Ha jobban megnézed, látszanak a földre terülő öblös-kacúros levelei. A tőkocsányáról hiányoznak a barnás fellevelek, a sugárvirágai is jóval hosszabbak, mint a Tussilagoé. Azért köszi a felvetést!
köszi, a lepényfa eléggé hasonlít rá. azt hiszem elég gyorsan ki fogja nőni a cserepet. kísérletképp kiviszek majd palántát a telekre, bár azt írják itt neki hideg van.
Köszönöm a segítséget! Valamennyi kép a Mezőföldön készült egy vizenyős rétfolton (a közelben nádas). Sajnos nincsen részletesebb képem, de ez a növény (3. kép) az udvarunkban is rendszeresen megjelenik, tehát nem valamiféle ritkaságról lehet szó.
Ma vettem egy dísznövényt, de a nevét nem tudom és sajnos az eladó sem tudta. Szerintem Draceanea, de ilyen vörösesbarna levelű fajtát még nem láttam. Meg tudná valaki mondani a nevét?
a mai feladvány két növény, mindkettő az erkélyünkön nő a balkonládába, ahova összeöntöttem a ki nem kelt magokkal teli földeket. az egyikről tudom hogy én vetettem és valami akácia lehet (2. kép) a levelére tettem is egy magot
az első (1. kép) viszont passz. gyomnövény? fa? nemes növény? mindkettő megfejtése érdekelne. az akáciából tudok magot is adni ha valakinek kell.
Sopronban az egyetem botanikus kertjében fotóztam. Nem mindegyik növénynek volt kiírva a neve. Ezeknek sem. Ez a három növény nagyon tetszett. Sziklakerti részen voltak ültetve.
A tipped jó volt a harmadikra. Tényleg Barátcserje. A latin nevéről megtaláltam egy könyvben. Nagyon tetszik. :-)
Ahha... hát kár hogy nincs róla még képed, mert erről tényleg csak tippelgetni lehet... :(
És amúgy Sopronban valahol a "vadonban" fotóztad vagy valami kertes részen? Mert úgy látom hogy tán összetett levele van (a múltkor egyébként valahogy nem tűnt összetettnek... dehát biztos nem voltam magamnál... ), na és ha még ráadásul kerti is, akkor a barátcserje lenne a következő tippem: pl. a Vitex negundo... vagy esetleg egy nagyon kis kopott Vitex agnus-castus...
Köszi. Sajnos nincs másik képem. Sopronban fotóztam. Az utolsón a virágok jóval kisebbek, mint a Te képeden. Nem fodrosak, és most nyílnak. Pár napja voltunk ott.