Nagyon szépek a hegyek, gratulálok! A hegy készítéséről tudnál bővebben írni?(Sziklák anyaga, készítése, festése, stb.) Gondolom másokat is érdekelnek az ilyen igényes munkák, és jó ötletek. Jó lenne ha a nagyobb tapasztalattal és kézügyességgel rendelkező modellezők írnának, az ilyen, és hasonló mesterfogásokról, hogy egyre szebb, és jobb TT-s asztalok készüljenek.
Tavaly kétszer is emlékszem, hogy munkanapi szombaton meg volt tartva. Korábban viszont vasárnaponként volt a börze. De crash biztosat fog majd mondani szerintem.
Az ünnepek alatt kicsit több időm volt a szokásosnál a terepépítéssel foglalkozni. Mivel bíztató szavakat kaptam tőletek legutóbb, hogy tegyek még be képeket, hát ime:
Az ötlet jó. Már kb 10 éve találkoztam vele egy Modelleisenbahner-ben. Ott pl. éppen kocsivilágításhoz javasolták. Annyival volt még megspékelve, hogy keresztben kis V-formákat reszeltek bele. Ezeken a helyeken nagyobb mennyiségű fény jut ki, mintha tényleg ott lennének a neonok.
Sajnos csak elméletileg (kocsin kívül, CD-tok hulladékából készítve) tudtam kipróbálni, de működik!
Valamit elnézhettél mert az " ELSŐ BŐRZE : 01. 10.-én " lesz,azután viszont Január végétől megszünik a Láng Bőrze végleg !!!! Az értesülésem szerint,jó messze Kőbányán fog működni,egy művházban valahova elkevertem a pontos címet,majd megkeresem !!! De szervezkednek máshova is Pl: a Keleti PU. ahol régebben is volt ... A Club találkozó meg 01. 14.-én lesz megrendezve !!!
Az Auhagen (No.13304) Saalfeld váltóállító épület belső világításának beszerelését írom le. A világítást SMD leedekkel szereltem meg a padlás felől, amihez át kellett fúrnom a födémet. Beszereltem a helyükre a leedeket. Nem igazán tetszett a világítás minősége, mert az alacsony (méretarányos) magasság miatt nem terült szépen a fény, csak kis helyen, de nagy fényerővel világítottak a leedek.
Ezután jött a következő ötletem, hogy készítek egy fényvezetőt. Egyenes vonalzóból levágtam egy 88x5 mm-es csíkot. A rövid végeket és a világító hosszú oldalt fényesre políroztam. A három hosszú oldalra 0,5 mm vastag fehér kartont ragasztottam. Ezután a plafonból kireszeltem 88x3,5 mm széles csíkot, majd beragasztottam az előre elkészített fényvezetőt. A végei mögé ragasztottam a fehér fényű leed diódákat, melyeket soros kapcsolással kötöttem össze. Most olyan a hatása a világításnak, mintha neon csövek lennének a plafonon. (A fényerőt előtét ellenállással lehet csökkenteni, 15-20 mA környékén tartani.) Sok sikert kívánok mindenkinek, akinek van ilyen épülete, és kedve, a világítás beszereléséhez.
Sziasztok! Boldog Újévet kívánok minden kedves TT barátnak! Egész szép számú bejegyzést olvastam most végig az Óév óta :) Börze ugye most szombaton még nem lesz?
Arra kell inkább figyelni, hogy a saját játék- és gyűjtőkedvet ne a gyerekre projektáld. Elején én is így voltam vele. Nálam kb. 25 év maradt ki. Majd amikor újra beleakadtam, azzal a felkiáltással kezdtem neki, hogy 'majd a fiam így, meg úgy...' Az elmúlt 2 év alatt alig lelkesült be bármire is - nála a Lego a sztár - de így is kedvence a GySev Taurus a hozzá való Halbikkal, vagy most újabban az ICE3-as. Amúgy szereti a tolatgatást, de még mindig nagyobb buli egy felcsapott váltóból fakadó vonatkatasztrófa...:-)
Úgy indulni, hogy már tudod, hogy mit akarsz - szerintem - csak kellő tájékozódás után érdemes. Nézz körül a neten, hogy ebben a méretben milyen lehetőségek vannak, kérdezz bátran, hisz a jelen lévő olvtársaink számos korszakban és vasútban mozognak. Az első nagy kihívás úgyis a rengeteg tanács és javaslat között eligazodni.
Asszonyt pedig célszerű bevonni - jobb a békesség és sok esetben ő a mérleg nyelve.
Köszi a figyelmeztetést! Igyexem résen lenni, illetve visszafogni magam. Vagy szerintetek hatékonyabb, ha máris beavatom a feleségem? Egyelőre játékszinten indulna újra a dolog, de való igaz, hogy nem árt előre figyelni az ilyesmire! :)
Attól tartok azonban, hogy ez így előre eltervezve még nem nagyon sikerült senkinek ... :(
Mindenesetre nagy kihívás, és grandiózus perspektíva, hogy a fiam lehetne az országban (vagy a világon?) az első olyan vasútmodellgyűjtő, aki az első pillantattól fogva meghatározott szisztéma szerint vásárol ... :)))
Azt nem tudom, mert akkor még nem én forgattam a műsort.
Nevezetesen egy a Roco első emberével készült riport volt az, természetesen stadionnyi molinók előtt.
A bécsi kiállításon elsütött Märklin képem is csak azért maradhatott bent, mert fekete alapon volt a vörös felirat.:-)) (nameg sötétben, háttal és emberek álltak előtte - persze mind Märklin pólóban. hehe ez csak vitz...)
27.-óta pakolnak Jánosék,ma is, és hamarosan költöznek az újba! Az elérhetőségeik maradnak a régiek(telefonszám, internet). Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánnak.