http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Eta regényét akkor értékelik, mikor az egész ciklust átlátják.
Így van, még csak nem is pontozták - azaz gyakorlatilag kibannolták a könyvet anélkül, hogy erről engem, a szerzőt - vagy akár a kiadót - értesítettek volna.
Hozzátartozik a kerek egészhez, hogy egy másik jelöltet, az Ellensúlyt, amely szintén egy trilógia része, csont nélkül értékeltek.
Az pedig ismét csak fontos, hogy mire a 4. kötet megjelenik - még ha véletlenül idén(!) ez megtörténne -, akkor azért nem lesznek kötelesek elfogadni a jelölését, mert a díjat MINDIG CSAK az előző évben megjelent könyvek között osztják ki.
Egyszóval: íme, egy nesze semmi, fogd meg jól a Nagy Magyar Tudományos Fantasztikus Egyesülettől egy kezdő írónak.
Köszönöm szépen.
Nektek meg köszönöm a támogatást, meg mindent, még akkor is, ha mostanában gyakrabban futunk össze valamelyik HP-s topicban, mint itt. :-)
Igen, már 16 hete ketten vagyunk. Egyelőre jól, bár a meleget tényleg nehezen bírom. A holnapi bookstationös partyn is rengeteget hezitálok, mert még most is 33 fok van itt kívül, és nem akarok rosszul lenni...
A fő baj az, hogy egyébként is rosszul érzem magam, és még most, 8 órakor is 35 fok van, állandóan felkeményedik a hasam, és émelygek a melegben. Ahhoz, hogy ötre legyek Starjánban, 42 fokban kellene autóznom a nem légkondicionált kocsinkban, márpedig ezt nem merem bevállalni... Talán, ha tudnám, hogy én kapom a díjat, mert akkor illene, de így, hogy biztos vagyok benne, más kapja, inkább nem kockáztatom. Így is nehéz volt Bubut összehozni...
Legalább ti menjetek el, ha már én nem... De nem bírom magam rávenni. Megnéztem a programot, és kihaltam az ezoterikus-ősmagyarsámános-csakrás-csillagjósos programtervezettől. Szerintem ez jobban illene az Édesvíz kiadóhoz, mint egy scifi szervezethez, így inkább itthon ülök majd, és a könyv!Pottert fogom olvasni...
(Miután elkezdtem olvasni a cikket, és felhúzva magam a red herringen lefele tekertem a hozzászólásokig, majd újból föl, hogy tényleg jól olvastam-e, és közben elkezdtem csodálkozni, hogy jé, a magyar HP borítókat is a Trónok harca ihlette? Azután rájöttem, hogy a címet el is lehet olvasni :))
Tőlem csak 80 km Salgótarján, szóval befűztem a férjem, ugyan vigyen már el legalább estére. Néha rámfér egy kis kimozdulás. A két nagyobbik kölköm úgy is anyámnál, a picihez meg jön a gyerekcsőszöm, egy tök lelkes leányzó.
No, mindegy, kár érte. Bár szerintem lesz össz tíz fő a hőség miatt. Na majd csinálok fényképeket az izzazd embrkékről...:)
Spoiler! Hm. Most úgy néz ki, hogy nincs akadály a többi kötetek megjelenése előtt. Bővebbet egyelőre nem mondhatok, de máris kezdhetünk reménykedni! :-)