oh, nem nagyon akarom már ennyivel előtte meghallgatni, mert:
1. utálom, hogy a mai világban már nem jelenhet meg semmi, anélkül, h előtte valaki(k) ne szivárogtatná(k) ki, ezáltal értelmét veszti a kitűzött megjelenési dátum, meg a varázsa is kopik annak a fajta várakozásnak, ami korábban volt egy lemez megjelenése körül.
2. szeretem, ha egy kedvenc zenekarom esetében nem csak médiafájlok vannak a birtokomban, hanem kézzel fogható formában a lemez, a borító, a benne lévő cd-könyvecske stb.
lehet ezt konzervatívizmusnak hívni, de ez van. mellesleg előrendeltem már belőle egy példányt, ami házhoz jön, ergo még az üzletig sem kell érte elmennem, jöni fog az szépen "magától". :)
igen. 44:55 a teljes albumhossz, 11 nóta (+1 japán nóta is hozzá jön). Nyugodtan töltsd le. Kiszivárgott a végleges album. Nem írhatom le honnan töltsd, de van elég seeder/leecher... (~ 107.572.392 Byte).
Nehogy már 1 hétig várakozzál/éhezzél itt feleslegesen.
Nekem pár nap ismerkedés után jó a véleményem. Nagyon megcsinálták a lemezt, a hangzás szerintem az eddigi összes lemezük közül a legjobb - 4umos: igen, hasonlít az United Abominationsére, de annál erőteljesebb meg sűrűbb -, Broderick bemutatkozása is meggyőző. A témák meg néhol már-már egyenesen a Killing lemezt idézik. Amit kicsit hiányolok, az egy-két slágeresebb téma. Nem rádióslágerekre gondolok, hanem olyan fogósabb dalokra, mint a Sleepwalker volt legutóbb, vagy a Kick The Chair azelőtt. Ilyet nem vélek felfedezni, de összességében bivaly a lemez.
hááát, ha az UA-val van kb. egy szinten, akkor nagyon szomorú leszek egy bő hét múlva. :) és egyébként hangzásban is az UA-ra hasonlít?
az igazság az, h az előzetes 2 nóta alapján már nincsenek nagy elvárásaim a lemezzel kapcsolatban, ezért inkább úgy is állok hozzá, h max. kellemes csalódásban legyen részem.
Közben megtaláltam az albumra a legmegfelelőbb jelzőket.
1. hangzásban átlagos: nem rossz, csak nem emelkedik ki. Lehetne jobb, ennyi. 2. kiszámítható: egyik nótában sincs olyan váltás, vagy váratlan fordulat, amitől letenné az ember a haját. Pont ez volt a baja nagyjából az UA-nak is. Az is elsőre unalmas volt, kicsit jobban elmélyedve egy ideig lelkesedtem is érte, annyira tetszett. Aztán újra beleuntam. Manapság alig hallgatom. Ezért bátorkodtam most első hallgatásra véleményt (nem kritikát) írni. Tapasztalatom szerint az első benyomás mérvadó hosszú távon is. Majd az idő eldönti. De most befejezem mára, nem akarom telefloodolni a fórumot. Átmegyek read only-ba, hagyok teret a többieknek. Kíváncsian várom azért az első benyomásokat azoktól, akik már legalább 1x végighallgatták a teljes albumot.
A SFSGSW az üt, eredeti (nem remasterelt) hangzásban is. Sajátos, élesen fémes hangzása van, ami azóta is egyedi. A nóták meg zseniálisak, felejthetetlenek. Még ha a dobsound elég amatőr azon az albumon. Eredeti album. Elemi erejű. Kitűnik valamivel.
Az Endgame meg "ilyet már hallottunk", "elmegy", "üssük el az időt valamivel" kategória. Hiába a húzós riffek, technikailag jó szólók (Broderick jobb gitáros, mint Glen Drover). Valahogy kevésnek érzem. Unalmas.
Ha most választani kéne melyiket hallgatnám szívesebben, egyértelműen a So Far-t választanám, pedig milliószor hallottam már, anno kazettán is ronggyá hallgattam. Mégse unom annyira, mint az Endgame-et egy hallgatás után (promó nótákat már csomószor hallgattam). Nem egy fajsúly a kettő.
Persze ez vagyok én. Nem akarok meggyőzni senkit. Majd ahogy hallgatja mindenki, kialakul a saját véleménye. De anno ezt írtam az UA-ról is. Akkor is egy csomóan nem értettek velem egyet. Az írták, hogy nagyon lehúzom az albumot. Mostanra, évek múltán meg már azt lehetett olvasni a topikban, hogy egyik itteni Megadeth rajongónak sem szíve csücske az UA, alig hallgatják. Pedig az se rossz album. Ugyanez lesz a helyzet az Endgame-mel is. Ez a jóslatom.
Igen, csak te érzed. Van rajta néhány nem rossz nóta, de azok sem hibátlanok. Laposak és nem mentik meg az albumot. "Legjobbak", de csak az albumhoz mérten, a többi nóta szintjéhez képest. Ettől függetlenül, összességében az album olyan, amilyen.
Örülnék, ha nem a szavakba kötnél bele, hanem meghallgatnád és írnál róla saját véleményt. Az nem baj, ha nem értünk egyet, csak ne szólovaglás vagy szájkarate legyen a vitaalap.
Még egy gondolat, ha már újra hozzászóltam: talán azért lapos, mert elég egyneműek a nóták (nincsenek nagy különbségek nóták között és nótán belül). A hangzás (keverés) is elég vérszegény. Épp hogy csak rá lehet fogni, hogy hangzásilag nem UA II. Hiányzik nagyon az a +15% munka/lelkesedés, amit írtam a megjelenés előtt.
"Összességében lapos, unalmas, könnyen unható ez is."
vs.
"Legjobb nóták eddig az albumon szerintem: Left Bodies, Endgame, Head Crusher, How the Story Ends. Végülis mindegyik jó. Kivéve a két legrosszabb nótát:..."
Nem bírtam ki, letöltöttem p2p. Fúrta az oldalam a kíváncsiság, meg féltem, hogy nehogy fake-et töltsek. De sikerült beszereznem az eredetit (320kbps CBR mp3).
Egyetértek a heavymetal.hu írásával, ami kritikának tényleg kevés, de igaz. Az Endgame így első hallgatás után az United Abominations-szal van egy szintben, talán csak hangyányit jobb. Összességében lapos, unalmas, könnyen unható ez is. Pedig vannak rajta jó megmozdulások, király riffek, szólók se rosszak itt-ott, valami mégis, mintha hiányozna. Üresnek tűnik.
Legjobb nóták eddig az albumon szerintem: Left Bodies, Endgame, Head Crusher, How the Story Ends. Végülis mindegyik jó. Kivéve a két legrosszabb nótát: Dialectic Chaos (instrumentális bevezető) elég gyenge, és a "The Hardest Part of Letting Go...Sealed With a Kiss" ballada eléggé nemistudomleírnimilyen.
Kritikának nem nagyon nevezném, de végülis teljesen méltó a heavymetal.hu-hoz. Mit tudhatunk meg ebből az írásból? Hogy az album középszar. És miért? És hogy született a lemez? És kik játszanak rajta? Milyen zenei megoldások (vagy azok hiánya) miatt lett gyenge a lemez? Egy írásnak válaszolnia kell, ugye, a 4W-re (who?, when?, what?, why?), mostanában sajnos kevés kritikáról mondható el, hogy akár csak a felére igaz lenne ez. Felőlem lehetne rossz véleménye egy írásban bárkinek a Megadethről, csak támassza alá. Ugyanúgy azt is, ha jó.
akkor szólok is! kell! nyugodtan hozzáírhatod a rendelési listádhoz. előre is köszi.
a black swan-t nem csak a tout le monde-al, de más UA-s dallal is még simán el tudnám cserélni én is, sztem is egy nagyon jó tétel. teljesen nem értem miért maradt le! persze, tuti majd egy századik greatest hits lemezt ezzel fog csábítóvá tenni majd mustaine. :D
en sem lattam feltunni sehol a black swan-t pedig jo dal; sajnalom, hogy lemaradt a lemezrol szivesen elcserelnem a tout le monde-al :o)
epp most rendelek lemezeket ha kell hozza tudom adni a rendelesemhez ez termeszetesen a remaster lesz, amin mustaine enekel kb 10 nap mulva jon meg ha kell, szolj
tényleg így volt! de az a vicc, h az a szám még azóta sem jelent meg hivatalosan sehol, ha jól tudom. vagy tévedek? nem tudom mire, meg hova tartogatja az öreg.
én is megrendeltem már az új lemezt, csak én kétlem, h a megjelenés napjára megérkezik. addig én is megpróbálom magam távol tartani ilyen-olyan minőségű, hosszúságú előzetesektől.
egy kérdés: az MD 45-öt lehet itthon még valahol kapni cd-n? kurvára nincs meg nekem!
hát ez sovány. megpróbálom megállni és nem töltöm le amíg a kezemben nem lesz a cd. hjaj. ügyes vagyok, erős vagyok, egy jellem vagyok, ügyes vagyok, erős va...
az elozo fanklubos kiadas is atbaszas volt elkuldtek brutal postakoltseggel szegeny 4umos kispajtasunknak a normal kiadast, es kapott egy linket, amin letolthette 192-ben a black swan-t
a japcsi bonuszos: washington is next (live) plusz matrica is lesz az elso sorozathoz az europai kiadas ugy tunik simpla lesz; legalabbis a warner eddig nem ajanlott ki mast amerikaban is ugy tunik, elsore csak egy fele kiadasban jon ki