Szia IMI!
gondoltam,hogy tetszeni fog,szerintem is nagyon jó!
örülök,hogy érzed,ezek szerint nem vagy kontár sofőr....
visszatérve a futóműre...
a nyomtávszélesítőd tetszett a gumisnak is,felhívott ,hogy szerezzek neki is...
megnézted úgy fekete lámpával???
küldd el a kocsid fényképét,megpróbálom imitálni,és úgy visszaküldeni,szerintem nagyon
állat lenne...
Szia Gt Guri!
Köszi a képeket nagyon jók.
Nem rossz az eleje oroszlán nélkül.
Még meg gondolom.Nagyon jó ez a kerék szélesítő,most legalább be tud kanyarodni. :)
igen.. wrc-nek igaza van! szerver hiba volt, utánanéztem a tar.hu-n, de most újra vannak a képek
egyébként nem sok, csak 220kb, direkt figyeltem a modemesekre...
igen,a betét kell,a tárcsa meg ugy néz ki ,hogy egy másik fószernek.
de a tárcsa még nem száz százalék,csak ha a kezemben a pénz,amit adott...
de szerintem megoldjuk...
ha nem legkésőbb kedden megmondom.
a betét 100% kell nekem.
Szia gt_guri!
Sajnos az ide fölrakott képeéet nem látom, de amit küldtél, azok jók:-). Küldhetsz még, ha nem gond, bár minél többet látok, annál nehezebb lesz dönteni. A küldöttek közül a második és a harmadik tetszett nagyon. A harmadikon (bordó?) oldalt van valami prizma(?),vagy lámpa szerűség. Az mi?
Az biztos, hogy nekem kell ilyen! Csak belevágtam egy költséges hobbiba (RC modellautózás), amibe most sok-sok pénzt tettem. Ezért valszeg jövő hónap elején lenne aktuális. A taliban benne vagyok, legalább ki tudnánk választani melyik legyen.
Esetleg a fényezést, illetve a felrakást is tudnád menedzselni:-)))?
Pityke
nem értem nekem most itthon nem jöttek le a képek... pedig bent a melóhelyen szépen megjelent!
más sem látja őket?
elméletileg lehet kicsinyiteni a képeket a tar.hu-n csak arra kellett volna várni egy napot.
guri, Te láttod a képeket?
Visszaterve a pattogashoz (es lezarva azt).
Mondjuk 2.0-2.1 bar-os kereknyomas az mar OK? Most akkor lehet a gyari lengescsillapitokon puhitani vagy sem?
Basszátok meg...
ez nekem kurva bonyolult!!!!
lehet hogy a kocsikhoz értek,de nem vagyok egy
pc-búvár,a tököm kivan miért ilyen bonyolult???
valakinek elküldöm mail-ba rajkja föl..
Most mit sírtok???
valamit valamiért nem???
olyan autót én még nem láttam,ami ültetve van,és puhulna a rugózás....
ez az 1.8 bár szerintem nem megoldás,enni fogja a gép a gumit,mint a picsa..
szerintem inkább:
BEVÁLLALOM BROTHER....
Vagy elkezd deformálódni, és csak a külső éle fog érintkezni az aszfalttal, nem beszélve a +10-15% fogyasztásnövekedésről...
Legyen csak kemény, legalább érzed, ha átmész akár egy bogáron is... ;-)))
De az útról ne pattogjon el... Kellemetlen lehet egy kanyarban vagy vészfékezéskor...
Igen én is 1.8ra gondoltam de miért nem ?
gondolkozz logikusan ha keméyn a kerék kissebb kelület érintkezik az aszfaltal ha puhább szétnyomodik lent és nagyobb felület érintkezik.
És ha jó a gumi és jol fel van melegedve gyáron és nagyobb felület érintkezik akkor még jobb a tapadása.
Nem???
Nekem is 16" és 205/45 2.3bár
Nekem is pattogós igaz nekem ültető rudó van benne ami kemény is.
A megoldás az az hogy 1.8-2bár-ra le fogom én engedni a gumit mert ez a 2.3 kurva sok.
Amugy ez a pattogás nem olyan vészes pályán kifejezetten jóóóóó
P206 XS-em iszonyuan pattog az utakon (ertsd: nagyon kemeny a rugozasa). Van lehetoseg a gyari rugok kemenysegenek allitasara? Egyebkent 16"-os alu felnik vannak a kocsin 205/45-os gumikkal 2.3 bar nyomassal. Vagy lehet hogy csak a kemeny ulesek miatt erzi jobban az ember meg az aprobb uthibakat is?
Szia Pityke.
Szoval megkerdeztem meg tegnap mielott olvastam volna a valaszod a szerelomet, es nana o is azt mondta viccelek e amikor 1.1-esre gondoltam. 2nel tobb penzem sajna nincs, igy hat most vadaszok tovabb hatha talalok egy max 40-50e km-t futottra. Egyet ma megnezek hat kivancsi vagyok pl kilatok e belole? :)
Itt nem a könnyűségöl van szó csupán arrol hogy nem akartak vele dolgozni, de még azt is el tudom képzelni hogy soha nem csináltak ilyet és azért nem merték bevállalni. Amugy olynan nincs ha én bemegyek egy szervízbe és ezt kérem akkor azt fogják csinálni én fizetek tehát ök teszik a dolgukat. Kicsit rámenősebben kell fellépni, és márpedig te akkor is le akarod ültetni.
Szerintem is ahogy guri mondta előre egy 35-40es rugót és hátul 1 ricnit kell leengedni. Én kibaszott jóóóóóó lesz utánna.
SZIA PITYKE!
van vagy 8 féle,kb.15000-18000ft-ért elég korrekt
szárnyak vannak....
nem is húztam le annyira:-))
van egy ami különösen jol néz ki,megprobálom elküldeni neked képen,vagy találkozunk,és megmutatom mindet.
féklámpás legyen,vagy ne?
Szia gt_guri,
azt szeretném kérezni, hogy mennyiért tudnál szerezni olyan kis diszkrét hátsó szárnyat, amit a "gyári" fölé kell tenni. Nem olyanra gondolok, mint a tiéden.
Pityke
(én vagyok, akinek a gyári kalaptartó helyén van az a beépített hangszórós, amit úgy lehúztál:-)))
Mi a fene olyan bonyolult ebben a kibaszott ültetésben?????
én ezt nem értem,bár lehet én vagyok a hülye...
előre vesztek egy pár rugót (40mm)
hátul Fél,vagy egy ricnit leengedsz...
ebben mi a fene olyan nehéz????
én a szerelőmmel az egészet kb. 4 óra alatt megcsináltam....
néha értetlenül állok,olvasom a fórumon az okosabbnál okosabb beírásokat,csak mosolygok....
AZ AZ IGAZSÁG,A PEUGEOT 206-OT ÜLTETNI AZ EGYIK LEGKÖNNYEBB,LEGOLCSÓBB FELADAT.......
de ha v.kinek nagyon nem megy,szóljon,a szerelőmmel megoldjuk...
A GT-t azért nehezebb,kb.100-150kg.-mal,mert több
benne a merevités.Ezt a peugeot versenyszerelő mondta...
egyébként tényleg könnyebbnek kéne lennie,de
azt még a peugeot-nál sem tudják,hogy a GT,és a GTI motorja nem ugyanaz...
tudod kinnt Németországban vettem az enyémet,és ott pontosan megmondták,hogy más teljesítményűek
a német,osztrák,svájci,(117kw!)mig a magyar,olasz,spanyol,francia(99-107kw!!)
nem igazán hittem el,de a tuning előtt voltam teljesítménymérésen,az eredmény:
115.7kw!!!
229Nm!!!
igy érthető,hogy lehet az,hogy gyorsabb a GT,mint a GTI...
van benne valami,ki a fene vette volna meg a fő piacukon,a le.-re érzékeny Németeknél...
Szia Pityke, az első 10 kép az enyém, de nekem elég lassú a netem, hogy mindet el tudjam küldeni. De már várom, hogy bekössék az ADSL-t, akkor elküldöm neked, ok?
Szia Krisz,
Tatabányán biztos munkanélküli ügyvédek dolgoznak az autóműhelyekben, ezért nem:-)))).
Képeket mikor teszed fel a p206.fw.hu-ra?
Üdv:
Pityke
Szia,
én az 1.1-t nem javaslom... Az 1.4-el nyugodtan járhatsz 150-el, sztrádán én is annyival szoktam:-). Ha kicsit több pénzt szánnál rá, odaadnám az enyémet:-))) (2001.06 havi)
Üdv:
Pityke
Sziasztok, egy ideig nem tudtam internetközelbe jutni, csak most. Visszatérve a fogyasztásra, nekem a CC 7.5 l-es fogy-ból jön ki, könnyű lábakkal. Ha küldöm neki, akkor 8-9 liter.
206wrc: A talin beszélgettünk az ültetésről. Képzeld, Tatabányán nem is vállalják el. Azt mondták: "Pesten sok törvénytelen dolgot is csinálnak még". Azért ez vicc, nem? Mi a törvénytelen, egy ültetésben?
RUMLIMAN!
ha érdekel,van gyári cd rádióm,eladó.
nem igazán lehet rákötni kívülről,esetleg cd-tárat,de az a Budapesti utakon nagyon ugrál...
egyszerübb kicserélni a gyári fejegységet cd-re.
ha kell az én gyárim eladó,írj,ha érdekel..
Tanacsra lenne szuksegem, mert autovasarlasban torom a fejem kb. 2 milla-ig. Ebbol a penzbol ugylatom 3 eves benzines 1.1 vagy 1.4 206-osra futna. Semmilyen Peugeot gyartmannyal meg nem volt dolgom eddig soha. Foleg varosi hasznalatra vennem, de azert nem bannam ha videkre megyek azert birja a 150es tempot nem eroltetve. Mire figyeljek vasarlasnal, hogy ne jarjak rosszul? Hosszabb tavban gondolkodom legalabb 5-6 evig megtartanam. Mit gondoltok realis dolog hasznalt autoban gondolkodnom? Ezert a penzert ujat ugye soha se tudnek...
Minden tanacsot szivesen vennek.
Ez zsír komoly ezzel nem viccelnék kibaszott ideges vagyok.
GT,GTi, CC sorolhatnám
ha 2002-es vagy elötti akkor jó, 2003ban már más.
Sparco tárcsa, és Sparco RS3000 betét
a tárcsa 2percet volt az autón :-)
Micsodaa???
EZ MElyik,csak nem a sparco???
engem érdekel a betét is,meg a tárcsa is,de ugyanaz mint a GT?
AZÉRT EZ NAGY SZOPÁS :-((
EZ most komoly,vagy elkésett április 1?
HAHÓ ÉRINTETTEK! (Pacal,Wrcc,)
úgy néz ki,hogy a jövő héten indul a toronymerevítős project!!
WRC: neked akkor 2 kell?
Pacal:neked 1?
ha kell még v.kinek,most jelentkezzen!
MÁS:
ki mondta,hogy a CC nehezebb mint a 2 literes??
Az én GT-M 1300kg!
hány kg. egy CC?
Nos, én nem mérem állandóan a fogyasztásom! Illetve mindig egyszer, tankoláskor.
Ilyenkor általában 7,4 – 7,8 literes átlagfogyasztás szokott kijönni. De, hozzáteszem, hogy én ezt 65%-ban a városban pöfögöm el, a többit pedig a 6-os úton. És nem is vagyok ennyire szerencsés, mert simán végig araszolgatom a reggeli és kora esti csúcsforgalmat, a pesti rakparton, tehát nincs szerencsém 5-be 50km/h-val haladni.
Télen viszont, amikor 95%-ban a városban haladtam, és mire beértem még be sem melegedet a motor, kb. 10liter volt az átlagfogyasztás… ((
Mindemellett úgy gondolom, hogy a Te fogyasztási paramétereidet adott körülmények között az én autóm is produkálja….
Arra már rájöttem, hogy kevés nekem az 1.4-es motor, és hiányzik az a plusz 30Le, ami az 1.6-ban dübörög.
1,4es benzines 31.000km van benne.(2000es kiadasu)
egy ideje ugy vettem eszre, mintha alacsonyabb lenne az alapjarati fordulatszam es jobban "csorognek a szelepek." valamint a motorterbol folyamatos "surlodas" hallatszik.
Vedd le a lábadról az ólomcipőt. :-)))
A GTi-m nekem is 10 fölött járt.
Ilyenkor mikár már jobb idő volt és nyáron el tudtam vele járni 9-10L.
Egyszer volt hogy hosszú távon főutvonalon 80nal lehetett menni csak mert nagy volt a forgalom is vidékre, és akkor evett 5.5L
De mire odaértünk megőszültem. :-))
Sziasztok!
nos,én is mérem állandóan.(fogyasztást):-))
eredmények:
állandó 90km/ó: 7.2l
120km/ó 7.9l
város 8.4l
vegyes 7.7l
160-180km/ó 8.9l
180 felett 10.8l
én is meg vagyok elégedve,főleg úgy,hogy hallom
más gti-k gazdájától a 10-12l-es fogyasztást...
Én még nem tudtam 11 liternél többet megetetni
vele,pedig nem öreguras a tempó...
na mindegy,örülök neki:-)))
1.6L CC fogyasztás
mostani km 542
a computer szerint még 172km lehet még menni
ez összeadva 714.
Jah ez város.
Mentem úgy a városba hogy néztem a pillanatnyi fogyasztást és laza 50es tempónál 5.be kb 2-3L között mozog.
Autópályán 90-100között 3.5-4L között van.
Na nekem ezért ér fülig a szám. Kurva jó ez a fogyasztás.
Srácok, ma megrendeltem Mo.első pug206 RC-jét. A márkakereskedő nagyon boldog volt, hogy nála rendeltem meg, adott árengedményt, (680k) és elintézi, hogy a rendszám PRC-001 legyen, ingyen és bérmentve és a legfontosabb, hogy még a héten meghozza!
Addig is írhatunk egy listás, hogy ki akarja elvinni egy próbakörre… :-)))
Sziasztok!!
Ma rendeztem a biztosításokat a kisoroszlánra, és úgy néz ki pénteken el is sikerül hoznom, utána meg elszabadul a "pokol" hétvégén. Persze fényképeszkedés után meek regisztrálni a "honlapunkon" ;)
Oszt ha meglesz írogatok tapasztalatot, persze, ha érdekel valakit :)
Amúgy 1.4 Hdi a kisoroszlán.
Üdv.
Kösz. :)
Csak az a problem, hogy nem néztem meg. Elvittem szervízbe és lehet, hogy másik kerül bele! Azért szeretném tudni, hogy milyennek kellett volna lennie benne. Mer akkor reklamálok!
Nem tudok mást elképzelni,mint azt,hogy az akksi negatív testkábelje túl közel van letestelve a kocsiszekrényen,az ajtóhoz.
ha ezen felül rendelkezik az autód nagy teljesítményű autóhifivel(erősítő),amihez nincs bekötve min.1f-os kondenzátor,s a NEGATÍVJA szintén a kasztnihoz van csavarozva,
akkor el tudom képzelni a kisülést...
fokozottan érvényes ez a dízel 206-ra,mert annak akksija jóval nagyobb ah-s,mint egy kis benzinesé..
Köszi gt_guri, akkor nagyon óvatosan nyulok majd hozzá...
Erről a feltöltődésről... nemcsak engem rázott már meg, hanem az anyósülésen utazó haveromat is, amikor ő szállt ki először. Néha olyat ráz rajtam, hogy szabályosan fáj és méterekre hallani a kisülést
mostanában engem is egyre jobban megráz a gépem és teljesen mindegy milyen ruha van rajtam. (meztelenül még nem próbáltam)
Én is akartam kérdezni ezt, de azt hittem, teljesen egyedi a probléma. Ezek szerint mégsem:-)))
Kérdés: tudja-e valaki, hogy a légbefúvót, vagy mit hogy kell kivenni, mert az az ambipuros csoda kimozdította a helyéről az egyik terelő lemezkét.
Üdv:Pityke
Igaz,a helyes megnevezése:sorrento green.
de inkább fekete.
a forgalmiba is fekete van.
de egyébként feketés-zöld.
vagy sötét zöld.
amikor nekiment egy kispolski,fényezni kellett a hátsó lökhárítót,a fényező 2 percenként küldött el az anyámba...
negyedjére sikerült neki...
Esetleg a bal oldalon van az akksi,a test kábel is ,és estleg közel van letestelve a bal első ajtóhoz.
De nem hiszem,szerintem a ruha a bűnös...
Benne ülsz az autóban,vezetsz,forgatod,mozgatod a kezed,feltöltődsz,aztán ha szállsz ki az autódból,akkor "letesteled"magad...
A tulaj én vagyok...
Nektek is van találkozótok?
Szegényt nem használom,most akarom eladni.
1991 évj.
117.000km fekete,félbőrös,klímás!!!abs,meg a szokásos el. cuccok.úgy néz ki a héten elviszik.
ha érdekel v.kit,üzenhet.
ára:850.000ft
Igeen!!!
NEM röhögök...
na jo,egy kicsit.
semmi összefüggés nincs a téli gumiddal..
talán meg kéne nézni mibe öltöztél...
ha műszálas,esetleg pamut,akkor ne csodálkozz...
tudod nem vagy egyedül ezzel..
Nektek is tart még a tali óta az autó tisztasága? Király ez az esőmentes időszak!:)
Volna egy kérdésem:
Szerintetek mitől ráz egy ideje az autó karosszériája amikor kiszállok az autóból. Lehet, hogy ez egy nagyon lamer kérdés de lehet összefüggésben azzal, hogy lecseréltem a téligumit? (Kéretik nem röhögni) :)
Hi!
Mivel ennyi tuning Guru van körünkben, légy szíves ajánljatok valamilyen sportgyertyát, hogy mit érdemes berakni az 1,4. 8v-be. Esetleg ezt én is beszerelhetem, vagy a számítógép miatt ezt is érdemesebb szakavatott emberre bízni, esetleg márkaszervizben?….
Jól megpörgettétek a topicot amig nem voltam.
Gyerekek ez a Salgó rally nem vót egyszerű.
Na és az autók iszonyú gépek :-)))
Na én még visszafexem aludni nagyon fárat vagyok még.
Üdv hétfőn.
te közel laksz a határhoz,jó neked.
való igaz ez nagyker ár,de bármelyikőtöknek beszerzem ha kell,vagy eljöttök velem,és kiválasztjátok a nektek megfelelőt.
amiben tudok segítek,de speciel felnit és gumit szerencsére "olcsón" tudunk itthon is szerezni.
azon dolgozom,hogy minden 206-hoz tartozó árut,amit tudok,egy listán elküldjek neked,pontos árakkal,csak az a baj,hogy vannak olyan helyek,ahol nélkülem titeket ki sem szolgálnak.
de szivesen segítek,nekem is jó,ha minnél több vevőt szerzek.tudom milyen nehéz,ezért önzetlen vagyok,nem az anyagi haszon vezérel.
remélem egyszer be tudunk clubon belül indítani egy ilyen nagyker rendszert.szerintem kivitelezhető lenne...
Egyébként olyan ajánlatokat látni pl. neten is, hogy 225/40 R18-as TSW felnik, Yokohama gumikkal kompletten 1.099,- Euro és hasonlók, aminek a magyar árát le sem merem írni... Olcsóbb is ott minden, meg még a reálkeresetek is magasabbak, nem csoda, hogy nyugaton olyan gyönyörű autókat látni...
Én már hoztam így be gumit :) A 4 gumi számláját 4 főre külön-külön írattam (1 gumi 1 számla:), azokat bemutattam a határon (na nem a magyaron, bár ezen ott sem problémáztak volna, pont el volt osztva, szépen :), meg nekem pl. Ausztria csak 15 km :)
Mielőtt ezt megcsináltam volna, felhívtam a magyar határátkelőt és ők ajánlották (!!!), hogy így érdemes csinálni. Egyébként így teljesen legális is. Na igen, az általam írt gumit az ára miatt max. csempészni lehetne, pont meghaladja a 30e Ft-ot... De ez is megoldható :) Kimegy az ember a régi kerekekkel, ott megveszi a gumikat felnistől, a határon bemutatja a számlát és visszaigényli az áfát (persze csak pl. az osztrák oldalon mutatja be:), a régi gumikat meg vagy csomagtartóban hozza, mint most vásárolt bontós, használt cuccot, vagy egy ismerős hozza be, hogy ne legyen annyira gyanús az autón feszítő új tappancsok miatt. A régi kerekeiről meg írhat egy átadás-átvételit, a kutya nem nézi meg, hogy valós-e, vagy sem az az osztrák név és lakcím :)
37e Ft? Az nagyker. ár, ugye? Jó lenne, ha végre mindannyian hozzáférnénk ezekhez a dolgokhoz valami emészthetőbb áron, sajnos a legtöbb gumisnál minden komolyabb gumi majd' a duplájába kerül (gondolom vám+hozzávett nagy- és kisker. árrések), mintha Ausztriában vagy No.-ban vásárolná az ember... :(
SZIA SEMMIHO!
AMIT ÍRTÁL AZ NEM JÓ!
AZ ÁFA-T CSAK ÚGY KAPOD VISSZA,HA BEMUTATOD A HATÁRON...
NA MOST EZZEL AZ A BAJ,HOGY HA 29000 FT FELETTI ÉRTÉKET HOZOL BE,AZ VÁMKÖTELES...
A NÉGY GUMI KINNTI ÁRA KB.500 EURO MAGYARUL 140.000 FT. KB.
HA EZT LE AKAROD VÁMOLNI,AKKOR AZ 8%
TEHÁT KB.11500FT.
EZT ADD HOZZÁ A 140.000FT-HOZ.
ENNEK A 148.000 FT-NAK A 25%-ÁT. (ÁFA)
KB.36000FT.
A VÉGÖSSZEG:185.000FT KB.
ÉS AKKOR NEM SZÁMOLTAM AZ ÜZEMANYAGOT..
EGYÉBKÉNT AZT A GUMIT ITTHON MEGVESZEM DARABJÁT
37000FT-BÓL...
Kicsit nagyobbra sikeredett, mint gondoltam, remélhetőleg nemsokára kiszedik. Egyébként finom célzás arra, hogy a folyamatos nagybetűs írást sokkal nehezebb olvasni, mint a rendes kisbetűket :-)
Ja, és SilverFlashnak (6368) címzett válaszom, ha a képpel együtt ez is eltűnik:
"Ezt kompenzálni lehet a váltón belül a km-óra kihajtás manipulálásával, ha a gyárban tudják, mekkora kerék lesz rajta, ezt tudják változtatni."
EZEK A FELNIÁRAK,EBBEN NINCS BENNE A GUMI.
TÁJÉKOZTATÓ JELLEGEL RAKTAM ODA A MEGFELELŐ GUMIMÉRETET.
JÓ LENNE,HA ENNYI LENNE GUMIVAL...
EGYÉBKÉNT 1 HÓNAPJA VETTEM 4 ÚJ NYÁRI GUMIT,
FULDA CARAT EXTREMO 205/45/16"V FORGÁSIRÁNYOS
24000FT VOLT DARABJA, ÉS NAGYON JÓ...
185/55/15" JÓ-JÓ,,DE AZ IGAZI TUDOD MI LENNE???
205/45/16" ...VAGY 215/40/17"
AZOK NAGYON JOL NÉZNEK KI...
EGYÉBKÉNT SZERINTEM MO. LEGOLCSÓBB GUMISA BUDAPESTEN VAN,ÍROK NÉHÁNY ÁRAT.(MINŐSÉGI GUMI!!!)
Csak az már egy picit nagyobb, mint ami befér 1 "gyári" 206-os alá... d=614.7mmm, ~590+-10 helyett... Persze én még nem próbáltam... ;-)
Kiváncsi vagyok hogyan fognak az árak változni jövő április után... És milyen "új" forgalmazók fognak megjelenni...
Gt_guri: ezek az alufelnik gumival együtt vannak??
Hol lehet kapni? Mert valami német honlapon láttam ilyen árban alufelnit gumival.
Más: úgy láttam a 2.0-ás HDI-k 185/65/14 -es gumival jönnek ki. Az enyém 175/65/14. Itt akkor lehet, hogy el van cseszve valami? És akkor mit is mutat a kilóméteróra??
Idővel szeretnék majd 185/55/15 méretet, szerintetek ez jobb, mint a 175/65/14??
Eddig csak olvasgattam ezt a topicot.
Mostantól én is lassan ide tartozom.
26-án foglalóztuk le párommal a 206SW 1,4HDi-t.
AKI PEUGEOT-t AKAR VENNI MÁJUSBAN? MA MÉG LEFOGLALÓZHATJA !!! Ugyanis 28-án, aza ma zárnak a kereskedők és küldi a PUG.hu Franciaországba.
A Kereskedő által említett módosítások:
-átlátszó lámpabúra elől
-széria CD-s rádió
Reméljük lesz még 1-2 hasznos változtatás is.
Az SW-re idén nem terveztek klímás akciót(sajnos).
Még írok, ha lesz fejlemény.(addig is nyúzom az AX 1,4TRD-m)
A bal oldali konbinált kapcsoló tetején van egy auto felirat arra kell kapcsolni és sötétedéskor bekapcsol. A szimmetria oldalon is lehet akkor az esőérzékelő aktiv.
Tudna valaki segíteni? Hogy a csudába működnek "az automatikasan bekapcsolódó fényszórók"? Mit kell tenni, hogy aktiválódjon a rendszer? A kocsihoz adott kezelési utasítás régebbi, mint a kocsi. Ott nem esik szó erről. Van valakinek tapasztalata erről? (2002 év végi Husky 1.4)
Köszönöm!
Az RC-n is a gyári méret 205/40 R17. A gumi típusa pedig Pirelli P7000 (Gumibolt.hu-n 60e HUF darabja... Egy német cégnél pedig bruttó 140 Euro, amiből az áfa lejön: 121 Euro, ami a mai árfolyamon számítva 29.848,33 Ft :)
225/30R18 méretű gumit nem biztos, hogy gyártanak /30R18-as méretben inkább a 265-275/30R18-tól méretezett gumikat lehet kapni, brutál áron. /35-ös méretben viszont van 225-ös, minden nevesebb gyár készít ilyet.
Örömmel tapasztalom, hogy weboldalunkon márciusban eddig 1384 "találatot" kaptunk, méghozzá majdnem tízezer oldalnyitással! Úgy nézem, számos látogató érkezett külföldről is. Elég jól megnőtt a forgalmunk :)
gyári alkatrészekről jut eszembe: nekem meg elgörbült a jó kis originál kerékkulcsom az egyik kerék csavarjainak lazításába. Vajon garanciális csere lesz? És másnak is elkezdett a fekete festése átrozsdásodni 3/4-ed év alatt...
Nemtom gyári dísztárcsa volt-e , de néha egész pofás dísztárcsát lehet kapi a cora-auchan-ok akcióiban 4-500 Ft-ért.
Bár gondolom ha a tiedet ellopták, az nem ilyen lehetett, de ez legalább nem éri meg a macerát, hogy elvigyék.
én sem, csak írtam néhány 10-100 hozzászólással ezelőtt, hogy a kocsimat a márkaszervíz visszahívta "Gyújtáskulcs ellenőrzésre", amit tegnap megejtettek, és ez lett a vége, hogy cserélik a kulcstollát.
Nekem se volt semmi problémám vele, de az ilyen visszahívások olyasmi miatt szoktak töténni ahogy láttam, hogy "10 év alatt két ilyen autó is felrobbant, ha teliholdkor égő gyufa került a benzintanknba, vagyhasonló".
jóreggelt.
Sziasztok!
Ma éjjel valami geci ellopta a dísztárcsáimat. Érdekelne, nincs-e valakinek eladó 4 db, 14 collos dísztárcsája? Lopott is érdekel, elvégre lehet hogy az enyém...
Szia WAN,
nem értem, pontosan milyen problémára gondolsz? Nekem tavaly föltörték az autómat, ellopták még a zárat is(!), úgyhogy komplett zárcsere volt és semmi problémám nincs azóta sem.
Lehet, hogy csak én nem értem.... szerintem semmilyet.
Üdv: Pityke
Ma voltam a szervízben a gyújtáskulcs ellenőrzés miatt:
új kulcsszárat kell rendelni, mert a mostaninak a hegyén keresztben van egy furat és az újban meg nem lesz. Hogy milyen problémát okozhat, azt nem tudom.
A JVC is nagyon korrekt, nekem az előzőben JVC cd volt, és a rádió elég gyenge volt, de a CD rész az hibátlan.
Köszi a válaszokat mégegyszer, majd még jelentkezem.
Üdv mindenkinek.
Nem hiszem , hogy később szeretnék fejleszteni, a brutal hangzást inkább otthon a nappaliba !
A mediamarktban van Sony cdx mp3 59999 -ért, de megnézem azt a JVC-t is.
Köszi a válaszokat, majd később írok mi lett a végeredmény. Esetleg alufelni, honnan indulnak az árak ?
TESZEL BELE KÉSŐBB EŐSÍTŐT+MÉLYLÁDÁT?HA NEM AKKOR HÁTUL AZ OLDALKÁRPITBAN VAN A HÁTSÓ HELY,DE HA TESZEL BELE ERŐSÍTŐT,+ LÁDÁT,AKKOR FELESLEGES HÁTRA HANGSZÓRÓT TENNI,UGYANIS A LÁDA ELNYOMJA,VAGYIS ÚGYSEM FOGOD HALLANI.
A LEGOLCSÓBB FEJEGYSÉG,AMI TUDJA AZ MP3-AT,
AZ A JVC KD-LH 7R,AMI 69.900FT.TÁVIRÁNYÍTÓVAL EGYÜTT.
SZERINTEM EZ A KÉSZÜLÉK MEGÉRI AZ ÁRÁT...
Az enyémben nincsen gyári, csak előkészítés.
Tehát egy CD-s rádió, 4 handszóróval, egyenlőre.
Hangszórót tudok, csak nem tudtam mekkora kell. Itt Fehérváron gyártanak Bose hangszórókat, ezeket viszik a németekhez. A CD milyen legyen még nemtudom, de nem ártana ha tudná az MP3-at is.
Hátul hol van a gyári hely, a kalaptartó mellett?
NOS:HA A GYÁRI HELYRE GONDOLTÁL,AKKOR 16CM ÁTMÉRŐJŰT,DE EGYRE FIGYELJ!NINCS TÚL NAGY HELY AZ AJTÓKÁRPIT MÖGÖTT,EZÉRT OLYAN TÍPUS MELLETT TEDD LE A VOKSODAT,AMELY MÉLYSÉGBEN NEM ÓRIÁSI.AZT TANÁCSOLOM,HA TEHETED,VEGYÉL SZETTET,AMELYBEN KÜLÖN KERÜL ELHELYEZÉSRE A MAGAS HANSUGÁRZÓ.A HANGVÁLTÓT KÉT HELYRE IS TEHETED,AZ EGYIK AZ AJTÓKÁRPIT HÁTULJÁRA,A MÁSIK:A MŰSZERFAL MÖGÉ.KOMPLETT HIFIT AKARSZ VAGY CSAK HANGSZÓRÓT AKARSZ CSERÉLNI?
Ok , kezdem is :)
Mekkora átmérőjü hangszórókat kell vennem ?
Mert az itt leírtak alapján úgy döntöttem, hogy megoldom a Hifi problémát saját magam, és nem kell a sokat szidott gyári cucc. A kereskedővel meg megállapodtam, hogy később is beszerelik ingyené!
Üdv.
SZIA CSA1! ÜDVÖZLÜNK A 206-OS TULAJDONOSOK KÖZÖTT.GRATULÁLUNK A DÖNTÉSEDHEZ,REMÉLJÜK ÖRÖMÖDET TALÁLOD A LEENDŐ OROSZLÁNBAN.ÖRÖMÖMRE SZOLGÁL,HOGY OTT LESZEL A LEGKÖZELEBBI TALÁLKOZÓN!HA BÁRMI KÉRDÉSED VAN,ITT A FÓRUMON FELTEHETED,HA TUDUNK MINDENKÉPPEN VÁLASZOLUNK RÁ.
Sziasztok !
Eddig még nem írtam ide, csak olvasgattam, mert minden kérdésemre megkaptam a választ.
De szeretném elmondani, hogy tegnap rendeltem meg egy 1,4 Hdi-t Fehérváron. Kb 2 hét múlva lesz meg, tehát megyek és regisztrálom magam, és a köv találkozón én is ott leszek.
Mindenkinek kellemes oroszlán tartást !
SZIASZTOK! HA ÉRDEKEL VALAKIT: EGY ISMERŐSÖM ELADJA A KOMPLETT AUTÓHIFIJÉT! A KÖV.TERMÉKEKRŐL VAN SZÓ:
MAC AUDIO MAC SONIC 4090 HIGH END ERŐSÍTŐ 1150W.
MAC AUDIO MAC FIRE 300 SUB LÁDA 440W.
MAC AUDIO MAC ABSOLUTE 13-CM SZETT 140W.
CLARION DXZZ728 4X50WATT TÁVOS FEJEGYSÉG
MINDENFÉLE +KÁBEL,CSATLAKOZÓKKAL
CSAK EGYBEN ELADÓ!
AZ ÖSSZES KÉSZÜLÉK FELSŐ KATEGÓRIÁS,MEGKIMÉLT,RÉSZBEN GARANCIÁLIS.EGYBEN AZ ÚJ ÁRUK:335.000.FT
ELADÁSI ÁR:200000FT
ESETLEG A HANGSZÓRÓ SZETT NÉLKÜL IS,
AKKOR 180.000FT
EZEKÉRT A KÉSZÜLÉKEKÉRT EZ TELJESEN REÁLIS ÁR,AZ ERŐSÍTŐ PL. TESZTGYŐZTES,HANGSZÓRÓ SZETT SZINTÉN.
Hát igen....nekem egy1997es M3-as BMW-m volt...csiptuningos,6 sebességes,250-es korlátozás kiiktatva...305km/ó volt a vége...321le,csiptuning után 345le 0-100km/ó=5.1s az egy elmebeteg autó volt.De eladtam,mert minden héten volt valami kínja...A BMW szervizben meg a "JÓ NAPOT KÍVÁNOK"is 20000 forintba került....egyébként olcsóbban vettem,kinnt Németországban,mint a GT.-met...HA HISZED HA NEM VOLT MÁR KB. 20 AUTÓM,DE A LEGJOBBAN A GT.-MET SZERETEM....
Az enyém pl. 2001. február 8-án gurult le a szalagról (8859-es kód), a szám tanulsága szerint (ha jól emléxem :), ami valósnak tűnik, szerintem ugyanúgy számoznak. Nem most néztem, de mintha az enyémen sem lett volna előtte 0, tényleg... Mindegy, végülis azon az elven működik, hogy ez a szám az 1976. nov. 8-a óta eltelt napok száma. A mai napon legyártott autók pl. 9635-ös számmal lesznek jelölve.
Kellemes... :-))) De az igazi különbséget akkor veszem észre, mikor visszaülök a régibe... Más... Azt is szerettem, de más miatt.
Ebben azért a gyorsulást, lassulást, kanyarokat, előzést, autópályát, szerpentineket másképp élem meg...
Bár a mérce édesapám (már csak volt) 3.0L-es 406-osa. Azt hiszem ehhez kicsit magas a léc. Persze az más kategória.
Eddig is volt neki egy 1.4-ese (Ő volt az első autóm). A p206.fw.hu -n van is kép róla (mint Ponya autója), pedig most nézem nem is regisztrálta még magát... Na majd adok neki! :-)
NEEEM,DE TÉNYLEG,A KIS MOCSOK NAGYON MEGY...NA JÓ,MONDJUK A GT-vel azért a sárba taposom...:-)) MÁS:MÁR CSAK EGY EMBER KELL,ÉS INDULHAT A TORONYMEREVÍTŐ LEGYÁRTÁSA..RÁD AKKOR SZÁMITHATOK?
Szeretnétek tudni, mikor gördült le az autótok a gyártósorról? Íme!
Keressétek meg az organizációs számot (a vezető oldali ajtót kinyitva elöl a guminyomásos matricán, alul). Ennek a 0 utáni négyjegyű számát vesszük.
Ha ez megvan, akkor:
http://home.wanadoo.nl/prins2000/ORGA_CALCULATOR.XLS A C3-as fórumban olvastam :)
Hmm... Én a 206-osra gondoltam eredetileg, hogy azt érezni annak, csak ahhoz nem találtam ilyen diagrammot. A C3-asban viszont ugyanaz a motor, ugyanazzal az elektronikával - legalábbis az újságok állítása szerint (a hasonló tömeg - 206 1013kg, C3 1058kg - miatt valószínűleg azt is kb. ugyanilyennek érezni). Szóval csak azt nem értem, hogy ha ilyen szép rajzolatú a grafikon, akkor miért érezni a 206-ost alacsony fordulaton nyomatékszegénynek... Vagy az is lehet, hogy pl. egy új 1.6-os Fiesta sem húz jobban 3000-ig, csak a 206-os jobban megindul annál magasabb fordulaton, így a húzásában jelentkező élesebb kontraszt azt a látszatot kelti a sofőrben, mintha 3000 alatt nem lenne benne elég szufla :) Eddig minden ilyen motorral szerelt autó tesztjében olvastam a nyomaték hiányát (206, 307, C3, Xsara, Berlingo, Partner), több autós újság tesztelője tollából is, így ezért is fejtem ki értetlenségemet ezügyben. Bár ennél nagyobb gondom sose' legyen! :)
V.MIÉRT FÉLBESZAKADTAM.. SZOVAL:208-AT MENT ÖNERŐBŐL A DRÁGA.HA RENDESEN ODALÉPEK NEKI,AKKOR NAGYON MEGY...MENTEM 206-1.6 16V-VEL DE EZT OTT NEM ÉREZTEM...EZ HOGY LEHET?PEDIG UGYANAZ A MOTOR NEM?VAGY V.MIBEN KÜLÖMBÖZIK??
SZIA SEMMIHO! SZERINTEM EGYÁLTALÁN NEM NYOMATÉKSZEGÉNY,SŐT...SZERINTEM SOKKAL JOBBAN MEGY MINT A 206 1.6 16V.A MUTERNAK 1.6 16V C3-ASA VAN,HIHETETLEN,DE AZ M3-ASON 208Km/ó
Találtam egy érdekes mérést a C3-as fórumon: 1.6 16v motor direkt-, ill. gyári szűrővel. Viszont az ábra tanulsága szerint ez a motor nem éppen nyomatékszegény, nem értem, miért érezni olyan lanymatagnak 3000-es fordulat alatt...
4x45w, Pop out motoros előlap, 24bit DAC, HSIIIi tuner, Dab readyII, DVD/VCD kontrol, CD-R/RW, MP3, Sub.kontrol, cd váltó kontrol, távirányító,.AUX bemenet, cd text, alu kivitel,
Maadie: Ezt a dimmert ismerjük, nem ez a probléma. Pilács felkapcs és kijelző, pl. rádió, klíma jóval halványabb lesz. Sötétben ez nem is problem, de nappal szinte nem látni a kijelzőt, főleg szép napsütésben. Ez vagy gyári beállítás vagy nagyon megszopja a rendszert a pilács.
Más: érdekelne hogy kb. mennyiért lehetne az első lámpabúrát lecserélni üvegre és hogy lehetne vmi erősebb pilácsot betenni. Most nem cserélem még ki, mert elég sokban lesz most a kicsike, de elkezdenék "gyűjteni". :)
Szerintem ezt a motort,optimálisan mindíg a nyomatéki maximum fölé kell pörgetni,úgy ,hogy váltás után a fordulatszám a nyomatéki max. közelében legyen.A kis motorokat nem érdemes a tiltásig húzatni,mivel a nyomatékcsúcs felett már nincs igazi vonóerő.Nézd meg a gépkönyvben, hol adja le maximális nyomatékát.Mivel ez a motor 8 szelepes,ezért nincs kihegyezve,maximális teljesítménye sincs a max. fordulathatár közelében.Remélem a válasz megoldja a vitátokat.
Tegnep este megnéztem a 206 javítási CD-t és a következőket találtam:
A 206 GTI-ben használt rudak ( rugók ) több modellnél is használtak. A lengéscsillapítót leszerelik és helyére menettel állítható hosszúságú szerszámot tesznek fel, ezzel állítják a kívánt magasságba lengőkart. Ennek a hosszai a következők 367 ( GTI ), 370,371,374,375,377,385. Mint látszik, vannak 1 milliméteres lépések is. Nem tudom milyen hosszú a 206 lengőkarja, és milyen messze van a forgó-lengő középtől a lengéscsillapító alsó szeme ( ha valaki meg tudja mérni, közölje ) de egy biztos kb 3 mm-es lépcsőben lehet csökkenteni ill. növelni bringa magasságát. Otthon csak a 205 lengőkarját találtam, ott 255/95 mm az arány valószinüleg a 206 sem nagyon tér el. Így az 1 mm hossz növelés 2.68 mm emelést vagy csökkenést jelent.
A kollegáimmal vitatkozunk, hogy mekkora az a fordulat, amíg egyes fokozatokban optimálisan ki lehet huzatni a kocsit. Aki tudja írja meg! Az adatok hozzá Peugeot 206 1.4-es 75LE. Az egyes fokozatokban a motor legjobb értékét kérném. Ez nam azt jelenti, hogy felmorgatni a motort, hanem az optimálist. Köszi a válaszokat
Nagyon jó ötlet...Sőt KITŰNŐ...ha mindez ,megvalósul,mindenki jól jár...ho gondolod segítünk az ültetésben is...Nagyon örülnék már ha meglenne az 5 ember,végre el lehetne kezdeni a gyártást.. :-)) nagyon jo lenne egy olyan klub,amely a "nyugati" világban is megállja a helyét..NE CSAK OTT MONNDHASSÁK EL MAGUKROL,HOGY MILYEN TUTI KLUBJUK VAN.EGYÉBKÉNT KINNT HA BEMUTATOD A KLUBKÁRTYÁDAT,MONDJUK EGY MÁRKAKERESKEDÉSBEN,AKKOR JELENTŐS KEDVEZMÉNYT KAPSZ...VAJON ITTHON EZ MIKOR LESZ RENDSZER??:-(
Mit csináltál?Megszivatsz a pályán két jó nőt???ejnye eejnye... én ilyenkor mindíg bevárom őket,aztán...volt már rá példa,hogy,a következő kútnál már tel.szám csere volt.Vagy esetleg meg van "kötve" a kezed??
gt_guri: a találkozókon osztogathatnál részvételi kártyákat aláírással+pecséttel, aki azt bemutatja (meg mondjuk 1x vett már tőletek valamit), na az jogosult kedvezményre ;) Hogy miért is lenne ez jó? Talán így nem 13 autó lesz a legközelebbi talin, hanem 113 és akár jöhetne a TotalCar is, forgatni - na nem a fejüket értetlenségükben, hogy hol vannak a kétszázhatosok :)
Toronymerevítő. Írtam e-mailt is, szóval a közeljövőben nem akarok semmire sem költeni, lévén elég jól kiköltekeztem magam, úgyhogy nekem MOST nem kell... Majd az ültetéshez, ami kb. nyár vége felé beficcen a verda alá :) Ja, jelentkezett egy srác e-mailen, írtam neki, hogy jelezze igényét itt, a fórumon. Meglesz az 5 ember!
Naná!!! :-))))))
Korábban egy 406-osban más érzés volt ugyanez... Ebben a piciben az adrenalin szintem kicsit megugrott... ;-)
Különösen mikor két "anyu" egy Astra Coupéval próbálta felvenni a tempót... Én hülye otthagytam őket!!!
1. Eddig csak 205 és 106- ra kezdtem a töredék értekek felírását. ( Ugyanis egy 205 Rallye és 106 Rallye van a családban )Én is csak akkor jöttem rá, hogy nem csak egy fognyit lehet állítani, hanem kevesebbet, amikor a gyári értékre beállított lengőkarba nem ment be a rúd. Ekkor foganként elfordítva, próbálkozva sikerült a helyére tennem a rúdat. Ezen felbátordva kb 1 cm-ként hosszabbítottam a lengéscsillapítót helyettesítő szerszámot, és probáltam a rudakat betólni a helyére és sikerült.
2. A feleségemnek van egy 206 1.4 HDI -je 2000 km van benne, azon nem akarnék tesztelni. Ha valakinek van egy 206-ja és van egy délutánnyi ideje megpróbálhatjuk.
WRC! TUDOD,ÉRDEKELTSÉGEM VAN 2 MO.-I CÉGBEN,MOST UGY LÁTOM NEMSOKÁRA FELVESSZÜK EGY KINNTI PEUG.TUNER NEVÉT,ÉS KIZÁRÓLAGOS JOGOT SZERZÜNK AZ ITTHONI FORGALMAZÁSBAN.EGYELŐRE AMIT TUDOK,AZON NEM KERESKEDNI AKAROK,HA TUDOK SZIVESEN SEGITEK.NEKEM IS ÖRÖM,HA NEM CSUPA GYÁRI206-OST LÁTOK...VANNAK HELYEK,AHOL 10-35%KEDVEZMÉNYT KAPOK,EZÉRT HA KELL V.MI NYUGODTAN SZÓLJ.VAGY SZOLJATOK,EGYELŐRE A FÉKEN KIVÜL NAGYJÁBOL MINDEN VAN.NEMSOKÁRA LESSZ ÁRLISTA IS. A TERVEINK KÖZÖTT SZEREPEL,HOGY MINDEN KLUB-TAG BESZERZÉSI ÁRON VEHETNE JO PÁR DOLGOT...
Na szia WRC! Minden ilyesmi van nekem,akár még króm is!Pontosan mi kell neki?(van kb.800 féle termékünk!Ha egyedi kell azt is le lehet gyártani.A toronymerevítő-Nos ugy néz ki, már négyen vagyunk,PACAL azt mondta neki kell,nem tudom semmiho hogy áll a dologhoz,ezek szerint már csak egy ember kell...OPTIKAI TUNING(PL SPOILEREK,LÁMPÁK,ALUFELNIK,ÜLTETŐRUGÓK,NYOMTÁVSZÉLESITŐK,TÜKRÖK,XENON SZETT,KIPUFOGÓ(MAGYAR&DEVIL),BELSŐ KIEGÉSZÍTŐK,STB.(CSAK FÉK NINCS,EGYELŐRE).IRASS VELE EGY LISTÁT,SZERINTEM NÁLUNK VAN MINDEN.MO.-ON ABSZOLUTE EGYEDI PEUG. KIEGÉSZÍTŐK...
maadie
milyen jó, hogy itt vagy, oszthatod az észt mindenkinek.... (sikerült egy beírással mindenkinek válaszólni)
mintha írtam volna, hogy ez van az akksira írva, és abszolút nem értek hozzá, de aki nem tud olvasni....
Jó neked...sajnos az én gépemen a gyári cumó legjobb esetben is csak kb.8000-et bír ki.DE!!!egy komoly fékezés:-(( (mondjuk 160-rol 50-re)és kuka a betét...
mrz : a 98as xsben alapbol nincs abs sot meg a 2k-sban sincs csak a 1.6 16vben van alap abs
jampug : 390A :DDDD wooo akkor kiralysag lenne olyan aksit enis kerek mert azzal lehet helyettesiteni a benyat ;D egy autoaksi 60-70A es szokott lenni, bar lehet hogy a Toyota Priusban van 390Aes :DD
toronymerevito: kerdes az nem csak akkor jo ha be van csuccsentve a kicsike? egyebkent en ertelmet nem latom csucsi nelkul de bizti en vagyok a stupid,
gt_guri : elmondottakbol es azt hiszem a regen latott kepekbol grats a gepsarkanyhoz! sok melo meg guba kellett hozza!
silverflash : ezt a halvanyos dolgot hivjak Dimmer-nek ez nagyreszt mar sok gepben alap, keresd meg a fenyeroszabalyzot a kocsiban (nemtom milyen van neked, az xsben bal oldal a fenyszoro magassagallito mellett van) lehet az van letekerve neked.
krisz911: a magnumtuningtol en meg afas szamlat sem vennek az tutti, lattam mar borzalmas munkakat tole...
van rengetek jo tuning ceg aki foglalkozik tmerevitokkel es egyeb fincsikkel
micucsavo : gyari hangfal gagyesz, szervonyikorgas, mikor hol nyikorog? ha vegallasutan tekersz meg a kormanyra akkor az minden verdanal nyikorog tehat az normalis, szervizcdrol fingom sincs..
adika206hdi: thomyfolia, draga de jo 3m folit hasznalnak
na rolam picit hatha erdekel valakit, kocsi volt szervizben, persze hiba nemjott elo nemcsinaltak vele semmit, persze amikor jottem el akkor mar szarvolt a fek ismet! ;[ tokom kivan
tokszivesen beleulnek miller xsebe,de nemtok kiszalni az enyembol mert felmilka afat be kene fizetni annyit meg erre a fukk kocsira nem akarok kolteni, ennyi ;[
Ezt versenyzőktöl hallottam hogy jó betét azért vettem én is. Elömelegiteni kell de ha már üzemmeleg akkor brutális hatása van azt mondják.
Ami igaz az igaz hogy ez nem bír ki 25-30e km-ert
max 15-20e
Köszi... ha megvannak a mérési eredmények,ird meg légyszives,most akarok venni ilyen betétet én is..sajnos a gyári fékeim nem bírják el a kb.+60le-t.Első tárcsám már megvan,hátsó tárcsa kell,+első-hátsó fékbetét..
NOS!HA NEM CC-D VAN AKKOR KB.45db EZERFORINTOS/PÁR.HA CC-D VAN AKKOR PICIT DRÁGÁBB.HA TUDSZ OLCSÓBBAN VEDD MEG,MI ITT EGYMÁSON NEM KERESKEDÜNK,ENNYIÉRT TUDOM MEGSZEREZNI!
a betét ferrodo rs3000 a sparco szitázza át de ferrodo betét.
ez 20e ft.
a tárcsát még nem tudom.
Persze megírom
a tárcsa is itt van most hívtak ebbe a percbe 40e és holnap mehetek érte
Az utazás kiállításon láttam egy 206-ost, egészen egyedi hátsó lámpákkal, amik nagyon tetszettek. Tudja vki hogy hol lehet hozzájutni, és mennyibe fáj egy ilyen?
Amugy a torzióhoz visszatérve
10év azt mondod.
10év után megnéznék egy ilyen 206-ost hogy mi marad belőle, mi nem megy tönkre.
Én azért már elég sok kilómétert mentem és tapasztalatom azt mutatja hogy egy ilyen autó magyar utakon minden féle meghibásodás nélkül max 1év és ha már nagy dolgok jönnek elő az szeirntem 3-4év-es koránál. Tehát egy 206ost 2-3évente cserélni kell értékvesztés miatt és romlás miatt is.
Tehát a 10 éves torzios rugo meghibásodása legyen más problémája.
Nekem most ültették le a seggét és 1 ricnit tették le ott voltam láttam, és mértük elötte és mérük utánna és 4cm
Olyan ültetés sikerült hogy kérdéses volt hogy a sárvédőt ki kell-e huzatnom vagy sem, pont nem ér bele.
Igen megjött a betét és szerintem holnap jön meg a tárcsa és csüt csere vagy még holnap.
Méretek egy fékhatást is a régivel és az ujjal is.
www.speedymotorsport.hu
Na innen szoktam vásárolni.
Nagyon rendessek!!!
radasul ha ezt eljatszod akkor mehetsz javittatni a hatso hid tugorgoit mert szinte biztos hogy szetesnek...
Szoval csak ovatosan a rallys dolgokkal Én magam inkabb réjottem ez nem rallygep es a regi gaal tuningos rally ladank is ezerszer inkabb erre valo volt ,ez pedig arra valo hogy gyonyorure megcsinalva egy elmenyautozast lehessen menni vel a serpentineken 120 al amint leengedett ablaknal fuj a szel es dormog a kipufogo,,,és persze integetnek a csajok.
De ahogy oregszik az ember ezek egyre inkabb kiesnek mellole es akkor mar csak egy nyugis nagy munkabiro kepessegu kocsi kell.
Nekem pl erre jo a saab es a skoda superb.
Ezert is adom el a kicsikét Én nem használom ,oldarborda lelepett szoval ne alljon arvan a garazsban.
Remelem azert meg fogjatok viszont latni a talikon...
MICUEMBER! MÁR ELMAGYARÁZTAM...EZEK SZERINT NEM OLVASOD RENDSZERESEN A TOPIKAT!!!NÉZZ MEG EGY KORÁBBI OLDALT!!! KÜLÖNBEN:NEM EZEN MÚLIK JÖN E VALAKI A TALÁLKOZÓKRA...
SZIA WRC! Meg kell egyezni a sráccal,tudod ő most kényszerhelyzetben van,de úgy tudom 40-50 között gondolja.Hol van az a speedy...mi az? Mondtad a talin,hogy rendeltél a Fóti sparco-tól fékeket,megjött már?
HVN665 TELJESEN IGAZAD VAN,EZ A TORZIÓS HÁTSÓ RUGÓ EGY NAGY KALAP SZAR!AKI NEM IGY GONDOLJA,PRÓBÁLJA KI:KERESSEN EGY NAGY KANYART,MENJEN BELE RENDESEN,S HA A KANYAR KÖZEPÉN VAN EGY HOSSZANTI BORDA,MELY RENDESEN FELÜT...MINIMUM MIKA HAKKINEN AZ ILLETŐ HA MEGFOGJA...LEGINKÁBB A SZEKÉRHEZ TUDOM HASONLÍTANI...PEDIG IMÁDOM A PUG-OMAT,DE EZ A MEGOLDÁS...ÜLTETNI? HÁTUL CSAK HA KISZÉLESÍTED A SÁRVÉDŐT...HÁT:TÉNYLEG NEM A LEGJOBB..
csak azert kerdem mert elve a 16 szelepes motorok alul kicsit nyomatekszegenyek...es valoban hajlamosak a lefulladasra bar a 1.6 os mar jobb ebbol a szempontbol...
De ha valki pl kiszedi a gyari legszurohazat akkor szamitson ra ,hogy elmegy a nyomatekcsucs felfele es 3500 alatt szinte semmire nem kepes a kocsi...ennek oka hogy kiiktatom a szuro allat talahato helmholz rezonatort ami gondoskodik alacsony fordulaton is a kello toltesrol...
ez egy hangolt rendszer...
epp ezert igazabol a direktszurok csak magas fordulaton ernek valamit alatta nem...
en tapasztalatbol mondom,hogy igazabol sokkal jobb megoldas egy betetszurot venni az eredeti szurohazba..
Biztos igazad van ,de egyreszrol ezek szerint errol senki nem tud rajtad kivul meg azok sem akik a 205 os illetve 106 ossal versenyeznek peugeot pokos okra gondolok azon kivul egyik markaservice sem....es bar elhiszem neked hogy ez nem a kocsik hibaja hanem a service-é.DE én mint viszonylag atlagfelhasználo ezzel mit kezdjek?
Hol tudom szereltetni csak ott ahol ugyebar ezt megteszik, de ott eddig meg nem ertettek hozza.
Tehat en ezret mondom ,hogy a tekercsrugo egy egyszeruen szerelheto megbizhato es nagyon jol skalazhato megoldas..ez teny.
Nem veletlen nem talalunk a versenyautok teruleten csak tekercsrugot mivel a sokkal konnyebben es profibban lehet kialakitani a rugozasi karakterisztikat...inkabb ugy fogalmazok,hogy torziossal ez szinte lehetetlen...
tekercsrugoknal nagyon jol lehet jatszani pl segedrugos un.coil overes technologiakkal stb...ezt en torzios rugoban meg nem lattam.
Tudom a torzios elonyeit is...De allitom,hogy tomeggyartasban ma mar semmilyen elonyt nem tudnak felmutatni az ezta technologiat alkalmazo cegek...
egyebbkent szerintem mar nem is alkalmaza szinte senki a psa csoporton kivul.
de vegulis mindegy is ez kinek mi a szimpatikus.
Nekem a torzios rugozas valoban nem a szivem csucske.
DE elfogadom mas pl a te velemenyedet is :miszerint jo es megbizhato konnyen szerelheto es pontosan beállithato...
DE kerdesem? hogyan lehet megoldani egy 1 ricnit leultettett 206 osnal hogy a gyarilag beallitott lanyha rugoval ha beul pl 3 szemely akkor egy kis doccenonel ne erjen be a kerek a sarvedobe?
Pl wrc is panaszkodott mindig ,hogy a megultettett 16 colos kerekeken futo gepe mar 4 szemely nem ulhetett be .
Na ha erre is megtalalod a valaszt akkor revidialom gondolataimat...
Ja es kerlek ird mar le ennek a szerelesi koltsegeit pl egy 206 os eseteben ...de ne ugy kezdd hogy vegy egy uj torzios rudat mert ez darabokra tóorne ha jobban feszitenek...
Micuember: nos, az autó helyett és is magamat tuningolom, ezzel nem vagy egyedül :D Hehe, "megbízhatóbb" vagyok, mint sok autómárka, már 3-4 éve nem nyúlt hozzám "szerelő" ECU-t frissíteni, a gyengébbik nem meg ugye elvégzi a kötelező szervízeket - többet nem is igénylek :DDD
1. A torzios rudak egyik vége 30 a másik vége 32 fogú, így töredék értékre is be lehet állítani a lengőkar magasságát. Csak ezeket az értékeket nem szokták az utcai bringáknál megadni.
2. Ha többek, kicsit mélyebben foglalkoznának a kérdéssel és esetleg rendelkeznének a sport bringák beállítási értékeivel, akkor nem születnének téves tanok.
wrc ...a 1 ricni 4 cm ez igaz...
de mi az hogy a torzios rugozas hibatlan es nincs meghibasodasi lehetosege?
ennek van csak igazan...a tekercsrugoknak mi a meghibasodasi lehetosege kiveve azt hogy elfaradhat kb 10 ev utan..es akkor is semmi koltseg cserelni beleertve hogy olyan karakterisztikajut lehet a kocsi ala rakni amilyet az ember akar...
Te ültettél már meg 206ost?
Ha nem akkor miért beszélsz ilyen zöldségeket???
A torziós rugó 1 ricni 4cm ereszkedést eredményez!!!
A torziós megoldás teljessen hibátlan sokkal kevesebb a meghibásodási lehetőség.
szerintem sem rossza gyari fejegyseg...
persze abbol is ket fele van egy korabbi clarion es egy kesobbi philips atalakitas...
talan nem kell mondanom melyik szol jobban.
nekem pl teljesen eredeti van,persze egy pyle vagy egy dls cucc biztos jobb lenne de kategoritarsaihoz kepest a clarion nem szol rosszul.Az mas kerdes hogy ha nem alapbol adnak a magnot akkor inkabb en tennek bele valamit.
DE pl a BORA -nal sokkal jobb mert abba a confort line ban sem volt csak elokeszites..
szuerintem egyebbkent ha clarionod van akkor csak a hangszoroszettet kellene kicserelned egy olcsobb nagyerzekenysegu hangszorosettre meg egy erosito a subhoz es kesz is...a gyari fej igen jo darab csak nem csili-vili mint a mostani pio-k
Nektek volt olyan probléma, hogy a 2-es és 3-as fokozatot kissé keményen veszi a sebváltó. Másik problámám, hogy induláskor több gáz szükséges a normálisnál, különben lefullad.
Na ma hoztam haza, már regisztráltam is a honlapon :)
Először a faterom vezetett, eléggé hihetetlen volt, hogy mit tud az a 75 ló, nagyon sportos volt, pedig sose nyomta 3500 fölé, mégis belepréselt az ülésbe :)
Amikor én vezettem, akkor azért nem volt ilyen, még tanulnom kell a dolgot :) Azt kell megszoknom, hogy nagyon finoman kell a gázzal játszani, mert nekem vagy nem ment, vagy üveghang :)
Egyébként nagyon tetszett, és az az érdekes, hogy amióta megláttam, azóta vadul fogyókúrázom, és már beiratkoztam konditerembe, meg thae boora, meg elkezdtem kocogni, meg minden, mert valahogy olyan hatása van a kocsinak, hogy ehhez jól kell kinézni :) Fura, nem? Volt már valakinek ilyen érzése? Valahogy hiúságra inspirál. Hozzá kell tenni, hogy a vezetülés napellenzőjén lévő tükör arra enged következtetni, hogy mintha ez inkább női autó lenne - bár feketében, sötét üveggel azért nem - és ez lehet az oka? :)
Érdekes módon a gyári hangszórók a Clarion fejjel nem tűnnek annyira rossznak, nem az igazi, de az elviselhető ( = csere még ráér) kategórián belül.
Közép meg magas elég tiszta, csak basszus nincs. Mondjuk ajtóban az nem is lehet. Emiatt lehet, hogy később se cserélni kéne, csak berakni egy pár mélyet a kalaptartóba.
ezt ki kerem magamnak nem vagyok VW elkotelezett sot epp azt irtam ,hogy a szemetseget sem a franciak kezdtek....
MOst ugyan veszek egy skodat de azt pusztan anyagi megfontolasok miatt,egyebbkent 607 es lenne belole...
Es azert nehogy mar csak a VW nek legyen tekercsrugoja! mert szinte minden autogyar ezt hasznalja..
igazad van a servicek-el kapcsolatban de azert te magad irtad le hogy mi is kell a szerelesehez,,,,,hat azert ez nem olyan egyszeru mint amikor par villaskulcsal szetszeded az egesz hatso futomuvet es pillanatok alatt kicsereled egy allithato kemenysegu es foleg fokozatmentesen allithato magassagu golyalabra...ezt hogyan tudod uberelni a torzios rugozassal...
sajnos ez gyenge pontja ezeknek...es egyebbkent ahol lehetett a kasztni nagysaga miatt lsd 406 ill 607 mar el is hagytak mi tobb a 206 os utodjaban is el fogjak hagyni...
szoval maga a pug vezetese is felismerte hogy ez az autoi hibája es a hatso hid gyengesege eleg gyakori hibakat eredmenyezett...
Sokan vannak akik megvesznek egy kocsit es csak hasznaljak nem torodnek semmivel a zajokkal egyebekkel ...es betartjak a gyarilag eloirt service intervallumokat...en nem ugy ertem en pl 7-10 ezrenkent szoktam olajat cserelni mert kocsi legyen a talpan ami a magyar koszos viszonyok kozott mar az elso olajjal is 30000 megy vele...
persze a gyartonak jo mert a katalogusban fel tudja tuntetni ,hogy milyen ritka service intervalluma van a kocsinak es ez jo...
hogy csak 180 e km is birja a motor es nem 300 e ig?
az kit erdekel azt mar ugyis garancias idon tul neked mint felhasznalonak kell megfizetni...
Az az igazsag ,hogy ki van ez talalva ,es nem a franciak kezdtek hanem a VW konszern.
Hi!
Hétvégén én is úgy cseréltem a kerekeket, hogy csak elől emeltem meg az autót, de ettől függetlenül szerintem nem lehet túl merev a kicsi; rossz úton nyöszörög, nyikorog minden, legzavaróbban a tetőablak és amig nem állítottam rajta, a 3. ajtó... :-(((
Persze én így is szeretem...
"Kicsit sárga, kicsit savanyú", de az enyém!!! ;-)
1. A vastagabb kanyarstabilizátor a vastag csőben lakik, pont ott ahol a többi 206 vékonyabb rúdja.
2. A torziós rudakkal kb 1 cm-es lépéssekkel emelhető vagy süllyeszthatő a kabin.
3. Semmi más nem kell hozzá mint egy ütősúlyos kalapács és esztergálható közbetét a rúd és a kalapács közé, valamint egy lengéscsillapitót helyettesítő célszerszám. Ez egyébként éles helyzetben nélkülözhető is.
4. Nagyon fontos, hogy az eredeti állás költség nélkül visszaállítható.
5. Az összes futómű-tuningcég nem is gyárt az ilyen bringákhoz torziós rudat.( Csak első rugót. )
6. Az a baj, az ilyen - föleg francia - bringákkal, illetve nem velük, hanem a szerelőkkel, hogy az elvét ismerik a torziós rugózásnak, de a szerelését, már nem. Igy aztán egyesek csak gányolással tudják szerelni, míg másik köpködik az elvet és a modellt. ( Ez egyébként nagy divat )
Otthon majd próbálok keresni vmi rajzot a 205 hátsó, szintén torziós futóművéről, kíváncsi vagyok az eltérésekre... Ugyanis az viszonylag egyszerűen állítható magasságú, és a tuningolók se szoktak nagyon hozzányúlni.
Egyébként más futóműhöz vszg. padlólemezt kellene módosítani, szóval valószínűtlen, hogy 206 kijöjjön más rendszerrel. Persze ki tudja...?
egyebbkent ide ugyan testidegen ,de aki versenyezni szeretne vagy csak ugy gondolja hogy szeretne egy verbeli utcai masinat annak ajanlom a ragnotti serias renault clio-t verseny futomu ,kipufogo es fekrendszerrel kevlar belsovel. bukokerettel!!! es minden mas hasznos es haszontalan: abs legkondi egyebek nelkulozesevel felszerelt auto...
es mindez 4 millioert.
hat ennyiert meg egy alap gti -t sem kapok...
ja es ez a kocsi is 185 paci de 890 kilohoz igy 5,3 alatt van 100 on es a vege 235
Én vezettem kinnt egy jegversenyen ilyen autot nagyon jó.
tehát aki gondolkodik azon hogy kicsit tobbet akarna mint az atlag autos annak jo valsztas...
en lehet veszek ilyet egy fun autonak.
de ettol meg most is peugeot barat vagyok:)
csak sajnálom ,hogy nem a pugnak jutott eszebe.
Egyébbként eladtam a kis pug-ot pacal kollega tesojanak...remelem meg lesz vele elegedve es oromet leli benne.
en meg ha lesz tali es netan idom is lenne mar egyszer de ez csak nyaron lehetseges akkor elmegyek a saab al..azt MZN ugyis mindig ki akarja probálni....
persze csak ha nem lesz gáz egy saab ott?!
ha igen akkor kolcsonkerem uncsitesom 206 hdi-et.
"a clio kocsiszerenye olyan merev volt hogy ha emeltem a leultettett kocsit akko emelkedtek a hatso kerekek is" - Nálam a széria 206-ossal is ez a helyzet, én végeztem mindig a kerékcseréket rajt, na a gyári emelővel az elejét emelve a hátulja is elemelkedik a földtől és egyáltalán nem roszog vagy nyikorog, szerintem ez az autó is nagyon merev.
Valahol azt is értem, hogy nem tesznek komoly, drága futóművet a 206 RC alá. Gondolom a mind a gyártósorok átalakításait, mind tervezőasztal+tesztelés költségeit nem fedezné a pluszban, ebből a modellből eladott mennyiség. Azért remélem ráébrednek, mint amire pl. a Mazda, hiszen az új Mazda3 a 6-os hátsó futóművét kapja, ami kategóriájában messze a legjobb lesz (legalábbis én úgy tudom, ez a Focusénál is fejlettebb, ami a kategóriában talán az egyedüli volt, ami hátul független kerékfelfüggesztéseket kapott). Szóval ráébrednek arra, hogy egyszer kell valamit jól kifejleszteni, minden modellbe azonosan beépíteni és hosszú távon, nagy széria esetén igenis, visszahozhatja a plusz ktg.-eket. Végül, de nem utolsó sorban, a kisautók kategóriájában tudtommal jelenleg egyedül a Mini kínál hátul is független felfüggesztéseket. Meg is kérik az árát, bár gondolom, hogy nem feltétlenül emiatt...
Jaja, hiszen pl. a Corvette-ben laprugák vannak, ami azért valljuk meg, messze van a dupla kettős kereszt-lengőkartől, mint Makó Jeruzsálemtől... Ettől függetlenül ódákat zengenek stabilitásáról :)
a baj az hogy a torzios rugozas nem rossz dolog DE.
ahhoz hogy tartos legyen nagyon minosegi alkatreszekbol kell osszetenni, nagyon maceras javitani,nehezen tuningolhato akinek ez szamit sem magassag sem a kemenyseg nem allithato csak nehezen,
elonye hogy kissebb helyet foglal igy egy amugy is kis autoban a rakteret nem csokenti de erre ott a mazda 6 ban alkalmazott hatso tekercsrugos multilink megoldas...
majdnem az sem foglal tobb helyet ,es kivancsi vagyok az rc ben hova tettek a potkereket mert a torzios rugozas hibainak gyenge orvoslasara egy vastag anyarstabilizatort tettek be de emiatt hatul keresztben fer csak el a hatso dob...na igy viszont hol a potkerek?
Nekem azelott egy clio-m volt...
azalatt egy atalakitott monroe szett volt az atalakitast mi csinaltuk volt hozza atmeneti tarolo amivel lehetett huteni a olaj homersekletet szabalyozhato volt a kemenyseg es a magassag ...
nagyon szerettem ,de ami a legfurcsabb a clio kocsiszerenye olyan merev volt hogy ha emeltem a leultettett kocsit akko emelkedtek a hatso kerekek is...mind a ketto szoval gyari egyoldalas emelovel nem is lehetett emelni a kocsit nem ,birta el.
A pugnal mar leszoktam ezkerol a tuning dolgokrol mert rajottem elg koran ,hogyha nem akarom kibelezni es tonkretenni a kocsit akkor nem fogok bele...
inkabb megvettem a luxnal ugy felspoilerezve stb a kocsit aztan utanna egyedul a sportszuro es a gyertyak kerultek bele...
mast en nem mernek a pug motorral tenni...az 1,6 ossal de allitolag a 406 uj serias 2literes motorja mar alkalmas erre...
normalis leomlo van benne stb...
Akkor sok értelme nem lenne a kóstolónak... Persze ez a tempó úgysem ennek az autónak való, de hát itt a tavasz, ki kellett próbálnom ("végre egyedül", fék nélkül)...
Nos, a 206-ot nem ismerem behatóbban, de jól érzékelem, hogy a legfőbb gondod az, hogy hátul torziós rugózás van? Azért önmagában ez a tény nem feltétlenül jelent "katasztrófát"...
pacal ha csak nem chip-es a kocsid akkor semmit nem vennel eszre a 99+ os benzintol...mert a gyari kopogaserzekelo mar nem tudja lekovetni ezt az elogyujtas allitasaval...
ugyanis gyarilag van egy matrix az ecuban az alapjan tud modositani de extrem benzinekhez nem allitottak be...azt csak chippel lehetne elerni...
Hát szép az RC és érdekes is...
DE: a motorja a regi gti motor modositása ami nem feltétlen baj majd meglátjuk.
Szép a belső de még mindig ugyanaz a torzios merevségü kasztni és a képeken jól látszik hogy afutómü katasztrófa.
Egyagyonbonyolitott hatsó kanyarstabilizátorral ellátott tozios rugózás.
Hát hogy ebbe legalább miert nem raktak normálisat?
Ehhez pedig a gyári gyengecske lengescsillapito epp ugyanaz ami a mostani pug-okban benne van.
Nem tudom mennyi lesz az ara?
De egy biztos ideje lenne felnonie a pug nak a piac kihivasaihoz egy leon vagy egy skoda rs vagy egy clio sport vagy civic type-r azert ennel tobbet teljesit.
És nem biztos hogy fel vagy akar 1 milliot nem fizetnek ki az eleve igenyesebb futomuert fekekert stb.
mert szeretem a pug-ot de nekem majd fel milliomban volt hogy normalis es ne a gyengecske szethullo gyari futomu legyen alatta....igaz az enyem nem azert lett lecserelve mert mint pl WRC-e megadta magat ,hanem mert eleve nem akartam ezt megvarni masreszrol nem voltam megelegedve a gyari egyenesfutassal kanyardinamikaval egyebek.
De kerdezem en akkor miert nem szerel a gyar mar eleve normalis dolgokat be egy feltehetoen 5 millio folotti kisautoba???
Fogyasztás: szabvány szerint...
De ki fog egy olyan autóval "szabvány szerint" közlekedni?
Hétvégén felraktam a nyári gumeszt, élmény volt a téli után (miután bemelegedett).
Hál'Isten az autó is jó erőben maradt, egy enyhe lejtőn (M7) úgy láttam, a 220-as vonalkát, mint még soha: elhagyta a mutató... :-)))))
Nincs is tovább skálázva... Vajon 99+ benzinnel mit csinálna?
Akit érdekel a 206 RC (van, akit nem?:),
206 RC (nagyon) részletes műszaki infó: http://206gti.net/206rc-info/ 206 RC képek + videó (rengeteg kép + HQ videó!): http://www.peugeot206rc.fr.st Ami nagyon meglepett, az a fogyasztási adatok táblázat, város/vegyes/országút liter/100km: 10.7/7.7/6.1 ("sima" GTi: 10.9/7.9/6.2) ! A másik, ami biztosan nagy meglepetés lesz majd (ahogy már korábban is volt szó erről), az nem más, mint az ára, gondolom... :/
Naaaaa, nem kell egyből dizzogni:-))) a gyári "hifi"-ről mndenkinek egybecseng a vélemnénye, hogy nagyon gagyi, és ha nem szériában adják, ne is rendeld, mert kidobott pénz....a clarionod tuti jobb lesz:-)
Köszi a választ! A hangfalas dolgoz alapvetően azért kérdeztem, mert fejegység ugyan nincs benne, ami nem is kell, mert van egy Clarionom, viszont így nem is volt alkalmam kipróbálni vétel előtt. Viszont egy jó cédé egy szar hangfallal nem sokat ér, és úgy tudom, hogy elég nagy kölönbségek vannak e téren. Pl. kipróbáltam egy Puntót, az elképesztően Szokol volt, nem is értem, egy tízezer forintos Magnat kb. hatvanszor jobb, ugyanakkor pl. a faterom Omegája kristálytisztán szól.
Szia Micuember,
a hangszóróval, meg általában a 206-ban lévő gyári "zenéről" irogattak már itt régebben is... Az biztos, hogy az ajtóban lévő hangszóró nagyon halványan szól. Én rögtön tetettem bele egy szettet előre, a gyárit meg eljándékoztam. Kb. ennyit ér. A gyári rádiókat pedig aranyáron adják bele. Ugyanannyi pénzért sokkal jobbat tudsz venni. Én még "kiharcoltam" egy kis "extrát", amit azóta a CD-vel együtt elloptak:-(((. Ez arról szól, hogy szebben illeszkedjen a nem gyári rádiód a gyári helyre. Ha jól megnézed a rádió helyét, akkor láthatod, hogy nem teljesen "téglalap", mint a rádiók és az előkészítések általában, hanem íves, vagy hogy mondjam. Ezért létezik egy KERET, amivel gyönyörűen illeszkedik a helyre a rádió. Persze csak esztétikai szempontból van ennek jelentősége, de új autónál én ezt ingyen kiharcoltam. Először értetlenkedtek és azt mondták, hogy még nem is hallottak ilyenről, de van! Szerintem megéri, sajnos már nekem is csak úgy "simán" van benne az új CD... Szóval ennyivel tudok segíteni:-)
Üdv. Pityke
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretném befóliáztatni a 206om balakait, és nem szeretnék gagyi helyre menni. Tudtok nekem ajánlani valakit??? THX
Bocs, csak opeles képem volt :)
Elvileg a kasztni szilárdságán javít, nem nyeklik össze a hepéken és a hupákon.
A szervó nem szokott dunnyogni, csak tökig kicsavart helyzetben. A gyári hangfalak gagyik. Szerintem az árához képest a gyári fejegység is. A szervízcédé elvileg cikkszám szerint tartalmazza a kocsik alkatrészeit, robbantott ábrákkal illusztrálva az elhelyezkedésüket.
A topik pedig arra való, hogy aki akar kérdezzen, és aki akar válaszoljon :)
Hát, ha elmagyaráznád, hogy mi a nyavalya az a toronyemerevítő, lehet, hogy jobban menne a dolog.
Megmondom őszintén, nekem már most vastagon tele van a tököm ezzel a klubtopikkal, pedig még annyira zöld vagyok, hogy még át sem vettem az autót :-) Megkérdeztem, hogy szokott-e dunnyogni a szervó, nem választolt senki. Megkérdeztem, hogy hogy szólnak a gyári hangfalak, nem választolt senki. Megkérdeztem, hogy mi a nyavalya a szervízcédé, nem válaszolt senki. Mégis, mi a zsírra való akkor ez a topik? Kezdem megszokni, hogy itt ez a szokás, de persze ezek után nem kell csodálkozni, ha csak 13-an mennek el a talira...
Szóval talán magyarázd el, hogy mi a rák az a toronymerevítő, ha szeretnél több érdeklődőt.
Köszönöm a hírlevelet "semmiho"-nak! Sajnos a freemail-om nem hajlandó küldeni csak fogadni, így ide írok választ! Bocsánat, he evvel off lennék.
Nos, a toronymerevítő nekem most nem fog összejönni, mert másra kell a pénz. A múltkor írtam ide a rendszertelenül előbukkanó ford.szám változásról és a rángatásról. Találtam egy (szerintem) korrekt szervizet és az Ő javaslatukra kicseréltetem a gyújtásért felelős egységet (régen úgy hívták :gyújtótrafó). Ez nekem 34 ezer+munkadíj költséget jelent most. Azt mondja munkafelvevő srác, hogy ez a hiba forrása illetve ennek köszönhető az is, hogy a fed.computer mem tárol el adatokat az autó működéséről.
Véleményetek szerint higgyek nekik?
Nem szeretem ha átvernek!!
A magnumot nem is probálnál láttam a mühelyt, na az tényleg sufni tuning.
Én a speedytöl venném ök nagyon rendik és olcsok is.
Most per pill nem állok úgy anyagilag hogy egy ilyen lámbába gondolkozzak, de amugy mennyi az ára?
Szia WRC! Meg szeretném kérdezni nem érdekel-e egy lexus-optik lámpa a cc-re?Egy barátom rendelte,meg is jött neki,de közben szegény autóját ellopták...ha gondolod,eladja neked,úgy sincs mire felrakja szegény...
Próbáld meg,de szerintem jobb lenne,ha összeszednénk az öt embert,mert akkor 15000 ft. lenne.De mondjuk a te autód 1,6os,lehet,hogy ahhoz olcsóbb?A magnumot jobb ha hagyod,mert ők az igazi sufni-tuningolók.Nekem csak rossz tapasztalatom volt eddig velük.
Zsuzsika, én mondtam...
A munkafelvételen összesen két srác van, mindkettő jó arc. A közvetlen szám: 23-521-126. Én Ferit ajánlom, én vele szoktam beszélni. Üdv.
Pityke
Sziasztok,
olvastam, hogy ketten toronymerevítőt rendeltek No-ból. Ha többen rendeltek, és télleg kaptok árengedményt, akkor biztos megéri. DE azért nézzétek meg a www.magnumtuning.hu oldalt ,mert ott 21e Ft körül van.
Én amit itthon tudtam legolcsóbb helyet,ott 32000ft lett volna.én is azért vettem Ném.országban.Mindenféleképpen az lenne a legjobb megoldás,ha magunk csinálnánk,az még mindíg csak 15000ft lenne...
Nálam is ez a gond. Nem látom nappal a digit.klíma kijelzőt, mert nálam is ég a tompított, az hogy a rádió kijelzőt nem látom az még nem olyan problem, bár akkor az órát sem látom. :)
sajna ez egy "kényelmi" szolgáltatás, mert a franciák arra számítanak, hogy csak éjjel használod a fényszórót, így a halványabb kijelzők kevésbé terelik el a figyelmedet...
Már keresem, hogy mit kell kikötni, hogy ne így legyen, mert én nappal is tompítottal közlekedek :) Így aztán pl az automata klíma kijelzője alig látható :(
SilverFlash!
De azért arra figyelj, hogy a dizelekhez elég izmos aksit szoktak használni az izzítás miatt... Szerintem legalább 70A/h (vagy mi is a mértékegysége), persze az nem baj ha erősebb...
Pityke: megnyugodtam. Arra gondoltam, hogyha hidegben kiválik a paraffin, akkor hosszú állás után meg más válhat ki. De úgy látom csak a hülyeségem jött ki.
Más: a rádió és más kijelző jól látható, viszont ha fényszórót kapcsolok, akkor baromi halvány lesz. Megoldás: nagyobb akksi???
SZIA WRC!EBBEN AZ ESETBEN MEGRENDELEM NEKED NÉM.ORSZÁGBÓL,ÚGY64 eur.+postaköltség.EZ CSAK NEKED,ILL.PACALNAK,+SEMMIHONAK TESZEM MEG.A POSTAKÖLTSÉG KB.20 eur. KÖRÜL VAN.ÖRÜLÖK,HOGY IGY IS ÉRDEKEL:-))
Hát nem fogom túcizellálni a dolgot. De az értelmesebbje (a hozzászólások alapján) belátja, hogy nem a Finomítóból kijövő benzinnel van a baj, hanem a "magyar ember kimeríthetetlen találékonyságával". Ezzel nem lehet mit kezdeni. De biztos ezért van/volt annyi magyar feltaláló:-))).
Nos:A toronymerevítő lényege a kocsid úttartását hivatott javítani.ezen felül:javítja a torziós merevségét a kocsiszekrénynek,ill.növeli a futómű élettartamát.Ha megnézed a fotóalbumban a legutóbbi talin készült képeket,láthatod hogy is néz ki ez valójában.
Toronymerevítő 15000ft-os áron kerül legyártásba.Akit érdekel,jelezzen vissza a fórumon!A gyártás min.5 ember után indul.minnél több embernek kell,annál olcsóbb!
Na jó, a teljes történet : elcseréltem vele egy 316-os 8 éves bmw-t + átvállaltam 1.5 millió hitelt, az ő elmondása alapján, mivel a hitel papírok nem voltak nála, de megígérte hogy amint lehet megmutatja őket. Itt követtem el a hibát hogy ebbe belementem. A peugeot egy cég nevén volt papíron, a bmw-re a szerződést viszont az ő nevére írtuk. Ő adott egy érvénytelen adásvételit nekem, amiről csak utólag derült ki hogy érvénytelen, mivel nem tudtam a banknál vele átiratni a kocsit, ez csak mult hónapban derült ki amikor át akartam iratni az autót. Közben kiderült hogy a cég akinek a nevén a peugeot volt felszámolás alá került, és rá akarják tenni a kezüket a peugeot-ra is. A bmw törzskönyve már a srácnál volt a peugeot törzskönyve meg ugye a banknál. Végül sikerült a bakntól megszereznem a peugeot-t úgy hogy átvállaltam 1.8 millió forint hitelt tehát 300 rugóval többet mint amit elmondott.
Baromság volt megbízni benne, persze.. Jó tanulság. De mostmár megtörtént a dolog. Arra játszottak hogy mivel nem tudom átiratni a kocsit, így csökkentik a peugeot-val a cégük tartozását a felszámoláskor, de ez nem jött össze nekik mert a bank rendes volt és eladta nekem az autót végül. Egyébként akitől vettem egyszer már azt mondta hajlandó rendezni a dolgot, de azóta eltűnt. Telefonja kikapcsolva, neten se lehet elérni. Jövő héten elmegyek a rendőrségre ha nem jelentkezik addig, jobb ötletem nincs, csak rosszabb.
Sziasztok,
Benzin: Ha rám vonatkozik, hogy "rádsóztam" az lehetetlen, mert nem is ismerlek. Akivel én cseréltem, azzal a gumikat nem is cseréltük el, csak a felnit, és ő is jól járt, mert ez nem ment neki fel a kocsijára. Amúgy az enyémek is szépek voltak, ugyhogy nem átbaszás.
Ha nekem szólt, akkor kicsit vegyél vissza a vádaskodásból, és igazán tudhatnád, hogy nem egy narncs színű CC-sel cseréltél kereket. Téma lezárva!!!
Lóg nekem a nyári gumikkal meg a hozzá tartozó felnikkel, nem tudom elérni és addig az autót se nagyon tudom eladni, meg van már hirdetve és jó lenne ha jelentkezne. Emailben megírhatnád hogy hogy tudom elérni, mert a telcsije hetek óta kikapcsolva, gondolom új száma van azt meg nem tudom. Egyébként nem csak a felnikkel tartozik, de ez mellékes.. legalábbis neki, úgy tünik
Szia Krisz,
megnéztem a képeket... Nagyon meleg:-). Akkor elmondhatod, hogy lezárult az négyenisbenyomorgunka ccbe korszak:-).
Arra leszek kiváncsi hogy szól. Majd legközelebb leteszteljük. Jó egészséget (filhallást:-)))) hozzá.
Üdv: Pityke
Sziasztok,
pityke: semmiho felrakta a képeim közé a ládát.Nézd meg.
Ma sikerült szereznem felnit a kocsimra, holnap küldök pár képet róla. Annyira tetszik, el sem tudom hinni. Igazából elcseréltem a gyáriakat, szőrén, mert a srácnak nem ment bele a sima 206-ba, a CC sárvédője, meg gyárilag szélesebb. Így meg volt szorulva, mert téli gumija volt, és zsír uj felnit kaptam. Nekem volt 185/55*15-ös, amit kaptam meg 195/55*15-ös. A gumikat azért kicseréltük, azt nem adta vele. Képek holnap!
Én tudom miért igy csinálja a Peugeot:igy lehet még egy bőrt lehúzni a tulajokról.persze egy németet ez nem vág földhöz,de mi magyarok azért megérezzük...DE!van megoldás:leveszem a lengőkart,és felújíttatom a gömbfejet.Garanciát adnak rá,és végül is nincs nagy szerepe,ha jól megcsinálják,nem lóg,mi bajom lehet.igy darabja csak kb.6000ft-nem 36000.
Ezt én is sajnos csak megerősíteni tudom... Kérdeztem is a szervízben, hogy miért van ez így? Naivnak néztek, nem tudom, de ők sem tudtak értelmes választ adni. Ezt így találta ki a pug:-(.
Otthon nézegettem a tornyokat, na ott vannak üres, előre kifúrt, nem használt csavarhelyek, oda lehet ezt felcsavarozni, ugye? Így elvileg a levegőbeömlős doboz átfúrásán kívül nem kell semmihez sem nyúlni.
Szia WRC! Semmiho azt ígérte,hogy felveti a fórumon,semmi az egész,ha megvan az öt ember,már indul is a gyártás.BENZIN meg remélem ebből tanul egy kicsit.Nem érdemes felvenni a nagy mellényt,főleg ha nincs mire.Téged érdekel a toronymerevítő?
Én most kapcsolodok be a témába de tök jó ez az anyázás :-))
gt_guri én telje mértékbe igazat adok neked BENZIN kicsit el van szállva.
Én már az első beirására reagáltam de tovább fesziti a húrt.
BENZIN
"Nem mintha magyarázkodnom kéne hogy miért adom ennyiért az autóm.."
Ha már nagyarászkodsz az már régen rossz, ezt nem lehet megmagyarázni. Van egy 3 éves GTi-d amit rádsoztam annó van benne egy pár cucc, JAH és majdnem elfelejtettem van benne még 78e km-er :-))
Na és ez ért 3.3at???
SzervízCDkről is volt szó. Kettőt láttam, az egyik a http://www.lexpert-auto.com/ terméke. Színvonalas PDFek ábrákkal (többszáz oldal) 3-5ajtós és CC modellre is, de csak FRANCIÁUL. Még keresni se tudok benne, ha nem tudom hogy mondják mondjuk az "ablakemelő" szót.
A másik asszem a hivatalos CD (ronda HTML oldalak), 16 nyelven "beszél", nem minden link műxik, nem az autót, hanem szerelési műveleteket ír le (pl: ÖSSZESZERELT HÁTSÓ KERÉKDOB CSERÉJE - KABRIÓ). Ja, és nem mindent sikerült lefordítani...
Egyik se tecc :(
Sziasztok! Tud valaki értelmes választ adni arra,hogy az also gömbfejet"lengőkargömbfejet" MIÉRT NEM LEHET KÜLÖN CSERÉLNI A LENGŐKARTÓL???Ez egy nagyon szemét megoldás!!!!Most miért kell megvennem az 5000ft-os gömbfejet 36000ft-ért a lengőkarral együtt??Ráadásul rögtön kettő kell,mert egyszerre ment tönkre a két oldal!Ezt a szívást!
Helló!
Már megint én. Vki segítsen, lécci: 2001 végén-2002 elején milyen márkájú és kapacitású akksival adták a 206-osokat?? Vagy általában milyen van benne. (ez egy 2 literes dízel - mármint az autó).
Ja, az én kocsim is átépítik: mindent kiszednek és átrakják új karosszériába. :) = fél új autó. De nem lesz benne több paci. :(
Következő talin már mi is ott leszünk újra.
Először is:Motor kivettük,kezdődött a munka.Teljesen szét,polirozás,aztán kipufogó teljes rendszer le,katalizátor ki,direktlevegőszűrő,utána komplett összeszerelés,bennt a motor.Kettő darab schrick vezérműtengely,+motorvezérlés csere.gyertyák cserélve,megváltoztatták a motor kompresszióját,+lett cserélve v.mibenzinszelep?utóbbiakat nem tudom pontosan néven nevezni,kinnt csinálták Ném.országban,s a német nyelvi kifejezésekkel bajban vagyok.a levegőszűrőhöz jött egy rezonátorcső,+ nagyobbitott átmérőjű szívósor.Aztán teljesítménymérés,99+benzinnél a teljesitmény 206le.volt,a második mérésnél pedig 201le.
Visszatérve a találkozóra, tudom, hogy még nincs itt az aktualitása, de mit gondoltok arról, ha a következő talit akkorra szerveznénk, amikor Magyarországon először megjelenik a 206RC…
Talán erre a bemutatóra, már meglehetne nyerni a Peugeot Hungáriát és valamelyik importőrt magunknak.
Kapna egy kis nyilvánosságot a legerősebb széria tesó, (általuk és a TV2, TotalCar jóvoltából), mi meg pluszba csodálhatnánk és kipróbálhatnánk a kicsikét, persze buliznánk is…
Ez csak egy ötlet, kéretik véleményt nyilvánítani….
Ja! Hogy ennyire drasztikus lesz a műtét?!
Ilyenkor mi is büszkék vagyunk: IGEN MAGYAROK!!!
:-))))))))
Lehet a találkozón elmondtad, eddig mit csináltál, amitől összejött a 200 ló?
Egyelőre jól,bár kicsit nyomatékszegény lett alul..ez vele jár.előreláthatóan a komresszor beszereléséhez át kell kicsit alakitani a hengerfejet,+ki kell cserélni a váltót.Váltó már van,306-os s16-ból érkezik,6 fokozattal.Jelenleg a megfelelő paramétereket vadásszuk,egy Francia cégtől-TOXIC- kaptam igéretet,hogy küldenek.Egyébként nagyon meglepődtek,háromszor kérdezték meg :Magyarok vagyunk??Biztos??
VN99 Reméljük nem ő, hanem mi is.Tudod szerintem nem kell már sok idő,és akkor talán már mi is jól járunk...addig is legalább összefogás kéne,és az,hogy a regisztráltak több mint a fele eljöjjön a találkozókra.Ha lennénk Kb.harmincan,akkor meg lehetne hívni olyan újságokat,mint a Tuning Stereo.A többi már menne magától...
Nem Átprogramozásrol beszéltem.A NOS kitt.nél szerintem a motor sokkal jobban le van terhelve,senkinek nem hiszem el,hogy +70le,ill.+50-60nm -nyi változás "gombnyomásra"csak ugy NEM TESZI TÖNKRE A MOTORT!! Tudniillik ehhez már min.kovácsoltvas dugattyúk kellenének.ekkora tűréshatár gyári motorokban nincs.Megoldhato,csak az redmény nem lesz hosszu távú...más.Tényleg igy van,többször megfordulok külföldi talikon,ott azért meg vannak becsülve,sőt,márkakereskedők tucatjai sponzorálják ezeket,+ők is kiállitanak autókat.Kiváncsi leszek mikor értik meg nálunk is,hogy ezkből főleg ők járnának jól...
neked 2 literesed van es abban nem olyan a keverekkepzo matrix a 1,6 os viszont nem tudna kovetni a plusz mennyiseget meg a ecu atprogrammozasaval sem ennyi a kulonbseg,
de en mar lattam 1,6 literest itthon...
NOS kittel...
na az sem rossz..
185 loero igaz csak mig a nos megy ...
de hat ki akar folyamtossan uveghangon menni en pl legtobbszor 1420-130 al megyek es szerettem foleg ha jo ido van leereszteni az ablakot es hallgatni a kipufogo durozyolasat mert eleg korrekt ...
az hogy kinek milyen kocsija van meg egyebbkent is maganugy en pl nem koltenek ennel tobbet mar egy 206 ra mert attol az nem lesz wrc a futomuve eppougy tucsapagyas hatul es egy kellemesebb oldalcsusztatastol szetesik kerdezzetek meg errol soki-t akinek mar epp ezert nincs pug ja ha jol emlekszem..
de hogy ki mennyit aldozz erre az egyeni dolog.
En tisztelem wrc fanatizmusat is...
ritja az ilyen es sajnos megsem becsulik meg ezt mo.on kelloen a markakereskedok hiszen akkor ok sponzoralnak a hasonlo clubokkat es a talikat...
kulfoldon ez igy megy ,meg a kommersz es unalmas markaknal is mint az opel...
SEMMIHO!Nemsokára megyek egy dekoros barátomhoz,aki rendes háttérrel,"művészi"fotókat készít nekem,küldök majd belőle!Örülök hogy tetszett,a köv.talin probáljuk ezt is felülmúlni..
hwn665 Mi menne tönkre és mitől?Nekem benne van nincs vele semmi bajom,az én autóm 2 literes.Szerintem ha minden tökéletes,akkor nem sok baj lehet belőle.Vagy baj+15 lóerő?tudod a tengelyekhez kell elektronika is,anélkül nem sokra mész..akkor már+30-35le a többletteljesítmény.Szerinted NémotO.-ban minden 3.fiatalnak tönkremegy az autoja?Mert ott kb. ilyen az arány...Na erről ennyit.
Szerintem a Tied úgy csípőből jobban felszerelt egyébként, meg amúgy is, gyönyörű az autód! A haverom, akivel a talin voltunk, nem bírt betelni vele, hogy mennyire tetszett neki (is). Ha küldesz róla képeket, szívesen felteszem a p206.fw.hu -ra. Sőt, mindenki, küldjetek képeket! :)
BeNZIN!Miből gondolod,hogy a tied Mo.legjobban felszerelt 206-osa?Szerintem a legjobb 5-be se vagy benne...Nem kéne kicsit szerényebbnek lenni?Tudod a felsorolt extráidra utcohasszat ver az én autóm is,mégsem mondok ilyeneket!Ha legalább GT lenne de így?Ugyan....
akartam de amikor meghallottam hogy milyen gondokat okozhat es rakerdeztem a gyari versenycsapatnal inkabb ugydontottem hogy nem vagom tonkre a kocsit...
valoban nagyon jol megy de ez a legszuro a kipufogo rendszer es a sportgyujtas erdeme...
KIs ellenálásu gyertyak irridium korfejjel.
nem brisk annal jobb.
mint azt emlitettem ezt nem az en velemenyem volt egy baratom javasolta csak.
Nem vélekedek degradáloan a tiszantuliakrol,de teny ,hogy pl nyiregyhazan a kelet kozelsege es a maffia kapcsolatok miatt nagyon sok pofatlanul gazdag ember van akiknek az alt intelligenciaja azert nem tul magas.
Ezt tobbszor sajat szemmemmel lattam belulrol.
Vagy en legalabbis ugy gondolom hogy a voros karrarai marvany lepcsosorhoz orditoan hanyingertkelto szin a lila nappali.
Pedig tobb hasonlot is lattam arrafele..
sajnos, nem
nemmondom hogy megbantam hogy pugot vettem, de megegyszer nemvennek az 100%, a ceges kocsijaink kozul meg a 130k km t futott tobb ember alltal hasznalt skoda pickupnak 1 kevesebb baja es negyedannyi zaja van mint az enyemnek es nem 1.1profilt vettem hanem 1.6 sportot amibol mar nemigen kene sporolni az anyagot.
Megint megyek Ocsibacsihoz mert meg mindig nemjo a fekem es 1 auton 51k kmnel 20km utan ugy sussenek a fektarcsak mint gronholmnak 1 gyors utan na koszi. Ugyanis a fek akkor is fog amikor nemnyomom inmaron kb 33k km nel mar jelentkezett es nemnagyon tudjak megcsinalni sehol!!! Lehet hogy 700k hufert kell abs-t cserelni, 2.5 eves auton?
kosz nem
nemet japan vagy amicar barmelyik!
hiaba szepek! sot gyonyoruk, nagyon sok szep EGYEDI dolgot lehet csinalni a 206on ki minek almodja meg... es persze mennyi gubaja van ra!
de alapban is szep
Soha nemveszek tobbet F betus autot / ford,fiat,francia...
na abbafejezem majd jovoheten irok ha vege a szerviznek
Öcsikémet lehet érdekelné a téma... Majd jelentkezik...
A Nyíregyháza környéki hülyegyerekekről és a sufnituningról ellenben vitatkoznék... Én is debreceni vagyok (igaz most éppen Veszprémből)... Hidd el ott is vannak, akik értenek a dolgokhoz és persze létezik a sufni tuning is, de ez megvan Bp-en is... Sőt!
Hali én sem azert adom el olcson hanem azert mert ha egyszer elhatároztam, hogy eladom akkor ne fajditsa a szivemet a garazsban .
Tettszett a kocsi amikor elhoztam es mai napig tettszik is mert hiaba a skoda fabia vagy a golf vagy barmelyik minosegi folenye mert mint tudjuk azert a peugeottal vannak dolgok...Bár nekem lekopogom csak keves volt,de nem lehet oket szeretni ugy ,nincs meg bennük ez a charme.
DE ha olcson adom gyorsabban elviszik ha meg tartom magam a piaci arhoz lehet csak 2-3 honap mulva viszik el addig a 2,3 millio kamatozik nekem 100-200 e -t es akkor ugyanott vagyok.En igy szoktam gondolkodni.
Sajnos az extrakat ritkan fizetik meg.
Az egyik baratom azt javasolta vigyem le nyiregyhazara mert ott vannak gazdag papi hulyegyerekei akik megveszik.És arrafelé ugyis csak sufnituning van egyebbkent ,tehat az en gepem kuriozum lenne.
Lehet ,hogy igaza van ,ki tudja?
Nem hiszem hogy konfrontálódni fogunk, én már így is irtózatosan nagyot buktam ezen a kocsin, más okok miatt, ezért próbálok olyan "balekra" találni akinek a pénz nem annyira számít. Vannak ilyenek, más autómat is adtam már el így, reménykedni mindig lehet. Annyira meg nem sürgős a dolog hogy alapból ilyen nyomott áron kéne árulnom a kocsit mint a kolléga teszi. 2001-es gti-k vannak 3.2-ért kb 1 millával kevesebb extrával. Nem mintha magyarázkodnom kéne hogy miért adom ennyiért az autóm..
Na megvan a kisoroszlan utodja...
Skoda superb 1,9 pdtdi 130 paci.full extra amit adnak..
egy kicsit nagyobb valtas mint az megszokott de most egy ilyen munkakocsira van szuksegem...
Januárban vettem át a kocsimat, ami olyan ,mint
amilyet Ti is szeretnétek venni(206 SW 1.4 HDi Presence 68LE 150Nm).Nálunk is a csomagtartó mérete volt a fontos és a fogyasztás.
A Skoda Fabia Kombi nem jöhetett szóba, mert ennyi pénzért (+400000) csak egy 1.9-es szivó (64 LE 124Nm) dízelt lehet kapni fele ennyi extrával és egy kicsit nagyobb csomagtérrel.Mi kértünk bele ABS-t, klímát és a gyári CD-s rádiót. Lehet, hogy már nem így van, de 3 hónapot kellett várni a kocsira.Ha valamire kiváncsi vagy még kérdezz nyugodtan.Egyébként a Peugeot Sárkánynál vettük, alkudni nem alkudtunk, kaptunk ajándékba váltózárat és a hitel is akciós volt(forint alapú THM:12.8%)
Sziasztok. Eladó a 206 GTI-m. 2000 év végi, minden gyári extrával + sárga KONIk, xenon lámpák, tel. kihangosító,mp3-as csúcs hifi, fekete bőr ülések, téli-nyári gumik alufelnin, stb. Ár 3,5 vagy hifi nélkül 3,3 milla. Szervizkönyves, garantáltan sérülésmentes, minden nap zárt garázsban tartva, 78000 km-mel. Magyarország legjobban felszerelt 206-osa. Emailezzetek ha valakit tudtok akit érdekelhet.
Hali
Örülök ,hogy a talitok jol sikerult...
Én ha minden igaz megvallok a kisoroszlantól
ha kell valkinek szoljatok legyszi...cimem kohalmia@intron.hu
2001 oktoberi extrak teljes wrc kit + sport-kipufogo rendszer +teljes elso hatso eibach-koni allithato szett.-twister legszurohaz...
megvannak az eredeti kipufogo lokharito stb elemek...is...
most volt 30000 es szervizen hibatlan... a gep...
extrak: 206 xs sport 1,6 16v autom. legkondi korm vez. cd-s fejegyseg.
elektromos kutyuk stb..
ja es magnezium otvozet 15 os felnik vannak rajta zokohama gumikkal emelett vadi uj dunlop sport winter gumisett jar hozza...
mindez nagyon olcson mert nincs kedvem arulgatni aki kapja marja 2390000...
no kb ennyi...
hali mindenkinek az utodja meg nics kivalasztva...
Úgy néz ki, én is Kisoroszlán-tulaj leszek. Igazából féltem a francia autóktól, de nem volt sok választásom: a kereskedők 99%-a nem hajlandó beszámítani a 11 éves Corsámat. Igy ami közül választani lehetett, az egy másfél éves Puntó, ami borzasztóan fapados volt, félméteres váltó meg dobozhangú hifi meg ilyenek, meg egy Kisoroszlán.
Fekete, légkondi nélkül - ez a kombináció kissé durvának tűnik nyárra :) - 75 lóerős, a Lurdy háznál lévő kereskedőnél cserélte be egy figura asszem 18 hónap és 32000 km. után egy 307-esre.
Alapvetően tetszik, jól néz kis feketében, igényes a belső tér, tetszik a rövid váltó, az állítható magasságú ülés, meg ilyenek, látszik, hogy odafigyelnek a Peugeotnál a kuncsaftra, hogy nem az a hozzállásuk, hogy kisautó = igénytelen. A dízelcorsához képest már-már ijesztő a hetvenöt ló, alig győztem felváltogatni kipróbáláskor :)
Azt meg tudná mondani valaki, hogy a gyári hanxórók milyenek? Jól szólnak egy Clarion cédével? Mert azt átrakom a Corsából.
Kicsit félek a francia autótól szervízileg, bár a faterom 605-öse is csak hétévesen esett szét atomjaira, meg egy sok autósújságot olvasó haverom véleménye szerint a francia autók alacsonyabb technológiai minősége (a németnél alacsonyabb, az ugye az örök viszonyítási alap) csak 7-8 év után jön ki, addig a franciákkal sincs sok baj általában, én meg négyévesen biztos becserélem, úgyhogy remélem, hogy nem lesz baj.
Eddig nem ültem benne sokat, egyelőre nagyon tetszik a franciás külső-belső elegancia és igényesség, az a fajta kocsi, ami öltöztet, mint abban a régi reklámban a napszemüveg :), de majd hétfőn írok többet, ha átvettem.
Sziasztok,
sikerült most befejeznem a CC hátsóját. Még van egy kis finomítás, de már jó. Be van kötve az erősítő, és szól faszán! Egyik nap majd küldök semmihonak fényképet róla, hogy rakja fel a képeim közé, és akkor majd megnézhetitek. Szerintem jól sikerült!
Sziaspelta,
ha megengeded én is elmondom röviden a személyes tapasztalatom: Érden a PÉTA-nál vettem a kis pugomat. Ez egy kis kereskedés, mondhatni csalásias. Persze itt is kedvesek voltak, mikor vettem. A szervíz is jó, itt pl. ott állhatsz végig az első pillanattól az utolsóig, mindent megkérdezhetsz, hogy mit miért csinál, stb... Itt is lehet alkudozni, mint mindenhol.
Röviden ennyi.
Pityke
Magyar igen.
Kis idő és müködni fog a weblapom ott lesz hely dögivel és akkor ftpre oda fel fogom tölteni a CD-t csak nektek, és nem 1000ft-ért :-))
Szerintem most a héten lesz uj CD is ami jobb.
…hogy régi motoros vagyok az túlzás! Idáig nem bántam meg, hogy pözsit választottam ( pedig használtan vettem a fehérvári Fábiánnál) és ehhez hozzá tartozik, hogy nem mindig bánok vele kesztyűs kézzel…
Alkudni, muszáj, ezt általában a dealerek is belekalkulálják, bár lehet, hogy olcsóbban nem adják, de elképzelhető, hogy azt mondja, „egy rádióval még meg tud ajándékozni”…. (nálam bejött) :-))
A szervizeléshez, érdemben nem tudok hozzászólni. Nem sűrűn járok szervizbe (kopp, kopp)
… ha az időd engedi, mindenkép olvass vissza a topikban!
Köszi a véleményeket, n. boldog vagyok!!
BeNZiN
Azért, mert:
1. Nekünk mindenképpen kombi kell és nem nagyon van más kis kombi. (A nagyokat már nem engedhetjük meg magunknak.) Szóba jött a Ford fusion (nem meggyőző) meg a Skoda Fabia Combi(nemteccik, zabál és + -fapad) is. Jelenleg ár/érték arányban ez tűnik a legjobb megoldásnak. (Ha lenne Clio kombi szerintem azt vennénk, de nincs.)
Ja van még Yaris Verso de az drágább, és kisebb a "puttony". Ja meg a suzuki wagonr, inkább hagyjuk.
Szóval tudsz jobbat?
2. Garancia úgy tudom 2 év. ??
Zsuzsika:
Köszi! De nem mindenhol kedvesek, lásd alább. Szervízzel elégedett vagy?
jampug:
Te régi motoros vagy itt, ugye nem bántad meg, hogy pözsót vettél?
Különben kereskedők tesztelése folyik most: Kovácsot elkerüljük, Centrálba ma megyek, Sárkány-Gablini OK, City-ben vérlázítóan bunkók voltak, (ott tesztvezettünk) úgyhogy őket bojkottálnám. Alkudni mindenhol lehetett. (Tudom, hogy ez egy idétlen, hp. kérdésnek tűnik, de érdekelnek a magánvélemények.-egyhülye tapasztalatai, béna szervízesek, nem ragozom.-)
Google OK, de néha dógozni is kell, gondoltam gyorsan az indexxel:)))
Üdv
spelta
Miért veszel peugeot-ot ? Nem akarom nagyon fikázni a márkát de a 2 éves kocsimnak lényegesen több és fajsúlyosabb hibája van mint az előtte levő 8 éves hondámnak vagy bmw-nek, de említhetném apám 12 éves passatját is. Nem véletlen 1 év a garancia csak ezekre a kis vackokra.
Én a Fábiánnál vettem, rendesek voltak, bár tök mindegy hol veszed, amíg meg nem veszed nagyon kedvesek mindenhol.
Az enyémben is van ABS, és légkondi, én csak rábeszélni tudlak. Most télen azért elég rendesen használtam az ABS-t,nyáron pedig nagyon szupi a légkondi és szerintem nem fogyaszt sokkal többet,megéri hogy ne rohadj bele az ülésbe a nagy melegben.
Próbálj mindenhol alkudozni velük, elég nagy különbség van köztük, a Kovácsról én sem hallottam semmi jót.
1.) Egyhülye írásait olvasva nem javaslom a Pug kovácsot! Én mgbízhatónak tartom a Centrált a lágymányosi hídnál, illetve jókat hallottam a Pug Sárkányról és az Üllői Frédi-Béni-ről! (ez nem jelenti, azt, hogy a Fábián nem jó!) A www.peugeot.hu oldalon megtalálod az összes márkakereskedőt! Index kereső helyett használj: www.google.hu-t !
2.) ABS. Szerintem érdemes, nekem is van, de ezt majd, más itt véleményezi!
3.) Légkondi! Szerintem mindenképpen!
4.) Inkább utólag! (ez egyedi igény alapján)
Kedves Oroszlán tulajdonosok!
Emberemmel 206SW 1,4 HDi-t fogunk venni. Vita a részleteken zajlik.
Ez lesz az első rendes/igazi autónk + csak a szakirodalmon műveltük magunkat, úgyhogy lécci-lécci valaki szánjon meg és válaszoljon very primitív kérdéseimre!!!!!
1. Ki mit ajánl, hol vegyük? (Bp.) Ez ugye egy szubjektív szempont, de egyhülye "élményeit" olvasva vannak fenntartásaink. (Sajna az index keresője nem működik, ezért hiába próbáltam rákeresni kül. márkakereskedőkre/véleményekre.)
2. Érdemes-e ABS-t venni bele? (Ember szerint nem, szerintem igen, de én nő vagyok és befolyásolnak a marketing-szövegek.)
3. És légkondit? (Az ülések elég passzosan simulnak az emberhez: nagyon bele lehet rohadni nyáron?)
4. Gyári rádió+Cd v. utólag?
Nagyon köszönöm, ha valaki válaszol!!!
Üdv
spelta
gabocak!
Csak egy jótanács
Ez egy normális baráti társaság!
Neked ez volt a 3. hozzászolásod a topicba, nem tudom ki vagy de ahogy a hozzászolásiadat végignéztem minden peugeot fórunba irogatsz
Neked van 206, 307, 406-os od is hogy ennyire irogatsz mindenhova, VAGY netán egy peogeot szervízbe dologzol és véletlenül a kezedhez ragadt egy ilyen cd és azt most probálod másolni és eladni.
Jajj Jajj.
Nekem is van ilyen CD-m elmondanám.
Én vége tért már az az időszak mikor egy CD-t 1000Ft-ért másoltak.
Egy lemez max 100-150Ft. Én mit tudjuk barátot nem húzunk le, tehát szerintem itt bárkit megkérdeznék hogy másolna nekem egy cd-t azt mondaná persze csak fizessem ki a lemez árát.
Na csak ezt akartam elmondani hogy rossz helyen probálkozol.
Üdv:206wrc
Garanciális idl lejárta elött legalább 1 hónappal vidd mert ha nincs raktáron és rendelni kell és igy kicsúszol a garibol akkor lehet hogy neked kell fizetni. Én már hallottam ilyet.
És az hogy ott a feszitőgörgő csapágy nem 100-as az még más hibákat is okozhat. Szerintem ha van időd vidd el és csinálják meg.
Ezt nem hallottam, de bennem már körvonalazódott is egy megoldás. Két oda passzoló gumigyűrűvel és némi sziloplaszttal szerintem gyönyörűen és hatékonyan megoldható lenne ez a probléma is.
Gabocak!
Én igényt tartanék egy ilyen CD-re!
Lehetséges?
Más.
Megnéztem a tali képeket.
Szépek voltatok. Gratula Mindenkinek.
Én is mennék, csak hát nekem cirka 1000 km egy ilyen kirándulás, meg hát mit keresnék én ott köztetek, egy "full originált" oroszlánnal!?:-)
Ahogy nézem ezeket az autócsodákat, (majdnem) mindenki tuningol valamilyen fokon, én meg szégyenkeznék egy gyári felszereltségű kocsival!:-))
Akkor marad a rossz , minőségű olaj, olcsó szállítási feltételekkel, de magas adótartalommal …..rulezz!
Erről nem érdemes többet beszélni, és én sem akarom, hogy mások miatt kimoderáljanak (annyit nem ér)
Esküszöm erre a Fotoshopra én is gondoltam, már vártam, hogy ki lesz az a leleményes aki ezt fölveti! ))
De, ha tényleg megcsinálod élethűre, akkor tényleg díjazlak valami meglepetéssel (ööööö…. két rekesz sör megteszi?)
Sziasztok,
Pityke: Remélem nem fogok megsüketülni, meg amugy is csak azt szeretném, hogy szépen szóljon. Már félig kész van. Teljesen kivettem a hátsó üléseket, és beépítettem. Holnap belekerülnek a Magnat hangszórók, aztán már csak be kell kötni.
A fényképekről meg annyit, hogy az első kilenc kép az enyém, a többit pedig majd küldöm, csak most egész nap szerelek, és csak este jövök a nethez, amikor már hulla fáradt vagyok.
Semmiho,
azt láttad a képen, hogy a toronymerevítő miatt el kellett vágni a motorháztetőn belüli műanyagot, ami felelős a hatékony szellőzésért. Magyarul a srác elmondása szerint azért párásodik a gép. Persze rögtön mondta, hogy akkor ezt csinál, meg azt csinál és különben is nem ez a lényeg:-))). Szóval nekem tetszik, meg biztos jó is, csak ne kéne hozzá gányolni. Vélemény?
Leginkább a szállítástól... Ugyanis ha nem csövön, akkor vizen (uszály) esetleg vasúton lehet importálni. Legolcsóbb a cső, aztán a vizi szállítás. A mennyiség tükrében pedig nem kevés ktg-ről van szó.
A benzines topikba azért nem írok, mert sok az "értetlenkedő és agresszív" ember, meddő vitákba pedig nincs kedvem belemenni. Egy idő után pedig biztos beszólnék egykét olyat pár "okos" embernek, hogy kimoderálnának egy hétre:-)))
Üdv. Pityke
Hát ez azért nem olyan egyszerű... Tudod eleve az adottságok... "Barátság". Biztos, hogy drágább lenne a nyersolaj, ha nem azon a csövön csordogálna be az országba. De sajnos nem ettől drága a benzin. Biztos olvastas a cikket az indexen:-))))
A finomítót folyamatosan korszerűsítik, van olyan üzeme, ami világszinten a legkorszerübbek között van, de olyan is, ami nem:-(. A finomítás igen összetett folyamat, mint bizonyára Te is tudod:-).
Szóval ne menjünk bele nagyon, ez van. De ha vigasztal, nyugat Mo-n sok OMV kúton tankolhatsz osztrák benzint és kelet ausztriában pedig magyart:-).
Rendben ez elfogadható!
...de, mégis mit gondolsz mennyire kerülne drágábba, ha nem az oroszoktól vennénk az olajat?
... s egyáltalán vannak a mol-nak olyan távlati tervei, amiben szerepel az olajfinomítóinak a korszerűsítése???
(mondj valami benfót, mert akkor holnap veszek mol részvényt a tőzsdén!) :-))
Igen, én írtam és tartom is, hogy nem a vegyészeink a ludasak a dologban. Azt is írtam, ha emlékszel, hogy nyugaton mindenféle alapanyagot (nyersolaj) használnak, mi csak a ruszkit... Ez lehet az egyik ok. A másik, hogy a mi finomítónk már aránylag régen épült, és a technológiák fejlődése nem minden területen érezhető, ha nagyon szépen akarom mondani. A harmadik pedig a benzinek adalékolása. Másmás adalékot használnak az olajtársaságok, a mol is külföldről veszi. Az tény, hogy mikor Ausztriában az autópályán "sima 95"-t tankoltam a shell kúton, sokkal jobban ment a kis oroszlán...
Csodát ne várjatok tőlem, csak van néhány vegyész ismerősöm, az ő védelmükben írtam, amit írtam.
Pityke
Csupán kíváncsiságból olvasgatom én is, és állandóan azt írják, hogy a hazai benzintől kevésbé megy az autó, mint a nyugati országokban kaphatótól...
mintha múltkor azt mondtad volna, hogy a Mol vegyész gárdája van olyan jó, mint a külföldi olajtársaságok vegyészei...
...hogy is van ez?
tudom, hogy nem Te érdemled ezt a kérdést, de Te vagy közöttünk és hátha adsz valami elfogadható magyarázatot
Rideg palik voltak köztük:-))) Mi ott voltunk, amikor nekiindultak és tanúi voltunk akkurátus előkészületeiknek.
Krisz: várom a képeket mailben!!! A zene ötlet nagyon komoly...nem fogsz megsüketülni tőle? Hasonlót akarsz, mint a két üléses honda crx?
Üdv.Pityke
Csak azt hiányolom, hogy gyalog a kilátóra botorkálva, felfelé az úton nem kattintgattátok a vakut azokon a napfényfürdőző, fénnyel idült és okkult módon egyszerre táplálkozó nyugdíjasokon :))
Sziasztok.
Sikerült szereznem egy Peugeot magyar nyelvü szerviz Cd-t. Mely a 206, 307, 406, és a 607 ntipusokra vonatkozik.(sok képpel)
Ha valakit érdekelne akkor egy ezresért tudok rola másolatot késziteni.
Immáron új taggal bövült a táborotok :>.
2000.10. XS (1.6l 8V) 16"-os felnikkel, gyönyörűszép fekete színben :).
Remélem sok örömet fog még nekem szerezni. Olyan szép a hangja már 2-3 x1000 körül is, hogy azt nem hittem volna, és sokkal jobban húz alacsony fordulatszámon mint a Toyota Corollank (1,6L 110Le)
Most megyek rá új gumikat venni (205/45 R16). Tudtok javasolni valami olcsóbb helyet?
Egyébként melyik budapesti szervízt ajánljátok nekem?
A 22-es és 23 –as képeken elrejtettünk 11db kicsi pözso gépjárművet! Aki mindet hiánytalanul megtalálja és beküldi a címünkre, azok között egy hétvégi 206CC autózást sorsolunk ki!
Sziasztok, megvan az új tuning ötletem (félig már kész is van). Kivettem a CC hátsó üléseit, sokat úgysem érnek, és beépítem. Rendesen, szépen, és lesz rajta egy erősítő, megvilágítva kék neonnal, két magnat ovális, háromutas és lehet, hogy egy mélynyomó. Elvileg, ha minden franko, akkor hétvégére kész lesz, de lehet, hogy csúszni fog egy hetet. Ha kész lesz, küldök róla képet. Mi a véleményetek?
Zsuzsika,
Küldtem egy kis izelítőt... Majd holnap is küldök, így minden napra jut egy kicsi... Remélem tetszenek:-).
Semmihonak elküldtem délután 3 komolyabb adagot, remélem holnap fölvarázsolja a honlapunkra.
Ma néztem, hogy már 112 regisztrált tag van... Ha a következő talira csak a fele eljön, már jóóó.
Sziasztok!Pityke köszönöm a képeket:-)). Ha van még valakinek, akkor légyszives küldje át emilbe.
Peti:ha van egy kis időd elküldenéd a riasztó leírását?Remélem a következő talin többen leszünk,de ez így is jó volt!
Tényleg nagyon szép volt. Érdekel valakit az, amit ajánlott a srác? Történetesen a toronymerevítője. Ha 5 db-os rendelés összejönne, akkor állítólag 15e Ft-ba kerülne darabja. Nem egy nagy összeg, maga a cucc viszont nekem elég igényesnek tűnt (fotók is lesznek majd róla).
A lexusos. Állítólag 200 lovas :) Hát nem'tom, de a tulaj szerint hamarosan tovább combosodhat, mert valami Garrett-nevű kütyü kerül még bele :) Elő a 607-esből származó Xenonok nagyot dobtak rajt, a motorteréből enni lehetett volna, a légy hasraesik a sok políron meg krómon, meg amúgyis... 2 db Schrick vezérmű-tengely 312°-os. Fenébe, így utólag már bánom, de vihetett volna egy kört :D
Apropó, a http://p206.fw.hu címre feltöltöttem 9 db képet, így kezdésnek. Azért azt a szerelős fotót, na azt nem kellett volna :)))
Igen, lehetséges. Guri nick-en van regisztrálva a p206.fw-n, és néhány levélváltás volt. És tényleg nagyon kíváncsi voltam (és vagyok még mindig) az autójára, a leírás alapján izgalmas... Engem elsősorban a Devil kipufogó fogott meg, ezért is írtam Neki, hogy az után érdeklődjek... És iszonyt szomorú vagyok, hogy nem tudtam elmenni a talira, a múltkorinak is csak a végére értem oda... Most ez se jött össze... :-((((((
Attól félek, megnézem a fényképeket és még szomorúbb leszek, hogy egyiken sem szereplek(-ünk a kicsivel)...
:-(
Helló!
Nos, én csak azért nem voltam ott, mert még darabokban van a kicsikém. :(
Más: meg tudjátok-e mondani, hogy 2001 végén-2002 elején milyen márkájú és kapacitású akksival adták a 206-osokat??
Ha nem garis javítás van, kell-e adni kölcsön kocsit, ha hosszabb ideig tart a javítás?
Kösz.
Sziasztok,
sikerült elküldenem a képeket semmihonak,
szerintem ha lesz ideje akkor nemsokára fent lesznek!
wrc: Tatabányán és a Győri Luxnál is 50 ezerért akarják ültetni a kocsit. Szerinted az műxik, hogy elviszem a szerelő haveromhoz, ő rendel két sportrugót, elölre be is teszi, és csak utána viszem a PUG szervizbe, hogy tegyék lejjebb a hátulját? Ha szerinted ez nem megoldható, akkor te melyikbe is vitted? Esetleg egy telefonszám!
206wrc: nekem légyszi tedd fel a képeket valahová nagyobb méretben! Az a gond, hogy ha a 640x480-as képről retusálom a rendszámokat, visszamentve ugyanilyen felbontásba sajnos nagyon sokat romlik a fotók minősége (JPEG suxx;). Köszi, előre is!
Sziasztok,
elküldtem pár képet semmihonak, de a Mailer Daemon visszaküldte a levelet.
Kinek küldjem, és milyen címre? Szerintem tök jók lettek, 10 képet választottam ki, amit küldök. Próbáltam úgy választani, hogy mindenki rajta legyen!
Ismerem az érzést, tavaly újítottam föl a lakásomat. Nem is azért mondtam, hogy felelősségre vonjalak, de legközelebb jó lenne, ha Te is ott lennél:-))))
szerintem sincs a többieknek pugeotja, viszont peugeotja….
Azon ne is csodálkozzál, hogy ilyen kevesen mennek a talira, jóformán az a 10-12 ember irogat a fórumon is..
Tényleg mennyien voltatok tegnap?
Én nem hurrogtam le csak már voltam egy pár talin és tudom milyenek az itteni tagok, Oh persze megyünk meg fasza a klubb is és mikor talizni kell akkor csak az állandó csapat az a 10-max 20 ember jön el.
Lehet hogy a többinek nincs is Pugeotja?
206wrc,
Dévúból biztos, hogy többet is adtak el:-)))
Egyébként egyetértek Veled, sokkal többen vehettünk volna részt a talin... és tényleg a következőt jó lenne profin megtervezni és kivitelezni. Programok, ügyességi versenyek, stb... Az a repülőteres ötlet nagyon jó, azzal lehetne valamit kezdeni.
Üdv.Pityke
az én képeim is jól sikerültek. Szerintem semmihoval beszéld le, hogy tegye föl a p206.fw.hu-ra. Én is elküldöm majd neki, aztán kimazsolázza, melyik képet teszi fel a honlapra.
Nekem küldheted mail-ben, de ne arra a címre, amit itt látsz, hanem az itmolnar@mol.hu-ra. Itt bármennyit tudok fogadni:-).
Üdv. Pityke
Én csak azt tudom mondani hogy vagyunk 106-an már azaz 106 regisztrált tag van és én megkérnék minden fórum olvasot hogy ha szerveződik egy tali kérem adjun hangot hogy neki mikor jó és valahogy összehozzuk, hogy sokan nagyon sokan legyünk a következő talin.
Én láttam már Dévú talit ott voltak káb 50-60-an és az csak egy Dévú mi miért nem tudom egy nagy talit összehozni???
Oroszlánok fogjunk össze és szervezzünk nyárra egy fergeteges talit.
Üdv: 206wrcc
Sziasztok,
én majd hétfőn ügyeskedem a képekkel:-)
Zzuzsika, neked majd küldöm az oroszlánokat...
Tényleg jó volt a tali, legközelebb sokkal jobb lesz - nekem -, legalább személyesen is láttalak benneteket.
Most töltöm.
ICQ-tok nincsen?
mert akkor közvetlenül átküldhetnám neked és ott is lehetne beszélgetni.
Többiek?
Miért hiányoznak :-))
Én nem vagyok elég neked :-))