Ez egész biztosan öszi kikerics /colchicum autumnale/, a levelei tavasszal jönnek elö kb egy idöben a medvehagyma leveleivel /allium ursinum/ ezért aki a medvehagymát nem 100%-osan ismeri annak a fogyasztása nem ajánlott, mert könnyen összetéveszthetö a kikericsével, ami viszont erösen mérgezö, már halált is okozott. Az én véleményem szerint látható azért a különbség, mindamellet , hogy a medvehagymának erös foghagymaillata van ha a levelét az ember megdörzsöli.
valaki meg tudja mondani ez milyen alma lehet? zöldalma, fekete foltokkal mintha kormos lenne. van belőle kissé bepirosodott is, de a fekete pötyik minden megvannak.
Sziasztok! Van a páromnak egy növénye nem tudom mi lehet a neve, de hosszas kutatás után a Csavarpálmára gondolok! Majd rakok be képet, hátha valaki tud segíteni! Ismertek még ehhez a pálmához külsőre hasonló növényt? üdv mui
Sziasztok! Ezt a növényt szeretném megtudni, hogy micsoda. A kép nem a legzsírabb, de a lényeg látszik. Illetve még lenne egy erdei virág, ami érdekelne, azt nem fotóztam le, de a lényege, hogy lila (zigomorf?) virágai vannak, apró, hármas levelei, a levélkék visszás-tojásdadok, és mintha a végük egy nagyon picit ki lenne csípve.
Sziasztok Réglátottak! :) Mohakérdésem volna. Van Magyarországon olyan tárlat, gyűjtemény (vagy bármi hasonló), ahol mohákat mutatnak be? Nem mohaherbárium izgatna, hanem olyan, ami él. Tudom-tudom, odakinn rengeteg van. :)
A 3.-ról nincs esetleg valami közelebbi képed? Mert pl. ha ilyen érdekes, fodrosszirmú virága volt és pl. a horvátoknál fotóztad, akkor lehet mondjuk esetleg selyemmirtusz (Lagerstroemia indica)...
A második valami Senecio/(Solidago)? ez kérdés, nem válasz... most láttam csak a növényeket, eléggé el lettem havazva mostanában. Az első gyönyőrű, a Polygonum... olyan réten vannak a nárciszaim... :-)
Sziasztok!Bimbót hozott a nemtudommilyen hagymásom.Emlékeztek?Egyet felkoncoltam még tavasszal,amikor voltak leveleik:)A nyáron teljesen eltűntek,körbe lett ültetve mindenfélével,már el is felejtettem,és ma vettem észre a bimbókat.A képek nem adják vissza a színt,de a teteje világos lila.
Magyaregregyen fotóztam a kocsmában ezt a növényt. Sajnos a képe elég homályos. A virág hátterében van pár bimbó. Én azt hittem hogy valami szulákféle, de teljesen más magjai voltak.
Az alábbi néhány növény pontos meghatározásában kérném a segítségeteket, persze ha a látható részletek elegendőek ehhez. A második szvsz egy cickafark, de még sohasem láttam rózsaszín virágút. Előre is köszönöm!
Kedves Mindenki! Lassan haza és magamhoz térek. A Gyergyói-medencében és a Kelemen havasa alján kóboroltam.
Jó hír: a Gyűjtemény nagy szerverre került, így már jól működik. Az e-mailon jelzett hibákat már kijavítottam, ha találtok még írjatok, köszönettel venném, hasonlóan a kétséges faj meghatározásokat is. Hiába nézték át profik, a tévedés, az elnézés emberi dolog, főleg ekkora képszámnál. A Gyűjtemény híre sok helyre eljutott -még Erdélybe is. Többen jelezték, higy az ismeretterjesztésben és az egyetemi oktatásban is használni fogják. A Fórum résztvevőinek járó köszönet mellett, kérlek benneteket, akinek DVD-n kell az anyag, szintén írjon nekem.
Szia! Sztem borzas füzike (Epilobium hirsutum). Becő egyébként a keresztesvirágúaknál van, van benne egy álválaszfal is meg ilyenek... :) Pl. becőke (Ú, ez deari nicknév lenne!!! :))) a kerti holdviola termése (Lunaria annua), azon naon jól látszik!