Gratulálok a babához! Nekünk február második felére várható a fiam :-D
Többek között ezért IS kellett lecserélni az előző OFF Yaris-t ON.
Én is kombit szerettem volna, de a párom azt kérte, hogy egyelőre érjük be a limuzinnal, épp elég lesz neki megszokni annak a méreteit a kis autó után. Következő lépcsőként viszont jöhet a kombi :-D
hello. szerintem ne bándd, hogy nem vettél fel hitelt, hanem kp-re vetted fel. A hitellel csakis olyasvalaki jár jól, aki nem TE vagy. :-) Mint ahogy minden egyes eladás más és más alkupozíciót jelent, és nincs 2 egyforma üzlet, + késő bánat ebgondolat, vigasztaljon az - ahogy engem is - hogy nincs TARTOZÁS az autódon. A TIÉD. Nem másé. Azért ez engem legalábbis megnyugtat. Először én is meglengettem a "hitelkonstrukció" varázsszót: mindössze annyi "kedvezményt" kaptam, hogy beszámították a használtautómat: de utána mondtam, hogy kp-re lesz ám a kocsi. Köpni-nyelni nem tudtak, de már nem tudták visszacsinálni. Azóta feléjük sem nézek...:-))
A cee'd 1.6 CRDI automataváltós változat gyártását a zsolnai gyár ismét elhalasztotta. A jelenlegi információm szerint a gyártás kezdete 2008. február.
Neked kell intézni a papírokat?!Kis túlzással élve:azt sem tudom, hol van az okmányiroda! Hmmmm...Csak a biztosítást intéztem magam, mert van ügynök ismerősöm. Még a teljesítményadót is úgy küldték ki postán, mert oda is a kereskedőnek kell(?) jelenteni. Furcsa kereskedők vannak a kia-nál...hmmm
Ha jól belegondolok, én is így voltam, sőt még ennyi foglalót sem adtam, talán egy ötvenest. A régi kocsit is akkor adtam oda nekik, amikor már a kezemben volt az újnak a kulcs. Mégsem volt két hét sem az átadás. Annyi van a dologban, hogy Nyíregyházán a Mazda és a KIA kereskedés ugyanaz, szóval nem a havi 1-2 átadott rióból kell forgótőkét csinálniuk.
Én ma beszéltem a kereskedéssel, hogy nagyon soknak találom a fogyasztást, azt mondta, várjak még pár száz km-t, aztán ha még mindig sok, nézessem meg. Mondjuk ezt magamtól is kitaláltam :). Most 850 km van benne, még megyek párszázat és tankolok legalább eyget, aztán meglátom, hogy alakul a fogyasztás.
De 130-nál 7 liter akkor is sok, még ha bejáratós is. Az M6-oson szépen kússzott föl az átlagfogyasztás 6,7-re. Aztán lehajtva a pályáról, bóklászva erre-arra, lement 5,7-re, majd visszafelé az M7-esen újra 5,9, bár ott már hajtottam is néha rendesen, 140-160 között.
Beszívtam..., szomorú vagyok. Hogy miért? Nem tudom átvenni az autót szombaton, mert a posta még nem kézbesítette a járműkísérő lapot. Emiatt nem lehet intézni az okmányirodát, ami pénteken nem működik, így ha csütörtökön meg is jönne a papír, csak hétfőn lenne kész az okmányiroda vele. De ez nem minden... Rendeltem csomagtértálcát (gyárit), de kiderült nincs. Hogy mikor lesz? Nem tudni... Rendeltem váltózárat. Az sincs a héten, mert elfogyott, ergo anélkül vettem volna át szombaton, de ugye már át se tudom venni. Rendeltem gumiszönyeg a csomatertalca.com-ról. Ma hívtak, hogy bizonytalan mikor lesz, mert az is elfogyott... Így vehetek méregdrága gyárit, HA van! Mert ezekután szerintem az sincs... Idáig ennyi, de csak azért mert mást nem rendeltem. Jah de, kressztáskát (elsősegélyláda, elakadásjelző, izzókészlet, stb), na az megvan. :(
Ha valakinek van 5lete, honnan lehetne még utángyártot gumiszőnyeget rendelni, kérem írja már meg. Előre is köszi!
Neked kispórolták az autóból a gázpedált? Nekem 5 alá még nem sikerült levinni, igaz országútra régen jutottam ki, de most az átlagom 6,4 Ez napi Szentendre - Budapest bejárás csúcsidőben A gázpedál nagyon érzékeny, van úgy, hogy azonos sebességnél kb 1 litert lehet játszani a pill fogyi mérővel.
Én épp most "árulok", az ötajtós Lacettimet cserélem két év után egy Cee'd kombira. Két gyerekkel nagyon kinőttük az ötajtóst, meg nagyon tetszett a Cee'd 1790 szélessége, ESP-je, tengelytávja és természetesen a kombi csomagtartója.
Nem kia cee'd-em van, de ha vártam volna pár hónapot (na meg tudtam volna még egy kis lóvét fabrikálni a meglévőhöz), lehet az lett volna. Chevy lacettit vettem 1,4 Elite felszereltséggel+ egy-két extra.
De mielőtt legyintenél, annyit mondok, hogy koreai-koreai (még annak ellenére is, hogy a cee'd története kissé bonyolultabb! kiműveltem magam már a cee'd-ből is, amikor dilemma volt, hogy a pár hónapos lacsit lecseréljem-e amikor kijött a cee'd).
Ahogy olvasgatlak benneteket itt pár hónapja, többé-kevésbé sorban azok jönnek elő, mint a chevy-knél. De ezt már párszor kitárgyaltuk itt.
Én továbbra is hiszek benne, hogy nem márkától függ az információáramlás és egymás szeretete, avagy útálata.
Természetesen szívesen látunk a honlapunkon is, ahol esetleg márkától függetlenül hasznos dolgokat gyűjthetsz. www.lacettiklub.hu
Na a legfontosabbat meg elfelejtettem, annyira írtam! :-)
Gratulálok a babához, legyetek nagyon boldogok! Kívánok egészséget és sok örömet! Sok-sok kitartást hozzá! Az egyetlen dolog, amit nem lehet értékben kifejezni, a gyerek!
A kombi meg jól fog jönni, amíg nagyobb nem lesz a picúr! Én már végigjátszottam ezt! :-)
Részben igazad van. A második új autóm ez. De talán azért tudok ennyit (korántsem mindent az egész folyamatról, csak a józan paraszti ész), mert márkakereskedésben dolgoztam.:-)
De nem értem, amit 1person mond. Egyrészt a banknak nincs köze ahhoz, hogy a KIA Magyarország, vagy tudomisénhogyhívják hány autót és milyet importál. Azokat rendelésre teszi-e vagy csak készletre. Másrészt mindig teljesítés esetén kell ellenértéket fizetni! Ez alól kivétel az előleg, foglaló, stb. A teljesítés pedig akkor érvényesül, ha az autó a megrendelt formában üzembe helyezhető/üzembe lett helyezve. Hogy addig a bank az autókereskedéssel miként játsza le a tranzakciót, ahhoz a vevőnek semmi köze, a pénzének meg pláne! Hitelszerződést nemcsak beimportált autóra lehet elindítani, aminek már van az a ...nemjuteszembe- milyenszáma?
Persze az is lehet, hogy a KIA Mo teljesen másként csinálja, vagy nincs bankja nálunk.
A végeredmény a lényeg, magyarul addig egy petákot sem adnék, amíg nincs kocsi. Mi van, ha leejtik a trélerről? Bukja az egész összeget, amit addig befizetett?Elállhat bárki a szerződéstől, ha nem fogadja el, hogy megcsinálják az autóját. Ugyanis azzal gondolom tisztában vagytok, hogy a megrendelésnél kap egy számot az autó, ami az átadásig azonosítja. Az a gyártás elejétől kezdve megmutatja, milyen autót kell összerakni, mit kell beszerelni, szín, típus, motor, kárpit, stb. Viszont ha valami történik az átadásig, attól még a megrendelő autója, max nem veszi át. Nem gyártanak neki másikat, esetleg ha nagy a kár, akkor értékegyeztetéssel átvehet egy másik szabadkészletes autót. Ha nem, akkor bukta és már jogi kérdés, hogy visszakapja-e az addig befizetett pénzt.
Próbálj egy másik kúton tankolni, de ne extra naftát. A sógorok kútja jött be nekem. Megy rendesen a kocsi? Csak amiatt, mert volt rá példa, hogy a turbó egyik vákuumcsöve le volt csúszva. 1500 körül vidd el olajcserére, és nézesd is meg. Hátha látnak valamit. Nincs más ötletem.
Gondolom neked nem ez volt az első új autód, mert elég jól vágod a dolgokat! Profin csináltad. És ezt nem cinikusan értem, tényleg örülök neki és így gondolom. Bennem sajnos laikus lévén megvolt a bizalom, ami ebben a maffiaországban tényleg nem egy erény. Most már én is okosabb lettem és hogy ezeket a sorokat leírjuk, bízunk benne hogy más fórumtaggal nem történik hasonló. Legközelebb én is másképp csinálnám, bár úgy néz ki egyhamar nem lesz megint új autóm, mert közben kiderült hogy babánk lesz. De jó hogy egy kombit választottam! (Azért minden rosszban van valami jó is)
Ha hitelre veszed az autót, csak akkor rendelik meg, ha kifizetted az önrészt, mivel a bank is csak akkor utal nekik, ha elindítottad a hitelszerődést, és annak feltétele az önrész kifizetése.
Jól sejtettem, hogy nagyon sok az a fogyasztás. De nem értem, hogy miért. Mi lehet az oka, hogy túl sokat iszik? A vezetési stílussal nincs baj, mert kifejezetten odafigyeltem, szándékosan minél kisebb fogyasztást akartam elérni (ennek ellentmond a 160-as tempó, de azt csak 1-2-szer, a bejáratás kedvéért, ráadásul ettől még mindig 7-et mutat 130-nál).
Hát gyerekek ezek szerint akkor engem rendesen átkúrtak, úgy ahogyan éreztem. Majdnem két hétig használták a pénzem. Érdemes lenne a fogyasztóvédelmi hatóságot (vagy a TV ügyvédjét) megkérdezni, hogy van-e erre valami törvényi kötelezettség, vagy a kereskedők addig mennek el ameddig a naiv, esetleg ebben nem járatos ügyfélnél lehet. Figyeljetek erre oda! Én is hitelre akartam venni a verdát, de családon belülről összedobtuk a hiányzó részt és így hülye lettem volna a bankot választani. Tőlem foglaló-előlegként 300e forintot kértek szeptemberben. Mivel a kedvezményt (metálfény + riasztó - hát ez se valami sok az általatok megkapott kedvezményekhez képest) hitelkonstrukciós ajánlatra kaptam (5év 6,3% THM), majd amikor legközelebb mentem tárgyalni, akkor mondtam hogy készpénzzel fizetek és szeretnék még egy téli gumi garnitúrát is, azt mondták, hogy nem tudnak adni már semmit, mert így is a teljes jutalékukat feláldozták. (persze, mert így a hitelkamatból sem kapnak jutalékot). 4,3 M fizettem. Nem tudom hogy történt volna ez az egész, ha hitelt veszek fel. Annyira bele voltam "cee'd-ülve" az autóba (még most is rózsaszín ködben vagyok) és ráadásul szeptemberben az előző kocsimat is már régen egyénileg eladtam, hogy nem érdekelt, csak legyen már meg a szídem. Az autóval egyébként nagyon meg vagyok elégedve, remélem ez így is fog maradni és más kellemetlen meglepetés nem fog érni!
Kíváncsi lennék (és szerintem a többiek is), ha van a fórumon közöttünk még olyan, aki készpénzre vett verdát, nála hogy történtek a dolgok. Bár a leírtak alapján ez erősen kereskedés függő.