnánk tartalmas és tanulságos hozzászólásaival.
MODELLEKBEN GAZDAG, BÉKÉS ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDEN VASÚTMODELLEZŐNEK ÉS VASÚTBARÁTNAK!!! ILYEN ÉS ENNÉL SZEBB MODELLEKET MINDEN TT BARÁT POLCÁRA, ASZTALÁRA!!!
Még józan tiszteletem a kedves kollégáknak !! Mindenkinek jó egészséget,és Boldog Új Esztendőt kivánok,és eredményekben gazdag szuper modellezést !!! :-))
etwg valamelyik nagyvasutas fórumon emberi hangon tett egy kritikai megjegyzést egy alapvető hibáktól hemzsegő fotóra. (Mint a Railfilm Europe egyik oszlopos tagja erre van némi alapja is:-)))
Ezek után a fotó készítője, és egy harmadik személy anyázásig menő vitába bonyolódtak a digitális fotómasinák minőségének tárgyában. Több beírása etwg-nek nem volt, nem szokása ilyesmiben részt venni.
etwg kollégát kitiltották, holott neki ehhez semmi köze nem volt. No Comment.
Így most szilveszterkor megkaptam személyesen BeTTina-ék levelét, melyben sajnálattal közlik, hogy a legutóbbi megrendelésünket kénytelenek törölni. 50%-ban ők a hibásak, mert ezt azért hamarabb is megtehették volna. A másik fele meg a Tillig, mert ők törölték az akciójuk egy jelentős részét. Ugyanis az akciós BR52 nem a kereskedő árengedménye volt, hanem, mint utólag is kiderült így, a gyáré. Namost ezt nem bírták, vagy anyagilag, vagy raktárkészlettel. Tipikusan a "sokat akart a szarka, csak nem bírta a farka" esete.
BUÉK!
csíkos
P.S.: masttetape! A pendelzug automatika nem az én fejlesztésem, hanem Medveczky Endre barátunké. Ez ügyben tessék őt keresni, hátha eladja a protó példányt, mert 10db alatt nem gyártja le.
Persze, Tőled kérdeztem, hiszen Te mesélted, hogy vetted...;-)
4000-ért viszont megérte szerintem, mert ha veszel bele gumigyűrűs kereket mondjuk Csikós Pista bácsitól a börzén, akkor az 2 db-nál - ha jól emlékszem - 1500 pénz.
Más esetben pedig egy hasonlóan romos Nohab-ot, vagy Ludmillát tudok javasolni, mert ha az mondjuk csak alváz, de súlyokkal és gumikerekekkel és ha ennyibe van, akkor 8000-ért lesz egy pöpec mozdonyod, mindenféle tartalékalkatrésszel.
Persze ehhez ki kell fogni egy ilyen állapotú donort.
A súlyok megoldása pedig vagy túrni valamilyen romcsomagból (általában külföldön jellemzőbb), vagy megpróbálni kiönteni ólomból.
Az előttem szólókhoz csatlakozva kívánok én is eredményekben és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!
OFF etwg-t igazán sajnálom. Nem tudom, hogy mi lehetett az oka, mert én innen már csak ritkán nézek ki. Viszont ha a rézgarashoz hasonló okok voltak, akkor csak gratulálni tudok a fórumok alapos ismerőinek :-/ ON
Hmm. Pedig etwg kollégám nem az a beszólogatós fajta, akit ki kell moderálni egy-egy topikból. A valóban kártékony fórumozók meg békésen tarolnak máshol...
Comment vége.
ON
A fékmodul különösen örvendetes, de javasolnám a Pendelzug Steuerung gyártásba vételét is.:-) Egy megrendelést mindenképp tudok.:-)
Sok cikk van, ami korábbi katalógusokban szerepel, aztán vannak olyanok, amik csak újdonságlapon fordulnak elő és hát az 500-asok pedig mind külső gyártó termékei, ritkán szerepelnek a jó egy évvel korábban összeállított, éves katalógusban.
Ez igazán sajnálatos, nem tudom, hogy ennek mi lesz a vége. rezgaras után már a második olyan személyről van szó, aki tartalmában is sokat adott a közösségnek.
Előbb-utóbb mindenki átköltözik a vonatmagazin.hu-ra?
Mindezek ellenére én is minden TT-s és más off méretarányú modellezőnek boldog új esztendőt kívánok. Mindenkinek vonal és vonatbővülést!
Sajnos végén egy rossz hírem az év végére. Elvesztettük az indexről (amúgy nem, él és virul) etwg barátomat. Neem, nem halt meg örökre a net hozzáférése, csak "hatásosan dolgozott" a moderáció a vasutas fórumon, és ennek következtében elhagyta az indexet...:-(