Keresés

Részletes keresés

mályva19 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 118

Voltunk megnézni a lakást, nálunk sok minden nincs javítva azok közül a hibák közül,amiket szeptemberben fölvettek, így ezt írásba közlöm velük hétfőn. Bár az Úr, aki bemutatta a lakást azt mondta, hogy most lett végignézve minden lakás és minden hibát továbbítottak a megfelelő szakember felé . Fűtés ment-törölköző szárítós radiátor fordítva bekötve, alja meleg, teteje langyos-, víz van, wc, mosdó, stb működik. Kaputelefonok fölszerelve. Frangepán utca felől le van zárva az épület. Azt mondták, jövő héten lesz használatba vételi. Ja....és hab a tortán: liften mentünk le !!! Működik a személy és teher lift is. Azért már látom a fényt, az alagút végén......

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 117

Hát... Egyrészt örülök, hogy végre mostmár lesz valami, másrészt viszont az ígéretben még decemberi beadás szerepelt. Én is elolvastam, az ügyintézés 15 munkanap, de gondolom a leterheltség miatt ez jóval több is lehet. A kérdés, milyen ráhatásuk van a hatóságokra, hogy ez minél előbb elintéződjön. Arról nem is beszélve, hogy az albetétesítés folyamata is hivatalosan minimum 30 munkanap, nagyobb társasházaknál 90 nap ! És hallottam rémhíreket, hogy hónapokig, évekig is elhúzódhat. A lakás teljes vételárát viszont a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését követő 60 munkanapon belül meg kell fizetni... kíváncsi leszek, a jövő héten remélhetőleg már okosabbak leszünk, milyen gyorsan mennek a folyamatok.

Előzmény: ThomasShelby (116)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.31 0 0 116

UPDATE!!!

 

Most küldött át egy emailt egy lakótársunk, akinek válaszolt az önkormányzat arra a kérdésre, hogy benyújtották e a használatbavételi engedélyt. Íme a válasz:

 

"IGEN, TEGNAP BENYÚJTOTTÁK.üDV:
Búr Csillaépítéshatósági ügyintéző
1139 Bp. Béke tér 1.
452-4100/5055"

Szóval jövő héten, de legkésőbb 30 napon belül meglesz.

betty65 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 115

Olvassátok el a                 portfólió.hu-n     az "   Igy szerezhetsz sok pénzt, ha késve adják át az új lakásodat"

ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.30 0 0 114

Tényleg nem értem, miért jó Lengyel Mónikának, és a főnökének, hogy minden nap százan hívják.

Itt azért nagy részben mindenki befektető (bocsánat, tudom, hogy vki tényleg be is költözne) szóval a rossz hír is ugyonolyan hasznos infó, mint a jó hír, alkalmazkodunk.

Tehát miért nem lehet egy kurva 3 soros emailt írni??? Bármit. Akár annyit, hogy "Kérjük, legyenek türelemmel".

 

 

 

mályva19 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 113

Gondolom-remélem- van több ügyvédjük és értékesítőjük is, így biztos gördülékenyen megy majd a dolog, hiszen nekik is az a céljuk, hogy minél hamarabb ki legyenek fizetve a lakások. Ja, és ha jól értettem, akkor azt mondta az értékesítő hölgy, a kp-seket veszik előre, mert a hiteleseknek úgyis kell várni az albetétre !!! Nem tudom, neked ki személy szerint az értékesítő kapcsolatod és ügyvéded ? Ha neked más, mint nekünk, akkor esetleg kérdezz rá Te is telefonon.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 112

Csak remélni tudom, hogy a hitelhez a dokumentumok igénylése gördülékenyebben fog menni, mint a jelenlegi helyzet... Nem tudom, hányan kehetünk hitelesek, de gondolok sok jövendőbeli lakót érint. Szükségünk lesz a használatbavételire, albetétesítésre (úgy néz ki), házbiztosítás, társasház alapító okirat, műszaki leírás, energetikai tanusítvány, alaprajzok. Ezek egy része lehet nem kell már a használatba vételi megléte esetén, a bankban majd megkérdezem.

Előzmény: mályva19 (111)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 111

Tudtam beszélni az ügyintéző hölggyel, érzem, hogy Ő is feszült, gondolom többen hívogatják tájékoztatás miatt. Tisztában vagyok vele, hogy Ő csak egy kapocs az eladó és vevő között . Elméletileg nem kapunk már semmilyen körlevelet, csak, ha meg lesz a használatba vételi engedély. Ő jövő hétre, vagy azt követő hétre saccolta.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 110

Ha meglesz a használatbavételi, bemegyek a bankba és rákérdezek. Az ügyintéző azt mondta, hogy minden papír megléte nélkül is érdemes megindítani a hitelt, mert van vele annyi dolog, hetekig eltart. Maximum a hiányzó papírt/papírokat a végén pótoljuk. Az albetétesítés legalább egy hónap.

Előzmény: mályva19 (108)
Maggi2020 Creative Commons License 2020.01.30 -2 0 109

Levelet már csak akkor kapunk, ha meglesz a használatba vételi.

mályva19 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 108

Hiába adna pl. az OTP albetétesítés nülkül hitelt, a Divinus közölte, hogy nem engedik fölvezetni a nagy, közös tulajdoni lapra, széljegyzetként sem a jelzálogot.

Előzmény: bbfan1 (75)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 107

Helyesbítek: visszahívott a kereskedelmi ügyintéző hölgy, nagyon kimért volt. Azt mondta, be van adva a 13. kerületi építésihatósághoz a kérelem. Ha az meglesz, mindenkinek küldenek egy végszerződés tervezetet, majd be kell menni az ügyvédnőhöz és aláírni a végszerződést. Aki kp-s, az költözhet akár, aki hiteles, annak meg kell várni az albetétesítést. Hiába adna pl. az OTP albetét nélkül is hitelt, a Divinus nem engedi a nagy tulajdoni lapra rávezetni a hitelt. Tehát el lehet keseredni, főleg a hiteleseknek.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 105

Ma reggeli helyzet: A hármas épületben dolgoztak belül többen. Az egyes épületnél a garázskapu és a bejárat közötti részen már elbontották a régi kerítés darabjait, feltöltötték földdel. Itt elbontották az építkezés kerítéseit is. Reggel pér ember most a bejárat és a Frangepán-Röppentyű sarok között töltötte földdel a gödröt, itt is ki volt nyitva most a kerítés. A garázskapuknál ketten belül gletteltek, itt még vannak kisebb esztétikai munkálatok.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 104

Én már nem tudom kinek higyjek. Nem értem, hogy a befejezés közeledtével sűrűbben miért nem lehet pár mondatban tájékoztatni a vásárlókat, elejét venni igaz vagy hamis pletykáknak. Nagyon nem működik itt a kommunikáció.

Eddig nyugodt voltam, látva, hogy az építkezés nem annyira haladt, de mostmár a végső fázisban én is, mint mindenki, egyre izgatottabb, idegesebb mi hogy alakul.

A semmilyen tájékoztatás a legrosszabb tájékoztatás mind közül.. 

Előzmény: Szuszaszusza (102)
Szuszaszusza Creative Commons License 2020.01.29 0 0 103

Folyamatosan hívogatom az értékesítési vezetőt és az ügyvédnőt is. Persze egyikük sem veszi fel. Emberek olvasta valaki, amit Jusk írt? Ennek fele sem tréfa! Valaki tudott esetleg velük beszélni? 

Szuszaszusza Creative Commons License 2020.01.29 0 0 102

Ez most komoly? Viccnek mondjuk elég erős lenne... Tényleg létezik, hogy mindenkit ennyire félretájékoztat ez a cég? Ezt jogilag tényleg megtehetik velünk? 

Jusk Creative Commons License 2020.01.29 0 0 101

Sziasztok, 

Én ma beszéltem a 13.ker önkormányzattal állitólag náluk nincs beadva semmilyen kérelem a használatba vételi engedélyhez,de ha lesz akkor 35 nap az ügyintézési idő.

mályva19 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 100

Én úgy tudom, hogy nem kell minden lakásnak teljesen készen lenni a használatba vételihez, hiszen lehet, hogy lesz olyan lakás, amit el sem tudnak adni. Gondolok itt a két fölső szintre, ahol nagyon drágák a lakások, olvastam a hirdetésüket, mely szerint ezeket a közeli cégek dolgozóinak akarják kiadni.

Szeptemberben mérték fel a hibákat, a mi jegyzőkönyvünkön november 2-a szerepel kijavítás dátumaként. Én még azt is sokalltam......, de már 2020 január vége van.

Régebben azt mondta az ügyvédnő, hogy minden dokumentum előre el van készítve, ha meglesz a használatba vételi, csak be kell menni aláírni. Azért gondolom, a hiteleseket előbbre veszik, nekik is fontos, hogy tőlük is megkapják a pénzt.

Pénteken nagyon kinyitom a szemem, férjemmel megyek, aki épületgépész. Majd írok...!!!!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 99

Bocs, ezt lehet én tudom rosszul, nem akartam senkire ráijeszteni. Remélem, legalább a mi, eladott lakásaink rendben vannak.

Előzmény: Veronicas429 (98)
Veronicas429 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 98

Sziasztok! Köszönjük az eddigi infókat. Amikor mi voltunk pár hete, akkor is több lakást láttunk ahol még se burkolat, se belső ajtók, stb nem volt kész, viszont azt mondták, hogy ezek a lakások még nincsenek eladva, így ezeket hagyják a végére. Gondoljátok, hogy ezeknek az elkészültét is be kell várni a használatbavételihez? A legutóbbi levelük alapján én úgy értelmeztem, hogy a használatbavételi engedélynek és a saját lakásom használatának nem feltétele, hogy minden el nem adott lakás burkolása  kész legyen... mert ha igen, akkor valóban nem lesz egyhamar költözés. 

Szuszaszusza Creative Commons License 2020.01.28 0 0 97

Mi múlt héten szintén bemehettünk mérni a lakásba. A mellettünk lévő lakás ajtaja nyitva volt és ott még a burkolást sem kezdték el egyáltalán.  Ha tényleg igaz, hogy minden lakásnak készen kell lennie, hogy az 1-es ütem megkapja az engedélyt, akkor nem állunk jól szerintem.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 96

Köszi a tájékoztatást ! Megdöbbentem, hogy a lakásod hibáit csak most javítják. Remélhetőleg ez csak valami véletlen csúszás... az biztos, hogy a használatbavételihez a szakhatósági engedélyek mellett az összes lakásnak, tárolónak és garázsnak is kész kell rendeltetésszerű használatra. Ami használatbavételit láttam, ott tételesen minden lakás, tároló fel volt sorolva és jóváhagyva, hogy átvehető saját használatra.

És azért három nap... írtad a világítást... az én lakásomban a víz és fűtés se ment, hiányzott radiátorelem meg az egész zuhanykabin... azért ezek munkák, nehogy összecsapják. Arra rákérdeznél pénteken, hogy hitelesként neked később lesz a birtokbavétel, de ennek ellenére lehetne hibalistát felvenni valamikor, ha még van hiba ? Az utolsó levélben az volt, hogy a birtokbavételkor írunk, de az nekünk hiteleseknek még kb erős két hónap....

Előzmény: mályva19 (95)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 95

Ma beszéltem a Bándli Gyula Úrral, pénteken kettőkor megyünk megnézni a lakást. Később nem lehet, mert még nincs világítás és nem látnánk semmit . Elmondása szerint a liftek működnek és minden szakhatósági engedély megvan. Jövő héten megy ki az építés felügyelet és várhatóan megadja a jogerős használatba vételi engedélyt. Akkor kapunk levelet és mindenki megtudja, kinek mi lesz a további teendője, ez attól függ, hogy kp-s vagy hiteles.

Azt mondta, hogy ne menjünk csak pénteken ,mert a mi lakásunkat még CSAK MOST !!!!! javítják, mármint a szeptemberben felvett hibákat. De péntekre minden kész lesz a lakásban. Hívtam volna az ügyvédnőt, de a nekem megadott számon nem érhető el, de gondolom, Ő is azt mondta volna, hogy várják a jogerős használatba vételi, addig fölösleges érdeklődni, mert gondolom, onnantól mindenkinek más lesz a folytatás, a végszerződés, stb.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 94

Hacsak malyva19 nem hoz még rossz híreket 🙂. De én is reménykedek meg nagyon kíváncsi vagyok, ha mégsincs papír, mit találnak még ki. 

Előzmény: betty65 (93)
betty65 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 93

Akkor még reménykedhetünk a hét végéig!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 92

Utánanéztem kinek kell kapni értesítőt és utána is kérdeztem, munkatársaméknál hogyan volt:

 

Kivel kell közölni a döntést?

Az iratazonosítóval ellátott döntést közölni kell:
a) ügyféli minőségben, az értesítettek körének feltüntetése mellett
aa) az építtetővel vagy meghatalmazottjával,
ab) az építési tevékenységgel érintett telek, építmény, építményrész tulajdonosával,
ac) azzal, akit az építésügyi hatóság az eljárásba ügyfélként bevont,
b) azzal a hatósággal, amely az ügyben szakhatósági állásfoglalást adott.

A jogerős döntést közölni kell:
a) az építtetővel vagy meghatalmazottjával,
b) az ingatlan-nyilvántartást vezető első fokú ingatlanügyi hatósággal [312/2012. (XI. 8.) Korm. rend. 41. § (3)-(4) bek.].

 

Ebben én lakókat nem látok, azt nem tudom, aki készpénzes az már tulajdonos vagy ő is csak a végszerződés megkötése után lesz ?

Ami biztos, hogy a munkatársamék csak a jogerőre emelkedésről és magáról a használatbavételiről kaptak értesítést, erről is külön kérésre.

Előzmény: betty65 (87)
betty65 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 91

@bbfan1       A hálószobát  akartuk elválasztani a nappalitól, műszaki átadáskor észrevételeztük hogy nem

                     úgy csinálták meg ahogy az elküldött rajzunkban volt, felvették panaszként, de semmit nem változtattak rajta, és nem is válaszoltak miért nem.,de most már ez sem érdekelne bennünket, majd megoldjuk magunk, csak már adnák át.

mályva19 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 90

Az is baj, hogy azt sem tudjuk,  mi az átadás hivatalos menete, mikor, mit nyújtanak be és mi, leendő lakók mikor és miről kapunk értesítést. Csak innen-onnan összeszedett infóink vannak. Megpróbálom holnap felhívni az ügyvédnőt, bár általában egymásra mutogatnak és ködösítenek, fix, biztos dolgot soha nem mondanak. Meg a művezetőt is felhívom, mi is lemérnénk legalább a konyhát, mi hová esik pontosan. Én nagyon remélem, hogy a jövő héten kapunk valami biztató levelet.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 89

A használatba vételis dologra jövő héten én is rákérdezek egy munkatársamnál. Ő a Frangepán utca másik végén költözött újépítésűbe pár hónapja. Mutatta nemrég a használatba vételit, hogy néz ki, de azt nem említette, hogy a benyújtásról értesítették.

Előzmény: betty65 (87)
bbfan1 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 88

A lakásotokkal kapcsolatban minden hibát rendesen kijavítottak? Ha nem, volt lehetőség valami megoldásra, hogy átadásra kész legyen ? 

Előzmény: betty65 (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!