Érdekelne cseh flexi sin I profilos? Többen már használjuk és van pár darabom itthon "készleten"... Ugyancsak vannak Mákos I-U átalakítóim is, melyektől jelképes összegért megválnék... Topiktalira tudnám vinni...
A hídban átfordításkor polaritást kellene váltani, ennek minden külső segítség nélkül meg kellene történni, legalább is nálam így működik. Ez lehetséges hogy a korongodban nincs ki építve és külön kell gondoskodni róla, A 40cm darab le lehet választva a vágányhálózatról és külön a fordítókoronggal üzemel úgy hogy ebben az egészben változik a polaritás, A zárlat folyamatos vagy csak akkor ha a mozdony fel állna rá? Nálam ez úgy működik hogy a korong működtet egy kapcsolót ami 180fok ki és 180fok be kapcsolt állásban van, ez kapcsol egy relét ami elvégzi a polaritás váltást Nincs véletlen még két vezeték erre a célra, ami nem került bekötésre?
2. A profilvágány végén, mindkét sínszálon kb 7-8 mm hosszban olyan formára és méretűre reszeled a sínszálakat, mint amilyen a BTTB vágány sínösszekötője. Hogy ne zötyögjön a kerék az átmenetkor, ezért a profilsín tetejéből is le kell reszelni egy hangyányit.
3. Kiveszed a BTTB vágány sínösszekötőjét. (Felfordítod a BTTB vágánymezőt, a sínösszekötő oldalán a síneket leszorító fülecskéket visszahajtod. Visszafordítod a vágányt, a sínszálat megemeled, és kihúzod a sínösszekötőt. Ezután megint hátára fordítod a vágánymezőt, és visszahajtod a leszorító fülecskéket eredeti helyükre.)
4. Összedugod a két vágányt. Ha nem megy össze, vagy túlságosan feszül, még reszelsz egy hangyányit. Ha nagyon lötyög, akkor sincs baj: széthúzod a két vágányt és apró fogóval egy lehelletnyit összenyomod a BTTB sín végét.
Átmenőt kapsz a M&H üzleteiben. Tudom, Nálad nincs, de talán webshop-on keresztül igen. Ugyancsak náluk akadhat papucs is, amivel a flexit tovább lehet toldani. Jó a Roco N-es papucsa is.
Javaslatom, hogy a flexi után tegyetek egy rövid egyenes Tillig profilsínt, majd ahhoz csatlakoztassátok az átmenőt. Ez utóbbi ugyanis egy kicsit szerencsétlen megoldás, mert a régi kalapsínprofil van gyárilag elgányolva, hogy rá lehessen húzni a papucsot.
Keresek megvételre TT-s flexi sínt kb 5m-t,valamint olyan sínt,amivel össze tudom hozni a régi BTTB sínnel a flexit.Tehát átmenősínt...Csak eszembe jut a neve... :D
Lehetőleg óccsófajta kell. :-)
Egy ismerősnek kell beszereznem,a segítségeket köszönöm!
Te vagy tényleg nagyon értesz hozzá (eddig is tudtam! ) vagy lottóznod kellene...
Persze, sínrögzítés közben kihúztam és fordítva dugtam vissza. Ma 2 órás szakaszolásos kutatással meglett a disznóság.
Ettől még azonban a Fleischman fordító folymatosan zárlatot csinál, minden lépésnél. Szerencsére azonnal ki lehet oldani a zárlatot és minden működik. Ha azonban teljesen körbefordítom - ami ugye fő feladata - totál zárlatos és akkor ki sem tudom oldani.
Ma a zárlat keresése közben leellenőriztem a bekötést, rendben, leírás szerinti.
Jó lenne valamilyen ötlet, nincs valakinek erről tapasztalata? Előre kösz!
TALÁLKOZÓ: 2009 január 14, SZERDA!!!
Most csak akkor érek rá. Szokásos helyen ( Andrássy 100, pinceklub ). Előkészülőknek 16.30, 17.00-kor Jakoa kezd!
Felszerelések megint lesznek, az asztalokat egyenesbe hozatom! Hozzatok dilikört, hosszabbítót.
Gyertek, de kérem, hogy regisztráljatok!!!
Le kell adnom a létszámot, komolyan veszik, nem akarom elrontani a kaqpcsolatomat!
A következő BTTB talinak lehet már tudni, mi lesz a témája? Valamint a Keszthely-Budapest tengely vonzáskörzetéből szeretne még valaki menni rajtam kívül? Ennek több előnye is volna.
1. Költségmegtakarítás
2. Gyorsabban szálló utazási idő, jobb társaságban
3. Esetleg nem nekem kellene pesten vezetnem (innen jött az ötlet)
Ha egy-egy minicsepp Noch ragasztot tüvel a kontenerajtok zsanérjaira cseppentessz, akkor az ajtok sokkal nehezebben fognak forogni, igy maguktol nem fognak nyilni.
Szerintem azokat a konténereket ragaszd be, amik a vonaton mozognak. A rakodásban levőket úgyszintén és mondjuk csak olyan legyen nyitott, amit éppen "átvizsgálnak".
Tekintettel arra, hogy a Tillig által is beharangozott Heljan alapú konténerterminál igen messze van a piacra kerüléstől, ezért kicsi a valószínűsége, hogy TT-s asztalon folyamatos mozgásban legyenek a konténerek.:-(
A PIKO eleve nem vezető pantográfot szerel a modellekre. Ha jól megnézed, akkor látod, hogy az áramszedő fődarabja műanyag. Elvileg a mellette futó, vékony fémhuzal alkalmas lenne lehozni a delejt, de sokkal több munkával és látszó forrasztással járna, mint egy Tillig félpantográf-szett beszerelése.