De ezzel te is aláírod, hogy a direkt-castingnak is lehetnek erős fokozatai, amit viszont sokan itt meg a köznyelv akkor is egy kalap alá vesz. Ugyanis nem ugyanaz, ha valamiféle adatbázisból célzott csoport kap egy bemutató, ajánló levelet, figyelemfelkeltésből, hogy ha akar jöjjön el... Pl. Survivor esetében aktív vagy félaktív sportolok egy bizonyos korosztályi határokon belül... Énekeseknél valamiféle zenei múlt alapján.... és azok közül páran kedvet kapnak és elmennek...
vagy az, ha néhány embert megkeres valami marketinges, aki mindenféle eszközökkel (akár szerződés, pénz, továbbjutás lehetősége, egyéb előnyök) megpróbál rávenni, hogy szerepeljen.
Pontosabban az egyik csapat mindenkori koreográfusáról van szó, szóval valamennyi igazság lehet benne, ha nem is 90%, de az tuti hogy pár ember eleve úgy megy oda/tovább a táborba, hogy őt be KELL válogatni az élőbe.
Én elég közeli kapcsolatban voltam az egyik táncossal onnan, és az ő elmondása szerint (amiből természetesen gyököt vonhatunk) az élő showsok 90%-a direkt castingos, akinek bár nem mondják meg, hogy meddig fog eljutni, a riportok és a körülöttük lévő hajcihő alapján majdnem egyértelmű, meddig fognak eljutni. Elvileg a Tábor kezdetén már a teljes csapat megvan, kisebb-nagyobb túlzásokkal.
A második szériát Kocsis Tibi nyerte. :D Ő valóban a megtestesült unalom volt, de legalább tényleg tudott énekelni. Oláh Gergőt sem hagynám ki, szerintem ő is nagyon tehetséges volt, bár túlértékeltnek éreztem, így visszatekintve nem volt az.
Nézegettem Váradi Krisztián "munkásságának" videóit. A mentorházban vagy Caramelt, vagy Mező Misit fog énekelni, végre nem Pápai Jocit! Szerintem egyenes ágon ki fog esni!
...vagy így próbálja az elveszett fiatalságát picit visszahozni, ha ma is aktívan haknizik, keresi a pénzt a zenekarával akkor inkább direkt-castingos verzió áll... Ha már jó pár éve parkolópályán van, nagy az esélye annak, hogy csak nem szeretne eltűnni a múlt homályában és így szeretne kis figyelmet még utolsó éveire...
Szerintem te túl nagy jelentőséget tulajdonítasz egy blikk cikknek, Az sem biztos Kristóf ilyet mondott, ha mondott, az sem biztos jól fogalmazott és ezt akarta mondani, ha meg igen, még mindig ott van az a lehetőség, hogy Kristóf teljesen mást ért "direkt-castingon" és magában a Survovor castingnál is teljesen más jelent az, mint mondjuk itt az X-be gondolnánk...
"Nekem nem az jön le, hogy meg volt szeppenve, sőt! Iszonyatosan nagy volt az arca, nekem pont emiatt nem jött be. Túl sok volt és stimm a manírgyerek és a borzalmas hadarása és a közhelyes viselkedése is."
NA jó, ne az itt belinkelt pár perces vágott anyagokról döntsünk, mert az adott előadásból ez már nem érződött ki, de voltak ott átvezetősnittek, beszélgetések, hogy állt az értékelés alatt, hogy jött be, ilyenekre gondolok... A manírban meg a beszédhibában egyetértünk, és mily érdekes, szerintem pont ezeket a tulajdonságokat kritizálnák a legjobban azok a mostani eresztésből, és kiáltanák "ez meg hogy kerülhet be", "meg miért engedik tovább", stb... akik mondjuk VCS-t szeretik...
érdekes, nekem ezekben a válogatókban sose tűnt nagyarcúnak. megszeppentnek sem. izgulósnak igen, de az nem bűn.
nem igazán értem, hogy mi alapján lett volna nagyarc. nem kérkedett semmivel, az, hogy felült az asztalra, egy poén volt. na meg amikor kérdezték, rögtön azt válaszolta, h az öccse a jobb. (pedig nem, de hát...)