Majdnem minden nap olvasom a fórumot és a Ceed nagy kedvencem, de most OFF-olok egy nagyot, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre/reakciótokra. Kollégám vett egy új Fiat Bravot, kipróbáltam, tetszik. Nyilván lehet benne nem tetsző dolgokat találni, de miben nem. Amiért írok az az, hogy eddig a Ceed-et sokkal jobb ár/érték arányú kocsinak véltem, mint a Bravo-t. De kíváncsiságból kértem egy árajánlatot az egyik Fiat kereskedéstől. Paraméterek:
- 1,4 T-Jet 120 LE motor
- Dynamic felszereltség, de most ajándékba adják a Sport csomagot és a 17-es könnyűfém felniket
- Maranello piros metál szín
- A CD tudjon MP3-at is
Nos, akit érdekel megnézheti valamelyik Fiat honlapon, hogy ez egy igen jó felszereltség, ESP-vel (ebben van kipörgésgátló, hill holder = lejtőn induláskor nem gurul hátra ha 1-esben van a gép, stb), a sport csomagban pedig csodaszép belső piros betétekkel, bőr kormány váltó kézifékkar. A moci 1750-nél adja le a max nyomatékát, tehát a turbó miatt elég rugalmas, így talán a dízel Ceed-el érdemes hasonlítani, de legalább az 1,6-os benzinnel.
És a slusszpoén, hogy mindezt most pecsétes árajánlaton odaadták volna 4.013.000 Ft-ért, 3 év garival, 1 év ingyen casco-val. Azért szerintem ez nagyon korrekt ajánlat. Várom a reakciótokat, mert engem meglepett.
Ami nem tetszik a Bravo-ban, hogy nehéz a hátralátás, állati vastagok a C oszlopok, és a hátsó sorban kicsi a hely, bár gyerekeknek elég :o))). Viszont a kocsi sokkal minőségibb benyomást kelt mint a Ceed (többször tesztvezettem), a belső formavilág és anyagminőség, összbenyomás (sport csomag kárpittal!!!) fényévekkel a Ceed előtt. Most nem a Ceed-et fikázom, mert a szívem csücske!!! De szeretem az objektivitást.....
- Megkéredezném ismét, hátha valaki..: "Apróság, de nekem nem nagyon nyílik a vonószem nyílás fedele. Kézikönyv szerint alól kéne nyomni, és kipattan. Hát nekem nem pattan.."
- Hétvégén mentem 500km -t. Átlagfogyasztás 6.5l a fed.comp. szerint. De gyanús, mert a pill. fogyasztás mérő, mindig "nagy" értéket mutatott, bár valószínűleg - főleg csak akkor néztem, amikor nyomtam neki.. (Ja, és ez városon kívüli út volt..)
Kérlek mond meg melyik Pesti szervízben hajlandók bemondásra javítani, ugyanis nem lehet egyértelműen, mindig "prudukálni" a hibát.
Magyarán: pl. az ülés kotyogás hol egy jobbkanyarnál, hol egy fékezésnél jön elő, de nem mindig. Ez pedig a szervízben kevés. Az AC pumpa szütyörgésemet sem hallották meg, csak a visszahívás után...
Nekem anno 13 nap alatt volt meg a kocsi . igaz volt a készleten de annyi elönyöm volt amikor leszállitották már dobtuk be a mühelybe és rámoltam egyből szét benne mindent:) ez volt áprilisban most már 21000 km van benne és sztem jó választás volt akkor.
Korábban a bézs és az ezüst színt favorizáltuk, de a helyszínen volt egy Piston Grey SW és nagyon megtetszett a színe, élőben nem olyan sötét mint a katalógusban.
Jó döntés! :))) Össze kellene írni, hogy ki, mit, mikor, hol rendelt, és figyelni, hogy melyik kereskedő milyen. Én egy 1.6 SW EX + ECS-t rendeltem kedden a Délpestnél.
Nekem még háromezer sincs a kocsiban és már van három kőfelverődésem. Sajnos abból az egyik az ablakon. Az elsőnél nagyon rosszul esett de aztán megnyugodtam. A szélvédő meg Casco-s lesz. Nem biztos, hogy emésztened kell magad. Kaphatsz követ akár az első kilóméteren is.
Jól sejtettem, hogy nem a futóművel lesz baj. Örülök, hogy nincs nagy gond. Mint említettem, nekem a fenéklemez rögzítés zörög, de lassan kezdem megszokni a hangot, már oda se figyelek. Azért valahogy majd utánajárok, hogy hogy lehet mégis megszüntetni, valami patentok miatt van az egész (amik a lemezeket rögzítik).
Nekünk ellopták a kocsinkat (OFF Megane Grand Tour), volt rajta Casco, most még "nyomoz" a rendőrség...
Nem is ez a lényeg hanem a biztosito kiadta egy nyomozonak is az ügyet, aki kérdezte hogy amikor átvettük a kocsit (14 hónapost volt) akkor szemléztettük-e a biztositóval?
Mondtuk hogy azt meg minek? hogy? merre? meddig?
Azt mondta hogy ez igy most nem gond, mert ellopták... de volt aki eladta volna és akkor derült ki hogy újkorában át lett fújva egy elem.....
Asszem utána nézek ennek a szemléztetésnek, nézze már meg a biztosito hogy mit biztosit. Igy kiderülnek a turpisságok.
Én hétfön veszem át ,de tanulva példádból én is átnézem jól.Citroennél én is igy jártam ,hogy egyik elem javitva volt.Vastagság mérö kimutatta.Vita ,de utána adtak egy új autot.És járhatam az új megérkezésig vele.Én ilyen hibánál lehet hogy nem venném át,mivel te új és nem javított autót fizetsz.
Kapsz egy ilyen kis tubust meg mondjuk egy ajándék szőnyeget, és elviszed a pontosan kikevert színt egy fényezőhöz, ahol pár ezer Ft-ért "beleködölnek" a fényezésbe (tehát nem telibe fújják), és csak az adott rész lesz érintve (a műszer se akad ki tőle). Vagy tényleg leszarod, mert lesz más sérülése, az szinte biztos. :)
Nekem nagyon szépen megcsinálták így az előző kocsimat.
Csak azért most válaszolok, mert a szervíz után volt egy utam hevesbe, most értünk vissza...
Nos: 1,. Próbaút -nem hallok semmit....- 2,. én hátraültem, jobb oldali űlés előredöntve, már hallható volt.... 3,. kocsi felemel, szerelővel karöltve minden csavar meghúz, lógó, lötyögő alkatrészt nem találtunk... 4,. ismét próbaút, mintha kevesebb hang jönne... 5,. megegyeztünk, tapasztalatcseréről..
Amit furcsának találtam, hogy a gyári dísztárcsák ugye a csavarok alatt rögzítve vannak, viszont a keréktárcsa szélein nem igazán tartják a pöckök... nem fekszenek fel a széleken és feltűnően lifegnek ami okozhatja a hangzavart, a műa. lapok, védők a kerékdobnál, stb.
A lényeg, hogy nem futómű probléma!!!!
k.b. 10 nap múlva kerülnek fel a téli gumik, majd kihagyom a dísztárcsákat...
Ötlet : Kérj javitó festéket az autóhoz és javitsd ki úgy igy nem fog látszani sem annyira és nem lesz vastagabb a festékréteg sem . Amúgy meg lesz rajta böven ilyen kavicsfelverődés 1 hónap múlva nyugodj meg :)
Gyári tehnologia nincs itt elviszik lefújják és tedd össze a kezed ha olyan lesz mint a többi elem a kocsin.
Nézd, képzeld magad a vevő helyébe... Igen, ott egy papír, ami mond valamit. De ha majd ő eladja egyszer, ki mit fog hinni róla? (Persze egy 5-7 éves autónál nem számít ez annyit, mint egy 2-3 évesnél. Mikor vettem egy 5 éves autót, örültem neki, hogy csak a motorháztető és a bal első ajtó volt javítva a műszerem szerint.)
De mit bizonyít a papír??
Ha azóta még egyszer megtörték, de csak azt az elemet (én is törtem már úgy autót, hogy csak a bal hátsó elem sérült, de ott alatta még más is keményen!!), azt simán "elfedi" ezt a papír??
És ismét csak: innentől nem "sérülésmentes" a kocsi. :-/
Mondjuk én átméretném velük a szemed láttára a többi elemet is most már. Az egész kocsit!
(A mostani kocsimnál is megtettem, mert az előző eladásánál az derült ki, hogy a motorháztető fényezve volt, amikor TUDOM, hogy 0 km-es kora óta én nem törtem meg az elejét.)
Akkor is ha van 1 igazolásom, hogy nem törött volt, hanem javítottak rajta egy kőfelverődést? Magyarul az értékvesztés a javítást tényétől vagy a javítás mivoltától (törés, karc, kőfelverődés, stb...) függ?
De próbálj meg konstruktív lenni. Mondd azt, hogy az ügyvéd barátod szerint ettől kevesebbet ér az autód, amit 2 év múlva úgy is le akarsz cserélni, és simán 1-2 százassal kevesebbre taksálják majd. Lássák be, ha őnáluk adod le mondjuk beszámíttatni, pont így viselkednek majd.
Szerintem egy ingyen első szervizt kérj mondjuk, ha nagyon nem akarnak adni semmit. Ne hagyd magad. Te vagy a vevő. Mondd, hogy a főnökkel szeretnél beszélni, hogy "találjatok ki együtt valamit"...
> Amúgy ha gyári technológiával javítják akkor ez értékcsökkenésnek számít?
Szerintük nem, szerintem viszont (ha megveszem tőled a kocsit 5 év múlva) igen. Mivel 25e Ft egy festékvastagság-mérő, bárkinek lehet már, egy 1 millás autónál is megéri venni egyet vásárlás előtt.
Mit ajánlottak fel cserébe? Semmit, azt hogy megcsinálják. Meg annyit hogy a felesleges út el lesz számolva a költségeknél, amikor fizetnem kell. Semmi többet, amit én is hiányolok. Lehet rámenősebbnek kellett volna lennem, de igazából annyira elszomorított a dolog, hogy nem is tudtam mit mondani rá. Amúgy igen, gyári technológával lesz javítva, de igazolást mindenképpen fogok kérni róla hétfőn! Amúgy ha gyári technológiával javítják akkor ez értékcsökkenésnek számít?
Ezt az autót - vagy legalábbis azt az elemet - a festékvastagság-mérő "törött"-nek fogja mutatni, mikor eladod. Mit ajánlottak fel cserébe??
Persze lehet, hogy semmit ("gyári technológia"-blabla, hát persze), de legrosszabb esetben én legalább egy igazolást kérnék róla a helyedben, vagy nem is tudom...
Van olyan ember is, aki így nem veszi át az autót, ha nem kap valami szép kedezményt.