Ha nem nagy fáradság légyszíves írd le a javítást megpróbálom a javítást megoldani mert kettő zárról lenne szó és nem szeretnék venni pláne ha darabja 10K. Köszönöm!
E.Z! Megkérdeztem a felni felújjítást!Teljes homokszórás,kívűl,belűl,peremek felcsiszolása,szinterezés,lakkozás,4 darab felnin,20 ezer pénz!1 hét alatt van készen!Sajna a középső műanyagot nem tudják felújjítani,de megmondják milyen színű spray kell hozzá,hogy stimekjen precizen a szin!
Így nekem 60 pénzből van 1 garnitúra vadi új Bora felnim!
HÍRDETÉS!!!!!
Ha valakit érdekel 16-os O.Z Racing szélén polírozott alufelni,itt zaklathat!
Tehát ez a mikrókapcsoló hamar elkopik pont ott,ahol a fémszerkezettel éríntkezik és ahol a szerkezett benyomná a kapcsolót hogy működjön!Műanyagból van és elkopik!
Én az enyémhez szereztem egy bontott mikrókapcsolót,azt tettem bele de a hibásat is megjavítottam,így van 1 tartalékom a következő hibáig!Ez is 1 gyenge pont a Vw-nél!
A te problémád a következő!Minden ajtózárban van 1 db mikrókapcsoló,ami azt érzékeli hogy nyitva vagy zárva van az ajtód!Erre van rákötve a belső,az ajtóban lévő,és a műszerfalon lévő lámpa!Javítani nagyon bonyolúlt,de érdemes mert a komplett zár,utángyártottan is 10 ezer felett van!Ha érdekel és te magad meg akarod csinálni,akkor szivesen leírom a javítás sorrendjét!
Volt már valaki, aki szerelt, vagy hallott utólagosan, központi zárral endelkező autóban lévő távirányítós megoldásról? Láttam ilyen kütyüt, nem tűnik bonyolultnak egy egyszerű fekete dobozka beszerelése az első ajtóba. Jó lenne gombbal nyitni nem a kulcsot dugdosni a fagyos ajtózárba reggelente.
Más: a hátsó ajtókban minden típusnál benne vannak a hangszóró burkolatok? Nekem van, de nem szól hátul semmi, sajnos. Kellene rakni oda is, csak félek nem lesz csatlakozó, meg vezeték előkészítve.
Bocs ha félre érthetőn írtam le meg próbálom még egyszer. Tehát ha kinyitom az anyós ajtót akkor nem világít az ajtóban lévő, a műszerfal közepén az ajtó nyitva és a tetőkárpitban lévő lámpa se.
Nem az anyós ajtaja és a vezető oldal hátsó ajtónál azt nem tudom ha a csomagtartót kinyitom akkor az utas térbe kell e világítani vagy a csomagtérbe mert ha jól emlékszem akkor sem világít sehol.
2 hete vettem egy használt /2001-es 1.6-os/ Bora-t. A problémám az ha kinyitom az egyik ajtót akkor nem világít a belső világítás! Kapcsolót nem találok. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönöm.
Nekem meg ilyen csatlakozás kell,mert van gyári cd lejátszóm és ez a kütyü is pont oda csatlakozik azzal a kék iso csatival,ennek meg van 1 plusz csat lehetősége,amibe bedugható a cd,így a verda hifi 6 az 1-ben lesz!
Bálint!! Küldtem a folytószelepes csávesznek egy smst mondom 15 ért viszem+ 1600 a posta. Erre ma még ő hívott fel h rendben áll az alku:D Annyiért nem pénz ha tényleg működik. De azért a héten kimérettetem mármint kiolvastatom szervízben a hibakódot. Hogy biztos legyen h az a baja meg kap egy alapbeállítást. Habár egy alapbeállítás helyrehozhatja? :O
Arra gondolsz, hogy automatát vennél? Elvileg az automata váltó jobban bírja a terhelést, DE ha hozzá kell nyúlni mehetsz az Emesebankba váltóhitelért! :)))
Ráadásul többet is fogyaszt vele + rosszabbul gyorsul. Vagy ezt most a szegecsek miatt kérdezed? :)
www.tlx.hu a vw cuccait árulják 10%-al olcsóbban. Porsche Buda mellett van rögtön. :) Komplett le akartam cserélni az olajat, de azt majd később, egyelőre csak után töltöttem. Ha kell kicsit tudok adni. ;)
E.Z Nekem mindegyik felújításra szorúl,nem karcosak,hanem mivel 45-ös gumik vannak rajta,nem igazán kimélték a járdák a peremét!Szinterezni mindet kell,ha még nem is hegesztésel feltőlteni,és esztergálni!De ha látom saját orcámmal,okosabb leszek!
nezem ezt is mert most nem akarok dragan venni mert elfolyik 2-3honap alatt, kene cserelni egy csovet, de amig ilyen hideg van nem foglalkozom vele... utanna viszont mar jo cucc kell bele...
"Legjobb tudomásom szerint a VW ennek a modellnek a szervójához VW G 002 000 jóváhagyású folyadékot ír elő, ennek a követelménynek pedig a Pentosin CHF 11S vagy a Castrol CHF felel meg (a Dexron II vagy III minősítésű ATF-ek erre a célra nem alkalmasak). "
Nem tudja valaki hol lehet venni ilyen Castrol olajat??? neten nem talalok helyet...
természetesen valamennyit dobnék neked pénzben rá... az enyem ami serult jobban az sem fémig hanem a festes sajna! egyet felujjitani meg furcsan nezne ki, nekem eleg lenne ra egy kis kozmetika is csak ne legyen ennyire kopott.
Pont most vettem ilyet en is , nekem sem makulatlanok , viszont 3 elég jó csak egyet ujjitanek fel vagy legalabbis jo lenne csinalni vele valamit, nekem patka mentesek inkabb tarolasbol eredő karc van az egyiken de sok.
neztem most egy foszert Erden, varom h valaszoljon allitolag nagyon jo...
ha ilyet akarsz megeri, mert mar nem igen lehet konnyen hibatlant talalni!
Szinterezéssel olyan lesz mint a gyari csak a fenyezeses nem tartos
Ez nem a magasság álítónak a valamilyen rugója?Csak gondolat:nem ez emeli fel az űlést amikor a magasság állítót felső állásba teszem és az űllés felugrik,nem kell pumpální???
Az a rugó az én kocsimból is kiesett kb 2 éve és fingom sincs mit szolgált,mert semmi nem változott. A képhez még jóhogy szétkaptam az ülést..ez csak természetes.....mindent a klubért...nem is a racing bazárban találtam.
Az a rugó az én autómból is kiesett és szó szerint fingom sincs,hogy mi célt szolgált,mert ugyanúgy működik az ülés mint előtte.Az autó 2000-es évjáratú,1.6 8v.....és megvétele után(2 éve)egy hét után kiesett a rugó! A képért pedig nem szereltem szét....racingbazáron találtam.
Szia!Én még nem halottam erről a fordítókerékről,de az biztos hogy a leggyengébb pontja a váltó!A benzinesbe nem jó a diesel váltó,1 mert nem jók az attételezési fokok,2 mert nem is tudod feltenni a motorra,semmi nem stimel,se felfogatás,sem a méret!
Szasztok!van még 1 problémám a váltóm hátrafele menetben kattog (tökéletesen működik csak kicsit zavaró).Azt mondták valami forditó kerék....Volt már valakinek ilyen problémálya?Meddig lehet igy használni?érdemes javítani vagy inkább nézzek másik váltó után?jo az 1.6os benzines alá a 6 sebességes diesel váltó,mert láttam osztrákban jó árban.bocs a sok kérdésért de nem vagyok jártas a témában
Szerinted az ülés kiszerelése nélkül is visszarakható ez a rugó? Ui. mi is találtunk egyet a kocsinkban, mikor vettük és most jöttünk rá, hogy ugyanez a rugó nincs a helyén a bal oldali ülés alatt. (A képen nem tudtuk kinézni - ez a rugó mit fog össze?)
Én mielőtt tovább boncolgatnám a problémát, adnék neki egy alapbeállítást. Szervizben, vagy VAG-COM-mal. A folytószelep körüli macera sokszor megoldódik vele.
Még mindig nincs meg az ülés alatti rugó helye, valaki fotózzon az ülés alá plííííz :)
Szia!Én nem tom megnézni,nekem teljesen elektromos van benne,de megkérdeztem és amikor gyújtást adsz rá akkor búgó,működő hangot kell adnia a folytószelepednek!A másik hiba lehet még a hőfok jeladód,nem adja a parancsot a folytószelepnek hogy hideg a motor ezért magasabb alapjárat,és dúsabb keverék kell!Más bibi kizárva!A hőgomba olcsóbb mutatvány,előszőr azt cseréld,ha nem tudod megállapítani hogy jó vagy rossz!A folytó szelep gyári ára újba 100 ezer körűl van,HORROR!!!Jó állapotú bontott is tökéletes!
A segítségeteket és egy kis szivességet kérnék tőletek! Megnéztem multiméterrel a csatlakozót ami az alapjárati motorhoz vagyis a folytószelepházhoz megy és 2 póluson amint az ábrán is látszik mértem 5,2V-ot NÉZZÉTEK már meg légyszives hogy nektek ott mennyit mutat esetleg máshol mértek e feszültséget? GYUJTÁSt adjatok rá! Az immobilisert meg kapcsoljátok ki! Hálás köszönet érte!
Bocsánat Én tévedtem,ez mechanikus folytószelep!Azért az elektromos csatikat tessék átnézni kimérni,akár feltett állapotban egészen a vill.motor legutolsó csatlakozójáig,hogy kap e áramot,és mennyit,beindított hideg motornál!Vagy kimérni mekkora a bemeneti feszűltsége,és 1 külön szálon adni 1 kis áramot,hogy reagál e rá!Lehet 1 szakadt kábel,rodhadt csati,vagy csak kontakt hiba!Ha minden oké és mégsem reagál,akkor vásárolj egy másikat!
Szia!Hát lehet hogy nyáron a 10-es olaj jobb választás lesz majd!Használj Castrol-t,azt szereti!Az Opel 1000 km-ként 1 litert sem tart vészesen soknak,igaz ez a csoda "eco-tec"motorukra igaz!Van most egy új szer amit Én a köv.olaj cserénél próbálok ki,XADO a termék neve,netezz 1 kicsit utánna!Üdv!
Szerintem nem vészes ennyi km-el főleg. Talán 5000km/1 litert ad meg a gyár, de ez nem biztos. Olajcsere periódus 15000km max., ha jó gazdi vagy 10000km. Ennyi alatt pont addig fogy talán, hogy jelezze a min. szintet. :)
Sziasztok!Nekem egy 99es bora 1.6sr -em van.A gondom az hogy szerintem kicsit sok az olaj fogyasztásom 6000km en 1liter én ezt egy kicsit soknak találom!175000 van az autoban. 5w 40 mobil1 olajat használok.szerintetek ez jo bele?és a fogyás az normális?nekem már mondták hogy a vw k szeretik az olajat.Probáljak ki más fajta olajat?
Szia!Ha jól értem a porblémát,nincs hideg motornál alapjáratod!Logikusan azt mondanám hogy a hidegindító automatika rossz,mert melegen van alapjárat,de azt írtad hogy a vill.motor nem működött!Hogyan próbáltátok le?Ha azt határozta meg a kompjuter hogy a vill.motor rossz,azt cseréljétek ki,akár 1 bontott alk.részre!Hogy törölni kell e a hibát,ez megint autófüggő,mert minden tipusban más a kompjuter!
Inkább gyűjts még egy kicsit, ne szívasd meg magad! Szétszeded, a rosszat kicseréled és lehet 5000km után egy megint behal és szedheted megint szét. Ha 1-2 gázos akkor a többi sincs messze a haláltól. Alkatrészárakból tudsz kedvezményt? Ha Bp.-i vagy akkor lehet tudok ajánlani olcsóbb alkatrészeket, öcsém ismerőse ilyesmivel foglalkozik. Talán 20-25%-al tud olcsóbban a Unix árainál.
Az egy kétrészes RIAL MONTREAL RACE felni az első képen? :)
Aranybora kérdésem még az lenne hogy ha az alapjárati motorban a kis villanymotor nemműködik, és a vw szervízben az alapjáratmotorra utaló hibakódot írt ki, s ha utána már megtisztítottuk, mert nagyon mocskos volt akkor utána a vw szervízben kikell törölni a hibakódot h felismerje újból az alapjáratmocit? Mert kitisztítás után sem változott semmit. A jelenség a következő: Hidegen csak gázzal indul be úgy is a gázon kell tartanom a lábam mert leállna. kb 3-4 perc melegítés után kb 550-600 az alapjárat ekkor hangoskodnak a hidrotőkék:S melegen 90 foknál 800 az alapjárat ha meg még melegebb akkor áll be 900ra de stabil. szétkaptuk s a kis villanymotor nem működik. Ja és még egy fontos kérdés. Ha gyujtást adok akkor hallanom kéne az üzemanyagszivattyú mellett az alapjárati motort is zúgni ha jól működik nem? Jobb alsó sarokban látható a kis villanymotor.
Na mostmár remélem sikerül. Köszönöm szépen mindenkinek a tájékoztatást:) Hát 16X2800 ft nem éppen leányálom:S annyit cserélek amennyi szükséges meg amennyi a pénzem engedi mert tapasztalat hogy az előző kocsira is a fél életemet ráköltöttem de nem hálálta meg hosszú távon:S
A hengerfej csavarjait is csak egyszer illik. Én úgy voltam, hogyha már megbontom akkor cserélek minden egyszerűbb kopó alkatrészt, ezért szedtük le a HF-et is. Nem akartam hozzá nyúlni x km múlva ezért szépen rendbe tettem mindent és most nyugodtan alszok pár évig remélhetőleg. :) Ez a himbákat fogta le, az kisebb csavar, de azok is egyszer használatosak. 1 tört el, szerencsére az is fent, könnyen kijött így a maradék. Nekem 8 szelepes a gép így csak ennyi hidrotőke kellett. Észrevenni nem nehéz, mert be van horpadva. :)))
Ha megbontod és cserélsz akkor mindet cseréld!!! Utána 100-150e km-t biztos bírni fog megint. Hány km van a verdában elvileg?
Kép: Tallózás-->feltölt, ahogy feltölt úgy a tallózás gomb alatt lesz egy beszúrás felirat, arra katt és beteszi egy szöveggel. Csak így megy. Nem tudom lehet a kép mérete se lehet túl nagy....
A kuplungot nem tudod állítani, mert automata. Ha már fent fog akkor valószinüleg a tárcsád kopott. A váltóból az olajat a differenciálmű alján lévő imbuszos csavaron keresztül tudod leengedni, ha jól tudom a te autódba 2 liter kell!Castrol TAF-X SAE-75W-90 +API GL-4+VW 501,5 -ös olaj kell bele!Feltőlteni akkor tudod ha a bal első kereket leszereled,a motorvédő oldalsó burkolatát is leveszed és a váltóház közepén ott lesz 1 szintén imbuszos csavar,ami a szintjelző is egyben!Ott addíg töltöd amíg ki nem folyik!
:O 10 db el is tört vagy 10 db fogja oda a hengerfejet? De mi is próbálkoztunk de a 2db vezérműtengely a szelepfedélbe van csapágyazva, és a vezérműszíjat is lekell venni hogy a szelepfedelet le tudjuk venni. A hengerfejet minek levenni? Hány db hidrotőke volt rossz? a 16ból el tudtad dönteni hogy melyik a rossz? Volt nyoma a vezműtengelyen?
Beleszámítva, hogy vételi ára nem volt vészes, viszont milyen rövid időt bírt ki és mennyi bosszút okozott...jó nagy szívás lehetett a tulajnak. :S
(Lehet, hogy a mi előző kocsink alatt csak azért nem ment szét, mert kezdettől fogva egy bontószökevény volt szegény autó és mivel többet volt szerelőnél, mint amennyit használhattuk volna, így nem volt ideje tönkremenni a futóműnek. :P :D)
Én már cseréltem hidrotőkét, nem szörnyű csak a hengerfejben van pár csavar ami egyszer használatos. Azokat cseréld mindenképp, mert eltörhet, ha újra felhasználod őket. Nekem 1200 volt darabja és kellett 10db.... :S
Képeket úgy tudsz betenni, ha a végén a beszúrás gombra is rányomsz ott a feltöltés bal oldalán! ;)
Egyáltalán nem az arcoskodás miatt mondom. Több ismerősöm is vett ilyet és 1 év alatt szarrá mentek. :( Kárászyék csinálták meg utána neki 90-ért a négyet, azt mondták, hogy nagyon gyenge anyagok voltak benne....
Mi a probléma a TA-val? Nem kerül negyed millába és esetleg nem lehet arcoskodni vele mások előtt...sztem semmi baj nincs vele, nekünk a Punto alatt az volt és meg voltunk vele elégedve.
Sziasztok! Megváltam 6 éve szeretett ibizámtól, s helyette egy VW Borára esett a választás. 2000-es évjáratú 1.4 16V Comfortline-ra. Remélem szívesen láttok a csapatban :) Látom ahogy visszaolvasgattam hogy váltóbajosak szoktak lenni hát a kuplungja eléggé fennt fog s kérdeném h milyen szerszámok kellenek a kuplungállításhoz és a váltóleeresztő csavart hol találom és hanyas kulccsal kell kicsavarni és mennyi váltóolaj kell bele? Hidrotőke hangja is volt de miután tettem bele új Castrol 10W-40-es olajat meg wynn's hidrotőke tisztítót azóta épphogy hallom melegen, de még hidegen eléggé dízel hangja van. Cserélt már valaki közületek hidrotőkét Borában?
Majd egyszer én is egy állíthatót szeretnék, de ez a TA technics és barátai kínából mocsok szarok! :S Egy rendes Eibach, Koni vagy Weitech meg 200 fölött van sajnos....
215 nem lesz rá széles? 6,5" a felni nem? 17" hogyhogy nem a barátod? :))
ibizamon is hasonlo stilusu volt , ez most gumival egyutt van remelem ezt a szezont még kibirja... aztan utanna 205-os gumi helyett majd lehet 215öst kap az mar elég jó lesz ezzel a felnivel... legalabb is nekem
Ahogy látom a carstylingos srácnak na még egy fekete lámpája is a piros mellett. Szerintem ő tud segíteni szétszedésben. :) http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/33/83/3383_1254821055.jpg
Jópofa, nemrég egy sötétzöldön láttam ilyet. ;) Egész jó áron mennek ezek a felnik. Ültetéshez meg az audi a8 winter a legfaszább, na az teli! :)) Én a -4cm-t se merem alátenni, elég lent van az alja gyárilag, bár ez a gumi-kerékív járaton nem nagyon látszik.....
legrosszabb esetben szegecs törik -> szétveri a váltóházat -> kuplung tárcsa csere mert az olaj elönti... (ertelmesebb szetkapni és mar elotte csavarra cserelni)
Jaja vigyázni kell az olajjal, én a TLX-ben(Porsche budával szemben) vettem VW olajat hozzá 3000literje és 3-at ivott meg nekem belőle. Én is úgy hallottam, hogy a Castrol olaját használják, de semmi adat nem látható a VW flakonon sajna.... :S
Ne kötekedj... nem tudom jobban, de mint sok ezzel foglalkozo ember és a szakirodalom szerint is 2001 utan mar kijavitottak ezt a hibat, a gyenge szegecsekre rajottek a vw mernokok.
Bálint!Nem esküszöm meg rá de valahol olvastam,hogy ajánlott 80 ezrenként cserélni a váltóolajat!Ha jol tudom minden Borának egybe van a váltó és a difi háza,1 olajból táplálkoznak!Csak specifikus olajat szabad beletenni!Javasolt a Castrol olaj,ha jol tom az a gyárija is!
Még 1 segítség akinek 1.4 16V-je van annak a váltója a legérzékenyebb,ezért azt kell vele tenni,hogy túl kell tölteni 1 picit a váltót,mert a dificsapágyhoz nagyon kevés olaj jutt,ezért hamarabb tönkre is megy!Esőkerék le,műanyag butkolat le,az autót a vízszintesnél 10 fokkal feljebb emelni,persze keresztben és akkor 1 pár decivel töbett rátőlteni!Az pont annyi hogy nem nyomja ki a szimeringeket,de az olaj feljebb jutt!
Minden olaj csereperiódust a szervízkönyv leír pontosan!
Ez szerintem baromság. :) Én cseréltem már mindenhol olajat, igaz nekem az osztóművel egyben van a váltó olaja. Nem nagyon szoktak váltóban olajat cserélni, de én 100000-enként cserélném. A fékolajat is illik 2évente cserélni, az nem nagy összeg. Néha a kormányszervóét is az 3-4000 körül van. A szintre is tessék figyelni így megúszható a nagyobb gond. ;)
Tényleg fiatal példány, az utolsó szériából! Van benne szivargyújtó a csomitartóban? :))
aranybora: nem nagyon találtam meg a telefon konzolt még, pedig emlékszem, hogy anno azért tettem el direkt, hogy meglegyen! :)))
e.z: erről a váltó dologról hallottam én is, állítólag az egész váltó palettát lefedi, nem tudom igaz e és meddig volt gond, de amikor meghallottam kiakadtam én is kicsit. 1,4-1,9PD állítólag mindben ez a szegecs van?!?!? :S
Jó, hogy feljött ez a váltó-téma. Nekünk ui. azt mondták, hogy a Borákban nem lehet(!) váltóolajat cserélni, ameddig bírja a váltó bírja, ha tönkremegy, csere.
Ezek szerint mindez hülyeség.
Hány km után érdemes cserélni, hogy megelőzzük a lehetséges hibát?
Szia!Hát ez még "kölyök"!Ha ránézésre nem látsz semmi hibát,akkor a vezérműszíj,a gőrgők,és a vízpumpa cseréje után,olaj és összes szűrőt lecseréled,akkor nagyobb gondod nem lesz vele!Én a sajátomon a váltóolajat is lecseréltem már,mert az az 1 érzékeny és nem igazán profi alkatrésze van,enyíródhatnak a szegecsek benne,és akkor csere a váltó!Nézd meg a gyertyákat is!Annyi hiba van vele mint a többi mai piacra gyártott autókkal,ezeket már nem 20 évre gyártják!Ha megadsz neki mindent időben,hálás és értékálló darab!Az első kerékjárati műanyag dobok mögött a sár és minden egyéb piszok összegyűlik és megtartja magában a vizet ami korai rozsdásodáshoz vezet!A belsejét gyorsan le lehet lakni,köszönhetően a gumis boritásnak a műanyag alkatrészeken!Rozsdásodni csak bőven a 10. éve után szokott,de én még nem láttam rozsdás Borát!
Nem nagyon jut eszembe más,de ha megakadtál valahol,van itt 1 pár VW fun!
Köszi! Akkor ez mindenképp kell. Ahogy itt olvasgattam széles skálán mozog a díja, és jó szakembert kell találnom rá... :) Esetleg valami típusspecifikus dolog amit nézzek meg a kocsin amikor megyek érte?
Nézegetek egy 1,6-os Borát a használtautó.hu-n. Közel 100000 van benne, és a tulaj szerint még nem volt cserélve a vezérműszíj. Tudjátok mikor lenne esedékes?
Természetesen az 1.8Tnek is az van, furcsa is nekem ebben a 8V-ben a központi...
Na de a témara visszatérve ha trafo akkor azt jól irja a hibakod és nem villog a check engine lampa , legalabbis 1.8T-nel nem volt semmi... viszont konnyen eszreveheto ha az a hibas mert kihagy a henger, ha viszont teljesen megpukkant mar akkor nem is megy az az egy és egy 3 hengeres autonak igen jo hangja van :D
Néha más hibát ír ki, mint ami, mert összefüggenek a cuccok. De a trafó tényleg lehet, ha jól emlékszem akkor ez nem ritka hiba, főleg az 1,8T-ben nem e.z? :)
A motorvédő cucc elnapolva - most van Boris "orvosnál": délelőtt elkezdett villogni a check engine lámpa. Alapjárat tökéletes volt, 50-nél semmit nem lehetett érezni, de indulás után finoman vibrált az egész kocsi és nem akart gyorsulni.
A kisebb felületet úgy értettem, hogy kisebb, mint a Leoné ezért HA vékonyabb akkor is elég merev! ;) Stimmelni fog szerintem, ha ilyened van. Amúgy csavarral van feltéve, úgyhogy nem lehet gond! :)
Az óvatos közlekedést én is gyakoroltam eleget - a Puntonk alatt állítható futómű volt, meg spoilerezve is volt, de az átépítés utáni másfél évben egyszer sem akadtam fel, holott Punti alacsonyabb volt, mint Boris.
A Bora elejével részemről az a gond, hogy nehéz megszokni parkoláskor a hosszát, nem érzem az elejét.
Arra viszont nem gondoltam, hogy a Bora gyári magasságával is lehetnek gondjaim a mindennapokban.
Meg is van: http://racing-bazar.hu/alkatresz/kasztni/motor_alatti_burkolat Elég baráti az ára. Arra figyelj oda, hogy pl. az után gyártott Leon dobbetét vékonyabb a gyárinál, kicsit hajlékonyabb. Ebben mondjuk vannak merevítő bordák és kisebb is a felülete.
Az elejét már én is szedtem le, azóta seggel állók a padkához. Az magasabb! :)
Ezek a műanyag szirszarok elég drágák. 3db-ból van vagy egyben van az egész? Olyan 20körül van, ha jól emlékszem. Valahol mintha láttam is volna egyet a neten...
Tudok olyanról, hogy gyárilag kézi működtetésű ablakemelőt cseréltek elektromosra, emiatt bukta a vizsgát az illető. :S
Nálunk légzsák alapból nem volt, de (utólagos) turbonyomásmérő, olajnyomásmérő, sportpedál, másik óracsoport igen. (Fapados Punto 55S-ből építettünk GT-t.)
A fékrendszer meg dobfékesből lett tárcsásra alakítva, de még sok más is volt ezen kívül - minket az NKH helyszínen kinyírt volna egy komolyabb ellenőrzés során. :S :)
Vizsgára azért motort-fékrendszert-futóművet nem könnyen lehet egyben visszacserélni. :)) A karosszéria meg a beltér talán 1xrűbb dolog.
Tapasztalat. :P
Sztem jó lesz, ha hozzászoksz a kommentterméshez: mire megismerjük a kocsinkat, mi még biztosan sok kérdéssel fogunk Hozzátok, tapasztalt Bora-tulajokhoz fordulni. :D
El is felejtettem, de kipróbáltam a villogósdit. :) Szóval, ha működik az ASR, ESP vagy bármelyik 3betűs akkor villog a műszerfalon. A hóban sikerült kipróbálni. :) Nehéz a lábad és valszeg elforgott csak a kerék a csúszós felületen. ;)
Akkor valós lehet az a km állás. Megbontás előtt mindenképp rá kéne nézetni több helyen. ;) Lehet a sűrűbb használattól meg is javul, bízzunk benne! ;) Ezek a köröm dolgok ismerősek, be kéne tiltani őket! :DDD
Igen, tudtál segíteni, thx. Mindenképpen kipróbáljuk a mocitisztítást. :)
A tavaszt már én is nagyon várom, mert a frissítő kezelés mellett a mi Borisunk itt-ott új fényt és telibepolírt is kap majd, ha minden jól megy (el kell tüntetni az előző tulaj okozta parkolási és egyéb sérüléseket :S)
Köszi az infot, jövőre beújítunk egy pár első lámpatestet - műbizonylatos dolgokkal nem foglalkozunk, mivel az halott dolog kis hazánkban. Tapasztalat volt bőven előző verdánkkal.
Így igaz,ha a lámpa gyárilag létezik,tehát nem valamilyen tuning,ami eltér a normáktol,engedélyezett!A hátsó lámpák szerintem nem sokkal másabbak mint az európai,egyel több fehér sáv van rajta!Gondolom a fényvetítése azonos?!
BORA!Igen jól gondolod,a motorolajba kell betőlteni mind a két variációt!
Az öblítő és tisztító adalékot akkor amikor olajat cserélsz,elötte 5-15 percel a meleg motorba és járatod alapba vagy mész 5-10 km-ert!Azért írok ilyen tág határokat mert más-más gyártónak eltérő a használati ideje és módja!Ezen infók a dobozán szerepelnek!Majd leengeded a használt olajat,lehetőleg azonnal,hogy az összes lebegő részecske ne tudjon újra leülepedni!az utolsó cseppig hagyd az olajat kifolyni!Olajszűrő cserénél kend be az újjaddal az új szűrő gumitömítését,egy mert könnyeben megtudod húzni a végén/nem tapad le a gumi a tömítés peremen,és ez a legközelebbi cserénél fordítottan is igaz,könnyen lejön és nem kell vele bírkózni/!
A betőltött olaj mennyiségét többszőr ellenőrizd és csak apránként tőlcsd a felső szintig a végén,hagy időt hogy az olaj a teknő aljára érjen felűlröl,mert ha csak belezúdítod mindet könnyen túltöltöd!az meg károsítja a motort és a katalízátort is!A nívópálca alsó és felső rovátkája között kb.1 liter a megadott olajmennyiség különbség!
A XADO-t azt viszont a friss olajba kell tőlteni,és az majd menetközben fejti ki a hatását!
Én a revitalizáló kezelést fogom tavasszal kipróbálni!Sok nagyon jó dolgot szedtem már össze róla!
Még egy kérdésem lenne: a mostani első lámpák gyárilag nem rendelkezenk beépített ködlámpával.
Ezek helyére szeretnénk ködlámpás fényszórókat venni. Műszakinál ez okozhat gondot vagy átengedik simán?
Plusz ez a fajta hátsó lámpicsku nekem is bejön, de vhol olvastam, hogy nem engedélyezik Mo.-n, mert amerikai Borákra gyártották és ezért a vizsgán gond van belőle.
Szia Bora!Akkor egyszerű a gond,a sok állás miatt előfordúl hogy a hidrótőkékben az olaj és egyéb koszok megmaradtak,nem tudtak kitisztúlni,ezért nem tud feltőltödni olajjal illetve elereszti a benne lévőt mert nem zár rendesen,ehez a ritka használat is segített!Következő olajcserénél használj 1 jó minőségű motor öblítő folyadékot az álltalában kitakarítja a hidrótőkéket is és lemossa a motor belsejéről az odaégett kormot,olajat,stb!Van a XADÓ-nak 1 tipikusan erre a problémára gyártott hidrótőke regeneráló folyadéka.Üdv!
Köszi a válaszokat - nem hittem, hogy ilyen gyorsan ennyien reagáltok.
Sajnos csak tavasszal tudunk leghamarabb leállni Borissal, akkor mindenképpen meg lesznek nézetve a hidrotőkék.
Az az igazság, hogy mikor megvettük a kocsit gyári akksi, gyári gumi, gyári ablaktörlő voltak rajta. Nyereményautó volt 2002-ben, úgy került az előző tulajhoz, aki egy 40-es hölgy volt meg a tizenéves éves lánya, akik HASZNÁLTÁK, de nem gondozták. Az talán árulkodik a "gondoskodás" mikéntjéről, hogy kefés mosóba hordták. :( El lehet képzelni a fényezést...
A beltér tökéletes állapotban van (ülések nincsenek kiülve, kárpit és a műanyagok nem kopottak), viszont a kilincseknél és a gyújtáskapcsolónál a műköröm nyomai látszanak... No comment.
A km-óra állásában azért bízom, hogy tényleg valós, mert válás miatt elég sokat állt garázsban az autó, mivel nem tudták eldönteni a házasfelek, kié.
De mivel a bogarat beültettétek a fülembe, lehet, hogy keresek egy VW-szervizt és megnézetem, mennyi km az annyi.
Ez a gond. Vajon mitől lehet, hogy már három x egymás után az I-es henger gyújtótrafója megy tönkre? A legutóbb berakott trafó csak kb: 5 indítást, Kb: 200km-t bírt.
Sztem sem , ha valoban annyi a km akkor az nagyon kevés ehez... Rossz illetve nem cserélt olaj az sok kárt okoz, olajpumpára főleg "jó" hatással van, helyedben elvinném megnézeti ha tényleg annyira hangos!
Bálint ha kell jó VW szerelő, tudok egyet... nekem az 1.8T is ő menedzselte és VW -ben nagyobb szakit nem ismerek, csak VW konszernes autokkal foglalkozik, de még néha imerősöknek egy-két komolyabb auto Mitsu EVO!
a 49e km annyira keves mint az enyémben a 88e ami 99es :D
De h azt mondjam semmi sem lehetetlen tesom 91es Golf 2esébe amikor vette 5 éve 45e km volt és tényleg annyi egy tulajos német diplomatáé volt , nem használta szinte soha... belül ilyen mintha a gyártosorrol emeltek volna le.
Amugy a belseje mindent elárul az autoról... jó esetben!
Őszinte legyek ha jég van az ablakon nem húzom le, télen meg egyébként sem csak ha nagyon fontos... mint tudjuk a nagy hidegben minden könnyebben törik vagy fagy be!
Osztom Bálint véleményét!Azért megér egy computeres km. vizsgálatott!
Ami miatt csöröghet a hidrotőke,az a hideg sűrű használt olaj,vagy a nem megfelelő viszkozítású olaj,vagy amit Bálint mondott,sokszor lett beindítva kevesett ment és mint tudjuk a motor gyílkosa a hidegindítás első pár perceés akkor kophat ugyan annyit hogy hajlamos elereszteni az olajat ezáltal nem marad feszes és amíg nem töltődik fel hézagot hagy a vezérmű tengely és a szelepszár között!
Nekem 145 ezer van az autómban de csak akkor csattog 1 pár másodpercet ha 1 hétig áll!
Van egy olcsóbb megoldás ha érdekel leírom neked mert én is kiakarom próbálni!
Ne aggódj a hidrótőke miatt,ha majd minden indításnál csattog még melegen is 1 pár másodpercig,na akkor kezdj majd gyűjteni rá hogy kicseréld!
A szakkőnyv is azt írja hogy addig amig közepesen meleg motornál is 5-8 km után is halható a tőke hangja akkor kell cserélni!Én nekem az már sok de ezt a Bajorok így írták le!
Én is hidrotőkére gondoltam volna elsőre, de 49ezer km alatt lehetetlen, hogy elkopjon! :S Mondjuk az nem jó, ha csak rövid távra volt használva, hiszen akkor szinte hideg motorral járt a kocsi, de akkor se kophat el ennyi alatt, ha valóban valós!!
Hidrotőke 2-4000/db, gyártótól függően, de szerintem ez nem lehet....
Most volt olajcserén - 47000-nél. Ahogy megvettük, azonnal cseréltettük benne az olajat. Hogy milyen olaj van most benne, passz - szerelőnk Golf IV-el jár, vszínű tudja, milyen kell bele (bízom benne legalábbis).
Annyit mondtak mások, hogy mivel mi is igen rövid utakon használjuk (akár az előző tulajcsaj), az átlagnál sűrűbben cseréltessük az olajat.
Amennyiben nem cseréltetjük egyből a hidrotőkét, az mivel jár? Leghamarabb tavasszal tudunk leállni Borissal - az már késő lehet?
Hát tudod kinek mi a logikus!Klímásat vettem,de ne csináljunk úgy mintha tévedhetettlenek lennénk!Neked van ott 1 tábla,hogy ne húzd le mert befagyott???
Szia!Igen sajnos normális akkor ha nem megfelelő olaj van az autódba,és ha sokat áll a motor mert a hidrótőkékből kifolyik az olaj,és mire feltőltődik kell pár másodperc!
A másik ok hogy a 16 szelepesek nem valami halk kostrukció!Azért nézesd meg azt a kilóméter állást mert ez igen kevés egy 7 éves autóba!5w30 longlife,vagy 5w40 szintetikus olaj kell bele amit a VW is jóváhagyott!Én személy szerint Castrol magnatec-ket használok!Üdv!
"Az ablakemelő sajnos nagyon érzékeny a hidegre,és ha 1 kicsit fagy nem olyan erős hogy elbírjon a jéggel,a comfortautomatika meg ugye tekerné le és a vége hogy leég a motor,én a harmadik ilyen esetnél fogedtam meg hogy jó nekem a kúrblis is!"
Jeges ablakot józan eszü embernek nem jut eszébe fel le huzigálni, nem hogy elektromosat :D
Birom a logikad, h ezért nem veszel elektromos ablakost, ha tönke megy a klima akkor klimasat sem veszel??? Végül 30 fokban nem is jó ha van :D
Szia! Nem,olyan nagy hibái nem voltak!Mivel az enyém gázos is,ezért a hidegre 1 kicsit érzékenyebb,jobban fel kell melegíteni a gázreduktort hogy elég meleg legyen a gáz átalakításához!
Nekem azért van ilyen defektjavítóm mert nincs pótkerekem,a gáztartály miatt!A pótkerék helyén van a tartály!Nekem bevált nagyon,már 1X kisegített és tiszta maradt a kezem és 5 percig tartott a defektjavítás!
A mai drága autókba már nincs pótkerék,csak ez a szett!
Nem sokan tülekednek itt,pedig sok Bora církál az utakon!
Akkor nekem mákom van a 2003-as évjárattal már remélem. :) Az ablakemelőnél azt a kis műanyag tartót már cseréltem, mert ugye az oda gyenge és néha megadja magát, más nem volt vele.
Ja akkor félreértettem, én a 4kerék folyamatos nyomásellenőrzőjére gondoltam. ;)
Az űllésfűtés melegítő száljai igen érzékenyek voltak,még a 2002 elött gyártott autókban,nekem akkor az volt még ami kicsit gyenge volt és mind a két oldali hamar tönkre is ment!
Az ablakemelő sajnos nagyon érzékeny a hidegre,és ha 1 kicsit fagy nem olyan erős hogy elbírjon a jéggel,a comfortautomatika meg ugye tekerné le és a vége hogy leég a motor,én a harmadik ilyen esetnél fogedtam meg hogy jó nekem a kúrblis is!
Van eredeti VW-s defektjavítóm,meg van Continental által gyártott is!A Vaterán is hírdetem őket!
Megint Én!Szerttettem eredeti VW defektjavítóra ami kompreszoros,és a kerék felfújására és annak nyomásellenőrzésére is alkalmas!Ha tudok teszek fel képet!
Az eredeti ára olyan 35-40 ezer körűl van folyadékkal együtt!Én 8 pénzért adom,kompletten!
Nekem is van 1 szép példányom,2003-as aranybarna 1.6 16V,gázossá átalakítva,és agyon tyutyújgatva!Semmi olyan "csicsa" nincs benne ami nem gyári,azt gondolom hogy a VW mérnökök nem buta gyerekek,tudják mi hova való az autóban!Persze én is megpróbálok minden olyan dolgot megszerezni ami gyári de az ényémben nincs még!Az autom "trendline",amit szándékosan választottam,mert már volt 1 pár magasabb felszereltségű,de az űlésfűtés,az elektromos ablak,az érzékeny plüsskárpit,stb,mindig megbosszúlták magukat!Maradtam az alap felszereltségnél,és nem bántam meg,bár az én autom is olyan mint 1 "hisztis p....a"de ez már ígymarad VW-éknél!Hát ennyi a borisról!
Láttam 1 kérdezőt aki érdeklődött a Vw Gamma kódjáról!Ha segít elmondom hogy ha az eredeti rádió van az autódban és nincs meg a kódja,semmi gond,ha levetted az akkusarut és nem kap áramot!Ezek a rádiók ha a saját autójukban vannak,kommunikálnak az autó computerével,és ha bekapcsolva hagyod miután visszakötöttél mindent,akkor 1 kis idő múlva felismeri a rádió hogy "otthon"van és kód nélkűl is bekapcsol!
Ha valakinek van valamilyen számára nem érthető gond az Ő kis drágaságával,írjon ide,ha tudok nagyon szívesen segítek,jó pár hosszú év tapasztalatával,ha elfogadja!
Van 1 fölösleges Vw Gamma rádióm,szép megkímélt állapotú,ha valakit érdekel!
Van eldó Waeco MSH-50 ülésfűtés szettem , új ,dobozában, még 1 év grival., 2 ülésre való ,kapcsolókkal, stb.
Tápfeszültség: 12 V Elektromos csatlakozás: tartozék áramkörről Fokozatok száma: 2 Teljesítmény fokozatonként: 45/15 W/ülés Fűtőszál: Hajlékony teflon-fűtőszál Védelem: Túlmelegedés védelem Méret (H x Sz): 2x40x28 cm (ülőlap), 2x30x28 cm (hátlap)
Én mondjuk az össze feliratot lekaptam róla, nekem így jön be! :P
Nem nagy összeg a fényszóró feketítés, csak sokat kell vele tökölni. Le kell szedni a plexi burkolatot (hőlégfúvó+feszegetés, van aki sütőbe teszi :D ) és a mögötte lévő részt 2000-es papírral meghúzni, hogy tapadjon a fejték, és mehet rá a matt hőálló festék. Macera, de megér, mert nagyon jól mutat! :)
amit lefenyeznek az nem olyan jo idővel kopni fog, ez meg anyagában fekete + a "VW" betukon fényezés! Fekete auton jol nezne ki, ezuston annyira nem....
Fekete betetes első fényszorot lattam carstylingon, valaki csinal olyat, kerdes mennyi pénzert
Feka embléma? :) Régebben láttam ilyet, de mondjuk ennyiért lefényezik feketére akármelyiket! :P Még a gyári fényszóróból létezik olyan aminek fekete a bele, na az is elég faszogányosan néz ki! :)
A csattogás hidrotőke lehetne, de nem hinném, hogy csak néha folyik ki belőle az olaj.....érdekes. Nagy hidegben az elején szokott kicsit csattogni. Nekem -8C -ban csinálta régen, de hamar rendbe jött, az még nem gáz. ;)
Tegnap észrevettem, hogy az ülésem alatt van egy rugó, kiakasztottam a kormánykalapáccsal. A gondom az, hogy fogalmam sincs, hová kell visszaakasztani. Természetesen megnéztem a jobb oldali ülés alatt is, ott tuti nincs ilyen rugó :) Amúgy minden működik az ülésben. Az etka szerint oda kell egy rugó, de nem látszik, pontosan hová kell berakni. Ha valaki egy fényképezőgéppel mindulna útnak a közeljövőben és lefényképezné az ülés alatti területet, azt megköszönném. Felemelve az ülést a legmagasabb pozícióba szerintem le lehet fotózni. Előre is köszi. Ő az amit keresek:
A nagy hideg miatt szerintem lehet, hogy valami pára lerakódott és odafagyott és átvezet, menet közben pedig berázódik. Jobb ötletem nincs sajnos. Lehet, hogy tárolt valami hibakódot és abból visszafejthető esetleg.
ASR elvileg a kipörgésgátló, ha jól odapakolsz neki és elforgatod a kereket szokott villogva visszajelezni, hogy most elforogna. De ez most nem teljesen biztos, ha megyek a kocsival majd kipróbálom és megírom! :))
A gombaku 3 voltos,de valami más megoldást biztos lehetne találni. Mondjuk egy szünetmentes tápegységet valahova beleszerkeszteni.Az 12 voltot ad le.
Úgynézki kiolvassák otthon majd a rádiókódot 3000 ftért,ott ahol kulcsot is másoltatok. Szerencse nincsenek messze,mindössze 35 kmet kell utaznom. Két kérdés közben felmerült bennem.
Amióta olajat meg szürőszettet,meg fagyállót cseréltünk,néha észreveszem hogy amikor indítom az autót(mindegy hogy hideg vagy sem),néha felpörög a motor magasabb fordulatra mint a normál fordulatszám.Ekkor elég ijesztő hangja van :S .... Aztán visszaáll rendes fordulatra. Utána mindig újraindítom,de akkor már rendeben indul. Először a fentemlített cserék után vettem észre.Akkor többször is csinálta egymás után,majd a 5.-ik vagy6.-ik indítás után abbamaradt. A szerelő akkor aztmondta,hogy ez azért van,mert az új gázolajszürő levegőt kapott,és hogy ekkor dolgozza ki magából.
Azóta semmi ilyesmi nem volt,de ma megint tapasztaltam egy indításnál. De ma csak egyszer csinálta,utána indítgattam többször,de nem tapasztaltam újra.
A másik:
Néha olyan nagyobb hidegben,tipikusan reggel világítva marad az ASR és az ABS lámpám.Aztán megyek vele 3-4 kmet,vagy ha újraindítom,elalszik az ASR,majd az ABS lámpa is. Az ASR egy pillanatra beszokott villani utána is,ha 2.-ikba vagy 3.-ikba erőteljesebben kigyorsítok egy kanyarból.
Ha nem drága a tükör akkor hozz nyugodtan, majd segítek elpasszolni. :))
Emlékeim szerint tényleg elfelejti, mert amikor kivettem 2éve akkor kiírta, hogy "SAFE" meg minden, én meg csak lestem, hogy ez mit akar. :)) VW-ék meg tudják mondani, ha minden igaz. (Szerintem elég nekik, ha abban a kocsiban van a rádió amivel vetted és te vagy a tulaj.) Mondjuk a legegyszerűbb az, ha egy szál dróttal rákötöd egy másik akksira csere közben. Én nem akartam, hogy a mostani rádióm minden beállítása elvesszen ezért így csináltam. Mondjuk azt máig nem értem, hogy miért nem lehet egy gombelemet beletenni egy több tízezres rádióba, hogy ne felejtsen el mindent.... Gondolkodok is rajta, hogy pl. ami az alaplapokon van akku azt bele lehetne kötni a rádió csatijába. Az 12V-os vagy kisebb?
Jut eszembe a kocsi könyvébe ami a kesztyűtartóban van, benne kéne lennie elvileg, vagy az igazán okosak ráragasztják a rádióra! Hátha ott van. :))
Ma olvastam,hogy a GAMMA cd váltós rádió elfelejti a kódját ha lekötöm az aksit. Igaz ez?Tud valaki erről valamit? Még nem történt meg,de ha le kell szednem majd az aksit akkor bajba leszek ha kódot kér,mert nincs meg a kód hozzá. Nem kaptam amikor az autót vettem. Ki lehet olvasni valahogy amíg a rádió üzemkész,mielőtt lecsatlakoztatnám az akkut? VCDS vagy VAG.COM tudja ezt?
Beszéltem egy sráccal Golf4-e van és le akarja cserélni a gyári 6-os CD-tárat valami 2DIN-es cuccra. Ha gondolod megadom a számát és ledumálhatjátok, ha érdekel. ;)
Rég voltam itt....Beindult a karácsonyi forgalom-dolgozunk ezerrel. Bálint nem tudom megoldani idén a gumi kihozatalt,senki nem jön már erre sajnos. Voltam bontóba,láttam tükröket.Bár mind IVes golfról volt,de ahogy elnéztem ugyanolyan. Ha kell valakinek jobbos nagy,akkor írjon,megpróbálok majd még kijutni és hozok. Ebyaen láttam belső króm diszítéseket,ha kell valakinek és nincs Magyarországra szállítás,szóljatok és megbeszélhetjük.
Hogy ilyen lépcsőkben lenne azt még nem hallottam. :) Ha nagyon zavaró akkor azt az egy szálat ki kell kötni és a gond megoldva. ;) Nem nehéz megtalálni.
"VW Bora + GAMMA rádió-nál normális az hogy 20kmh szol valamilyen hangerőn a rádió aztán 50kmh-nál hangosodik majd mondjuk 80kmh-nál még hangosabb (persze magától)????"
Ja tényleg, apám skodrijában is ledörgöltük azt a gumis réteget a fogantyúkról. Állítólag ez x ezer km után le szokott jönni. El is felejtettem, hogy a rekesz is így van bevonva. :)
Igen segített, köszi! ;) Azt hittem a merőleges részen van, de valóban itt több lehet a hely. Ha meglesz akkor becuppantom hamar a helyére. :)
Jobb kormányos kollégával minden rendben? Pár képet majd dobj te is a kocsiról. ;) Neked is van "konnektorod" a csomitartóban? :)
Köszönöm a képeket.Nekem van hátul szivargyújtó aljzat.2001 1,9TDI. Viszont a 2005-ös Jettában nincs és nekem kellene egyet varázsolnom bele. Hova lehet bekötve?
Kéznél van a mérőszalag, épp a macska kaparófáját bővítem. Brutál rumli van a szobában, minden faforgácsos, tele szerszámmal a szoba. :)) Jó hogy az asszony nincs még itthon! :DDD
Volt valami műszerfal cserebere 2002 után talán, de minimális változtatások voltak. Majd összenézzük a két belsőt egymás mellett. Lehet, hogy az enyém csak szuvas azért lyukas! :DDD
Vezérmű csere: 2 fogasszíj kellett, 1 hosszbordás ékszíj, 2 feszítő, 2 vezető görgő, meg egy vízpumpa, ezt általában együtt szokták cserélni. Tudom számít az ár is, nekem INA márkájú görgőkkel Gates szíjjakkal, meg SKF vízpumpával 47 E körüli áron volt meg minden. Esetleg a fagyállót lehet még ilyenkor cserélni, mert azt úgyis le kell engedni. Mi visszatöltöttük, nagyon tiszta volt és szép piros :). A minalko.addel.hu -n rendeltem, nagyon korrekt módon, szállítási díj nélküli hozta a postás.
Szerintem a Highline a legjobb felszereltség, ott van napfénytető, meg alufelni, plüss ülés, bőrkormány, stb. stb.
A Comfort-ban, napfénytető, meg alufelni nélkül majdnem minden megvan, de tényleg úgy van, ahogy Bálint mondja, 2003-tól kezdtek sokmindent kispórolni.
Majd jól kilopom, ha nem figyelsz! :DDD Már nagyon izgat hova van beszerelve az a cuccos. Most néztem egy képet amin van USA vésznyitós csomiajtó. Nagyon viccesen néz ki:
Valaki toljon már képet arról a szivargyújtóról! :) Mikori évjáratú a kocsitok, lehet azzal függ össze. A felszereltséggel csak nem, vagy akkor ezt direkt nem kérték bele nekem. :))
Igen, elvileg a Golf és Bora egyforma, csak az orrukon az elemek mások, meg ugye a lépcsős hát. Németben csináltak Bora kombit is, elvileg máshol nem árulták őket. :)
A hétvégén sikeresen ki lett cserélve a vezérlés, szerencsére a gyári szíjjak és görgők lettek leszerelve, nem voltak nagyon rossz állapotban, úgy néz ki, valós lehet a 81.000 km az autóban. Örültem neki rendesen. Azzal viszont szembesülnöm kellett, hogy hiányzik az alsó motortakaró burkolat, vagy kartervédő, ki hogy nevezi. Azt írják a bontott, meg utángyártott elemekről, hogy a GolfIV és a Bora egyforma. Mi a véleményetek? Nekem sem kombi, és van hátul szivargyujtó csatlakozó. A zsacsitartó :) tényleg jó ötlet, elkezdem vadászni Miskolcon.
Húúú asszem az 1-es gombot kel nyomni hosszan, ha kiírja, hogy safe talán. De benne van a kocsi leírásában, a kis könyvben, ha megvan még. Ha kell le tudom fényképelni, de nekem német! :D
Szerintem elég sokat, én már akasztottam rájuk 10kilós zacsikat is. :) 1000HUF körül van a VW-nél. De a TLX-ben, ami a Porsche Budával szemben van még 10%-al olcsóbb is lehet. A másik okosság amit betettem az a szélvédő aljába az octavia parkolócetli tartó műanyag lapja. Az A oszlop borítása alá kell bepattintani.
A következő ötletem az a csomitartóba egy szivargyújtós dugalj. Asszem a kombi borákban van is. De ezt bontott superbből fogom majd lementeni mert újban ez 6000HUF körül van. :)
Ilyen torrentes cucc. :)) Majd akkor kitolom dvd-re. :)
Ez a két burkolat alatt van, ha leszeded? Már rég kaptam le, most nem vagyok képben. :)
Ez a kalaptartó alatti fém részre van felcsavarozva. Akkor jó, ha nagybevásárolsz és rá tudod akasztani a 4-5 zacsit így nem borul el. Rugós, úgyhogy zacsi nélkül nem is látszik, mert síkban van a kalaptartó aljával. Nekem nagyon bejön! :))
Szia nem,én sem láttam kapcsolási rajzot benne. Turbo rendben eddig,bár azóta nem voltam hosszabb úton vele. Majd két hét múlva kiderül,akkor megint megyek hosszab útra itt. Sajnos fuvaros még nincs,pedig egyre jobban sürget az idő. Jó lenne valakit találni aki kihozná,de egy enlőre senki nem jön erre :S .....
Enyémben nincs majd hetvegen megprobalok foglalkozni vele viszont ha nem lesz, akkor valamikor botolhatnánk egyet a te verziódból :D
Ez csak alkatresz adatbazis , kapcs rajz nincs , sztem azt az AUTODATA tudja , az kifejezetten szerviz adatbazis , legalabbis amennyire en ismerem , van benne milyen csavart milyen erővel kell meghuzni, milyen gyertya valo az autoba meg sok hasonlo dolog... Nekem ilyenem van de nagyon nem nezegettem soha
Nem nem a vilagitas kapcsolotol lefele levo nagy burkolatra gondoltam!
az elvileg ket felbol van , plusz alatta a pedalok fele még megy egy kisebb takaro resz emlekeim szerint.
Kormányoszlopot cserélsz vagy mi? :DDD Alul van 3-4 csavar utána feszíteni kell, mert fémes patentokkal van rögzítve. Elvileg nem tudod eltörni, izomból kell húzni. Ha bal oldalt leszeded a biztosítéktábla fedlapját akkor látsz is 1-2 patentot onnan. ;)
Majd meglátjuk mi sül ki az index-es dolgoból , kiváncsi vagyok.
Rekeszt már nézegettem h jön ki meg képeket h hol foghatja van némi sejtésem, de holnap megnézem hátha kijön egyben :D
Rekesz egyenlőre kell nekem is mert csak egy GAMMA kerülne bele egyenlőre és más nem, előbb el kéne adni a régi cuccokat aztán ha lesz kedvem majd szórakozok vele addig nem.
Ebayel az a baj mind az angol mind a nemettel hogy csak saját hazájába küldözget a 90%-uk.
Meg ha vennek akkor ilyen 1 din-es cd lejatszot vagy tarat, nem a csomagtartóba szerelhető nagyot.
Na akkor korrekt az ember! ;) Gondolom akkor más kocsin is lehet ilyen, de hogy melyik.....
Itt volt fater, de most jöttem rá, hogy anno az Octaviából szedtem ki, a Superbben kihúzható fiók van. Feszegettem, de most ez nem jött ki. Az enyémben egy vak fedlap van kivettem és csináltam pár képet a helyről, ha ez segít. Ha más nem én kivenném a rádiót és onnan jól ki lehetne akkor bányászni. ;) ha más nem találkozunk és kikapom neked! ;)
Ha azt el tudod adni akkor ebay-en lehet lőni gyári tárat hozzá! Ha gondolod vadászok neked egyet! ;)
Ha a tároló felesleges lesz neked akkor lehet engem majd érdekelne! :)))
Vissza bizniszeltem az indexet , vagy jön vissza a pénz vagy lehet van neki kisebb... ugyanis megmertem digit. tolómerővel a gyari 78,5mm amit vettem az kereken 80mm igy az nem fert be nincs is mit csodalkozni kicsi is a hely.
Közepső rekesz szétszedést ne feledd!!!!
Vettem egy GAMMA radiot kivancsi leszek milyen lesz...
Viszont mint megtudtam amit sejtettem is hogy nem lehet rakotni Clarion cd-tart, nem mintha szamitana meg hasznalnam de jo lett volna, ugyhogy azt adhatom el!
Letöltöttem (nem volt egyszerű) az ETKA VW szoftvert, nem tudom ismeritek-e, ezt használják a hivatalos VAG márkaszervizek, benne van szinte minden alkatrész a Borákhoz évjárati bontásban, meg pesze a VW csoport minden tipusához. Épp tegnap néztem én is a középkonzolt meg az ajtó borításokat, mert vacakol a cd lejátszó. Robbantott ábrákkal szépen illusztrálva van minden elem. Ha érdekel valakit a link, ahonnan viszonylag gyorsan le lehet tölteni akkor közzé teszem.
Örülök, hogy végül sikerül olcsón megúszni a turbót! ;) Elég sok mindent rendbe is tettetek. Az a csati elég érdekes találmány, nekem is el van fáradva az egyik fele, de elég jól tart azért. :)
Újonnan az szerintem elmebeteg áron lenne itt is és csak VW kereskedésben. :(
Örülök, hogy sikerült! :) Nem tudom mennyi volt vaterán, de itt se drága és van választék! :) http://www.patacsi.hu/shop/arlista.php?sid=44894ca4e16d8ba790a2110832c568f7&gkgyar=VWW&gkkod=VWWBor&ugyfelid=-1&fertek=utal&tkisz=
Nekem gyári, azt hiszem 2003-tól ilyen gyári clear-re szerelték mindet.
Az jó hülyén van kitalálva, tök lazán el lehet rongálni a műa. rögzítőket, mert a díszléc alapja valami fémből van. A rakodó rekeszt sajnos elfelejtettem, de holnap szétszedem faterét! :))
A rádió az ua. a helybe kompatibilis. Én a gyárit úgy vettem, ki, hogy a gombok környékén volt pár rés ami kicsit tágasabb volt. Gondoltam od kell valamit beledugni, nyert az ötlet. Laposra kalapáltam pár réz huzalt ami bedugva oldott a kis karokat és beszorult így ki is húzhattam vele a rádiót.
Na Bálint utmutatása alapján ki cseréltem volna az indexet, nagyon hasznos kis video :) A kiszedéssel minden flottul ment ahogy a videon , igaz a kiszerelendő index meg sérült kicsit de ugye miután a csere volt a lényeg nem számit és inkább az sérüljön mint a fényezés. Szóval a kiszedés simán ment , nekem össze vissza volt betéve :D
Viszont amit vaterán vettem gyárinak mondott indexet az utángyártott és nagyobb mint a gyári vagy 1-2 mm-el igy nem megy be a helyére. A csere igy elmaradt de legalább már tudom hogy jön szét , legközelebbre ha orvoslom ezt a nem belepasszolos dolgot!
Bálint neked gyári amúgy?
Más téma...
Szétszedtem a rádió környékét , az oldalsó diszléceket nem kipattintani kell hanem lefele huzva a hamutálca fele jönnek ki szépen :)
Viszont a rakodo rekesz az nem jön ki sehogy Bálint nyomj már infot hogy lehet kiszedni???
Még kérdés mikor kivetted a gyári rádiód ahoz van valami beépitő keret?
Nekem valami clarion van benne valami kerettel es ha lesz bele gyári siman visszamegy vagy kell valami gyári beépitő keret neki , vagy csak a mostanit kell kiszedni es a gyarit berakni??? Remelem érthető :D
Ma szereltük az autót. Meg volt az olaj-levegő-gázolajszűrőcsere,meg olajcsere. Kivettem a légtömegmérőt,letisztítottam féksprayvel,meg a drucklabdatengelyt is hideg zsíroldóval,közben átmozgattam jól. Elmentem egy hosszabb próbaútra,70km oda,70 km vissza csak pályán,végig 130,140el. Most nem volt szervíz mód :)))) !!!! Ment szépen,remélem így is marad. Holnap este felcsörgetlek 7-8 körül ha neked jó. Viszont csináltunk egy bakit :S ... A légtömegmérő csatijáról letörtük az egyik fület,így most csak egy fogja. Az a csatlakozó,amit a légtömegmérőbe kell beledugni. Próbálok bontóba nézni,mert újonnan itt nem lehet venni sehol.
Még a vezérműszíjcsere hátra van,de azt megoldják itt a szervízben.
Megnézettem,aztmondták víz van benne. Köszi,és a téligumi felnivel aktuális lenne,januárra kéne,de valakivel kikéne hozatnom. Megpróbálom megszervezni. Mikor tudlak hívni hogy megbeszéljük az árat?
Nézesd meg a fagyálló fokát, bárhol meg tudják nézni. Lehet, hogy már van is benne. Speckó rózsaszín VW folyadék kell hozzá. ;) Utánakérdezek hol lehet ereszteni! :)
Igazából nagyon vékony a csavarhúzó hegye és csak kis erővel kell feszíteni, szinte magától kipattan! ;) Nem sérült meg semmi, de ha akarod fogpiszkálóval is bizergálhatod! ;) Nekem mindkettő ebben az irányban van betéve, de fordítva is bele megy. Lehet neked fordítva van. ;)
Huh...neked egész más már a motor tered,de a képek alapján megtaláltam minden hibaforrás helyét végre.Szombaton állunk neki,remélem szerencsém lesz,és valamelyik művelet megoldja a problémát. Nem tudjátok véletlenül hogy hány mmes vákumcsövek vannak a turbon? Gondoltam veszek azt is,és kicseréljük,csak nem tudom milyen méretet kérjek. 8mm vagy talán 10?
Elvileg pont mellette van a másik kettő is, ahogy a képen látod. Bekarikáztam meg odamásoltam! :))
800km-t, és cseréltem is a hidrotőkéket! :) Vagyis :(. A turbónak semmi baja nem volt, csak azért szedtem le mert, ha már megbontottuk a kocsit akkor amit tudtam cseréltem, hogy ne kelljen legközelebb hozzányúlni. Ha hazavontatom akkor se lett volna olcsóbb, így meg megvolt a nagyszerviz. A turbó is ezért szedtem le, de egy szutyok felújító használt lapátot tett bele ráadásul kisebbet. Ezért kellett diagnosztikát csinálni és Ferryker-ék kicserélték profi módon a a turbó tengelyét a lapáttal, azóta boldogan autózok! ;)
Megtaláltam az n75öt,a légszürő mögött a tűzfalon. A másik két szelep is ott van valahol? Esik az eső egyfolytában már vagy két hete,így nem tudok alámászni az autónak és megnézni ezt a drucklabda tengelyt hogy mozog e vagy sem. Felhívta a Ferrykert,aztmondta a szaki a telefonba,hogy nem kéne hazamenni így az autóval,mert 1500km alatt(annyi csak ha komppal megyek egy darabig) tönkremehet teljesen a turbo. Bálint te mennyit autóztál Görögből amikor ugyanez a probléma jött elő neked? Van itt egy tuningműhely 2.5 órányira,ők válalják a turbotisztítást.Lehet hozzájuk megyek,mielőtt hazaindulok januárban.
Drucklabdához szerintem jól hozzáférsz, nekem gázosabb, mert ott az osztómű.
A szelep itthon 13000 körül van. Bontóbankéne egy másikat rápróbálni. Fent van a tűzfalon jól hozzáférhető helyen. Ha az a baja akkor meg lehet venni, különben nem érdemes. Holnap csinálok képet! ;)
A képen a jobb felső sarokban van ez a fránya N75 szelep... Erre mondják az itteni szakik hogy érdemes megpróbálni kicserélni. Ez a turbonyomás szabályzó szelep magyarul? Melyik lehet a drukk-labda?
A turbo még fent van,és nem is akarunk nekiállni magunktól levenni. Amit itt angliába ajánlanak több helyen is nekem: Drukk labda tengelyét befújni zsíroldó sprayvel a turbón,ami leragdhat úti kossztól vagy zsírtól,olajtól. A másik egy N75 nevü szelep ,ami a tüzfalon helyezkedik el,és 3 gumicső megy rá plusz egy elektromos csatlakozó. Magyarul nem tudom hogy hívják.Talán ez lenne a nyomásszabályzó szelep? Itt egy kép,ami ez is rajta van:
Az a váci út környéke? Én a 22.kerületben a Camponahoz közel lakom. Ha esetleg erre jársz szólj, de csinálok majd fényképet róla valahogy! ;) Videót lehet feltölteni? vagy elküldöm emilben, ha nem túl nagy!
Nem kell feszegetni csak finoman pattintani. ;)
A középső rekeszt oldalról benyúlva lehet elvileg kimacerálni.
Nekem valami gyári VW szoftveres okosságra tették rá, azon néztük. Plusz érdemes ránézni a tűzfalon van 2db nyomásszabályzó szelep azt hiszem. Azokkal lehet gond esetleg. Nekem még a geo-t kézzel is vezérelte a srác, valami pumpával feltolta az előírt nyomást és ráengedte, hogy kizárjuk ki a hibás. Remélem nem írtam baromságokat. :) Próbáltam lesni, mert nagyon gyorsan járt a keze! :)))
A turbó tisztítása nem lehet nagy kunszt, de ha leszedtétek már akkor érdemes lenne megcsinálni rajta az alap javítást is, hogy hosszabb életű legyen. www.ferrykerturbo.hu-t, ha felhívod tudnak telefonban is biztos segíteni, hogy hogyan érj haza a kocsival. Nagyon segítőkészek, az egész működést is elmesélik telefonban. A honlapon megtalálod a számukat.
Szerintem neked is egybe csonkos, bár ez nem biztos. Pár anya tartja, amit kicsit szívás letekerni, mert a meleg és a pára rágyógyítja őket. Alá kéne nézni.
Jó ötlet volt a gomba, egyel kevesebb hibalehetőség. ;)
Légtömegmérő szerintem csak a benzineseknél volt gond, de nem kizárt. Azt könnyű takarítani, ott van a légszűrőtől 10cm-re könnyen hozzáférhető.
Amúgy valami kapcsolási rajzot próbálok beszerezni, mert momentán a tükörbehajtás nem akar menni nemtom miért. Már az atyaúristent is kimértem, de valamin átsiklottam biztos....
Gartula a kocsihoz, remélem sok örömöd lesz benne! Dobhatsz be róla képeket! :) Úgy van ahogy e.z mondja, bár ez nekem sem tűnt fel eddig. Helyzetjelző és tompított állásban csak a műszercsoport világít és minden tekerentyű. :) Távolsági és ködlámpa van csak ellátva izzóval.
Ebay-en nem nézted a króm váltó díszt? Szoknyát én mondjuk csináltattam, nem negy cucc megvarrni. :)
Ja megvan van az a kaki színű karbon minta és van belőle ezüst is talán, de a legtöbben sima fekete műa. lap van.
Az indexhez egy nagyon pici csavarhúzó is jó, ha finoman belenyomod és megfeszíted könnyen kijön. ;) Merre állomásozol? Ha arra járok segítek, vagy próbálok egy képet nyomni róla. 1mp és kijön, le ne szedd a dobot! :DD
Megtörtént a számítógépes vizsgálat. Először két hibakódot dobott ki: - Motor hőmérséklet szenzor - Turbonyomás érzékelő szelep
Aztán a szerelő lehúzta,majd mégegyszer rátette a számgépre,ekkor már csak a motor hőmérséklet szenzort mutatta hibának. Harmadszorra ugyanez. Kérdeztem tőle hogy ettől átállhat e az autó szervízüzembe,aztmondta hogy lehetséges. Meg azt is mondta,hogy próbáljam kitakarítani a légtömegmérő szenzort féktisztító sprayvel.Meg hogy ez Volkswagen betegség,és ettől áll át szervíüzembe az autó hosszabb úton,Ő már találkozott ilyennel,és ez megoldotta. Szerintetek? Lehet hogy ez a vízgomba megoldja a problémát? Mindenesetre vettem egyet,csak hogy ezt kilehessen zárni...
Csötörtöktől tagja lettem a klubnak :) 1.6 16V 2001-es kis szépség lett a Borátom (buta szóvicc-tudom).
A műszerfal világítással kapcsolatban lenne kérdésem. Felkapcsolt világításnál semmilyen világításra vonatkozó visszajelzés nincs. Gondolom a helyzetjelző és a tompított fény visszajelzőjének kellene világítania. Valaki cserélt már izzót ilyen esetben? Nincs valami javítási rajz, vagy ilyesmi ehhez a típushoz?
Na megnéztem hétvégén az oldal index cserét és hiába toltam nem mozdult semelyik irányba sem... főleg hátra fele probáltam mert arra nagyobb a hely az index körül na semmi, gondolom valamennyire könnyen kéne mozdulnia. Arra gyanakszom h forditva lett betéve egy izzo csere alkalmával és igy pont előre fele kéne tolni de arra meg nem lehet mert nincs könnyités az index körül. Ma még megprobálom aztan ha nem megy sztem marad az hogy a dobokat leveszem és sárvédőn belülről probálom még a kis fém fület összenyomni. De ezt már valószinű h csak tavasszal ha kicsit melegebb lesz.
Akkor csak nekem nem fa mintájú :D Nekem valamilyen sötét karbon szerű vagy mit tudom én :D
Nekem váltógomb meg szoknya kéne , szoknya esetleg már alul króm keretes amiket a frissebb évjáratuakba tettek már. Itthon egy vagyonért mérik ezeket :(
Most már vágom :) ...Nekem is fabetétes.Majd nézek hozzá,úgyis akartam menni már a bontóba. Nem is vettem észre hogy a bal oldali tükör kisebb lenne :o !!!! Mi volt a műszer neve ami végül nálad kidobta a turbo töltés adatait? Turbo diagnosztika talán? Valahogy el kell majd magyaráznom a szervízbe amit épp felhívok hogy van e neki....nem lesz egyszerű. Van itt egy autószerelő barátom,szerinted vele kitudnánk tisztítani a turbot? Te tudod hogy kell nekiállni? Azt tudom hogy valahol hátul a motor mögött van alul valahol,és van egy spray(wd-40)amit bele kell fújni. Csak nem tudom hogy hova,meg hogy mit kell leszedni a turboról.
Tudod a rádió körül meg az ajtó fogantyún és a hamutartón van ilyen gyári díszbetét. Nekem most fa mintájú van, de a szálcsiszolt alu minta jobban bejön. :)
Gyárilag a VW-eken bal oldalt nagy a visszapillantó tükör jobb oldalt kicsi. Angliában meg pont fordítva, szóval itthon ez kuriózum! :)
Ha gépre teszitek akkor szerintem nem dob ki hibát a gaometriára. Nekem legalábbis nem volt benne. Egy olyan cuccon kéne nézni ami mutatja, hogy mekkora fordulaton mennyit tölt a turbó. Nekem is igy nézték és kiderült mi az. 3. sebességben 1400-tól padlógáz 4500-ig. A szoftver pedig mutatta az adatokat.
Úgy érted hogy alufelnihez szálcsiszolt betét? Egy kép jól jönne hogy tudjam mit keressek :D . Jobb oldali nagy tükör??Bal oldali kis tükör?? Na ezt végképp nem értem :D ... Holnap keresek egy műhelyt ahol ráteszik nekem számgépre,remélem okosabb leszek. Majd írom mi volt,utána ha tudtok légyszi segítsetek hogy milyen irányba menjek majd el. Nekem otthon egy 1.1es Cliom van ami 18 éves,azon nincsenek ilyen felszerelések,jóval egyszerűbb :) ....
Van egy SP3-as XP-m is akkor azt tolom inkább fel. ;)
A geometria leragadhat ennyi km után bármikor. Szerintem elég lesz neki a takarítás. Én így jöttem haza 4fővel görögből tetőcsomagtartóval. Örültem, hogy a 1,5 tonnát kb. 60ló ha mozgatta, 90 volt a max. sebesség. Aztán a magyar határon visszajött a kraft. :)
Itthon előzésnél azért elég gáz lehet, kicsot jobban ki kel tolni a kocsit, hogy a kamion mellé láss! :))
Hát erre nem ajánlanám a windows 7et. Az Xp egyébként jó dolog, 3-as szervízpackkal meg állandó karbantartással jobban üzemel mint bármelyik más windows,és az erőforráskihasználása messze jobb mint a Vista-é vagy a 7-é. Csak több karbantartást igényel,de erre megvannak a megfelelő programok,és nem is olyan bonyolúlt. Az a baj,hogy csak tegnap jelentkezett az autón a hiba.Előtte már volt egy 200 kmes autópályautam,meg tegnap előtt is egy 160 kmnyi is. És ekkor még semmi nem jött elő.Csak tegnap. Vagy attól még lehetett korábban is hibás az autó?? Jobb kormányos aha :) ...Nem olyan rossz vezetni,itt már egész megszoktam. Otthon is mentem már jobb kormányossal,és otthon sem olyan rossz.Néha zavaró kanyarban,de nem annyira mint az ember gondolná.
Mennyire nem ment? Csak pár ló hiányzott vagy 60-70? Ha a geometria kormos akkor azon valóban segít egy tisztítás és ezzel egyben egy alap felújítást is érdemes megejteni. Én nemrég újíttattam fel a turbót Ferrykeréknél. Őket ajánlom, máshova nem is vinném!!! www.ferrykerturbo.hu 50-70 ezer között van a felújítás, és minőségi munkát végeznek!!
Nem tudom kint, hogy van ez, de itthon ugye az eladót meg lehet keresni, ha hibás kocsit ad el neked. Persze ez nem vészes dolog, de akkor is! ;)
Most esett le akkor neked a másik oldalon van a kormány? :)
Nekem egy 3Ghz-es P4-em van 2Gb memóriával. Erre akkor inkább nem kéne Win7? :)
Ezt a cikket találtam a totalcar népítéletén. Turbo nyomás emelkedése végett visszaállt az autó szervíz üzembe. Valaki tudja mennyibe kerülhet egy nyomásszabályzó szelep? Vagy egy turbo tisztítás?
Windows 7 nagyon jó,tudom ajánlani! Bár nem tudom milyen géped van,de legalább egy 1.6os dual core proci,meg 3gb ram kell hozzá hogy normálisan elmenjen. Én vistat használok. Az autót angliában vettem. Megtörtént az első nagyobb utam az autóval,vagy 600 kmet mentem 2 nap alatt. Tegna 350et,ma 250et kb. Tegnap jó volt,semmi rendellenes nem történt,de ma..... :((((( Ahogy jöttem a pályám,azt vettem észre kb 1.5 órányi vezetés után,hogy nem húz az autó.Sem hatodikban,sem kisebb sebességekben.Olyan volt mintha elvesztett volna egy csomó lóerőt.Az autó semmi hibát nem mutatott,sem a műszerfalon,sem a motortérben nem láttam rendelleneset.Tovább tudtam menni,de nem ment úgy az autó. Megálltam egy pihenőnél,leállítottam kb 2 percre,és indítás után újra jól ment.Megint a régi volt az erő,és a sebesség is. Aztán kb negyed óra után újra előjött ez a jelenség. Megint leálltam,leáállítottam az autót,indítottam,és újra jó lett.Utána már csak 10 perc volt hazáig,így már nem volt vele gond. Van valami tipped,vagy bárkinek hogy mi lehet ez??
Az EGR elvileg valahol a szívó oldalba vezeti vissza a kipufogó gáz egy részét, ha a terhelés alacsony. Itt szokott lekormolni dolgokat, ezt a környéket kell megtisztítani. Az EGR-t szoftveresen www.kollarchip.hu-n szakik ki tudják iktatni. Én is tervezem, hogy meglátogatom.
Ird meg nekem légyszíves,hogy 2002 es WV Borában 1.6 os motornál(AZD)hol találom az EGR szelepet,szeretném ellenőrizni az állapotát! Az utóbbi időben kicsit lusta lett az autó,úgytudom ez az alkatrész felelős lehet a teljesítménycsökkenésért!
Németben? Ennyiért ajándék volt a kocsi, ott ráadásul vigyáznak is rá! ;)
Én ROWE olajat használok, ha jól emlékszem pont német. :)
Na igen elvileg, de nekem nem csattogott a hidrotőke mégis cserélhettem....
Nincs mit, ha valami van csak kérdezz nyugodtan. ;) Majd e.z-t is beszervezzük egy kis találkozóra! Nekem is gyári az alu rajta amúgy csak nekem kicsi. :)
Nekem a fehér is nagyon bejön, egy V6-al el bírnám viselni, csak valaki tankolja! :DDD
Szerencsére most csak egy windows XP újratelepítést kéne csinálni, de hónapok óta húzom, mert utálom. A Windows 7-en gondolkozom. Érdemes feltenni? Mennyivel erősebb rendszer kell neki?
Nem,vidéki vagyok,kb 100kmre Pesttől. Jelenleg külföldön dolgozom,itt vettem az autót is. Jóval olcsóbb mint otthon,az autó ára kb 600ezer forint volt. Milyen olajt javasolsz?Itt elég szűkek a lehetőségek,így lehet hogy az ebayről kell majd azt is rendelnem :S . A kormányszervót megnézzük,köszi hogy felhívtad rá a figyelmem. A hidrotőkéről azt hallottam,hogy ha már nem jó,akkor lehet hallani a motor hangján. Olyan hang,mint amikor a szelephézag nincs beállítva rendesen. Ezért akkor esedékes a cseréje,amikor hallani már azt a tipikus kopogó hangot. Valamelyik nap mjad rádcsörgetek,és megbeszéljük a téli gumit. Legközelebb január végén leszek otthon,akkor összefuthatnánk tapasztalatcserére :) ,és köszönöm a segítséged!! Csinálok majd pár fotót,de az enyém elég szériának néz ki.Gyári alufelnivel. A tied nagyon szép,láttam a fotót itt.Nekem még az ezüst metál tetszik a feketén kívül,meg a szürke. Ha számítástechnikával kapcsolatos problémád van,nyugodtan írj,nekem az a szakmám és a hobbim is.
Pesti vagy amúgy? Ha gondolod összefuthatunk és megmutatom a télit. ;)
Nincs gond a PD-vel csak figyelni kell az olajcserére és a hidrotőkére. Ha megadja magát pikk-pakk belerág a vez.tengelybe. :( A másik a PD elem, ami elég drága, de ebay-en lehet gyárit olcsón venni és vannak jó felújító műhelyek is. De ezek is lazán elmennek 300e km-en túlra is.
Igazából minden kocsin van amire oda kell figyelni és karbantartani. Ha ezt megteszed nem lesz vele gond. Én már túl vagyok a nagyszervizen. :)
Talán az INA lehet a gyárija, de a Ruville, Gates, SKF meg még pár van ami teljesen korrekt minőségű! Sokszor csak átcsomagolják a gyárit. :)Ha elküldted az adatokat akkor utánanézetek ismerőssel és leírom melyiket lenne érdemes. 50körül lesz szerintem gyári is! ;)
Az olajra nagyon figyeljetek oda, csak PD-be valót szabad beletenni! Nézd meg a kormányszervó olaját is, hogy szinten van e benne, mert ennyi km-nél lehet fogyott belőle már. (Nem egy drága dolog) Ha csak kicsi kell bele akkor tudok adni, mert én már töltöttem az enyémbe! ;)
Engem lehet érdekelne a téligumi szett. Azt hallottam hogy a pdtdi motrok nem valami jók. Tudsz erről valamit? Azért vettem meg mert nagyon egyben van az autó,és a motorja is szépen szól. 50 ezer lehet az utángyártott,és 70 ezer a gyári vezérműszett? Mindenképp gyárit akarok,az utángyártottba valahogy nem bízok már... Megnézem az alváz és motorszámot,és átkűldöm mailban.
A gyári égő H4-es ebben benne van a tompított és a távolsági is. Az utólagos xenon gondolom nem bi-xenon volt ezért nem ment a refi. ;)
Gratulálok!! Akkor te is a PDTDI mellett döntöttél, mint én. :) Vezérlés szett 50-70 körül van talán, de egy ismerősöm alkatrészekkel foglalkozik, ha Bp.-en laksz vagy jársz erre akkor tud intézni Unix áraiból kedvezményt. Megadom az emilem, ha ide elküldöd az alváz és motorszámot akkor szólok neki, hogy kérdezzen rá mennyi az annyi. (donvalentino@freemail.hu)
220e km után majd lassan a hidrotőkék cseréje esedékes lesz, ha nem cserélték még, erre figyelj majd oda. ;)
Ha esetleg tudsz valakit akinek kellene 16"-os téli, felnivel akkor szólj nyugodtan, én 17-est szeretnék helyette. :)
Közben rájöttünk,utángyártott xenon volt,elég olcsó fajta. Visszaraktuk az erdeti égőt,így már jó a refi is. Azt nem tudod véletlenül hogy mennyibe kerül egy vezérműszíj szett az autóhoz? Beleszerelni beletudja egy ismerősöm,csak az alkatrészek árát nem tudjuk.
Itt vagyok újra,közben megtörtént a kocsivásárlás :) . Végül rád hallgattam,és a tdi mellett döntöttem. 1.9 es 6 sebességgel és 130 lóerővel. A kilométer picit sok benne,220ezer. Egy baj van csak vele: Valamelyik korábbi tulaj rakott bele egy xenon szettet,de a reflektor nem működik. Helyzetjelző van,meg tompított is. Nincs tipped hogy miért lehet? Vagy ez a xenon olyan lehet hogy nincs benne reflektor opció? Amúgy nagyon jó az autó,kb 4.5et evett amíg hazahoztam.
Ez biztos nem gyári VW felni, ilyet még nem láttam. Meg a gyáriknak a kupakja VW-es szokott lenni.
Mikori a gyártási évük? Árban mekkora a különbség köztük illetve felszereltségben? Régebben a dízelek jobban fel voltak szerelve, mert jóval drágábban adták őket a benzineseknél.
A 300km, hogy jön össze? pár km munkába járás vagy hétvégi hosszabb túrák? A dízellel legrosszabb esetben is elmész 6literrel, a benzines szerintem 1,5-2 literrel többet fog enni. Pályán 130-nál a dízel biztos, hogy kevesebbet fog enni. Menetteljesítményre a dízel talán kicsit jobban fog menni, mert nagyobb a nyomatéka, hiába gyengébb 10lóerővel.
Egyik ismerősömnek pont egy ilyen tdi volt ( most már 180le :) ) rákérdezek nála milyen hibái voltak! ;)
Persze, hogy lehet kérdezni. A téli érdekelne vagy a nyári?
Még annyit szerettem volna kérdezni,hogyha nem használom sokat az autót, kb havi 300 kmet,akkor a tdi illetve az 1.6 közti fogyastáskülömbség kevésbé lesz mérvadó,ugye? Vagy csak én gondolom így :) ? Autópályán pedig nincs is nagy külömbség a két autó fogyasztása között,ugye?
Köszönöm válaszod. Sajnos linket nem tudok betenni,mert nem internetről van az autó. A tdi 90 lovas,és 175ezer kilométer van benne,a benzines pedig 120ezer kilométert futott. Az alufelni márkáját nem tudom sajnos,de azthiszem gyári Volkswagen. Ha van ilyen :) .... Itt egy kép róla amit kaptam mailben:
A felnik+gumi lehet hogy érdekelne. Nem tudom itt lehet árat kérdezni?
Az 1,9TDi elnyűhetetlen, nagyon sokan tuningolják is, mert jó alap. Fogyasztásban 5-6 literrel lazán eljársz. Egy sima széria chip-el is erősebbé lehet tenni ami egyáltalán nem megy a motor rovására.
Én dízel párti vagyok, mert nekem is az van, de nem csak ez az érv. A dízelnek jóval kedvezőbb a fogyasztása, ott a nyomaték is ami igazán jól jön, ha megpakolod. Könnyebben indítja meg a kasztnit.
Apámnak volt két 1,6 100lovas octaviaja ue. a motorral, mindkettő nagyon jól ment 8liter körül fogyasztottak és 180000km-ig semmi gond nem volt velük, csak mindkettőnek nekimentek. :( Az 1,6-os 100000km után hajlamos 8-9-et lazán lenyelni és problémásabb a dízelnél. Van pár cikk a totalcaron a népítéletben.
Megvan a link hozzá? Milyen 18-as kerék?
Km futás? Mo.-on vagyunk minden vissza van tekerve, szervízkönyvet meg 20-ért lehet kapni, ez nem számít semmit. Lélektanilag 120000-150000 szerintem a határ, de ha több van benne és látszik, hogy rendesen karban volt tartva akkor az nem gond szerintem. Ha megveszed akkor egy olajcsere illetve vezérlés csere mindenképp érdemes! kb. 70e HUF mindkét kocsira.
Van amúgy 16"-os téli garnitúrám vas felnin, meg egy 16" BBS alu is nyárival. Én majd nagyobbat szeretnék. :)
Ha van még kérdése csak mondd, remélem segítettem! :)
Szeretnék tanácsot kérni olyanoktól akik már Bora tulajdonosok,vagy hozzáértők. Szándékomba áll venni egy Borát,de nem tudom mi a külömbség az 1.9 tdi és az 1.6os 16v S tipus között. Fogyasztásban sokkal jobb az 1.9tdi? Egy ajánlatom van ami 1.6 benzin 16 v S,de 18"os alukerék van.Ezzel mennyit fogyaszthat körülbelül? Mennyi futott kilométerig érdemes megvenni a két tipust?
Sziasztok érdeklödnék egy 1.9es diesel borám van reggel mig hideg jól indul de ha bemelegszik nem akkar várnom kell és ha az izítás megjelenik simán indul???Esetleg szerelési kézi könyv valakinek elöre is köszi...................
Tudja e vki, hogy a kulccsal programozható e a bizonyos sebességnél történő ajtózárás? Értem itt hogy most nekem nem aktív, és ez csak Computerrel kapcsolható be vagy kulcs kombinációval is lehetséges?(Bora 2001 1.9tdi)
Én próbálkoztam régebben beindítani, de nem sok Borás van aki írogat! :))
De ismerek, a Peugeot306 klub, az egész fasza. :D Régen 306-om, volt de megmaradtam velük, főleg mert én voltam/vagyok az egyik alapító ott. :)
Van Bora is 1,8T egy USA verziót árulnak, elég szép darab. Meg egy kék 2,8V6, de annak a torka is véres. Már 2 éve se tudta eladni a gyerek..... Szerencsére nem mentem bele pedig szemeztem vele. Aztán kiderültek a dolgok róla....