Vultron beust is csak azért cserélték ki mert valamit hülyén hangsúllyoott Lásd régi 7-es vagy 103-as a Kelenföld Városközpontot... de amúgy nagyon jó volt a régi hang. azt imádom amikor a 85-ösön vagyunk Bemondja tarcsa zsuzsa hogy a Mádi utca következik és felcsendül bea hangja : a klímaberendezés működése közben...
vagy ahogy a 85-ösön bemondja hogy a Gitár utca Harmat utca az LOL
..és számomra gyomorforgató a hangja, sztem nem vmi külsősnek kellene lennie a szóvivőnek és nem ilyen rosszhangúnak, mondjuk vannak abszolút jó orgánumú női vezérek a BKV-nál, főleg vill vezetőknél, miért nem olyannak a hangját veték föl? A szóvivő miért nem a fődiszpécer?...
én nem értek a kijelző vezérléshez, de lehet, hogy valamit ki akart írni, és nem nézte meg, hogy mit sikerült(70-esen ez rendszeres, mert 1-2 skodri nyomja aZ Erézsébet kitályné-Lövölde vonalat is), és előfordul hogy a vezér úgy indul el, ogy lövölde teret ír ki a troli -az nem lehet, hogy a villamos átszerelt 59-esre, csak a Farkarét MÁRTON ÁRON TÉR VÁ.-t?
Hát mondjuk ha az 56-os kiírása után törlés nélkül átírja 59-re, de nem választ végállomást, és lenyomja a fökapcsolót, akkor visszakapcsoláskor egy szoftverhiba miatt visszaíródik a kiírt szám mellé az utoljára kiírt végállomás. De valószínű itt más lehetett, mert nem hinném, hogy a vezető át akarta írni 59-esre.
A két kép készítése között 2 perc telt el: Figyeljétek az 56-os villamos kijelzőjét. Indulás előtt átváltott 56-ról 59-re, de a Budafok, Városház tér maradt. Így indult el.
Ez hogy sikerülhetett? Ha így ment a Déliig, vajon hány utast tévesztett meg?
Eredetileg a tekerést motor végezte. A vezető kezelőszerkezeten (mint a digitálisnál) megadta a járatot és a szokásos dolgokat, egy szervómotor pedig odatekerte a megfelelő helyre a szalagokat. A rendszerhez kimondottan hatékony belső utastájékoztatás is tartozott, de itt is szalagok voltak és járatonként változtak. A szalagon rajta a vonal környezetének utcatérképe, ezen jelölve a járat útvonala, megállói, valamint a pályaudvarok és úgy rémlik, hogy nagyobb éttermek, üzletek is.
Szerintem határeset, hogy melyik a jobb, mármint a szalag, vagy a digitális fokgyem. A szalagot valóban cserélni kell időnként, szerintem valamennyit sárgul is az idő folyamán, viszont a digitális fokgyem, ami a BKV-s 400-asokban van, kevésbé üzembiztos. Leáll, befagy, beázik, gyakran hülyeséget ír ki. Nem sok kocsi van, amelyben normálisan, problémamentesen, rendeltetésszerűen működik. Véleményem szerint a BUSE kijelzők a Vultron vezérléssel a legtökéletesebbek.
Na igen, ha nem cserélik 2-3 évenként a célfilmet, akkor könnyen elromlik, namármost nálunk 6 éve van forgalomban a tewe, és csak 1-2 célfilmet cseréltek azóta ki.