Nos, mivel csak jövő7re vállalta a srác, gondoltam neki kezdek szétszedni a srákányt.
amit a héten tervezek, az a gumicsere hátul és úgy voltam vele,h együtt elviszem a gumishoz a két kereket centirozásra...aztán gondoltam nem állok meg itt szétszedem a telókat is, nagy ördöngösség csak nem lehet.
szóval nekikezdtem, kérdésem a szakik felé:
a belső mozgó részt amin a rugós tag van, nem szeretném szétszedni felelegesen, szóval ahogy néztem fel tudom tölteni olajjal úgy h félig összeszerelve az alsó csavart meghúzom (h az olaj ne follyon ki) majd mielőtt a rugostagot a felső részénél fogva összetekerem teliöntöm olajjal.
A gondom, ill kérdésem az lenne, hogy a service manual úgy mutatja,h minden tag benne van és fel kell önteni olajjal, majd az olajszintet a megadott magasságig fel kell tölteni....namármost,h ezt agyen akarom betenni arra gondoltam,h a megfelelő olajmennyiséget betöltöm és kész (mivel nem tudom ellenőrizni az olaszint magasságát...ha ezt javalljátok akkor mennyi az olajmennyiség mit bele kell öntenem? a könyv szerint 485.5dl.
Köszi szépen :) Igaziból szerkezetlakatos, és avi hegesztő a szakmám szerencsére olyan műhelyben melózom, ahol főleg saválló anyagok és más finomságok vannak! :D A hűtőrácsot is úgy tudom elkészíteni hogy a kollegám megcsinálta hozzá a programot másképp nekem sem ment volna. Igen tudom hogy elsőre jó nagy cumi de ha az első megvan, utánna már könnyen megy.
Nem tudom, hogy a nevedben a "metall" a zenére, vagy esetleg a fémmegmunkálásra utal-e ? :) De ha a hűtővédőt nézem, gondolom inkább a CNC, lézervágás és hasonló nyalánkságok állnak Hozzád közel :) Haverommal is szoktunk otthon ügyködni, de általában ez jó nagy szívás, még ha meg is van minden hozzá. De ezt szerintem Te is tudod. Felpróbálni, mérni, leszedni....felpróbálni mérni..esetleg a helyén hegeszteni...
Mi nemrég nem nulláról, hanem egy meglévő doboztartó konzolt szabtunk a motoromra. Az is nagy szo*ás volt. De....ha idő és eszköz van, akkor mindenképp olcsóbb :) Tetszik a hűtővédőd is. Én sokkal drágábban vettem anno....Irigylem aki ilyesmit magának meg tud csinálni :)
Egy olyan probléma merült fel a Hornetemnél, hogy a váltó rudazattól szivárog az olaj a blokkból.Gondolom kezdi magát megadni a szimering, mivel már kicsit kotyog is. Lényeg. Hogy álljak neki a cseréjének? Leengedjem az olajat a blokkból vagy csak borítsam jól oldalra a gépet? Van valami momentum a szimering csere közben, amire érdemes oda figyelni? Bármilyen tanácsot szívesen fogadnék! Köszi.
"E" szabványos és szerintem nagyon jól néz ki a kör lámpák közül az SV 650 - 1000 lámpája. "Design" lámpák gyakorlatilag semmit nem világítanak és rendszerint nincs "E" jelzésük. Ezért jobban szólnak, mint pl az index miatt. Joggal, mert tényleg alig látsz vele este. Ha más motorról, pl az említett SV ről szeretnél egy gyári bontottat, akkor mélyen a tárcádba kell nyúlni. Legtöbbször a motorok eleje sérül. Ennek megfelelően nem sok a bontott, hibátlan első lámpa. Ezért a magas ár. Az E nélküli, gagyi, kínai vackokat pedig én hanyagolnám a helyedben. Esetleg még kisebb vagyonért kaphatsz fejidomos bontott gyárit, pl Z 750 vagy hasonló motorról. Azok jók, de drágák és a gömbölyded Hornet formához nem igen passzol majd.
tudna valaki segíteni abban, hogy 99 Hornet első lámpát szeretném lecserélni valami más kinézetű lámpára amit fel lehet szerelni a régi helyére, hol lehet ilyet találni és mi jó rá? Neten keresgéltem de nem találtam semmit.
A kettőnek együtt nem sok értelme van :) Ráadásul szerintem egy helyen rögzül a bukógomba és a cső egyik fele. Szubjektív vélemény, de szerintem a gomba jobban néz ki (mármint egy igényes gomba), a cső viszont többet véd. A bukócső véleményem szerint drágább.