Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cápaFeri Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11397
ja...azóta meg fizetem a részleteket  a banknak...ez sem mellékes! :-)
Előzmény: cápaFeri (11396)
cápaFeri Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11396

Na de fiúk (lányok)! Ugye nem gondoljátok hogy egy kereskedés amint megkap egy autót a tréleren, a sofőrnek ott kp-ben kicsengeti a lóvét, vagy egyből fut a központba? A szalonban lévő autók is szabadkészlet, azok sincsenek kifizetve! Azt kevés nagy kereskedő engedhetné meg magának!

A következő van: bemész, nem látsz olyan autót, amilyen neked kell. Kereskedő keres az országban készleten lévő (szalonban, telepen álló) megfelelő autót. Ha nincs, jön a rendelés, ha van, akkor lehívja. Ennek feltétele, hogy írjatok megrendelést, ill. az előleg be legyen fizetve (általában 50-100 eFt). Következő teendője az ügyfélnek akkor, ha át kell venni az autót, akkor kell fizetni is érte. Addig sok kereskedő nem is szereti látni a megrendelőt/tulajt, mert nem jó az, ha ott ólálkodik az autóház körül, amikor lejárnak a trélerről, kiszedik a vax alól, esetleg apróbb szállítási hibákat javítanak, stb.

Végül két eset lehetséges. vagy minden rendben és átveszi a tulaj a kocsit/perkálja a lóvét és örül, mint majom a farkának, vagy eláll a szerződéstől alapos indokkal és bebukja esetleg a kifizetett előleget. Sok kereskedő a megrendelőre elfelejti ráírni, mikorra is lesz meg az autó, had várjon csak a marha, örüljön, hogy kap autót. Na ez nem így van egészen! Fel kellene tüntetni a szállítás/átadás határidejét és keményen kötbért fizetnie ha nem tartja be (na ilyenkor lehet megcsavarni a tökét és extrákat belekérni még :-))! Nem is értem ezt az egészet, sokan miért hagyják magukat át....ni! Előre fizetés, meg hetekig ígérgetés...hmmmm. Az autót ha leszálltja a központ  a raktárból, vagy átveszi egy másik kereskedőtől, utána van 30 napja, hogy  rendezze a pénzügyi részét (pl átutalja). Persze simlis kereskedő egy idő múlva kibukik a rendszerből és előfordulhat, hogy csak kp-re kap kocsit, de az ilyet eleve jobb elkerülni, mert az ilyen másban is simlis, mi meg szeretnénk az autónkat legalább 10 évig megbízhatóan szervizeltetni is! 

Én tavaly úgy kezdtem, hogy amikor tudtam, mit szeretnék, akkor megfuttattam ajánlatra emilben a fél dunántúl kereskedőit. (Volt aki válaszra sem méltatott, az eleve törölve) Legjobb három ajánlat maradt a pixisben, telefonos tárgyalás, majd a nyertesnél személyes alkuk sora, ugyanis ő EL AKAR ADNI AUTÓT és nem mindegy neki, hogy ő adja el, vagy a szomszéd város kereskedője! Végén már flottakedvezmény is volt a kocsin, meg ingyen alufelni-garnitúra.:-) Megállapodás, átadás napjának egyeztetése, megrendelő, majd előleg befizetése, aztán a türelmetlen napok várakozással tele. A megbeszélt napon az autó a szalonban várt felszerelve (vonóhorog, spoiler, stb), leműszakiztatva, tartozékok berakva a kocsiba, stb. Kis ismertető, magyarázó a kereskedőtől, átnézés, egyéb formaságok, majd amikor mindent rendben találtam, akkor kasszához járultam a pénzzel. Papírok, aztán haza boldogan a friss szerzeménnyel, azóta öröm. 

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11395
Köszi mindenkinek az infókat!
Előzmény: Vatomi (11393)
Vatomi Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11394
Hali!

Szerintem sok ez a fogyasztás!
Neken még 5 litert sosem evett hosszú úton pálya nélkül. Pályán 130-nál 5,5-öt mutat a pill. fogymérőm.
Nyáron 4,4 l volt klímával még új korában is, most 4,7-4,9 l az átlag, mert hideg van.
A rekord: Győr-Sopron: 3,9 l/100 km
Igaz város nem sok van benne.
Amúgy a Spurit tesztelem mostanában, szerintem megéri!!!!
Előzmény: Monk (144) (11380)
Vatomi Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11393
Hali!

Nekem is Ex van, nekem háromállású az a kapcsoló, a hibás féklámpa visszajelzőről nem tudok nyilatkozni, de az alacsony ablakmosó folyadék visszajelző működik.
Előzmény: Törölt nick (11356)
Radatti Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11392

Szia!

Garanciában cserélik a stabilizátort?

Előzmény: West(KIA LURDY) (11352)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11391

Kivéve ha oda-vissza komunikál a szervergéppel az autó mert itt  szervergép küldi a telefonon a jelet a gazdinak ha bámi gond van pl: ha megpróbálják elnyomni a jelet:)

Üdv:West  

Előzmény: Notes (11372)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11390

Hali

nem kell megfúrni hozzá a csatit nyugodj meg:)

Üdv:West

Előzmény: romvi (11367)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.11.21 0 0 11389

Hali Tettestárs:)

Megkérdezem de sztem nincs:) viszont ha ma megrendeled akkor péntekre itt van 2 nap alatt jönnek meg a cuccok ha van németben ,ha beérek írok mi a helyzet.

Üdv: West

Előzmény: Tettestárs (11363)
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11388

Ja igen, dízel a kocsi!

1,6 CRDi EX

Előzmény: Monk (144) (11381)
cumpika Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11387
Mi van akkor, ha minimális önerővel (mondjuk 10%) vesz valaki autót? Vagy még annyit se tud befizetni? Akkor miből fizeti a regadót?

Na ez az.??

A bank csak a számla kiállítása után utalja a vételárat.

Aki nem elég tőkeerős ne legyen autószalonja.

Előzmény: ZoliBA (11386)
ZoliBA Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11386

Hm ...

Most látom, hogy egy páran már megelőztetek :-)

Előzmény: ZoliBA (11384)
cumpika Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11385
de azt én apróságnak fogom fel, sokkal rosszabb is lehetett volna

Járhattál volna rosszabbul is.
Sajna az ilyen "kereskedők" azt hiszik szivességet tesznek azzal, hogy eladnak Neked egy autót.
Ezért is hiszik, és teszik, hogy lesz@rnak miután kifizetted a vételárat.
Amíg nincs a kezükbe a pénzed addíg kapálózhatnak a megelégedettségért.

Ezért olyan helyen nem vásárolok, vagy rendelek meg bármit ahol előre kérik a pénzt.
Ha nem tetszik, megyek máshova.
ZoliBA Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11384

Szia!

Autót én is hitelre vettem (Pappas). Az önerőm a régi autó volt + némi pénzmag. Szerződéskötéskor befizettem a foglalót (100.000,-), utána pénzt már csak akkor adtam nekik, mikor az autót átvettem. Természetesen a régi autót is akkor adtam le.

Ők akkor miből csengették ki a regadót? :-)

Fene se tudja. Valszeg nagyrészt azon múlik mekkora a kereskedés, mekkora tőke áll mögötte. Feltételezem nekik van arra keretük, hogy saját zsebből fizessék előre az Ügyfél helyett az ilyen kiadásokat.

Gondolom, hogy egy kissebb kereskedés, ami mögött kevésbé tőkeerős cég áll, nem engedheti meg ezt magának, ezért kéri előre az ügyféltől a pénzt.

DE!

Mi van akkor, ha minimális önerővel (mondjuk 10%) vesz valaki autót? Vagy még annyit se tud befizetni? Akkor miből fizeti a regadót?

Sziasztok:

ZoliBA

1,4 Lim Lx+ Black Pearl

Előzmény: G4b0 (11373)
Doki50 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11383
Benzines, vagy dizel a kocsid? Az én 1,4-es benzinesem vegyes-főleg országúti használatban - 6,5 - 7 litert fogyaszt, 50-120 km-es sebességek között.
cumpika Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11382
hogy saját forrásból nem tudtak a nagykernek, meg a regadót beszedőnek fizetni.

Igazad van! Az ilyen kereskedőt/céget/ messzire elkerülöm.
Legyen az autós, vagy építész, vagy bármi.
Teljesítéskor fizetek, ez a normális.
Előzmény: cápaFeri (11378)
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11381
Még egy kevés Budapest is van benne!
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11380

Nekem is a szalonba érkezés idején kellett kifizetnem az önrészt. Utána kezdték el az üzembehelyezést, ami egy hét volt csupán (péntektől péntekig). Hogy közben mit csináltak pl. az én pénzemmel, így utólag már nem érdekel, a lényeg, hogy a kocsi megvan és jó (kivéve a vonóhorog témát, de azt én apróságnak fogom fel, sokkal rosszabb is lehetett volna).

Ma voltam egy közepesen hosszú távon, kb 500 km-t tettem meg (Pécs és környéke). Autópályán 130-160 között "mozogtam", országúton alig nyomtam neki, tojás a lábam alatt (még amúgy is bejáratós - a kocsi, nem a lábam és nem is a tojás :)). Így jött ki a végére 5,9 l átlagfogyi. Ja, 3 emberrel és csomagokkal. Ez szerintetek jónak számít? Még csak 850 km van az autóban.

Ami feltűnt, hogy autópályán 130-nál a pillanatnyi fogyasztás 7 l körül volt, ami nem túl jó, a benzines egyhatos rönóm is ekörül ivott.

cápaFeri Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11379
Én hitelre vettem, de úgy is csak az előleg volt a megrendeléskor fizetve. Átvételkor kigurulás előtt az önrész mínusz előleg. Ez így szokás. Vagy neked kamatot fizetnek azért, hogy fizettél valamiért, aminek ellenértékét még nem kaptad meg?
cápaFeri Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11378

Nem vertek át egy kicsit? (Használták a pénzed egy ideig) Úgy tudom, hogy akár hitelre, akár kp-re vesz valaki autót, az előlegen felül pénzt csak akkor kell fizetni, mielőtt leműszakiztatva, forgalomba helyezve, felrendszámozva kigurulsz a szalonból. A pénz általában az utolsó művelet szokott lenni a becsücsülés előtt, amikor az autó már át van nézve, minden OK, csak haza kell vinni a kicsikét. A "piszkos anyagiak" után már csak a gratuláció, kézfogásos elköszönés jön a kereskedőtől, hölgy tulajnál az elmaradhatatlan virág, úrnál a pezsgő átadása és jó utat kívánás -felénk.

Nem hinném, hogy neked kellett volna állnod a kereskedés pillanatnyi pénzzavarát, hogy saját forrásból nem tudtak a nagykernek, meg a regadót beszedőnek fizetni.:-)

Előzmény: Cerka72 (11375)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11377
Na akkor jól gondoltam. Sejtettem, hogy nem átvételkor kell kifizetni. :)
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11376
Ja az előlegről nem is beszélve, amit még szeptemberben leszurkoltam.
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11375
Nálam készpénzes volt. A teljes vételárat ki kelett fizetnem, amikor az autó a szalonba érkezett. Ebből utalták a regadót, fizettek a nagykernek, stb. Én azért pampogtam joggal ezek után három héttel hogy még mindig nem ültem benne a teljesen kifizetett kocsimban.
Előzmény: G4b0 (11373)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11374

Értem. Akkor az más... :)

Előzmény: Buci sw (11371)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11373

Szia!

1. Az autót hitelre veszem, így a saját részt kellett befizetnem.

2. Nem tudom, hogy ha akkor fizeted be, amikor elhozod, akkor miből utalják el pl a regadót a kocsidra? Nem tudom hogy működik a készpénzes vásárlás, ez csak felmerült bennem. :)

Előzmény: cumpika (11370)
Notes Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11372
OFF

GPS-es cucc lópikulát sem ér mivel GSM-en keresztül jelez azt meg egy 5K HUF-os zavaróval le lehet nyomni. Minden éppeszű autótolvaj ilyennel a zsebében járkál.

ON
Buci sw Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11371

Szia

Nem a papirmunkára értettem,vonohorogra és hozzá a elektromosköteghez.

Előzmény: G4b0 (11368)
cumpika Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11370
Én nem értem ezt az egész dolgot, megrendelek egy autót, előszerződéssel, foglalóval,és amikor megvan a forgalomba helyezés megyek a szalonba kifizetem, elhozom.
Nehogy már előre fizessek.
Előzmény: G4b0 (11368)
Buci sw Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11369
KIA -nál mondták hogy valamit ott kint rontotak el.Nem kérdeztem rá.Sima elektromoskötege 20cm-rel rövidebbmint az sw.
Előzmény: Tettestárs (11366)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 11368

"Papirok miatt hétfön. Tudom ebben nem a pappas a ludas  hanem a KIA."

A helyedben nem lennék benne olyan biztos... Nekem csütörtökön érkezett meg reggel az autó a kereskedésbe. Aznap le is mentem megnézni és du-n elutaltam a pénzt. Pénteken az megérkezett és tegnap ki lett fizetve a KIA felé. Holnap okmányirodába mennek a papírok, amik csütörtökre lesznek meg és elvileg már pénteken átvehetném, csak nekem az nem jó így szombaton veszem át. 1 hét az egész ráadásul úgy, hogy benne volt 1 hétvége... Van, ahol az ügyfél az első! :)

Előzmény: Buci sw (11361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!