Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
BIOSban sosem láttam, Win8nál jöttek be inkább a szoftveres dolgok, amikor repülő üzemmódot erőltet. Vagy előtte a hozzá való utilok (Intelé legalább jó volt, meg az IBMhez adott profilos megoldás). Bár jónak magyarázom, aki jó eséllyel azt programozza GPOból, hogy ilyenkor másik proxyt húzzon fel az utilon keresztül :-D
Nem lehet, hogy letiltja valami a wifit, amikor bedugja a drótot? Bár oda-vissza illene működnie a dolognak, vagyis automatikusan bekapcsolni a wifit, amikor kihúzza a drótot. BIOS-ban lehet ilyen funkció.
Na ezt garantálom, hogy soha nem kapcsolja ki senki. Aki rajtam kívül ezt a gépet használja, az mindkettő annyira képes, hogy beindítsák a böngészőt. Én viszont garantáltan nem szoktam kikapcsolni.
Van ez a laptop, Win7. Rá van dugva a LAN kábellel a hálózatra.
De ha időnként elviszem máshova, akkor magától nem keres WLAN-t, csak látom, hogy át van húzva az a kis lépcső-ikon. Ekkor rákattintok, mire közli, hogy nincs internet, keressen-e hibát. Mondok: igen, légyszi. Erre nyünyög egy darabig, aztán tudatja velem, ohgy nincs aktiválva a WLAN-funkció, aktiválja-e. Mikor ezt leokézom, akkor alkalmazza a megoldást, és lám, van WLAN.
A kérdés, hogy nem lehetne-e valahogy megtanítani neki, hogy ha kihúzom a LAN kábelt, akkor automatikusan keressen WLAN-t. Ez így jelenleg macerás. Úgyszintén macerás a Vezérlőpultban mindig alkalmanként bekapcsolni a WLAN-t.
Jah, nagynenikem kapott szivbajt, kapta a telefonokat a biztonsagi szolgalattol, hogy kiralyreti nyaralojaba telen hetvegen negyszer volt riasztas, mindegyik fel oraig tarott.
Kedden tudot kimenni, idegeskedes, stb. oszt megnyugodott, hogy nyulak meg ozek nyomai voltak, merthogy nyaron facsemeteket ultetett.
Kesobb meg mokus vagy menyet ment a padlasara, azzal is voltak jatekok.:-))
"Feltettem a notimra a w10-est és felmerült bennem egy nem hozzáértő kérdése (sajátmagamé), illetve olyané, aki az androidos telefonján időnként elég komoly mennyiségű szemetet tud alkalmazással eltávolítani. A W10-nél ez mivel oldódik meg, gyűjt szemetet, lassulhat-e? Van-e valamilyen (kell-e) program, amivel károkozás nélkül tudok gépet takarítani."
Vannak ilyen szaftok, épp csak több kárt csinálnak, mint hasznot. Egy darabig rendszeresen próbáltam ilyesmikkel játszani, és hát meg kell hogy mondjam, az ilyen csudaprogik egyike sem volt megbízható, különösen ami a registry-t illeti. A végeredmény az instabil, elakadó szoftverektől az elhülyült windowsig bezárólag bármi lehet.
De megmondom neked a tutit: Fogsz egy tiszta telepítést - tokkal-vonóval-szaftokkal-beállításokkal-frissítésekkel -, ahogyan te szereted, ÉS CSINÁLSZ RÓLA EGY HIDEG BIZTONSÁGI MENTÉST. Aztán időnként - ha sok szoftot telepítgettél föl, meg le, vagy ilyenek -, visszatöltöd. Ez kábé tíz-tizenöt perc és atombiztosan megoldja a problémát. (Főleg, ha alkalmazod ama egyszerű szabályt, hogy a rendszerpartícióra soha, semmilyen körülmények közt nem mentesz doksit, letöltést, vagy egyéb fiszem-faszomot. Akkor még a "visszatöltés előtti doksimentés" c. manővert is elkerülöd.)
"Amúgy azt kell mondgyam, a symantec cucca meglepően jól műxik mostanába', ha a megfelelő mennyiségű ramot megkapja. Egy ilyen mocsok ellen, mint ezek a kripto-izék, term. minden varázslatot be köll kapcsolni (forgalom folyamatos figyelése, heurisztika, stb.), szerencsére már egy manapság közepesnek mondható gépen sem okoz észrevehető lassulást. (Nem úgy, mint régen, mikor szinte má' az installcédének a szobába való bevitelétől is maga alá rogyott a legjobb vas is.)"
Hát, nemtom kérlek... ha te mondod, tán adok neki még egy esélyt. Anno én is három okból álltam le a nortonról: Az első, hogy tényleg agyonverte a gépet. A második, hogy úgy beleette magát a windows-ba, hogy még a saját telepítője sem bírta onnan kiszedni. Végül pedig mindennel összekapott a nyomorult.
Azóta avast van de ammeg - minden barátságossága mellett - elég gyengus (lásd az ominózus cryptowall-t) viszont cserébe több ismeretlen kapcsolattal forgalmaz a háttérben, mint az Echelon.
"Nem szoktam parás lenni férgek miatt, de ezek a kurva cryptowall és hasonlók kicsit frusztrálnak. Az eheti egy rendesen működő Avast IS mellett tudott beköszönni és dolgát végezni."
Ahogy Szalacsi mester mondta volt: "Az ellen nem véd!" Egy fél éve már, hogy az egyik gépet hazavágta a Crypto, és azon is Avast IS volt. Úgy látszik, fél év alatt nem bírták megoldani a dolgot. Sájsze.
1. Valami reklámozó-letöltő szutyokkal jött be. 2. Sokat segít ellenük (nem csak a cryptowall ellen), ha a policy-ben le van tiltva a progik bárhonnani futtatása (értsd: programdata, temp-könyvtárak, stb).
És egy ON kérdés: mitől lehet, hogy a rendszergazdaként indított System File Checker (Win 10 x64) hibaüzenetet dob vissza: "Another servicing or repair operation is currently running. Wait for this to finish and run sfc again.". Én nem indítottam semmit, újraindítás után is egyből ez jön.