A következő BTTB talinak lehet már tudni, mi lesz a témája? Valamint a Keszthely-Budapest tengely vonzáskörzetéből szeretne még valaki menni rajtam kívül? Ennek több előnye is volna.
1. Költségmegtakarítás
2. Gyorsabban szálló utazási idő, jobb társaságban
3. Esetleg nem nekem kellene pesten vezetnem (innen jött az ötlet)
Ha egy-egy minicsepp Noch ragasztot tüvel a kontenerajtok zsanérjaira cseppentessz, akkor az ajtok sokkal nehezebben fognak forogni, igy maguktol nem fognak nyilni.
Szerintem azokat a konténereket ragaszd be, amik a vonaton mozognak. A rakodásban levőket úgyszintén és mondjuk csak olyan legyen nyitott, amit éppen "átvizsgálnak".
Tekintettel arra, hogy a Tillig által is beharangozott Heljan alapú konténerterminál igen messze van a piacra kerüléstől, ezért kicsi a valószínűsége, hogy TT-s asztalon folyamatos mozgásban legyenek a konténerek.:-(
A PIKO eleve nem vezető pantográfot szerel a modellekre. Ha jól megnézed, akkor látod, hogy az áramszedő fődarabja műanyag. Elvileg a mellette futó, vékony fémhuzal alkalmas lenne lehozni a delejt, de sokkal több munkával és látszó forrasztással járna, mint egy Tillig félpantográf-szett beszerelése.
Az a kérdésem, hogy a PIKO Taurusai átkapcsolhatók felsővezetékre vagy sem? Semmiféle pöcköt, csavart nem találtam a mozdonyházon, de még leírást sem erre vonatkozólag...
Sziasztok. Régen,nagyon régen vasútmodelleztem és szegény édesapám havi rendszerességgel hordta az NDK-ból a mindenféle terepasztalra valókat.
Azt hiszem apadláson kallódnak ezek a kis "játékok",kidobni nincs szívem de átadnám hasznosításra azt a néhány dobznyi ezt-azt.(házak,épületek,vágányok,fák,bokrok,hidak,alagútbejárat,meg rengeteg "kacat")
Szóval ívekben gond nélkül megy. Ugyanis ez volt a haldokló BTTB utolsó, rendesen be nem fejezett fejlszetése. Nem véletlenül, a nagy gőzösök közül modellező szempontból ez (meg a 03-as) egyéltalán nem gond. A három csatolt tengelye miatt könnyű megcsinálni, hogy R286 íveken is simán menjen. Az más kérdés, hogy hogyan néz ki ebben az ívben..-))
A Tillig áttervezi a modellt, hamarosan itt az új BR01-es! Szerintem lesz még itt "zonderangebót", aki le szeretne csapni ilyenre, az készülhet. A digizése sem probléma.
Bajusz ügyben egy kis segítség, ha esetleg érint valakit.
Az elmúlt héten rászántam magamat hogy az M62 Szergejemen lecseréljem a
a bajuszokat, az eredetihez jobban hasonló ezüst színű kapaszkodóra.
Monduk rendesen megizzasztoTT a dolog.
Először is szét kellett szednem a vezetőállás kabinját, hogy belülről hozzáférjek
a ragasztási pontokhoz.
(kivülről csak anyit értem el hogy szépen letéptem a korlátot):(
A kabint perzse megint csak úgy lehetett szétszedni hogy egy kicsit sérült, mivel ez is jó alaposan be volt ragasztva...
Mikor sikerült szétszednem, akkor egy éles szikével addig kapargattam a ragasztót, és a belülről látszó eredeti sárga kis nyúlványokat, míg el nem tűntek.
Azután belülről kifele!! fontos..KIFELE! ki lehetett nyomni nagy nehezen a kis bent ragaTT pöcköket.
Sikerült úgy megcsinálni, hogy csak belülről, nem látszó helyen sérült meg a festés, kivülről minden ok maraTT.
Ezek után már csak a helyére kelleTT illeszteni az új kapaszkodót.
Nem ragasztottam be, nem láTTam értelmét.
Szép fixen áll így is.
Talán tudtam valakinek segíteni.
Minden esetre sok türelemre van szüksége az embernek hozzá! :))
Igaz, hogy még nem próbáltam, de ideiglenes rögzítésre szoktam használni makettezésnél alkalmazott folyékony maszkolót. Ez folyékony, de levegőn gumiszerű anyaggá változik, viszont viszonylag könnyen eltávolítható.