Aki Thunderbird programot használ Windows alatt, azzal előfordulhat néha, hogy beleszalad valami problémába. Úgy láttam, hogy ennek itt még nincs topic, hát gondoltam, nyitok egyet.
Szerintem ellenőrizd a küldési beállításokat, és azzal próbálj valamit variálni (csak szöveg, csak HTML, stb.)! A képeket pedig esetleg próbáld meg mellékletben elküldeni!
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? 6 napja kínlódom azzal, hogy nem kapom meg a leveleimet. Szeretném letölteni az új üzeneteket, és ezt írja ki a rendszer: ......felhasználó jelszavának elküldése nem volt sikeres. A(z) mail.t-online.hu levelezőkiszolgáló válasza: Temporary authentication failure. [px00k.mail.t-online.hu
Felhívtam a szolgáltatót, az Ő szerverükön meg van az összes levél, de valamiért valahol elakad. A szolgáltató szerint nálam van a beállítási hiba, pedig semmit semállítottam át, és idáig problémamentes volt. Mi lehet a gond? KÖSZI
Akkor passz. Mondjuk, azt már korábban is megfigyeltem, hogy Thunderbird-ből is rohamtempóban nyomatják az egyre újabb verziókat, és ezekkel néha akadnak gondok. Én még most is egy sokkal korábbi verziót használok az aktuálisnál. Ezért lehet engem fikázni, de legalább nincs vele bajom.
Van melléklet és jó is,a webes felületen meg tudom nyitni,de a thunderbird mindegyikre ezt írja akár mentem akár leválasztom.Ez Imap, a másik gépen pop3 -as,és az jó.
Szerintem a levél méretéből nagyjából meg lehet állapítani, hogy van-e benne melléklet, vagy tényleg nincs. Esetleg megpróbálhatnád megnyitás helyett lementeni a csatolt állományt, és utána megnyitni.
Tudna segíteni valaki abban, hogy ha lementem a Profil mappát, egy külső HDD-re, majd a "C" újraformázása után (+új Op.rendszer+új Th.B. a netről) "visszarakom", akkor látni/használni fogom a régi leveleimet/beállításaimat?
Főleg az érdekel, hogy az Üzenetszűrők megmaradnak e.
Ha nem, akkor hogyan tudnám elérni azt, hogy egy "új PC-re" visszaállítsam a régin már futó, Th.B-t?
(WIN7/64 van/lesz rajta, csak "tisztítás", partícióváltoztatás miatt kell újratelepítenem.)
Még soha nem láttam ilyet. Pontosabban csak akkor volt ilyen gond, amikor valamelyik címmel valami nem stimmelt. Amúgy minden címzettet külön sorba írtál?
És egy ötlet: ha nagyon nem akar menni a dolog, és tényleg azt gondolod, hogy azért, mert túl sok címzettet soroltál fel, akkor esetleg felveheted őket egy új listába a Címjegyzékben, és akkor a levélben csak a lista nevét kell megadni címzettnek.
Thunderbird levélküldés során az alábbi hibaüzenetet kapom, mit tudok tenni?
"Hiba történt a levél küldése közben. A levelezőkiszolgáló válasza: 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. ft2sm310629wic.24 - gsmtp. Ellenőrizze, hogy az Ön e-mail címe helyesen van-e megadva a fiók beállításaiban, majd próbálja újra."
Thunderbird 38.3.0 verziót használok. A programot évek óta kezelem, de folyamatosan felmerülnek olyan mappák, amiket a program generál automatikusan. Ezeket szeretném törölni, de az alkalmazás nem engedi. A képen jól látszódik, hogy a mappanevek vegyes karaktereket alkotnak. Alattuk pedig olyan mappák találhatóak, amiknek szürke színű a nevük (mintha már törölve lettek volna) és "INBOX" felirattal kezdődnek. A törlés funkcióra kattintva csak egy hibaüzenet jelenik meg: "A ... mappán végzett utolsó művelet sikertelen volt. A ... fiókhoz tartozó levelezőkiszolgáló válasza: Mailbox does not exist, or must be subscribed to.
Azt nem tudom, hogy mi okozza a hibát, de találtam egy hasonló esetet, ahol állítólag az volt a megoldás, hogy egy új profilt hoztak létre a Thunderbird programban:
Szerintem nyugodtan törölheted őket. Nem is kéne látnod ezeket a levelező programban. Az is igaz, hogy nem kéne belőle többnek lenni. Egy darab popstate.dat szokott lenni a mail mappában (ahol az Inbox, Sent és a többi is van), amiben nem levelek vannak, hanem a program működésére vonatkozó információk. Azt nem kell törölni, de ha a levelező programban látsz ilyet, azt egész nyugodtan törölheted.
Azt szeretném megkérdezni valakitől, hogy mik azok a popstate-1...dat-ok amit a program automatikusan felrak, és mire való? Törölhetem én azokat? Egyébként teljesen üresek, csak egy idő után mindig felrak a program belőle egy következőt. Egy képet is mellékelek róla. Ha tudja valaki, kérem válaszoljon.
Persze, de szerintem nem erre gondolt. Amúgy meg én azt gondolom, hogy nem olyan nagy dolog belekattintani a kis szűrő mezőbe, mielőtt gépelni kezdene. Sőt, megszokni sem olyan nehéz.
Abban kérném a segítségeteket, hogy az egyik ismerősöm most állt át Thunderbird levelezésre Outlook 2010-ről, és hiányolja azt a funkciót, hogy egy adott betűt lenyomva, arra a feladóra/címzettre ugrik amilyen betűt éppen lenyomott.
Létezik egyáltalán ez a funkció gyárilag vagy esetleg egy "plugin" által a programban, vagy úgymond törődjön bele és használja a jobb fent levő keresősávot?
Frissült a TB és most van egy mappa "Reklámok". Sehol nincs beállítási felülete, nem lehet tanítani sem pedig a leveleim harmada oda megy! Mit lehet tenni?
Így már értem. Hát, ha nem lehet rávenni a rendszert és a programot, hogy felismerje az Outlook jelenlétét, akkor szerintem kéne keresni egy másik gépet, amelyiken mindkét program megvan, és azon elvégezni az importálást, esetleg egy új felhasználóval. Akár én is meg tudnám csinálni Neked, de nem hiszem, hogy szívesen feltennéd az egész levelezésed a netre, hogy egy vadidegen büzgesse. Én legalábbis a helyedben inkább keresnék egy jó ismerőst, aki tud ebben segíteni.
Ezt nem értem. Mivel próbáltad importálni? Csak mert a Thunderbird-ből kéne elindítani az importálást, az pedig nem pst-t gyárt, hanem éppen abból készíti el a saját gyűjtőit (Inbox, stb.).
Sziasztok. Segítséget kérnék... Win7 (ugye nincs outlok exp..) kamu Office 2010 volt fent a gépen egy ismerősömnél, és egy kamu win. A gép alján volt egy hivatalos win kód, így újraraktam neki azzal. De az outlok 2010 ből szeretném átvinni az adatokat thunderbird -be . (a régi rendszert is elérem, mert klónoztam mielőtt újraraktam, így mind a két rendszer elérhető)
Amit eddig elértem : A fiók adatokat kinyertem. A jelszóval együtt, így azt be tudom állítani, de a levelek importálásakor kapott pst. -t sajnos a thunder nem ismeri fel. Pedig nagyon szeretném ha eredeti legáliprogramok lennének fent. Köszönöm előre is.